Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Astu verkkomainonnan maailmaan Google AdWordsilla

Perjantai 4.10.2013


Google AdWords -verkkomainonta on eräs tehokkaimmista markkinoinnin muodoista, sillä sen avulla voit tavoittaa ihmisiä juuri sillä hetkellä, kun he hakevat tarjoamaasi tuotetta tai palvelua. He siis ovat heti alusta asti valmiimpia ryhtymään haluamiisi toimenpiteisiin. Googlen verkon avulla tavoitat potentiaaliset asiakkaat lähes missä tahansa ja samalla voit kohdistaa viestisi tarkasti valitsemallesi maantieteelliselle alueelle.

Google AdWordsilla et maksa turhasta, sillä maksat vain, kun mainonta toimii – eli kun joku klikkaa mainostasi. Pysyt myös helposti budjetissa, sillä päätät itse, kuinka paljon rahaa haluat mainontaan käyttää.

Kuinka AdWords toimii?

Google AdWordsAdWords-mainokset näkyvät valintasi mukaan joko Googlen hakutulosten yhteydessä, Googlen mainosverkostoon kuuluvilla sivustoilla tai molemmissa. Mainoksia näytetään avainsanojen perusteella, eli kun joku tekee haun jollakin antamistasi avainsanoista, mainoksesi voi näkyä hakutulossivulla.

Näytettävät mainokset ja niiden sijainti määritetään huutokauppaperusteisesti. Sijoittuminen perustuu hintatarjoukseen ja laatupisteisiin, joihin vaikuttavat mm. osuvat avainsanat. Korkeilla laatupisteillä voit siis sijoittua paremmin kuin suuremman hintatarjouksen tehnyt kilpailijasi.

Viisi askelta Google-mainontaan

AdWords-mainonnan aloittaminen vie vain muutaman minuutin eikä sido sinua pysyvästi mihinkään – voit milloin tahansa pysäyttää mainoksesi tai muokata sitä. Myös kustannukset ovat täysin sinusta kiinni, sillä saat itse päättää, kuinka paljon olet
valmis maksamaan siitä, kun potentiaalinen asiakas klikkaa mainostasi.

Aloita AdWords-mainonta soittamalla aloitustukeen 0800 943 96 (ma–pe 9.00–18.00) niin saat maksutonta asiantuntijatukea ensimmäisiin kampanjoihisi. Voit myös aloittaa itse osoitteessa www.google.fi/adwords seuraamalla oheisia ohjeita.

1. Luo AdWords-tili

 • Siirry osoitteeseen www.google.fi/adwords ja syötä sähköpostiosoitteesi sekä määritä salasana kysyttäessä.
 • Seuraa ohjeita avataksesi mainostilisi.
 • Vahvista sähköpostiosoitteesi.

2. Luo ensimmäinen kampanja

 • Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita, nimeä kampanjasi ja määritä, millä alueella oleville käyttäjille haluat mainostesi näkyvän.
 • Määritä maksimipäiväbudjettisi. Voit aloittaa vaikka muutamalla eurolla päivässä.
 • Klikkaa ”tallenna ja jatka”.

3. Luo mainos

 • Kirjoita otsikko, joka herättää kohderyhmäsi huomion.
 • Kuvaile lyhyesti tuotteesi tai palvelusi etuja. Voit nostaa esiin myös tämänhetkisiä tarjouksiasi.
 • Lisää verkkosivustosi osoite ja tallenna mainos.

4. Määritä avainsanat

 • Avainsanat ovat valitsemiasi sanoja tai ilmauksia, jotka saavat mainoksesi näkymään hakutulosten yhteydessä ja muilla sivustoilla.
 • Voit käyttää järjestelmän ehdottamia avainsanoja...
 • ...tai määrittää itse avainsanoja, jotka liittyvät liiketoimintaasi, eli sanoja, joita potentiaaliset asiakkaat saattavat käyttää etsiessään tuotteita tai palveluita, joita sinä tarjoat.
 • Vinkki: käytä mahdollisimman tarkkoja avainsanoja tai useiden sanojen yhdistelmiä. Pidemmät hakufraasit ovat usein tehokkaampia ja edullisempia.

5. Valmista!

 • Täytä vielä laskutus- ja osoitetietosi ja mahdolliset tarjouskoodit.
 • Mainoksesi ilmestyvät Googleen hetken kuluttua, joten valmistaudu toivottamaan potentiaaliset asiakkaat tervetulleiksi verkkosivustollesi.

Saat maksutonta asiantuntijatukea ensimmäisiin kampanjoihisi soittamalla AdWords-aloitustukeen 0800 943 96 (ma–pe 9.00–18.00).

Lisätietoja löydät tukisivustoltamme osoitteesta support.google.com/adwords.

Avainsanat: verkkomarkkinointi, verkkomainonta, google, markkinointi, adwords