Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Verkkotunnus eli domain

Kotisivujen avausvaiheessa kotisivuille valitaan verkkotunnus, eli osoite, joka muodostuu asiakkaan valitsemasta alkuosasta ja Kotisivukoneen tarjoamista päätteistä.

Esimerkiksi:

mattimeikalainen.ehdolla.fi

  • "mattimeikalainen" = asiakkaan itse valitsema alkuosa
  • ".ehdolla.fi" = Kotisivukoneen tarjoama pääte


Voit kuitenkin tilata kotisivuillesi oman yksilöllisen verkkotunnuksen, jolloin osoitteessa ei ole Kotisivukoneen tarjoamaa loppuosaa. Näin osoite on lyhyempi ja helpommin muistettava. Vaikka kotisivuille kytkettäisiinkin oma yksilöllinen verkkotunnus, toimii myös alkuperäinen Kotisivukoneen tarjoama verkkotunnus edelleen.

Verkkotunnus kytketään avaamillesi kotisivuille Kotisivukoneen asiakaspalvelusta.
Voit tilata verkkotunnuksen kotisivujen ylläpitotilan "Tilaus ja lisäpalvelut" -välilehdeltä.

Otathan huomioon, että sinulla pitää olla Kotisivukoneen kanssa voimassa oleva tilaus, ja sivuston ensimmäinen lasku tulee olla maksettuna, jotta verkkotunnuksen tilaus ylläpidon kautta onnistuu.


Kannattaa myös muistaa, että Kotisivukone tarjoaa .fi-päätteisen verkkotunnuksen maksutta vuoden kotisivutilauksiin.

» Tutustu Kotisivukoneen tarjoamaan etuun
» Katso verkkotunnusten hinnasto täältä

 

Verkkotunnusten siirtäminen

Jos käytössäsi on jo oma verkkotunnus, voidaan se siirtää Kotisivukoneella avaamillesi kotisivuille.

Kuinka siirrät verkkotunnuksesi:

Fi –tunnukset. Fi-päätteisin verkkotunnuksen välittäjän vaihtoavaimen saat nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi. Verkkotunnusvälittäjäsi voi luovuttaa vaihtoavaimen haluamallaan tavalla, kuten esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kun olet vastaanottanut vaihtoavaimen, toimita se Kotisivukoneelle.

Com/net/info/org –tunnukset. Pyydä nykyiseltä palveluntarjoajaltasi AUTH-ID –siirtokoodi ja pyydä palveluntarjoajaa avaamaan verkkotunnuksen lukitus. Lähetä AUTH-ID asiakaspalveluumme. Siirrossa menee n. 5-7 päivää.

 

Huom! Huom! Jos käytössäsi on sähköpostiosoitteita siirrettävällä verkkotunnuksella (esimerkiksi jos olet siirtämässä verkkotunnusta www.yritys.fi ja sinulla on olemassa matti@yritys.fi –tyyppisiä sähköpostiosoitteita), sähköpostit siirtyvät automaattisesti Kotisivukoneelle. Jos olet halukas siirtämään postit, toimita lista siirtyvistä osoitteista asiakaspalveluumme samalla kun  lähetät AUTH-ID –siirtokoodin tai välittäjän vaihtoavaimen. Jos et ole halukas siirtämään sähköpostiosoitteita Kotisivukoneelle, tällöin verkkotunnus voidaan ohjata (ns. IP-ohjaus) Kotisivukoneelle. Ohjauksen avulla saamme uudet sivut esiin, mutta verkkotunnuksen hallinta, sähköpostit jne. jäävät nykyiselle palveluntarjoajalle. Jos olet kiinnostunut verkkotunnuksen IP-ohjauksesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme toimittaa tarvittavat lisätiedot ohjausta varten.Huomaa myös, että jos käytössäsi on esimerkiksi internet-operaattorisi sähköpostiosoitteita (matti.meikalainen@kolumbus.fi, matti.meikalainen@pp.inet.fi, matti.meikalainen@welho.com tai matti.meikalainen@gmail.com.), ei verkkotunnuksen siirrolla ole vaikutusta näihin sähköpostiosoitteisiin.

 

Lisätietoa verkkotunnuksesta:
» Usein kysytyt kysymykset
» Kotisivukoulu: Hyvän verkkotunnuksen piirteet