Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Kotisivujen sisällön asettelu

Perjantai 7.5.2010 - Helena Rebane


Kun olet saanut kotisivusi avattua ja päättänyt miltä haluat sivujen näyttävän sekä minkälaista sisältöä haluat eri sisältösivuilla olevan, on aika miettiä miten sisältö kannattaa esittää, jotta se näyttää mahdollisimman houkuttelevalta.

Lisää väliotsikoita

Väliotsikoilla saat jäsenneltyä tekstin helposti siten, ettei lukijan tarvitse välttämättä kahlata koko tekstiä läpi. Väliotsikoita kannattaa käyttää vaikka teksti ei olisikaan kovin pitkää, sillä ne auttavat lukijaa löytämään tekstistä haluamansa kohdan ja tekevät tekstistä helppolukuisempaa.

Lisää kuvia

Kuvat lisäävät sivuille eloa ja tekevät tekstistä mielenkiintoisempaa. On mukava lepuuttaa silmiään välillä kuvissa, jotka tuovat esiin tekstisi avainkohtia.

Etsiessäsi kuvia Internetistä muista kunnioittaa tekijänoikeuksia!

Käytä taulukoita tekstin asetteluun

Kotisivukoneen tekstieditorissa on mahdollisuus lisätä taulukoita. Taulukoiden ei tarvitse aina olla näkyviä, vaan niissä voi olla myös näkymättömät kehykset, jolloin niitä voidaan käyttää kuvien ja tekstin asetteluun. Taulukoiden avulla voit mm. jakaa tekstin palstoihin tai asetella kuvia.

Vaikka sivuillasi olisi loistavaa sisältöä, ei sitä välttämättä lueta. Sisällöstä pitää saada mahdollisimman helppolukuista ja houkuttelevaa. Käytä siinä luovuuttasi!

 

Avainsanat: vinkit, sisältö