Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Selkeyttä päävalikkoon

Maanantai 26.11.2012 - Tiina Rönnberg


Kotisivujesi tärkeimpiä elementtejä on päävalikko. Se toimii kotisivujesi sisällysluettelona ja auttaa sivuillasi kävijää löytämään etsimänsä sekä liikkumaan kotisivujesi sisällä.

Tee päävalikosta mahdollisimman selkeä

Mieti mitkä ovat kotisivujesi tärkeimmät osiot tai sivut, joilla haluat kävijän vierailevan ja ryhmittele kotisivujesi sisältö niin, että ne löytyvät kotisivuilta helposti ja nopeasti. Anna päävalikon linkeille selkeät ja yksinkertaiset nimet, jotta sivuilla kävijän on helppo päätellä, mitä linkkien takaa löytyy. Kotisivujen ulkopuolelle tai suoraan tiedostoihin johtavat linkit kannattaa useimmiten sijoittaa muualle kuin päävalikkoon, etteivät kävijät eksy pois sivuiltasi.

Jos päävalikossa on paljon linkkejä, eivätkä ne mahdu yläreunan valikkoon yhteen riviin, kannattaa kokeilla erilaisen sivupohjan avulla näyttäisikö valikko paremmalta sivujen vasemmassa reunassa.

Tee kotisivujen päävalikosta selkeä.

Täystuhon kotisivuilla päävalikko on yläreunassa ja Carwashin kotisivuilla valikko on vasemmassa reunassa, jolloin valikkoon saa tarvittaessa mahtumaan nätisti useampiakin linkkejä.

Varmista, että valikostasi löytyvät linkit etusivulle ja yhteystietoihin

Kävijöitä saattaa tupsahtaa esimerkiksi hakukoneiden kautta suoraan kotisivujesi alasivuillekin, joten on tärkeää, että kaikilta alasivuilta pääsee myös takaisin etusivulle.

Yhteystiedot lisäävät yrityksen uskottavuutta, älä piilota niitä monen klikin taakse. Pidä huolta, että yhteydenotto on tehty helpoksi, aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät nopeasti ja että ne ovat ajan tasalla.

» Helpota yhteydenottoa

Jaottele sisältö järkevästi

Voit jaotella päävalikon linkkejä myös pudotusvalikoihin. Järkevästi jaoteltuina päävalikkoon saadaan pudotusvalikoiden avulla mahtumaan paljon linkkejä ilman, että valikosta tulee vaikeaselkoinen.

Jaottele päävalikon linkkejä pudotusvalikoiden avulla.

Tähtipölyn kotisivujen päävalikko on vasemmassa reunassa ja sisältöä on järjestelty selkeästi pudotusvalikkoon. Myös M-Teamin päävalikossa on käytetty pudotusvalikoita sekä erilaisia sisältölaatikoita tärkeimpien sisältöjen esilletuomiseksi.

Monissa Kotisivukoneen ominaisuuksissa on valmiina erilaisia sisältölaatikoita, kuten tapahtumakalenterin kalenterinäkymä, verkkokaupan tuoteryhmät, kuva-albumin uusimmat kuvat ja uutislistaus, joten niitä ei välttämättä tarvitse mahduttaa päävalikkoon.

» Sisältö esille sisältölaatikoiden avulla

» Lue lisää päävalikon hallinnasta Kotisivukoneen ohjesivuilta

Avainsanat: vinkit, päävalikko, rakenne, sisältö, ulkoasu