Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Kotisivukoulu

Kotisivujen hakukoneindeksointi

Torstai 18.3.2010 - Heikki Tirkkonen


Kotisivukone on palvelu. Ja kuten jokaisella palvelulla, sillä on käyttäjiä. Ja nämä käyttäjät ovat luonnollisesti oikeutettuja asiakaspalveluun, jonka on oltava sekä reaktiivinen että proaktiivinen.

Kotisivukone tarjoaa käyttäjilleen useita eri alustoja - sähköposti, foorumi, Usein kysytyt kysymykset - joiden kautta saa vastauksia kysymyksiinsä. Riippumatta siitä, että yritämme antaa vastauksen kaikkiin toistuviin kysymyksiin,  ilmenee aina uusia kysymyksiä. Yksi näistä kysymyksistä on: Miten saa Kotisivukoneella luodut sivut näkymään hakukoneen tuloksissa?

Eräässä ensimmäisistä blogikirjoituksistamme kerroimme, miten saada hakukoneiden huomion, sekä miten voi hyödyntää Kotisivukoneen työkaluja parantaakseen kotisivujen näkyvyyttä. Koska tämä kysymys ponnahtaa esille melko usein, päätimme omistaa tämän blogikirjoituksen tälle ongelmalla.

Berkeleyn yliopiston mukaan yli 7 miljoonaa kotisivua avataan päivittäin. Ottaen tämän huomioon, on helppo ymmärtää, että voi kestää hetken ennen kuin hakukoneet löytyvät kotisivut.

Rehellisesti sanottuna, tietenkin indeksoinnin nopeus riippuu myös siitä, mikä hakukone on kyseessä, sillä ne käyttävät erilaisia algoritmeja. Parasta on kuitenkin mitata nopeutta suurimmalla hakukoneella eli Googlella. Eri tietolähteiden mukaan Googlella voi kestää yhdestä viikosta jopa kolmeen kuukauteen ennen kuin kotisivut indeksoidaan heidän tietokantaansa. Google pyrkii indeksoimaan sivustoja vähitellen, se ei tee sitä kerralla. Mutta turha hermoilla, sillä Kotisivukone tarjoaa sinulle yhden erittäin hyödyllisen välineen. Tämän välineen avulla saat sivustosi ei vain indeksoitua nopeammin, vaan myös näkymään korkeammalla listauksessa.

Kun kirjaudut sisään Kotisivukoneen ylläpitotilaan, klikkaa "Sisältösivut"-linkkiä, joka löytyy "Sivujen hallinta"-välilehdeltä. Tällöin avautuu lista kaikista sisältösivuista. Klikkaa yhtä sisältösivua ja löydät kohdan "Lisäasetukset". Tänne voit lisätä avainsanoja juuri tälle tietylle sisältösivulle. Periaate on, että lisäät juuri niitä sanoja, jotka kuvaavat tarkasti sitä, mitä sivuillasi on.

 

Tämän lisäksi nopeus, jolla Google indeksoi sisältösivuja riippuvat seuraavista tekijöistä:

  • Linkit. Jos sivuille ohjautuu luotettavien linkkien kautta ja jos sivuilta löytyy tehokas sisäinen linkitys, kaikki sisältösivut indeksoidaan nopeasti.

  • Manuaalinen osoiteilmoitus Googlelle. Tällä voi olla pieni vaikutus indeksoinnin nopeuteen ja laajuuteen. Itse asiassa jotkut suosittelevat, että tätä ominaisuutta ei tulisi käyttää ollenkaan, vaan pikemminkin keskittyä saamaan linkkejä luotettavilta sivuilta johtamaan omille kotisivuille. Tästä voi lukea enemmän osoitteesta http://www.google.fi/addurl.

  • Hakemistot. Web-hakemistot ovat erikoistuneet linkittäytymään muihin www-sivustoihin ja kategorisoimaan nämä yhteydet. Web-hakemistoa ei pidä sekoittaa hakukoneeseen, koska se ei luo listoja verkkosivujen avainsanojen perusteella, vaan kategorian ja alakategorioiden mukaan. Verkosta löytyy paljon hakemistoja, ja jos valitset oikean hakemiston, sivustosi indeksoituu nopeammin.

  • Foorumit, blogit ja muut samankaltaiset sivustot. Jos olet rekisteröitynyt jollakin foorumilla, sinun tulee tietenkin esitellä siellä kotisivujesi sisältöä. Sama pätee myös, jos olet aktiivinen osallistuja blogeissa, keskustelupalstoilla ja muualla sosiaalisessa mediassa, esim. Facebookissa.

 

Nämä ovat vain joitakin niistä monista, monista käytettävissä olevista välineistä ja tekniikoista, joiden avulla voit lisätä näkyvyyttä ja tehdä indeksoinnin nopeammaksi.

 

Avainsanat: hakukone