Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Keskustelu

CalleSivuston SSL-salaus30.11.2016 12:19
Moikka!

Törmäsin oheiseen sivuun ihan sattumalta:

https://www.sonera.fi/yrityksille/tuotteet/tietoverkot/varmenne-ja-luottamuspalvelut/ssl-palvelinvarmenne/artikkeli/google-rajoittaa-salaamattomien-nettisivustojen-toimivuutta

Miten Kotisivukoneen asiakkaat saavat sivuilleen SSL-salauksen?

Jan / Kotisivukone asiakastukiRe: Sivuston SSL-salaus30.11.2016 12:45
Hei Calle, tällä hetkellä ainakaan SSL-salausta ei kotisivuille voi laittaa. Tiedostamme kyllä kuitenkin nämä muutokset ja SSL-suojauksen yleistymisen tulevaisuudessa ja teemme parhaillaan toimenpiteitä ja selvityksiä asiaan liittyen. Kun asia etenee, siitä tiedotetaan toki asiakkaillemme.

VerkkokauppiasRe: Sivuston SSL-salaus10.1.2017 13:56
Google on ilmoittanut aloittavansa vuoden 2017 alussa näyttämään Chrome-selaimissa (versiosta 56 alkaen) varoitusta, mikäli verkkokauppa ei ole SSL-salattu. Vahvalla pankkitason SSL-salauksella varmistetaan, ettei kukaan ulkopuolinen pysty kalastelemaan asiakkaan syöttämiä tietoja.

Onko Kotisivukoneella aikomuksia SSL-salauksen suhteen? Esimerkiksi kilpaileva Finqu lisäsi salauksen ilmaiseksi palveluunsa kaikille verkkokauppa-asiakkailleen.

Entä onko SSL-salausta mahdollista hankkia itse Kotisivukoneella ylläpidettyyn verkkokauppaan jos te ette sitä pysty tai halua hommata?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

Jan / Kotisivukone asiakaspalveluRe: Sivuston SSL-salaus10.1.2017 14:23
Hei Verkkokauppias. Tällä hetkellä SSL-suojausta ei sivuille saa, mutta aikomuksia kyllä on ja tulemme tiedottamaan asiasta, kunhan siitä on enemmän kerrottavaa.

VerkkokauppiasRe: Sivuston SSL-salaus10.1.2017 15:00
Hienoa! Jään odottamaan :)

KauppaRe: Sivuston SSL-salaus16.2.2017 9:31
Toivottavasti etenette tässä vauhdilla. Joillekin sivuille itse klikanneena olen saanut ruutuun tekstin suojaamaton sivu. Jos omasta kotisivusta tulee käyttäjälle tällainen viesti jää kaupat tekemättä!

VerkkokauppiasRe: Sivuston SSL-salaus21.2.2017 7:18
Myös minulle on tullut info ruutu jossa varoitetaan oman verkkokaupan suojaamattomuudesta. Pikaisia suojauksia olisi nyt tarve kyllä jo saada. Pian ei saa tehtyä kauppoja.

Tom StoreRe: Sivuston SSL-salaus9.3.2017 19:24
Mikä pn tilanne?

Verkkokaupan ylläpitäjäRe: Sivuston SSL-salaus12.3.2017 19:14
Millä aikataululla SSL -salaus tulee? Kuka Kotisivukoneella / Fonectalla vastaa asiasta kun asiakaspalvelun hessut ei osaa sanoa asiaan mitään? Saisi sitten esittää kysymyksen oikeasti päättävälle taholle ja kuulla rehellisen aikataulun niin osaa päättää kannattaako sitä edes jäädä odottamaan. Tämän hetkinen "tulee jos on tullakseen" lupailu on sitä luokkaa, että sillä taidetaan vain pelata aikaa ettei kauppiaat karkaa muihin palveluihin.

Kalliiksi se tulee vaihtaa verkkokauppa-alustaa muualle mutta vielä kalliimmaksi tulee jäädä kuukausi- tai vuositolkulla odotelemaan tätä aikapäivää sitten luvattua ominaisuutta.

Ihmettelen suurestiRe: Sivuston SSL-salaus13.3.2017 20:27
Tämä keskustelu on malliesimerkki Kotisivukoneen asiakkuutta harkitseville ihmisille ja yrityksille. Tammikuun 10.päivän jälkeen Kotisivukoneen väki ei ole viitsinyt edes vastata tiedusteluihin lupaamastaan SSL-suojauksesta. Tämä viesti mukaanlukien keskusteluun on tullut 6 viestiä sen jälkeen mutta Fonectan / Kotisivukoneen henkilökunnalla ei ole sen vertaa selkärankaa että kiinnostaisi tehdä työnsä hyvin. Ja kun tekevät työnsä huonosti näinkin vakavassa asiassa niin miettikääpä miten hyvää huolta asiakkuudestanne ja verkkosivuistanne tässä putiikissa pidetään, verkkokaupoista puhumattakaan.

Erittäin harmillista. Me asiakkaat kun vain haluaisimme homman toimivan ja SSL:n tapaisten, puolipakollisten muutosten tapahtuvan ensi tilassa. Oma arvaukseni on, että asiakaspalvelu ja koko Kotisivukone -brändi on joko osaamattomissa käsissä Fonecta -konsernissa tai sitten toiminta on heillä niin tappiollista, että heillä ei yksinkertaisesti ole varaa fiksata SSL-tyyppisiä asioita pikaisesti kuntoon.

HeikkiRe: Sivuston SSL-salaus16.3.2017 12:55
Moikka,

SSL:stä on käyty vähän eri paikoissa keskustelua, mutta suuret pahoittelut, että tänne ei ole vastattu! Itse työ, jotta saadaan sertifikaatit päälle, on jo aloitettu tällä viikolla. Ja nyt olemme päässeet jo muutamiin sivuihin laittamaan SSL:n päälle. Ja kunhan sitten prosessi on hiottu kuntoon, tulevat sertifikaatit päälle jokaiseen meillä olevaan sivuun automaattisesti. Tässä lähinnä ensisijalla ovat mm. verkkokauppiaat, ja ne asiakkaat, joiden sivut Google on indeksoinut https-protokollan alle. Jos omalle sivustollesi on niin käynyt, niin ei muuta kuin meille vain siitä ilmoitusta. Mutta kaikki meidän asiakkaat saavat sertifikaatin käyttöön suhteellisen pian. Asiakasmassaa on jonkin verran, joten itse sertifikaattien luonnossa menee pieni tovi. Tiedotamme toki asiasta, kun homma on kaikkien osilta kunnosta.

- Heikki

TepaRe: Sivuston SSL-salaus17.3.2017 18:15
Hei, Mitä tarkoittaa "ja ne asiakkaat, joiden sivut Google on indeksoinut https-protokollan alle"? Minäkin odottelen kiireesti SSL-salausta omille sivuilleni. Herjaa itsellenikin suojaamattomuudesta, joten en ihmettele, jos asiakkaat eivät uskalla tulla verkkokauppaan ostoksille. Kauppaa on kyllä menetetty jo tämä alkuvuosi :(

EevaRe: Sivuston SSL-salaus18.3.2017 10:51
Myös minulle tulee niin verkkokaupan kuin yhdistyksen sivulle info ruutu jossa varoitetaan oman verkkokaupan suojaamattomuudesta. Tämä on tosi kurja juttu ja toivotaan pikaista korjausta.

kauppiasRe: Sivuston SSL-salaus18.3.2017 18:34
Hienoa! Hyvä että asia oikeasti etenee. Tiedotus vaan vielä kohilleen asian suhteen niin ei turhaan ihmetellä epätietoisina että missä mennään :)

kauanko kestää?Re: Sivuston SSL-salaus19.3.2017 12:48
Tästäkö nyt sitten johtuu että mitkään muotoilut eivät näy sivulla ja yhteys ei ole suojattu?

Asiakaspalvelu / KotisivukoneRe: Sivuston SSL-salaus22.3.2017 9:06
Hei,

Tuon sertifikaatin lisäys on tosiaan työn alla ja se tulee kaikille sivuille kuukauden sisällä.

ssl-suojaus ajetaan vaiheittain sivustoille joten tarkkaa aikaa sille ei voi sanoa.

Sivuston muokkaamiseen tai muotoiluun tämä ei vaikuta mitenkään.

-Marcus

VerkkokauppiasRe: Sivuston SSL-salaus23.4.2017 21:07
Nyt on kuukausi mennyt. Mitä olette saaneet aikaan ja milloin saatte tuon SSL:n kuntoon? Edelleen verkkokauppojen asiakkaille näkyy varoitukset suojaamattomasta sivustosta jolle ei kannata luottokorttitietoja yms antaa.

Antakaa kun arvaan: Ette tiedä mitään, tulee joskus jos tulee?

httpsRe: Sivuston SSL-salaus24.4.2017 13:47
"Tuon sertifikaatin lisäys on tosiaan työn alla ja se tulee kaikille sivuille kuukauden sisällä. -Markus"

Jännittyneenä odotimme onko mahdollista saada kk sisällä.

No kohtahan pakkaa kesälomat päälle joten katsotaan sitten syksymmällä ;-)

Heikki / KotisivukoneRe: Sivuston SSL-salaus24.4.2017 15:38
Moikka!

Olemme alkaneet testamaan kauppojen siirtämistä SSL:n alle. Joten nyt ollaan viimeisellä suoralla. Katsotaan miten testit menevät. Ja jos kaikki näyttää vihreää, niin sitten hoidetaan vielä massana loputkin asiakkaat kotiin. Pahoittelut vielä toki viivästyksestä. Ja kiitos kärsivällisyydestä.

- Heikki

Alalla jo ATK-aikaanRe: Sivuston SSL-salaus24.5.2017 9:43
Moi, Mikä on tilanne nyt 23.5.? Eli onko aikataulua asialle? Ehti taas tuo laskutuskatko mennä tämän yli uskoen, että tulee...

Asia on oikeasti aika vakava? Estää kaupankäyntiä - selain nimenomaan kehottaa olemaan antamatta mitään henk.koht. infoa kaupan sivuille!

Jos vanha oikein muistaa niin tällaisen certi-hässäkän sai hoidettua 1900-luvulla päivässä... taisi tuollainen noin hoitua vielä tämän vuosituhannen alkupuolellakin...

Heikki / KotisivukoneRe: Sivuston SSL-salaus30.5.2017 16:00
Nyt sitten toimii SSL-salaus! Eli näin ollaan saatu tämä homma kuntoon. Toki vielä tähän tehdään hienosäätöä, mutta nyt sitten liikenne kääntyy suoraan https:n puolelle.

- Heikki

Marjo HyttinenRe: Sivuston SSL-salaus31.5.2017 20:11
Hei! Ei toimi kaikissa sivustoissa. Ainakaan omassani!

InkeriRe: Sivuston SSL-salaus21.9.2017 9:49
Moi,
Mites tämä homma etenee, asiakkailta tulee kyselyjä kun selaimet herjaa verkkokaupassa salaamatonta yhteyttä.

Heikki / KotisivukoneRe: Sivuston SSL-salaus21.9.2017 10:15
Moi Inkeri,

SSL kyllä toimii. Kannattaa pistää viestiä tulemaan meille tänne asiakaspalveluun, niin kurkataan, mikä sinun sivustossasi on tilanne. Osoite on tuttu asiakaspalvelu@kotisivukone.fi. Näin päästään tuota setvimään.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: