Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

4 vinkkiä blogin aloittamiseen

Perjantai 28.5.2010 - Helena Rebane


Blogi on Kotisivukoneen suosituimpia ominaisuuksia. Bloggauksesta onkin tullut erittäin suosittu tapa niin yksityishenkilöiden kuin yhdistystenkin kesken levittää sanomaa ja kommunikoida muiden kanssa.

Jos sinulla ei ole vielä blogia ja olet ajatellut aloittavasi sellaisen, tässä on muutama vinkki kuinka aloittaa blogikirjoittelu Kotisivukoneella.

1. Päätä kohderyhmä ja aihealue

Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta silti se täytyy ehdottomasti mainita. Et voi kirjoittaa satunnaisia asioita ihmisille, joita et tunne. Selvitä ketä kotisivuillasi käy, ja päättele mistä he voisivat olla kiinnostuneita. Lisäksi varmista, että aihe on lähellä sydäntäsi, sillä muuten muutaman kuukauden jälkeen sinun voi olla vaikea keksiä mitään kirjoitettavaa.

2. Valitse oikea formaatti

Kuten Gary Vaynerchuk on menestyksekkäästi todistanut hänen suositussa Wine Library TV -videoblogissaan kirjoittaminen ei ole ainoa tapa luoda toimiva ja suosittu blogi. Videoblogi on myös hyvä tapa välittää viestiä asioista, jotka ovat sinulle ja sivustosi kävijöille tärkeitä. Kuvablogi on myös suosittu tapa välittää viestisi yleisöllesi, varsinkin jos sinulla on blogiin taiteellinen lähestymistapa.

3. Luo oikea julkaisuväli

Se, kuinka usein uusi blogikirjoitus pitää julkaista, riippuu sinusta ja yleisöstäsi. Alussa on viisasta lähettää kirjoituksia usein, vaikka joka päivä, varmistaaksesi ettei ensimmäinen blogikirjoitus jää sivuille roikkumaan yksinään kovin pitkäksi aikaa. Kävijöille on annettava syy palata sivustollesi niin usein kuin se on mahdollista, joten on hyvä luoda oikea julkaisuväli, jolla pystyy luomaan keskustelua sivuston kävijöiden kesken.

4. Muista ettei blogisi ole yksin

Vaikka sinä olet luonut blogikirjoituksen, se koskee muitakin ihmisiä. Blogin avulla pystyy keräämään kätevästi palautetta, aloittaa keskusteluita ja selvittää mistä sivustosi kävijät ovat kiinnostuneita. Älä unohda kommunikoida muiden ihmisten kanssa ja seurata myös muiden blogeja.

Sardar Mohkim Khamin tuo esille '4 Tips To Be A Successful Blogger'  blogikirjoituksessaan kuinka tärkeää on, että blogissa on sosiaalinen näkökulma – se ei voi toimia yksin ja olla samalla onnistunut. Näytä kiinnostusta muiden samaan aiheeseen liittyviin blogeihin ja kommunikoi muiden bloggaajien kanssaan. Tällä tavoin et vain saa blogillesi lisää lukijoita vaan kasvatat myös verkostoasi ja liiketoimintaasi.

 

Onko sinulla antaa lisää vinkkejä bloggaajille?

 


Avainsanat: vinkit, blogi, markkinointi, viestintä