Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Lomakkeet

Lomake-editorin avulla voit luoda sivuillesi kätevästi erilaiset lomakkeet, esimerkiksi palautetta varten.

Lomakkeen rakentaminen
Rakenna lomake lisäämällä haluamiasi kenttiä sivun vasemman reunan valikosta. Kenttien tekstiä pääset muokkaamaan klikkaamalla niitä hiirellä.

Löydät Lomakkeet -työkalun "Sivujen hallinta" -välilehdeltä. Lomakkeet -työkalussa voit luoda lomakkeen ja lisätä siihen haluamiasi kenttiä.
Mikäli et löydä ominaisuutta sivuiltasi, ota yhteyttä asiakaspalveluun niin kytkemme sen sivuillesi veloituksetta.

Aloita ensimmäisen lomakkeen luominen "Uusi lomake" -painikkeesta. Seuraavaksi lomake nimetään ja määritellään mihin sähköpostiosoitteeseen lomakkeen vastaukset lähetetään sekä määritellään lomakkeen lähetysnapin teksti. Lomakkeen lähettämisen jälkeen voit kirjoittaa käyttäjälle kiitosviestin tai ohjata käyttäjän haluamallesi sivulle.

Lomakkeeseen lisätään kenttiä sivun vasemman reunan valikosta klikkaamalla halutun kentän ikonia. Lisättyäsi uuden kentän, voit heti muokata sitä klikkaamalla tekstiä hiirellä. Lomakkeen tekeminen aloitetaan yleensä lisäämällä ensin otsikko, tekstikappale ja sen jälkeen esimerkiksi tekstikenttiä.


Nuoli-ikoniKenttien järjestystä voit muuttaa raahaamalla niitä hiiren nappi pohjassa nuoli-ikonin  kohdalta.

Punainen ruksiKentän saat poistettua klikkaamalla punaista ruksia.

HammasratasVoit muokata kenttien asetuksia klikkaamalla kentän kohdalle ilmestyvää hammasratas -ikonia.

Asetuksista voit esimerkiksi määrätä kentän täyttämisen pakolliseksi. Tällöin lomaketta ei voi lähettää mikäli pakollista kenttää ei ole täytetty.

Muista tallentaa lomake lopuksi "Tallenna lomake" -painikkeesta.


Lomakkeen asetukset
Lomakkeen asetuksiin pääsee klikkaamalla lomakkeen nimeä, joilloin lomakkeen hallinta avautuu. Lomakkeiden hallinta -sivulta pääsee muokkaamaan olemassa olevan lomakkeen nimeä, vastaanottajan sähköpostiosoitetta ja lomakkeen lähetysnapin tekstiä. Voit myös määritellä, vastauksen lähettämisen jälkeen näytettävän viestin tai vaihtoehtoisesti sivun, jolle vastaaja ohjataan. Myös lomakkeen ajastettu avaaminen ja sulkeminen onnistuu määrittämällä haluttu päivä ja aika.

Linkki lomakkeeseen
Lomakkeen linkittäminen.

Lomakkeen linkittäminen
Valitse tekstieditorissa haluamasi sana, lause tai kuva ja klikkaa linkki-ikonia. Ruudulle aukeaa "Lisää linkki" -ikkuna. Klikkaa "Valitse sivu" -painiketta. Tekstikenttä muuttuu pudotusvalikoksi, josta löytyy kaikki sivujesi ominaisuudet, sisältösivut ja lomakkeet. Valittuasi haluamasi lomakkeen tekstikenttään tulee automaattisesti suora osoite lomakkeeseen.

Lomakkeen voi linkittää myös suoraan päävalikkoon.  Siirry päävalikon hallintaan klikkaamalla salamaikonia päävalikon päällä. Valitse uusi linkki, määrittele linkin teksti ja valitse haluamasi lomake listalta kohdasta "Linkki lomakkeeseen".

 

Lisätietoa lomakkeista:
» Usein kysytyt kysymykset (FAQ): Lomakkeet
» Kotisivukoulu: Helpota yhteydenottoa
» Kotisivukoulu: Tee viestinnästäsi toimivampi

 


Laajempia lomakkeita ja kyselyitä varten voit tilata Kotisivukoneen Kyselyominaisuuden. Kyselyominaisuuden avulla analysoit myös vastaukset kattavasti ja hallinnoit kätevästi sekä kotisivujasi että kyselyitäsi samasta paikasta.
» Lue lisää Kyselyt-ominaisuudesta
» Kyselyominaisuuden ohjeet
» Katso esimerkki kuinka luot yhteenvedon ja hallitset kyselyidesi vastauksia