Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Viisi vihjettä toimivien valokuva-albumien luontiin

Maanantai 16.8.2010 - Helena Rebane


Viisi vihjettä toimivien valokuva-albumien luontiinSelattuasi tylsää ja hengetöntä valokuva-albumia tuskin haluat laatia samanlaista itse. Vältä siis yleisimmät virheet ja luo viehättävä ja toimiva albumi näiden viiden vinkin avulla.

1. Valitse oikeat kuvat

Helpoin tapa luoda valokuva-albumi sivuillesi on kopioida sinne tietokoneeltasi kaikki olemassa olevat kuvat. Tätä oikotietä ei välttämättä kuitenkaan kannata käyttää, sillä joukossa on yleensä monia lähestulkoon identtisiä kuvia. Niitä käyttäessä albumisi päätyy toistamaan itseään turhaan, selaajaa tylsistyttäen. Varmistaaksesi vierailijoiden ymmärtävän kuviesi taustalla olevat kertomukset ja kokemukset, nimeä kuvasi ja albumisi – näin lisäät lukijoiden kiinnostusta.

2. Käytä hyödyllisiä avainsanoja

Avainsanojen keksiminen ja kuviin lisäily ei varmastikaan ole suosikkitouhuasi, mutta vierailijoita se auttaa. Kiitos hyvien avainsanojen, relevanttien kuvien löytäminen kotisivuiltasi on helpompaa. Koska hakukoneet eivät huomio kuvia vaan tekstiä, hyvät avainsanat ovat hyödyllisiä kun haluat muiden löytävän kotisivuillesi.

3. Lisää viimeisimmät kuvat etusivullesi

Kauneimmat kuvat valittuasi varaudu siihen, että kaikki vierailijat eivät ole niistä kiinnostuneita. Voit houkutella kyseisiä vierailijoita lisäämällä viimeisimmät valokuvat kotisivujesi etusivulle. Vaihtoehtoisesti voit lisätä sivun reunaan sisältölaatikon, joka näyttää aina satunnaisen kuvan albumistasi. Tämä vaihtoehto on erittäin toimiva etenkin jos lisäilet kuvia harvoin.

4. Tee kuvien jakamisesta vaivatonta

Jos vierailijat pitävät näkemästään, he saattavat haluta jakaa sen ystäviensä kanssa Facebookin, Twitterin tai muun sosiaalisen median kautta. Teet jakamisesta helppoa lisäämällä ”Jaa” (Share) – mahdollisuuden albumeihisi. Etenkin kun kotisivusi palvelee kaupallista tarkoitusta, mikään ei mainosta yritystäsi paremmin kuin kulovalkean tavoin leviävät kuvat tuotteistasi.

5. Käytä salasanaa

Kaikki valokuvat eivät ole julkista katselua varten. Jos sinulla on yksityisiä valokuvia jotka ovat vain perheen ja ystävien silmille, käytä salasanaa niiden suojaamiseen. Muista, että kuka tahansa internet-yhteyden omistava voi käydä katselemassa kuviasi.


Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua luomaan upeita valokuvien katselukokemuksia. Entäpä sinä? Miten sinä koostat albumisi?

 


Avainsanat: vinkit, sisältö, valokuva-albumi