HUOM! Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa harmia. Tavoitat meidät ruuhkatilanteen aikana sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@kotisivukone.fi.

Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Miten saat enemmän yhteydenottoja kotisivuiltasi?

Perjantai 28.9.2018 - Eveliina


Yhteydenottojen saaminen verkosta vaatii sen, että muutamat perusasiat ovat kohdallaan. Seuraavassa esittelemme muutaman vinkin, joiden avulla saadaan puhelin pirisemään, viestilaatikko pullistelemaan tai ajanvarauskalenteri näyttämään täysiä sarakkeita tulevien päivien kohdalla.

Varmista, että yhteydenotto on tehty sivustolla selkeäksi ja helpoksi

Tärkein peruspilari yhteydenottojen saamiselle on, että yhteydenotto on verkkosivuvierailijalle helppoa ja vaivatonta.

  • Jos haluat, että sinulle soitetaan, puhelinnumerosi täytyy löytyä helposti sivustoltasi. Yhä useammin yhteystietohaku tehdään mobiililaittella, joten pidä huolta että numero on click-to-call -linkkinä, jota painamalla numeroon pystyy soittamaan suoraan sivulta.
  • Jos haluat, että yhteydenottoja lomakkeen kautta, sijoita lomake joka sivulle ja pidä se lyhyenä ja yksinkertaisena.
  • Jos haluat, että asiakkaasi varaavat ajan verkossa, nosta ajanvarauspainike selkeästi esille kaikilla sivuston sivuilla.

Sen lisäksi, että yhteydenottotavat ovat selkeästi esillä ja löydettävissä, tulee sivustolla selkeästi neuvoa, mitä vierailijan tulisi tehdä, jos hän haluaa ottaa yhteyttä. Sivustolla tulee siis olla näkyvillä myös selkeät kehotteet, esimerkiksi ”Soita ja kysy lisää”, ”Täytä tarjouspyyntölomakkeemme” tai ”Varaa aika verkossa”. Näin asiakkaalle ei jää epäselväksi, miten hänen kannattaisi toimia, jos hän haluaa olla yhteydessä yritykseesi. Suorat kehotteet myös tutkitusti toimivat parhaiten ja houkuttelevat klikkaamaan.

Tarjoa relevanttia tietoa ja ohjaa kohti yhteydenottoa

Vaikka sivustolta löytyisikin kehotteet yhteydenottoon ja tarvittavat yhteystiedot, tulee sivuston myös vakuuttaa ottamaan yhtyettä. Sivustolta täytyy siis löytyä asiakkaan etsimä tieto, jonka perusteella sivustokävijä haluaa ottaa yhteyttä.

Esimerkiksi tarjoamasi tuotteet tai palvelut, niiden hinnat sekä työnäytteet ja aiempien asiakkaiden kommentit ovat kiinnostavaa tietoa, jotka ohjaavat asiakasta kohti yhteydenottoa.

Varmista, että tietosi näkyvät myös muualla kuin kotisivuillasi

Joskus asiakkaan ei tarvitse päästä edes kotisivuillesi asti, vaan hän voi tarvita vain yrityksesi puhelinnumeron. Tällöin on hyvä säästää asiakkaalta vaiva ja tarjota numerosi näkyville muun muassa Google My Business -tilillä tai Google Ads -mainoksessa.

Kun asiakas kirjoittaa Googlen hakukenttään yrityksesi nimen tai sopivan hakusanan, yrityksesi tiedot näkyvät hakusivun oikeassa laidassa Google My Business -tilin näyttöikkunassa ja/tai sivun yläosassa näkyvän mainoksen yhteydessä.

Jos asiakas on tehnyt haun mobiililaitteella, pystyy hän soittamaan yritykseesi suoraan vain puhelinnumeroasi klikkaamalla. Yrityksen yhteystiedot kannattaa pitää ajan tasalla myös muissa hakupalveluissa, joissa asiakkaat etsivät yrityksiä.

Tuo sivustollesi lisää liikennettä hakusanamainonnalla

Jos sivustosi ei vielä tuota tarpeeksi yhteydenottoja potentiaalisilta asiakkailta, kannattaa sinun mainostaa tuotettasi tai palveluasi laajemmalle yleisölle.

Google-hakusanamainonta on kustannustehokas tapa tavoittaa sellaisia potentiaalisia asiakkaita, jotka jo valmiiksi etsivät tarjoamaasi tuotetta tai palvelua. Jos yrityksesi tarjoaa esimerkiksi kattoremontteja Jyväskylässä, yrityksellesi olisi varmasti hyödyllistä, jos sen mainos näkyisi silloin Googlessa, kun joku kirjoittaa hakukenttään ”kattoremontti Jyväskylä”. Kun haun tehnyt henkilö näkee mainoksen, klikkaa sitä ja päätyy verkkosivustollesi ja näkee tarvittavan informaation ja kehoituksen ottaa yhteyttä, on yhteydenotto jo hyvin lähellä.

Huolehdi, että kaikkiin yhteydenottoihin vastataan

Jos yritykselle on yhtäkkiä käynyt niin hyvin, että puhelin pirisee ja viestilaatikko pullistelee, on vaarana, että kaikkiin yhteydenottoihin ei ehditä vastaamaan. Nykypäivän somemaailmassa ja vanhanajan puskaradiossa sana kuitenkin kiirii nopeasti, ja yrityksen maine voi kärsiä, jos asiakkaat kokevat, että heidän yhteydenottoihinsa ei vastata – tai vastaukseen menee liian kauan.

Tämän takia on hyvä varautua siihen, että kun sivustoa on parannettu tai yritykselle on aloitettu hakusanamainonta, yhteydenottoja, tarjouspyyntöjä tai suoria ajanvarauksia myös tulee enemmän. Asiakkaille ei kannata myydä ei-oota, vaan tulevaan tilanteeseen on hyvä hieroa toimintastrategiat valmiiksi hyvissä ajoin ennakkoon.

Avainsanat: yhteydenotto, kotisivut, adwords


Kommentit

21.11.2018 0:34  Tuomo

Toi on paha toi vika kohta. Jos laittaa viestiä tai yrittää ottaa kontaktia, ja sitten ei saakkaa mitään vastausta. Melkein pahin virhe mitä voi tehdä mun mielestä.

23.11.2018 22:06  Ilmaisetvedot

Hyviä pointteja. Täytyy muistaa kuitenkin että ihminen ei kauaa jaksa yhteystietoja etsiä, joten äkkiä vaihtaa sivua mikäli ne ei ole hyvin esillä. Erinomainen artikkeli!

4.2.2019 10:03  onlinecasinomaxi

Täytyy muistaa kuitenkin että ihminen ei kauaa jaksa yhteystietoja etsiä, joten äkkiä vaihtaa sivua mikäli ne ei ole hyvin esillä.

14.2.2019 2:03  Non-Sticky Bonukset

Kiitos tästä artikkelista. Laitan tästä tiedon eteenpäin meidän tiimille.

26.2.2019 11:34  pienlaina

Tosi hyviä pointteja

22.3.2019 14:09  Järkevää

Google-hakusanamainonnan tehokkuudesta voi olla montaa mieltä. On aloja, joilla hinnat ovat jo karanneet käsistä. Ja taas aloilla, joilla on eniten otettavaa, ei digitaalisesta markkinoinnista välttämättä ole paljon apua johtuen päätöksenteon ja transaktion "ei-digitaalisuudesta".

Kännykkä poistaa tuon yhteystietojen jättämistarpeen toivottavasti kokonaan, suoraan vaan pushina ruudulle käynnin jälkeen. Nytkin Fabo jo kuuntelee taustalla käytävää puhetta. Siitä on helppo laittaa mainosehdotusta, kun käyttäjä keskustelee parturiin menosta.

1.5.2019 15:44  jim

Mielenkiintoinen ajatus

25.5.2019 10:00  Bit Gamblers

Kiitos tästä artikkelista. Laitan tästä tiedon eteenpäin meidän tiimille.

19.6.2019 15:56  matto greg

Tarjoan 2% lainayhteyttä

19.6.2019 15:57  selsumat@gmail.com

saat 2% luotettavan lainan

26.6.2019 15:33  Pengo

Tuleeko vielä lisää artikkeleja?

25.7.2019 11:16  Suorahaku

Niitä kaivataan!

17.10.2019 9:29  Kertalaina

Tällaiset artikkelit auttavat todella paljon, kun suunnittelee omien sivujen markkinointia ja mainostusta!

Kiitokset.

Odotellaan lisää juttuja

26.12.2019 13:03  dunder

Hienoja vinkkejä, iso kiitos! T. koko dunder kokemuksia ja arvostelu tiimi

18.2.2020 11:50  Lainaa

Kaivataan lisää tälläistä kontenttia!

20.5.2020 15:46  Myyntijohtaja

Kontentti on nykypäivän sisältö, ei siitä mihinkään pääse vaikka vieraskielellä asioita taivutellaankin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini