Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Kustannustehokasta mainontaa Googlen AdWords -mainoksilla

Maanantai 24.5.2010 - Pär Österlund


Google tarjoaa hakutulosten vieressä näytettäviä mainoksia. Niillä voit saada kävijöitä sivuillesi myös sellaisilla hakusanoilla, joilla sivustosi ei muuten löydy Googlen ensimmäiseltä sivulta.

AdWords -mainonta toimii niin, että saat itse määritellä, millä hakusanoilla mainoksesi näkyvät. Google velottaa sinua silloin, kun mainostasi klikataan. Saat itse määritellä miten paljon olet valmis maksamaan klikkauksesta ja Google jakaa näkyvyyden huutokauppaperiaatteella. Eniten maksava mainostaja on ensimmäisellä sijalla, toisiksi eniten maksava toisella sijalla jne.

Klikkausten hinnat vaihtelevat suuresti hakusanoista riippuen. Vähän kilpailua saavat  hakusanat voit saada muutamilla senteillä ja eniten kilpailluista hakusanoista maksetaan  useita euroja.

Edullisen mainonnan saat käyttämällä paljon edullisia sanoja, joista jokainen tuo vain muutamia kävijöitä, mutta suuri määrä sanoja tuo suuren määrän liikennettä. Sanojen yhdistelmät ovat usein edullisia, esimerkiksi ”halvat kotisivut” mieluummin kuin pelkkä ”kotisivut”.

Voit aloittaa Google AdWords -mainonnan osoitteessa www.google.fi/adwords. Voit myös ostaa Google –mainonnan palveluna, palvelua tarjoavat kymmenet alaan erikoistuneet yritykset.

Avainsanat: markkinointi, adwords, google