Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Vinkkejä hyvien kotisivujen tekemiseen

Tiistai 19.11.2013Yksinkertaisimmillaan kotisivut ovat yrityksen käyntikortti verkossa, ja jo pelkistetytkin sivut auttavat tavoittamaan uusia asiakkaita. Näiden vinkkien avulla teet sivuistasi entistäkin toimivammat.


   

Sisältö on kaiken a ja o

Teksti ja kuvat ovat sivujesi sielu. Kun panostat siihen, että kerrot sivuillasi selkeästi palveluistasi ja miten kävijät pääsevät niihin käsiksi, olet huiman harppauksen lähempänä maaliviivaa. Selkeä yhteydenotto-, tarjouspyyntötai tilauslomake varmistaa, että sivuistasi on todella hyötyä sekä sinulle että asiakkaillesi.

Kenelle sivustosi on tarkoitettu?

Jotta sivusi palvelisivat juuri sinulle otollisinta yleisöä, yritä astua kohderyhmäsi saappaisiin ja kohdentaa sivujesi sisältö juuri heille.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Hyvään tekstiin panostaminen on välttämätöntä, mutta laadukkailla kuvilla nostat sivusi kokonaan uudelle tasolle. Etenkin kuvat tuotteista ja palveluista sekä työnäytteistä tuovat huomattavaa lisäarvoa sivuillesi.

Selkeä rakenne helpottaa selattavuutta

Nettisivuilla ei kannata heittäytyä vaikeasti tavoiteltavaksi. Selkeällä navigaatiolla ja havainnollistavilla teksteillä teet heti selväksi, mitä sivustoltasi löytyy ja miten mihinkin osioon pääsee.

Varmista sivujesi löydettävyys myös hakukoneissa

Parhaimmistakaan sivuista ei ole iloa, ellei kukaan löydä niitä. Kun lisäät sivuillesi kuvaavan otsikon, täsmälliset avainsanat sekä napakan kuvauksen ja ylläpidät sivustoa aktiivisesti, se nousee paremmin esiin myös hakukoneissa.

Pilkut ja pisteet paikoilleen

Vaikka pilkunviilaaminen voi tuntua tyhjänpäiväiseltä nyhjäämiseltä, ei mikään latista sivujesi uskottavuutta samalla lailla kuin kömpelöt kirjoitusvirheet, puuttuvat välimerkit ja omituiset lauserakenteet. Jos omat kielioppisäännöt ovat ruosteessa, voit aina pyytää vaikka kaveria apuun.

Seuraa sivujesi kävijämääriä

Jos haluat tietää tarkemmin, kuinka paljon sivuillasi on kävijöitä ja miten he sinne ovat löytäneet, kannattaa tutustua kävijätilastoihin. Tilastojen avulla saat arvokasta tietoa mm. hakusanoista, joilla sivuillesi päädytään, ja yksittäisistä suosituimmista sivuistasi.

Mitä hyviltä kotisivuilta pitäisi löytyä?

Tämän muistilistan avulla varmistat, että sivuiltasi löytyy kaikki olennaiset tiedot ja toiminnallisuudet.

  • Yrityksen tai yhdistyksen esittely
  • Tuotteiden ja palveluiden esittely kuvineen
  • Yhteystiedot
  • Aukioloajat
  • Hinnasto
  • Yhteydenotto- tai palautelomake
  • Kartta
  • Ajankohtaisia tiedotteita tai uutisia sekä tarjouksia
  • Työnäytteitä tai referenssejä
  • Asiakkaiden kommentteja


Avainsanat: vinkit, sisältö