Keskustelu

SitrusOT24.4.2010 15.20
Miten olisi oma ketju off-target-jutuille?

Refluksikurkku, jos todella olet kiinnostunut Taman Negarasta, joka mainitaan maailman vanhimpana sademetsänä, siitä löytyy helposti tietoa.

Voin toki kirjoittaa tähän pikku koosteen omista kokemuksistakin, jos haluat. Sademetsä eli viidakko on mahtava kokemus. Maa on punaista, märkänä niljaista velliä. Aluskasvillisuutta ei ole, se on outoa. Ei tuule, puut ovat niin valtavia ja lehteviä. Meteli on valtava. Siitä huolehtivat eri kokoiset sirkat. Ääni on kuin sirkkelin. Hyvällä onnella kuulee ja näkee myös apinoita ja sarvinokkalintuja. Niiden lisäksi näimme vesipuhveleita lepäilemässä kaulaansa myöten vedessä, vilauksen sivettikissoista aamulla ennen täyttä päivännousua, leguaaneja, monenlaisia hyönteisiä, perhosia, muurahaisia, termiittejä. Emme käärmeitä, mutta yhdet hollantilaiset olivat nähneet. Emmekä sarvikuonoja, norsuja, emmekä tiikereitä.
Huikea elämys oli kävellä puusta puuhun kiinnitetyllä riippuköysisillalla 40 m. korkeudella maanpinnasta. Se huojui kovasti eikä ollut joka kohdasta ihan ehjä. Liaaniroikuntaa oli tietty myös kokeiltava ja uitava yllättävän kylmässä kirkkaassa joessa.

refluksikurkkuRe: OT2.5.2010 20.27
No tulipahan opittua uusi paikka :-)
Kuulostaa upealta reissulta!

Onko kellään matkasuunnitelmia (ulkomaille/Suomessa) kesäksi?

JoyRe: OT2.5.2010 21.46
Mieluusti lähtisin jonnekkin eurooppaan seikkailemaan, varsinkin nyt, kun on totaalinen kyllästyminen Suomeen ja niin moni asia vituttaa tässä maassa. Tekis mieli pakata kamat ja muuttaa johonkin toiseen maahan.. Mutta pelkään lentämistä eniten maailmassa, kuten myös laivalla matkustamista, eli olen jotakuinkin jumissa täällä. . Ehkä ostan teltan ja makuupussin ens kesänä ja pakkaan leirikamat reppuun ja suuntaan autolla jonnekkin telttailemaan :). Se on ollut haaveena jo pari kesää.

SitrusRe: OT2.5.2010 23.23
Ei tällaisessa kunnossa mihinkään matkalle, ei.

refluksikurkkuRe: OT3.5.2010 17.36
Joy, tiedän tunteen - mua ei saa isoille laivoille ollenkaan - purjeveneellä ja pienellä paatilla voin mennä kuitenkin ihan hyvin. Lentäminen hermostuttaa vähäsen mutta ei estä lentämistä.

Vie ilman muuta vähän enemmän aikaa ja rahaakin mutta miten olisi Interrail- kortti takataskuun, Tornion kautta Ruotsiin, minimaalinen lauttamatka mantereelle (jos sitä edes nyt enää on) - ja Eurooppa edessä??

refluksikurkkuRe: OT8.5.2010 12.12
Bonjour! Sateen keskellä ajattelen Välimeren aurinkoa, vanhoja pikkukyliä ja laventelipeltoja :-)

Kesällä edessä 3-viikon matka etelä-Ranskaan (Provence + Riviera) - saatiin mukavat asunnot suoraan omistajilta, vaikka näin myöhään oltiin vasta liikenteessä (tai onhan niitä asuntoja mutta toiset niin täysin ylihintaisia tai vaativat ehdottomasti auton - jota me emme aio vuokrata).

Etelärannikolla on tullut oltua viimeksi varmaan yli 10v sitten. Kesän lämpöä odotellen ... :-)

ahmRe: OT8.5.2010 13.41
Kreikkaan mieleni halajaa välivuoden jälkeen. Eli varmaankin sinne viimeaikaisista tapahtumista huolimatta.

refluksikurkkuRe: OT9.5.2010 13.23
Aiotko mantereelle vai saarille? Itse olen käynyt Ateenassa.

ahmRe: OT9.5.2010 16.03
Jollekin saarelle. Zakyntos kiinnostaisi.

SitrusPuutarhanhoidosta11.5.2010 22.17
Viherpeukalot! Oletteko kasvattaneet koskaan hajuherneitä?

Panin siemenet multaan, ja nyt mulla on virkeitä yli 15 sentin sojoja. Ajattelin laittaa muutaman ruukkuun (halk. 20 cm) partsille. Montahan siihen sopisi? Loput vien pihalle. Ilmeisesti parvekelaatikko ei käy, kun ne köynnöstävät.

Jos joku tietää jotain hajuherneistä, kertokaa. Olen ymmärtänyt että ne vaatii ainakin paljon lannoitetta ja että kukat kannattaa napsia pois että tulee lisää. Mitä muuta?

refluksikurkkuLapsiperheiden ongelmia ... 13.5.2010 0.22
Kyläilyä lapsiperheessä, jossa oli ollut täitä (koulusta taas tulleita) viikonloppuna :-( Kuinkahan tarttuvia nämä käytännössä ovat?

nimim omat hiukset puoliselkään :-(

marjaRe: OT13.5.2010 11.37
Harmiton mutta ärsyttvä vaiva. Tarvii koskettaa hiuksia tai voi levitä myös myssyistä. Lapsen päiväkodissa jokavuotinen vaiva. Kannattaa pestä pää
erikoisshampoolla apteekista.

SitrusAuttaisiko käynti optikolla?13.5.2010 12.40
Luin Refluksikurkun viestiä kerran toisensa perään yrittäen tajuta mistä siinä on kyse. Omituisen epämääräinen viesti, ajattelin että hän on ehkä kirjoittanut sen väsyneenä.
"Kyläilyä lapsiperheessä, jossa oli ollut näitä..."
Siis mitä näitä?
Käynpä ensi hätään puhdistamassa silmälasini.

Astma/refluksiRe: OT13.5.2010 12.55
Hyvä Sitrus! ;)
Käynti optikolla ei pahitteeksi.. ;)
No joo..

Refluksikurkku:
Päiväkodissa oli yhdellä lapsella ja koko päiväkoti henkilökuntineen sillon sai sitten ostaa täi-kampaa shamppoineen ja petivaatteiden pesut ja tuuletukset alkoi samantien!!
Suosittelen tuon kyllä tekemään..
Tarttuvat kyllä helposti ja jos vähänkään alkaa kutisee päässä niin siel jo vipeltävät! :(
Inhottava vaiva, mutta helposti poistettava! :)

SitrusTäit13.5.2010 13.07
Äiti kertoi aina, miten hän lapsena itki katkerasti osattomuuttaan, kun muilla lapsilla oli täitä ja hänellä ei. Kuten arvaatte, se korjaantui.

refluksikurkkuRe: OT13.5.2010 13.46
Hauska lukuvirhe ... :-) Pakko kertoa: täällä toinen osapuoli luki mielessään Kuningaskuluttaja- ohjelman nimen aikoinaan "Kuningaskalastajaksi" (lintu) - ja luuli pari vuotta, että kyseinen ohjelma on joku luonto-ohjelma ... hämmästys oli suuri, kun kerran sattui kanavalle oikeaan aikaan :-)

Käväsin sitten ostamassa varalta 12e shamppootuubin kun tuli muualtakin kommentia (ja toive pysyä pois varalta maisemista pari viikkoa)! Ei mua niin täit kauhistuta mutta helv.... tätä täikampausta - tiheäpiikkinen mini 5 cm leveä kampa, jolla pitäisi tosiaan kiskoa joka ikinen suortuva lävitse (mulla on tuuheat puoliselkään ulottuvat!!). Ja tätä sitten mielellään joka päivä toiseen pesuun asti ... Ärsyttävää tässä on se, että muut vieraat olivat asiasta tietoisia ja he (paria lukuunottamatta) olivat tulonsa peruneet.

refluksikurkkuRe: OT14.5.2010 15.43
Mahtava ilma ja Keskustorilla joku ilmaisbussi missä sai tarkistuttaa silmänpaineensa ym. Ja Danonen uutusjugurttia sekä kolesterolijuomaa
sai kädet täyteen ...

Ja kansaahan riitti kun Commercen talo (ullakko) syttyi aamulla Macin rasvakeittimestä palamaan .. on siinä melkoinen päivävuoro kaikilla yksiköillä :-(

refluksikurkkuRe: OT20.5.2010 10.58
Arnold, miten Espanjan reissusi sujui?
Sängyn kohotusta taisit jo mainitakin, mikä on hyvä tehdä matkallakin.
Mutta miten syömiset ja juomiset? Oliko oireita vai helpottivatko? Muistatko paljonko se ostamasi Nexium maksoi?

foniRe: OT22.5.2010 16.49
Arnoldista en tiää, perheen kanssa oltiin Madridissa!

arnoldRe: OT22.5.2010 21.56
Kiitos kysymästä. Reisu sujui vaihtelevalla menestyksellä, siis mitä refluksioireisiin tulee. Kuten jo aiemmin mainitsinkin sängynpäädyn korotuksesta, niin ensinhän se korottamaton malli ei haitannut mitenkään, mutta pienellä viiveellä sitten sitäkin ilkeämmin, joten korottelin aluksi turhankin radikaalisti. Oireet tosin helpottuivat lähes heti, mutta niska kipeytyi. Oikea taso löytyi sentään.

Kahvia join useitakin kertoja verrattuna kotoiseen ja pärjäsin odotettua paremmin. Laatu oli todella tummaksi paahdettua (suomalaisen paketin 'mittari' varmaankin äärilaidassa) ja mukana reilusti myös kuumaa maitoa [café con leche].

Espanjalainen ruoka ei autenttisesti ole kovinkaan maustettua, verrattuna vaikkapa portugalilaisten piri-piriin, joten siinä suhteessa ei ollut ongelmia. Etelärannikolla kun olin, niin kaikenlaisia mereneläviä tuli popsittua melko monasti. Niistä kun tykkään ja hinnat olivat mielestäni todella suotuisat verrattuna täkäläisiin keitoksiin tai vaikkapa kalatiskeihin. Ylöspäin hintoja sielläkin jatkuvasti hilataan, kuten EU-tyyliin valitettavasti kuuluu.

Punaviinit ovat Espanjassa niin edullisia, että ei juurikaan sureta kaataa vaikka viemäristä alas, jos tulee ostettua liian hapokasta. Noin ei kuitenkaan käynyt, kun pidin näppini irti riojalaisista, jotka ovat tunnetusti kovahkoja tanniinisuutensa vuoksi, ja "tyydyin" ostelemaan hieman eteläisempiä pehmeämpiä (vaikka sentään gran reservoja), joiden hinta ei paikan päällä päätä huimaa, kun vertaa alkon hintoihin [Señorio de Los Llanos gr.res., kaupassa 3,-eur., Suomessa 9,-].

Nexium 20mg, jonka nimi oli jostain syystä Nexium Mups 20mg, maksoi käsikauppalääkkeenä 32,-/28 kpl, joten eivät aivan ilmaisia olleet. En tiedä, mitä maksaisivat reseptillä ostettuna ja että onko Espanjassa yleensäkään samanlaista korvausjärjestelmää kuin Suomessa.

Empiirisen tutkimuksen tuloksena jäi päällimmäiseksi käteen, että oireisiini vaikuttaa ensisijaisesti se, kuinka rytmitän lääkkeenottoni ja ruokailuni.Lääkkeenotto täytyy tapahtua mahdollisimman säännöllisesti 12h:n välein ja ruokailu mahdollisimman kaukana lääkkeenotosta. Mieluiten 2-3h kumpaankin suuntaan, jos ei nyt aivan pikkupähkinöitä mukaan lueta.

arnoldRe: OT22.5.2010 22.09
foni: Madrid on mulle tuttu kaupunki vuosien varrelta.

Onko hintataso vielä pysynyt inhimillisenä? Eteläisessä Espanjassa ovat hieman nousseen viime vuodesta. Jos kyllä viinien hinnat näyttävät pysyneen melko hyvin kurissa. Samoin myös "mariscojen".

foniRe: OT23.5.2010 11.07
On kyllä kallis mut niin noi pääkaupungit aina! Viinejä ja muita alkoholeja ei juotu joten niitten hinnoistaen tiiä.

refluksikurkkuRe: OT4.6.2010 9.52
Ja kesäsuunnitelmat muuttuivatkin
sitten tällä viikkoa melkoisesti ... 3-viikon reissu Ranskaan peruuntui keskiviikkona, kun kävi ilmi, että isännällä on jalassaan laskimotulehdus! Pinnallinen, joten ei joudu lioutushoitoon mutta hänen tapauksessaan lento ja istumiskielto päällä. Helmikuussa just leikattiin viime vuonna vahingoittunut suoni (samasta syystä) pois. Saas nähdä miten käy .... Matka siirtyy siis näillä näkymin seuraavalle vuodelle.

- ja täytyyhän se säästynyt matkaraha tuhlata jotenkin täällä Suomessa :-D

Sain eilen illalla yhden ison työprojektin loppuun ja taidanpa juhlistaa sitä joko pepsimaksipullolla tai parilla lasilla Astia :-) Huomenna kummipojan yo-juhlat.

Miten muilla kesäkuu on lähtenyt käyntiin?

Joy (väsynyt taistelemaan tuulimyllyjä vastaan)Re: OT13.6.2010 23.52
Vittu, et masentaa.. Mä oon alle kolkyt, mulla on paha refluksitauti, jokin mystinen vika selässä, tod.näk. fibromyalgia, kaikki mahdolliset mt-ongelmat ja kavereista etäännyn pikku hiljaa, ku ne ei jaksa kuunnella mun valitusta. Mä en ymmärrä, et mikä tarkotus mun olemassaololla ylipäätänsä on, kun joka päivä on kärsimystä.. Lisäksi mä onnistun aina ryssiin asiani, jos vähänkään menee hyvin. Ei vaan pysty käsittään, et miten yhdelle ihmiselle voi sattuu tuleen kaikki suvun sairaudet..

arnoldRe: OT14.6.2010 1.56
Joy..: Asioiden ryssiminen on inhimillistä. Motto: 'Tekemällä virheitä, oppii tekemään vielä monimutkaisempia virheitä'.
:-P
Onko sun selän osalta tarkistettu sellainen juttu kuin tukirankareuma? Eräällä tutavallani on moinen vaiva, joka on todettu tuntuvasti alle kolmekymmentävuotiaana. Nyt jo reilusti yli nejänkymppisenä pärjäilee hienosti, kun on lääkitys kunnossa.

Masentuminenkin on aivan inhimillistä, mutta siinä piilee se vaara, että se saattaa ruokkia itse itseään ja viedä voimat täysin. Väsyneenä ja depiksessä tekee helposti sitten aivan vääriä ratkaisuja.

SitrusRe: OT14.6.2010 11.05
Pakko kertoa: olen viime päivinä valittanut kun on taas puristanut mahaa selkää ja kylkiä. Tuntuu että joka paikkaan koskee.
Sitten löin eilen illalla pimeässä otsani napakasti oven pieleen. Nyt on sitten kipeänä edellisten lisäksi pää ja niska. En tiedä voiko noin vähästä tulla aivotäräys, mutta ei tekisi mieli muuta kuin nukkua tai levätä.

joyRe: OT14.6.2010 11.34
Mun selkää aletaan tutkimaan tällä viikolla, kun varasin yksityiseltä selkäklinikalta ajan ja toivottavasti nyt pääsen siihen kauan odotettuun magneettikuvaan, että näkisi, et mikä siel painaa hermoon..

arnoldRe: OT14.6.2010 14.17
Sitrus..: Aivotärähdykseen liittyy tavallisesti pahoinvointi ja oksentelu, joten jos sellaista oiretta on, niin sitten lääkäriin.

Joy..: Magneettikuva kannattaisi otattaa. Itseltäni otettiin kun oli helvetilliset kivut.Todettiin välilevyn pullistuma, joka leikattiin. Leikkaus onnistui, mutta raskaat työt kiellettii. Selkä on noin muuten nyt kunnossa, mutta kipeytyy voimakkaasta rasituksesta.

VichyRe: OT14.6.2010 17.36
Joy: Tutut fiilikset sulla.. Jokainen päivä on kärsimystä, aina jotakin kipua ja kun on kipua on väsynyt. Ja sitten masentuu kun ei jaksa tehdä mitään.

Mulle on kanssa kerääntynyt kaikki suvun sairaudet. Viimeisimpänä kirouksena tämä refluksitauti, joka invalidisoi tällä hetkellä paljon enemmän kuin nivelreumani.

Olen vähän reilu kolmekymppinen, joten elämän taivalta on vielä paljon edessä (ainakin oletuksen mukaan). Yritän parhaani mukaan olla jatkuvasti valittamatta, sitähän ei kukaan jaksa alvariinsa kuunnella, ja yritän keksiä päiviin positiivista tekemistä. Sellaista että jaksaa tämän p****n kanssa.

Sen olen huomannut että vatsa on entistä kipeämpi kun masentuu. Refluksiin fiilisi siis vaikuttaa paljon mutta ei ehkä selkääsi.

Toivotaan että jonakin päivänä löytyy lääke pelastamaan meidät näiltä kärsimyksiltä :)
Selkääsi se on ehkä jo olemassa :)

joyRe: OT14.6.2010 22.20
Mä olen harkinnut, et muutan Hollantiin tai johonkin vastaavaan maahan missä on edes joku mahdollisuus saada lääkekannabista. Mitä olen aiheeseen perehtynyt niin se olisi ratkaisu kaikkiin ongelmiini, paitsi masennukseen. Hankalaa olla about opiaattiresistanssi-ihminen maassa, jossa muuta voimakasta kipulääkeryhmää ei ole olemassa laillisessa käytössä..

refluksikurkkuRe: OT14.6.2010 23.49
Joy, onko sulla lääkitystä mt-ongelmiin tai käytkö terapiassa
(esim kipujen takia)? Jaksamista siihen kipuhelvettiin!

ahmRe: OT19.6.2010 21.25
Ni nii, Zakynthokselle viikoksi kuun lopussa. Odotan niin lomaani kun viime kesälomasta en muista muuta kun kovat kivut. Jospa näkisin saaren "kuuluisuuksia" eli merikilpikonnia.

joyRe: OT19.6.2010 22.19
Joo terapiaa on takana jo vuosia ja taas vuosia ja ties kuin kauan käyn vielä. Iski totaalinen hermoromahdus kera unettomuuden ja sitä lepäilen kondikseen. Helkkari, kun paikallinen lataamokin menee kesätauolle, kun mulle kelpais nyt, et pumpattas niin täyteen nappeja, et edes silmät ei liiku..

refluksikurkkuRe: OT20.6.2010 11.12
Zakynthos kuulostaa upealta! Meillä tuo reissu siirtyi toivottavasti ensi vuoteen (toivotaan että silloin onnistuu). Sen sijaan tarvii keskittyä lähiseudun kesätarjontaan ...

Varattiin mökki tuosta ihan läheltä viikoksi (tosin vasta elokuussa) ja
poikkeillaan ystävillä, jotka mökkeilevät aivan lähistöllä (mies ei saisi paljon istua autossakaan)...
Miehen sukulaiset Pohjanmaalla taitaa nyt tänä kesänä jäädä väliin.

Keskiviikkona olin Kiri Te Kanawan konsertissa Tamperetalossa ... nainen on säilyttänyt upean äänensä :-)!

Joy, voimia lepäilyyn! Onko sulla mitään OT - suunnitelmia tälle kesälle?

joyRe: OT23.6.2010 21.41
Oon vaan chillaillut viikon ja mielikin on hitusen parempi. Tänään vaan tuo selän perhana alkoi yhtäkkiä liikunnan jälkeen kramppaamaan ja olen koko illan tehnyt kaikki poppakonstit, että se ei postaisi. Ei jaksaisi sitä kipuhelvettiä taas.. + olen kyllästynyt popsiin panacodia, ku karkkia.. Ens viikolla on magneettitutkimukset, että näkee sit, et onko siel pullistumaa vai mitä scheissea.. Kesäsuunnitelmiahan mulla ois, vaikka mitä.. Mm. kesämökille olisi ihana mennä saunomaan ja kalastamaan, mutta toistaseksi tällä selällä ei istuta neljää tuntia putkeen autossa. Jos itse ajaa, niin 30km on maksimi, sit tuntuu, että jalka räjähtää hermosärystä. Ja eräs isoimmista haaveistani toteutui viime viikolla ja sen projektin töitä tässä on koko vuosi tehty ja elokuussa ois iso jutska, jota ois kiva jaksaa järjestellä, mut pitää nyt keskittyä huilaan, et saa elämän kondikseen. Juhlimisen aihetta ois, mut en oo oikein keksiny, et miten juhlisin, ku sikarit ja skumppa ei sovi mun elimistölle.. Ehkä joku kakkukahvit tyylinen juttu vieraineen, vois olla tämän pitkällisen haaveen toteutumisen juhlimismuoto. :).

VichyRe: OT23.6.2010 21.50
Miten te järjestätte ruokailut reissujen aikana? Itse olin keväällä kanarialla ja suurena ongelmana oli ruokailut.

Kaupoissa ei oikein ollut mitään tarvikkeita mistä voisi itse valmistaa närästysvaivaisena ruokaa. Ravintolaruuat oli ranskalaisia ja muuta yhtä vatsaystävällistä.

Ruokapaikan etsiminen oli jokapäiväinen ongelma. Ja vatsa oli kovin kipeä reissussa..

arnoldRe: OT24.6.2010 2.19
Klassisissa turistikohteissa on refluksikon kannalta se vika, että turisteille osoitetut kaupat ja ravintolat ovat tietyn standardin mukaisia ja siitä harvoin poiketaan.

Jos on parin viikon matkalla, eikä ole paikallista kielitaitoa tai muuta paikallistuntemusta, niin saattaa olla työlästä ehtiä sinä aikana kaivaa esiin ne myymälät, joista "alkuasukkaat" itse ostavat ruokansa. Tuskinpa kanariallakaan paikallisväestö suostuu maksamaan ruuistaan sellaisia hintoja kuin turistipuodeissa kiskotaan, joten jossainhan ne 'oikeat' kaupat täytyy sijaita.

Itse olen reissuillani valmistanut ruokani pääosin itse, siis tätä nykyä, ja olen onnistunut löytämään ne myymälät, joista olen saanut ostettua juuri omiin tarpeisiini sopivat ruokatarpeet. Kaurapuuroainekset on kyllä täytynyt ottaa kotoa mukaan.
:)

refluksikurkkuRe: OT24.6.2010 10.22
Minkälaisissa kaupoissa kävit? En ole itse ollut koskaan Kanarialla. Oliko samanlaista hintatasoa?

Tietyt rutiinit kuuluu meitillä omatoimilomien matkakuvioon. Matkalla ekan päivän tavoite on saada paikallisen "supermarketin" (tai vastaavan) osoite selville (tuoretuotteet ym toreilta/pikkukaupoista, jotka löytyy helpommin), koska yritetään välttää kalliita pikkukauppoja.

Keittiölliset asunnot ovat lähes aina olleet isommissa paikoissa, joista on tehty sitten reissua pienempiin paikkoihin. Näistä paikoista on usein ollut ihan käytännön tietoa esim Let's Go - kirjasarjoissa, jossa saatetaan mainita mm. supermarketit (aukioloaikoineenkin + muut erikoisuudet!) ym. Netistä on saattanut löytää lisää tietoa, jota aina vähän etukäteen katsotaankin.

Asunnoissa on ollut kyllä myös valmiit paperinivaskat/edellisten asukkaiden jättämät ohjeet - sekä usein omistaja/omistajan edustaja on ollut innokas neuvomaan.

Viime kesänä meni hyvin kysely ilman yhteistä kieltäkin - bongattiin nainen + selvä supermarketin kauppakassi ja ei muuta kuin kyselemään ... :-)

Suomesta otetaan mukaan yleensä reissun keston verran: leseet/hiutaleet, Ryvitaa, yleensä kuivattua papaijaa paloina, auringonkukansiemeniä ... Noista supermarketeista on löytynyt kyllä hyvin tuotteita - jopa tummempaa leipää sekä noita hiutaleita (ei ole ostettu kun paketit ovat olleet meidän tarpeisiin liian isoja).

arnoldRe: OT24.6.2010 13.24
refluksikurkku..: Nyt en tiedä, esititkö kysymyksen minulle vai Vichylle mutta itse en ole kylläkään kanarialla käynyt. Oletan kuitenkin, että siellä turisteille suunnattu bisnes on samaa luokka kuin mantereellakin.

Itse yritän Espanjassa etsiä ensiksi Mercadona nimisen kauppaketjun myymälän. Tuotevalikoima laaja ja hintataso paikallisten asukkaiden kukkaron mukaan räätälöity.

Mercadonan hakusivulla näyttää löytyvän myymälöitä myös Teneriffalta (lähes 40kpl) sekä Las Palmasista (26kpl):

http://www.mercadona.es/corp/esp-html/donde.html

Hakuruudun klikkaus antaa listauksen kaikista paikkakunnista, joissa on Mercadona. Klikkamalla paikkakuntaa, saa listauksen paikallisten myymälöiden aukioloajoista sekä katuosoitteista.

refluksikurkkuRe: OT24.6.2010 15.35
Vichyä tarkoitin lähinnä mutta ei se mitään ....:-) Kyselin ihan yleisesti tuosta Kanariasta.

Madridin alue on itselle tuttu ja sielläkin oli kyllä kanssa valinnanvaraa. Osa tuotteista samoja kuin täällä (myslit, Danonen jugurtit ym). Suunnitteilla on
joskus tulevaisuudessa muutaman viikon Andalucian kierros... tarviipa muistaa tuo Mercadano.

Mukavia jusseja!

joyRe: OT26.6.2010 0.26
On kyl ollut paska ja helvetin yksinäinen juhannus. Mä oon vaan eriytynyt ystävistäni ja se, et olen pelkästään yksin pääni ja näiden erittäin mustien ajatusten kanssa useamman päivän ei ole hyväksi. Tällaset pidennetyt pyhät on myrkkyä yksinäiselle masentuneelle ihmiselle..

VichyRe: OT26.6.2010 22.20
Joy: Miksi annat ystäviesti mennä? Älä hyvä ihminen hukkaa ystäviäsi, ne ovat kultaakin kalliimpia. Ota puhelin käteen ja soita, sovi tapaaminen. Älä jää kotiin yksin.

Itse olen oppinut sen että vaikka on kuinka kipeä niin aina pitää yrittää jaksaa tavata ihmisiä, tehdä jotain että mieli piristyy.

Kipu on niin monta kertaa kovempaa kun sitä miettii yksin kotona. Onhan se kipu kovempaa kun sitä vain kotona istuu ja miettii että maha on kipee, maha on kipee jne.

Sitä on vain pakko lähteä ja tehdä.

Itseäsi et ainakaan auta jos ystäväsi unhoitat.

VichyRe: OT26.6.2010 22.34
Meillä oli huoneistohotelli, jossa siis ruuan laittaminen täysin mahdollista. Omat kaurapuurot oli mukana ja sitä aamulla aina syötiinkin.

Kaupat oli juuri niitä turisteille tarkoitettuja, joissa myytävänä lähinnä viiniä, leipää, juustoa, jotain hedelmiä (niitähän en voi syödä mitään), siis aamupalatarvikkeita. Lisäksi jotain säilykkeitä. Mutta ei salaattitarpeita, ei lihaa, kanaa jne.

Paikka siis aivan vamasti yksi pahimmista turistirysistä. Ravintoloidenkin ruoka oli ranskalaisia ja hampurilaisia. Sitä mitä suomalaiset, britit ja saksalaiset syövät.

Jossan varmaan olisi ollut se ruokakauppa...

Eli siis te otatte Suomesta mukaan jotain ja valmistatte paikan päällä omat ruuat.

Minulla tuo kielipää vähän huono, englannilla just, just pärjää. Saattaapi tulla vaikeuksia kun lähtee metsästämään seuraavalla kerralla ruokakaupasta ruokaa...

refluksikurkkuRe: OT29.6.2010 16.20
Noissa matkakirjoissa (ja taatusti netissäkin) on tärkeimpiä ruokasanoja, joista voi olla vähän apua, jos jotain tiettyä hakee ... vaatii tietty etukäteen miettimisiä ...

Oletko jo suunnitellut seuraavaa matkaa?

VichyRe: OT29.6.2010 17.58
En ole suunnittelut vielä seuraavaa matkaa sen tarkemmin. Ajatuksena vain että joskus taas mennään.. Onko se syksyllä, keväällä vai vuoden päästä, se jää nähtäväksi..

Täytyy vaan varustautua ruokailuihin nyt ihan eri tavalla tähän refluksin kanssa..

refluksikurkkuRe: OT1.7.2010 23.10
Joo, kyllä se sitä varustautumista vähän vaatii :-(

joyRe: OT2.7.2010 0.17
Nyt oon pikku hiljaa alkanut aktiivisemmin panostaan sosiaaliseen elämään, kun depis on alkanut helpottaan ja elämä on niin paljon mukavampaa ja kivutkin kestää paremmin, kun mieli on valoisampi :). Mökillä ois ihana käydä, mutta sielläpäin Suomea on kuulemma niin paljon itikoita, että ei mitään jakoa.. Oottako huomanneet, et noita erinäisiä purevia ja pistäviä otuksia on ihan hirmuna?

SitrusRe: OT5.7.2010 12.43
Onko Karvinen linjoilla? Miten sun puutarha voi?

Mulla on ongelmana muurahaiset. Niiden käytäviä on kukkamaa täynnä. Ne pistelee pikkutaimet reikäisiksi ja hidastaa muutenkin kasvien kasvua.

Mäntysuopaliuoksella sain kirvat ruususta, mutta muurahaiset ei olleet moksiskaan. Seuraavaksi kokeilen nokkosvettä. Myrkyttäminen on vasta vihoviimenen keino.

arnoldRe: OT6.7.2010 3.32
Oletko kokeillut tolua? Siis murkkujen hävittämiseen, nimittäin.
:)
Ei kuulemma tuhoa kasveja. Jos kyllä... en minä sitä ainakaan menisi kaatamaan johonkin avomaankurkkulavaan tjsp., mutta ehkäpä kukkapenkkiin sitten kuitenkin.

SitrusRe: OT6.7.2010 10.05
Tolua en ole kokeillut. Sehän on vaihtoehto mäntysuovalle.

Sisätiloissa tehokas keino vihjata murkuille että kannattaa siirtyä toisaalle on punaseetriöljy. Sitä sivellään lattialistojen taakse. Tehoaa.

Sekoitin nokkosveden ja kastelin kasvit sillä jo muutaman kerran. Murkut väistyivät hetkeksi, mutta palasivat pian. Kyllä tässä piintynyt luomuilijakin alkaa kohta harkita järeämpiä keinoja.

tanjapauRe: OT6.7.2010 11.53
Joy, tiedän niiiin ton sun tunteen; tosin ikinä ei saisi sanoa että "tiedän miltä susta tuntuu" (lähihoitajan sääntö nro 1) mutta pahimmillaan se on täälläkin juuri tuota... ahdistus- ja paniikkioireet kulkee käsikkäin mahan/ruokatorven vaivojen kanssa ja korreloivat täysin...

SitrusRe: OT6.7.2010 12.08
No Etelä-Suomessa ei ainakaan ole vielä paarmoja. Siitä sietää iloita. Kohtahan ne tulee. Eikä hirvikärpäsiäkään.

joyRe: OT6.7.2010 22.40
Kaveri kertoi, että ne oli päässeet muurahaisista eroon ruokkimalla niitä metsään. Eli sokeria hyvän matkan päähän penkistä, niin niillä on muuta mutusteltavaa, kuin sun kukkaset. Kuulostaa hullulta konstilta, mut kuulema toimii.

SitrusRe: OT7.7.2010 11.12
Ihanko totta, Joy. Mutta miten ne löytää sokerin. Ongelma on tosi paha, siis niillä on laajat pesäalueet mun kukkapenkissäni. Tajuan toki, että muurahaiset oikeastaan oli kyllä paikalla ensin, mutta sittenkin potuttaa kun ne pistelee kaiken.

Pari kesää sitten murkkuja tuli keittiöön. Sivelin lattialistan taustat punaseetriöljyllä. Tehosi täydellisesti. Nyt tein eilen saman partsilla. Ne ryökäleet heiluttelivat tuntosarviaan ja tuumivat, ja parin tunnin päästä ne olivat löytäneet kiertotien. Ja matka jatkuu mustasilmäsusannaruukkuun. Susanna riutuu.

Tiedän kylllä myrkyn, mutta en haluaisi myrkyttää. En usko vakuutuksiin myrkkyjen vaarattomuudesta. Täytyy vielä tutkia tilannetta ja miettiä.

arnoldRe: OT7.7.2010 12.25
Jos et tosiaankaan suostu niitä muurahaisia myrkyttämään ja ne ovat vallanneet jo koko kukkapenkin, niin melkeinpä ainoa konsti päästä niistä eroon on se, että kaivat koko kukkapenkin ylös (koitat tietysti varoa runnomasta juuria), nakkaat kaiken penkin maaperän kottikärryyn ja kiikutat sen jonnekin lähimetsikköön ja laitat sitten uuden maan ja mullan tilalle, johon koetat istuttaa kukat takaisin.

Pahuksen työläs homma, eikö? Työläämpi ainakin, kuin se toluveden käyttö, josta ei kyllä itselläni ole kokemuksia.

P.S. Kokemuksia on kuitenkin siitä, että refluksikon ei kannata kovasti kumartuneena rehkiä yhtikäs mitään, vaan pitää yrittää tehdä matalat hommat kyykyssä tai maassa istuen.

SitrusRe: OT7.7.2010 12.31
Siis sinäkö olet kaivanut koko kukkapenkin ylös, vai?
Itse en tuollaiseen kyllä ryhtyisi.

arnoldRe: OT7.7.2010 12.33
joy..: Olen tuota samaa sokerikonstia käyttänyt joskus huoneistohotellissa etelässä, kun olen laittanut lorauksen limonaatia tiskikaapin pohjalle, niin sitä kautta ruokakomeroon pyrkivät murkut ovatkin jääneen viemäriputken viereen aterioimaan ja jättäneet ruokakaapin rauhaan.

Sitruksen tapauksessa taitaa kuitenkin olla niin, että muurahaiset ovat tehneet kukkapenkkiin ison pesäyhdyskunnan ja eivät varsinaisesti popsi kukkia, vaan tuhoavat ne erittämällään muurahaishapolla siellä juuristossa. Näin ainakin kerran kävi taloyhtiössämme eräälle piharuukkuun istutetulle kukkakokonaisuudelle. Ne vain yksinkertaisesti lakastuivat pois samaan aikaan, kun muissa piharuukuissa voitiin aivan hyvin.

arnoldRe: OT7.7.2010 12.41
No pahus, en tosiaankaan ole kaivanut.
:)
Konstin keksin piharuukkumuurahaisten perusteella, joista kerroin joy:lle antamassani vastauksessa. Kyseisessä tapauksessa jäi ainoaksi keinoksi laittaa koko ruukun sisältö uusiksi.

Pelkäänpä kuitenkin pahoin, että kukkapenkkisi pelastamisen suhteen jää ainoaksi keinoksi jonkinlainen myrkyttäminen. Muurahainen, kuten tiedätkin, on sangen sinnikäs ötökkä, joka jo kenties satoja miljoonia vuosia sitten on päättänyt, että hänhän ei ole se joka ensimmäisenä lähtee. Me ihmiset ollaan melkolailla uusia tulokkaita näissä juhlissa.
:)

SitrusRe: OT7.7.2010 12.46
Muurahaiset todellakin syövät kasveja. Sen näkee kun katsoo. Tietysti ne vahingoittavat myös juuria.

arnoldRe: OT7.7.2010 13.09
Hehh, wow.. No, en ole muurahaistuntija, joten tämä tuli hieman yllätyksenä. Sulla taitaa olla sangen herkullisia kukkasia. Jotkut lajit varmaan sitten kelpaavat paremmin kuin toiset. Vai onko sillä merkitystä?

SitrusRe: OT7.7.2010 13.23
Mehikasvien kukat ja lehtinuput maistuu erityisesti, samoin auringonkukkien nuoret versot. Minttu taas ei kelpaa ollenkaan.

arnoldRe: OT7.7.2010 13.44
Niin... mehikasveillahan on, kuten monilla versoillakin, suuret vesisolukot, joten murkut varmaankin käyvät niissä 'juomassa' tai jotain sinne päin. Ja saattaapa niissä jotain luonnonsokereitakin olla, joita on sitten kiva kiikuttaa niiden kuningatarmuurahaisten mutusteltavaksi.

refluksikurkkuRe: OT7.7.2010 14.18
Sitrus, mitä kaikkia kasveja sun puutarhasta löytyy?

Itselle tuli jo markettoihin kirvoja (nämä siis ihan vaan parvekkeella) vaikka muut kukat näyttää säilyneen vielä ilman niitä... Mikä tuon mäntysuopaliuoksen ainemäärät on?

SitrusRe: OT7.7.2010 14.26
Mulla on ruusu, kärhö, päivänliljoja, minttua, kesäkukkia, auringonkukkaa, malva, kanadanpiisku, orvokkeja, esikoita, ukonkelloa, kuunliljoja, unikko, päivänkakkaroita, mehikasveja, matalia kivikkokasveja ja vähän muuta.
Kylvin tänä vuonna illakkoa, morsiusharsoa ja sinipallo-ohdaketta, jotka kukki ensi vuonna.

SitrusRe: OT7.7.2010 14.44
...viiruhelpi, akileija, varjoyrtti, saksankurjenmiekka, hajuherne ja syreeni.
Sekä linnuille kylpyallas.

SitrusSit matkaan7.7.2010 16.26
Noniin, Rooman matka tuli varattua. Ja nyt kännyt ristiin, että matkasta voi myös nauttia. Ainakin sänkyjuttu on kunnossa, ja huoneessa on pikku jääkaappi johon voi varata jugurttia ja sopivaa mehua.

Oikeastaan oltais haluttu Syrakusaan. Mutta sinne pääsy tuntuu aina hankalallta ja ainakin kalliilta. Tai sitten pitäisi mennä junalla loppumatka. Joku toinen kerta.

refluksikurkkuRe: OT7.7.2010 17.16
Onpa sulla paljon kasveja!

Upeata! Ihana Italia... Roomaan aina halusin ja kävinkin 5v sitten. Upea paikka - ainakin meille :-) Koska teillä on lähtö?

Oman reissun peruuntuminen ei tunnu nyt juuri ollenkaan hullummalta kun tämä munuais/virtsatie/-kivi (?) tässä edelleen jyllää. Lähtö olisi pitänyt olla ensi viikolla... joten siis - hyvä näin!

Onko muita matkustelijoita - kotimaassa/ulkomaille?

SitrusRe: OT7.7.2010 17.37
Ei kasveja oikeastaan ole paljon, on vain monia lajeja. Niistä kokeillaan mitkä pärjää, sitten järjestellään ja annetaan levitä. Kärhö (jalokärhö Multiblue) varmaan ei menesty, mutta ei se mitään.

On todella ihanaa päästä taas Roomaan. Olen varmaan jotenkin sielultani italialaisten sukua, kun viihdyn siellä niin. Saa nähdä miten ruokailu sujuu ja miten kitkerältä viinistä kieltäytyminen tuntuu. Mutta ei sitä nyt kotiinsakaan halua linnoittautua, vaikkei kaikesta voikaan nauttia.

Toivon että sinäkin vielä pääset matkaan.

JoyRe: OT9.7.2010 6.01
Tässä tulee off topic aihe, mutta tärkeä semmoinen. Jos olette facebookissa, niin liittykää ryhmään "Save Lumikki Duprat" ja käykää allekirjoittamassa vetoomus jossa vedotaan Ranskaan viranomaisiin, jotta Lumikki 20kk pääsisi takaisin äitinsä luo. Kyseessä on sukulaiseni, joten siksi mainostan tätä täälläkin.

refluksikurkkuRe: OT9.7.2010 16.16
Itselläni kanssa ystävä, jonka ranskalainen vaimo vei lapsen Ranskaan vuosia sitten eikä lastaan ole nähnyt sen koommin :-(

Onko kyseessä avioerotilanne ranskalais-suomalaisessa perheessä vai ...? (En ole rekisteröityneenä niin taustatietoja ei voi lukea muuta kuin sen mitä etusivulla löytyy).

refluksikurkkuRe: OT9.7.2010 17.05
Sori, nyt selkisi vähän enemmän tilanteesta muista nettiin lähetetyistä viesteistä...

Eli siis avioerotilanne ja isä on ottanut lapsensa mukaan viime lauantaina eikä ole sen jälkeen vastannut äidin puheiluihin eikä ilmoittanut olinpaikkaansa.

JoyRe: OT9.7.2010 17.36
Kyllä. Aivan karmea tilanne. Tänään puhuin Tiinan siskon kanssa puhelimessa ja kuulin kaiken karmeudun..

refluksikurkkuRe: OT9.7.2010 18.23
Ovatko olleet kauan jo eroamassa?

Joku kommentoi, että mies oli tehnyt aikaisemmin ilmoituksia poliisille äitiin liittyen vai oliko se juuri tällä viikkoa...?

Käräjäoikeudessa näitä kahden maan juttuja huoltajuuksista ym on melkolailla :-( ... milloin äiti, milloin isä vie lapsen/lapset .

Hän on varmaan palkkaamassa jo oman asianajajan hoitamaan asiaa?

JoyRe: OT9.7.2010 20.27
Samassa maassa asuvat ja Tiina ei ole mihinkään ranskasta lähdössä. Avioero on tuloillaan. En viitsi sen kummemmin yksityiskohtia kertoa enempää, kuin tuolla sivulla on. Kansainvälistä apua tarvitaan ihmisoikeusliitoilta ja mepeiltä. Tiinasta ollaan leipomassa jotain mitä hän ei todellakaan ole. Erityisesti ranskassa asuvia suomalaisia jos tavoittaisi. Ja jokainen nimi siinä vetoomuksessa on tarpeen!

JoyRe: OT10.7.2010 16.03
Tämän päivän Iltasanomat sivu 9!

joyRe: OT10.7.2010 21.41
Korjaus edelliseen, Iltalehti.

arnoldRe: OT11.7.2010 0.56
Joy..: En tiedä, mistä kaikesta on kyse, mutta koskapa lapsen isä ei julkisuuteen annetun tiedotteen mukaan ole mitenkään rikkonut Ranskan lakia, on asiaan vaikuttaminen rehellisin keinoin sangen vaikeaa, ellei peräti mahdotonta.

Koska et kerro, mitä tästä Tiina Raudaskoskesta ollaan "leipomassa", eikä Tuula Raudaskoskikaan (sisko?) sellaiseen edes mitenkään tiedotteessaan viittaa,on siihen vaikeaa ottaa minkäänlaista kantaa.

Varmaa toki on, että 90%:ssa avioerotapauksissa lapsen vanhemmat riitelevät huoltajuudesta ja kiukkuisesti syyttelevät toisiaan, ties mistä milloinkin.

Myös Tuula Raudaskosken kannattaisi olla varovainen syytellessän lapsen isää julkisesti lapsenryöstöstä, koskapa Ranskan lakien mukaan hän ei sellaiseen ole syyllistynyt.

Adresseja ja vetoomuksia voidaan toki allekirjoittaa ja liittyä johonkin tukiryhmään, mutta esimerkiksi Ranskan oikeuslaitos ei itsekään ole kirjoitetun lain yläpuolella, joten sen pikaiset vaikutusmahdollisuudet ovat asian suhteen kovasti mitättömät. Jos taas sitten halutaan lakimuutos, niin avioeroprosessi on kyllä huomattavasti nopeampi toimenpide kuin lakimuutos.

Lapsi on todennäköisesti nyt Ranskassa Sebastien Duprat'in naispuolisten sukulaisten hoidossa, jos hän kerran on aito ranskalainen. Vai onko hän kenties senegalilainen tai trinidadilainen tai jotain sen sellaista?

JoyRe: OT11.7.2010 8.51
Lapsi on ranskalainen, englannissa syntynyt. Vetoomus johon kerätään nimiä menee ranskan viranomaisille. Save Lumikki Duprat sivustolta facebookista löytyy kaikki tarvittava tieto. Tapa jolla lapsen isä toimi on epäeettinen. Lapsen äiti kaipaa kaiken tuen, jotta hän jaksaa taistella Ranskan byrokratiaa vastaan. Ranskan viranomaiset kuvailevat tilannetta panttivanki tilanteeksi.

refluksikurkkuRe: OT11.7.2010 9.01
Mitä tuossa Iltalehden artikkelissa oli asiasta? Pystytkö kirjoittamaan jonkun lyhyen pätkän tänne (siitä kuvasta ei saa selvää mitä siinä sanotaan)?

arnoldRe: OT11.7.2010 10.24
No, facebookista löytyy kyllä kaikki tarvittava tieto tukiryhmään osallistumista ja allekirjoitusta silmälläpitäen, mutta ei mitään tietoa tapauksen taustoista.

Etiikan 'kultaista sääntöä' vastaan tässä kuitenkin on toimittu, koskapa tuo kuuluu: "Kohtele toisia niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan".

Tässä pari julkisuuteen annettua tiedotetta:

http://www.petitiononline.com/Lumikki/petition.html

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1780303

http://www.facebook.com/group.php?gid=135587193137332

Missään niistä ei kerrota, onko olemassa vaara, että lapsi vietäisiin Ranskan rajojen ulkopuolelle, eikä sitä, mikä on isän syntyperä.

Lapsen passinhan isä on toki voinut ottaa mukaansa myös siksi, että ylipäätään voi mahdollisia viranomaisia kohdatessaan todistaa, että seurassaan oleva lapsi oikeasti on hänen lapsensa.

Mielenkiintoinen väite tuo, että poliisi kuvailee tilannetta pankivankitilanteena (kidnappaus on nimittäin vakava asia, josta esim jenkeissä saa elinkautisen), mutta ovat kuitenkin voimattomia toimimaan. Etiikalla ei siis näin ollen ole tässä näemmä kovinkaan suurta juridista painoarvoa.

refluksikurkkuRe: OT11.7.2010 13.47
Olisiko kellään muulla sattumalta sitä
eilisen Iltalehteä - kiinnostaisi tietää mitä siinä asiasta kirjoitetaan?

refluksikurkkuRe: OT12.7.2010 0.15
Kuva artikkelista oli hyvä juttu - nyt saa hyvin selvää! Kiitos!

JoyRe: OT12.7.2010 17.52
Tietoa tulossa tarkemmin tiivistettynä save lumikki duprat-sivulle.. Kovaa spekulaatiota on siitä mitä mieltä isä on ja mitkä ovat taustat, mutta kun lapsen isään ei saa mitään yhteyttä ja kaikki tämä tapahtunut on tullut niin out of the blue, että kaikki läheiset ovat ymmärrättettävästi ihan ihmeissään. Alkupäivien kommentit sivustolla on kirjoitettu ymmärrettävästi suurissa tunnekuohuissa ja koska keltainen lehdistö oli ensimmäinen, joka asiasta alkoi uutisoimaan niin ymmärrettävästi joitakin ärsyttää. Lisää tietoa tulee hiljalleen ja pääasia, että sivuston avulla Ranskasta on löytynyt ranskansuomalaisia avuksi Tiinalle. Mutta hypätäkseni ot:stä ot:hen Löysin pussin vanhoja herneensiemeniä, joista osan onnistuin saamaan itämään ja nyt partsillani kasvaa herneenversoja, jotka venyvät mittaa aivan silmissä :). Tarkoitus on alkaa idättämään mahdollisesti mung papuja tai jotain vastaavaa myös syötäväksi :).

ahmRe: OT13.7.2010 9.44
Loma Zakyntoksella oli ihana!
Kauniit maisemat, kirkas turkoosinsininen merivesi lämmintä lillistellä ja hyvää ruokaa. Ja söin mitä mieli teki!

Ainoä häiriö oli muutamat altaalla öykkäröivät brittituristit.

JoyRe: OT13.7.2010 11.12
Kuinka paljon oli lämpöasteita?

ahmRe: OT13.7.2010 11.21
Max 37 mut se ei tuntunut ahistavalta ollenkaan kun on meri ääressä. Voin kyllä suositella paikkaa jos Kreikasta tykkää. Meen varmasti joskus uudelleen.

SitrusRe: OT15.7.2010 11.57
Rooman matka lähestyy. Tää helle alkaa nyt hirvittää. Olen ollut monta kertaa Roomassa kesällä, mutta terveenä.

Mitähän sitä sitten tilaa kahvilassa? Ilmeisesti aqua minerale naturale on ainoa vaihtoehto. Saatan kuvitella tarjoilijan halveksivan ilmeen, italialaiset kun eivät reaktioitaan peittele.
On silti jännä lähteä.

joyRe: OT15.7.2010 14.13
Miten joku kylmä maitokahvi juoma, tyyliin frezza mocha? Mun kärsii ainaki tommosta juoda.

SitrusRe: OT15.7.2010 14.24
Italialaiset vaan ovat niin niuhoja kahvinsa kanssa: maidonsekaisia kahveja juodaan vain aamulla, muulloin espressoa, enintään macchiatoa (viiru maitoa). Joissain ravintoloissa cappuccinon ehkä saa tuhahtelujen kera, joissain ei edes niin.
Tietysti Ravintola Turisticosta saa vaikka hernekeittoa ja läskisoosia, mutta sellaiset kierrän kaukaa.

SitrusRe: OT15.7.2010 14.29
Mutta tosiaankin, olin unohtanut caffe freddon, siinä taitaa olla maitoakin.

refluksikurkkuRe: OT15.7.2010 18.07
Hyvä, että kunto sallii jo matkustuksen!

Mm. viime kesän Italian reissulla istuttiin mitä erilaisemmissa (ei-turtisti ja turisti) kahviloissa, joissa kaikissa oli asiallinen palvelu. En kuitenkaan kertakaikkiaan muista mitä join - tuskin kuitenkaan mitään lämmintä (kahvi ja tee pois kuvioista) ...
Kahvi-ihmisille tilaus voi olla vähän hankalampaa, jos oireita kahvista tulee :-(

Viinimaistelut paikallisilla tiloilla sujui hyvin (!) -- kunhan muistin jättää punaisen pois -- käsimerkki mahasta kurkkuun selvitti tilannetta heti ja sain toista viiniä lasiin :-)

Tietyistä rajoituksista ym huolimatta on aina mukava päästä nauttimaan Italiasta - ja ylipäätänsä matkustamaan. Oman sydämeni ovat vieneet Firenze ja Venetsia :-)

ahm, näitkö kilpikonnia?

ahmRe: OT15.7.2010 19.22
Konnia en nähnyt, valitettavasti. Pitäisi viettää päivät merellä niin voisi ehkä bongata.

Kahvijuomista mainitakseni: join Kreikassa muutaman frappen eli jääkahvin. Sitä sai maidolla ja ilman. Otin maidon kanssa ja vähän sokeria. Hyvää oli.

refluksikurkkuRe: OT19.7.2010 11.05
Ja jälleen mahtava auringonpaiste heti maanantaina!

Vanhan lipaston uudistus värillisellä vahalla jatkuu :-)

Miten Joy Lumikin tilanne etenee?

buon viaggio!Re: italiasta3.9.2010 12.02
kannattaa lukea ennen matkaa mahdollisiman paljon Italiasta. Niin saa matkaste enemmän irti. Blogejakaan ei tule unohtaa. yksi niistä
on http://www.blogi.kelles.net/

refluksikurkkuRe: OT3.9.2010 13.02
Blogit on hyviä - joka maahan niitä varmaan riittää monia :-)

Meillä on lisäksi siunaantunut italialaisia
ystäviä & tuttuja sekä Italiassa pitkään asuneita suomalaisia, jotka on kertonut omia näkemyksiään Italiasta.

tuulikkiRe: OT3.9.2010 14.17
Minäkin haaveilen Italiasta, ehkä sinne joskus vielä pääsee. Meillä on tuttuja Pescarassa ja ihan etelässä.

Harmi että Limoncellot taitavat jäädä juomatta sillä matkalla, samoin kuin ne ihanat kahvit sun muut!

refluksikurkkuRe: OT5.9.2010 12.52
Voi Italia :-) ... Ihanaa haaveilla etelän matkoista, kun ilma täällä Suomessa alkaa viiletä!

Join ainoastaan yhden pienen Limoncellon reissulla, kun
asunnon omistaja toivotti meidät
tervetulleeksi Cinque Terressä ... oudokseltaan "kuumotti" kurkussa mutta oli pakko hörpätä vettä heti sen jälkeen :-)

Onko täällä muita Italian ystäviä?

foniRe: OT30.9.2010 8.34
Anoppi tulossa kylään, siivousta aloitellaan!! Viikonloppuna Tampereelle teatteriin.

refluksikurkkuRe: OT19.10.2010 8.59
Hei kaikki! Mitä teitin elämään kuuluu tänä syksynä refluksin lisäksi?

SitrusRe: OT19.10.2010 12.07
Meille hankitaan vihdoinkin isompi akvaario. Miehen nikkaroima akvaariopöytä on odotellut valmiina jo toista vuotta - sattuneesta syystä on ollut muita kiireitä... Mutta nyt on 200-litrainen allas ja muut tarvikkeet vihdoin tilattu.

TuulikkiRe: OT19.10.2010 13.28
Sitrus, mitä kaloja teille on tulossa akvaarioon?

SitrusRe: OT19.10.2010 13.53
Ahaa, Tuulikki, siinäpä olikin hyvä kysymys. Tällä hetkellä meillä on äitini vanha 50-litrainen pönttö, jonka otimme jokunen vuosi sitten kotiimme kaloineen - ja melkoisen vastahakoisesti. Akvaario oli surkeassa jamassa: siinä asusti säikky partamonni, muutama vanha piikkisilmä ja 3 kardinaalitetraa. Kasveina oli vain muutama leväinen keihäslehti.

No, aloimme perehtyä akvaarionhoitoon, vaikka 70-luvun opeista hyvin tiesimme, että akvaarionhoito on toivotonta levänkasvatusta. Mutta asiat ovatkin kehittyneet melkoisesti, samoin tiedon määrä. Meille kerrottiin, että on tärkeää hankkia aluksi paljon nopeasti kasvavia kasveja. Ne uusiutuvat nopeasti ja pitävät veden puhtaana ja levänkasvun kurissa. Meitä kehotettiin luopumaan partamonnista, koska se on aivan liian suuri kala sen kokoiseen akvaarioon. Mutta emme suostuneet, koska olimme jo ihastuneet persoonalliseen viiksiniekkaan. Sen sijaan hankimme partsulle karahkan järsittäväksi ja turvapaikaksi. Ostimme hentorotalan, vedensuosikin ja intianvesitähdikin. Ne kasvoivat hyvin. Myöhemmin hankimme vielä argentiinanvesiruton ja papukaijalehden, jonka menestymistä voi pitää pienenä voittona. Otimme pienen parven kardinaalitetroja ja kardinaalikaloja.
Kalat eivät ole enää säikkyjä ja kasvit rehottavat. Levää on tuskin lainkaan. Ihmeellistä!

Tässä vaiheessa emme enää käsitä miten olemme joskus voineet elää ilman akvaariota. Se on niin mukava! Ja vihdoin päästään asiaan. Uusiin kaloihin.

Emme ainakaan aluksi hanki lämmitintä. Katsotaan millaiseksi lämpötila asettuu. Otamme ainakin sitruunatetroja - niitä onkin jo kuusi. Varmaan lisää kardinaalitetroja, kardinaalikalat saavat jäädä. Piikkisilmät ja partsu jo onkin, joten ei lisää pohjakaloja ainakaan heti. Otetaan pikkuhaaremi kääpiöahvenia. Jos se tuntuu järkevältä, myös joku rihmakalapari. Ja ehkä joku parvi lisää, joko tetroja, seeprakaloja tai jotain barbeja. Ajattelin rakentaa silikonista ja pikkukivistä luolan. Se olisi ainakin ahvenille mieleen kuulemma.
Netistä on tilattu kasveja: punarotala, kääpiökeihäslehti, miekkakasvi, Hydrocotala verticillata ja tiikerilotus. Maltan tuskin odottaa.

Oho, tulipas pitkä sepustus.

KatjaRe: OT19.10.2010 16.57
Hei, kun on niin kovin pimeää olen jo ahkerasti polttanut kynttilöitä ja pitänyt puuhellassa valakiaa joka päivä. Tiistaisin ja keskiviikkosin on iltapäivä omistettu NIIN rakkaille kotimaisille elokuville:) Eläkeläisen ja hieman liikuntarajoitteisen on osattava nauttia elämän pienistä iloista. On ihanaa kun joulu on tulossa, harmi vaan kun on niin lyhyt joulunaika (työnantajille hyvä joulu).

TuulikkiRe: OT19.10.2010 23.27
Sitrus, mukava kun kirjoitit pitkästi:)

Minullakin oli vuosikymmeniä akvaarioita, mutta pari vuotta sitten luovuin viimeisestä. Alkoi tuntua, että sitä tuli katseltua vain vedenvaihtojen yhteydessä.

Monnit ovat tosiaan symppiksiä, samoin piikkisilmät. Meillä elelikin piikkisilmä 18 vuotta, ja kaveri oli sentäs tullut meille "käytettynä" (aikuisena, jonka ikä ei tiedossa) käytetyn akvaarion mukana.

Kääpiöahvenissa ja pienissä rihmakaloissa (murisija/hunajarihmakalat esim.) onkin mukavia lajeja tarjolla. Kutupuuhia ja poikasten hoivaamista on varmasti mukava seurailla, eiköhän jotain sellaista ole luvassa, jos tulee kerran luolakin:).

Aika hyvin olette saaneet tasapainoiltua veden kanssa, kun olette saaneet pidettyä levät poissa. Ja pidettyä papukaijalehteä menestyksekkäästi.

Tuollaisesta tarinasta tulee kutkutus hankkia uudelleen akvaario...mihinhän sellaisenkin saisi mahtumaan...

Mukavia akvaariopuuhailuja Sitrus!

refluksikurkkuRe: OT20.10.2010 8.05
Itsellä oli kanss nuorempana akvaario mutta sitten se jäi :-( Mukavaa ja rauhoittavaa seurata - "ihan" tutkimuksissakin todistettu :-) ... Ilmankos 2 hammaslääkärikeskuksessa on ollut iso akvaario! Joskus haaveilin pienistä (vesi)kilpikonnista ...

Katja, joulua odotellaan täällä kanssa! Ihanaa kaikki tuoksut, maut, musiikki, koristelut ym. Toivottavasti on kunnolla lunta!

Itsellä on ollut tänä syksynä tavallista enemmän erilaisia rientoja (konsertteja, messuja ym ym), joihin on saanut puoli-ilmaiseksi lippuja ettei ole raaskinut jättää väliin ... Tankki Täyteen Sulo Vilen - tuuli "mää sain sen halvalla" yllättää :-)

Kotiprojektina on edelleen työhuoneen uusiminen eli vielä ainakin uusi pöytä pitäisi löytyä ... taitaa jalat viedä Ikeaa kohti :-) Vanhat kamat hakee kätevästi kotoa Pelastusarmeijan miehet.

Onneksi suht uudet naapurimme eivät enää vedä raskaita tuolejaan lattiaa pitkin ennen kuutta aamulla, joten mekin saadaan nukkua reippaasti yli tunnin pitempään - yes!! Kannatti huomautta asiasta kirjeitse. Univelka alkoi ollakin jo melkoinen, kun siihen toistuvaan meteliin heräsi niin aamulla, iltapäivällä (päiväunet) sekä iltaisin (yritettiin mennä nukkumaan aikaisemmin)!

SitrusRe: OT20.10.2010 10.32
Tuulikki, mitä kääpiöahvenlajia suosittelisit? Meillä on kolme sukarapua, emmekä halua että niitä syödään. Palettikala esimerkiksi on tosi kaunis, mutta kuulemma erittäin aggressiivinen kutuaikaan. Haluaisimme jonkun suht. rauhallisen lajin. Entä minkäkokoinen haaremi olisi passeli?

TuulikkiRe: OT20.10.2010 13.50
Sitrus, minulla ei ole itselläni ollut kääpiöahvenia, paitsi just noita palettikaloja, jotka olivat tosiaan agressiivisia. En siis osaa suositella oikein mitään. Perhoskirjoahvenet ovat ainakin rauhallisia, ja eiköhän niitä ole muitakin sopuisia lajeja. Onko aqua-web -keskustelupalsta sinulle tuttu? Siellä on mm. kirjoahvenille oma kaskustelualue ja varmasti paljon niitä harrastavia keskutelukumppaneita. Samoin sitä kautta toimii vilkas ostaan/myydään/lahjoitetaan -palsta. Suosittelen!

Meilläkin odotellaan jo joulua, tytär olisi jo halunnut laittaa joulukoristeet paikalleen - piti vähän toppuutella, eihän tässä ole vielä edes vietetty halloweeniakaan (naamiaiset eskarissa).

refluksikurkkuRe: OT29.10.2010 12.16
Ja jotta tulisi vähän muutakin kuin refluksia niin jatketaan OT -otsikolla ....

Sitrus, tekeekö teillä mies muutakin nikkarointia tavallisesti?

Tuulikki, miten tytön Halloween- naamiaiset meni? Kaupoissa jo joulukortteja ...! Ei ole enää pitkä aika :-)

Tällä viikkoa käväsin pitkästä aikaa kiekkomatsissa (Ilves- Tappara) ...
ja Tappara hävisi 5-0. Onko täällä kukaan kiekkofani tai pelaako jossakin porukassa?

Intialainen päähieronta oli yksi viikon aktiviteetteistä. Nukahtelin muutaman kerran, kun oli niin rentouttavaa. Onko kukaan kokeillut sitä "lämpöiset kivet selkään" - juttua?

Katja, mustavalkoiset on joskus aivan ihania :-) ... Palmua katseltiin viime viikolla sunnuntaina. Voi kun meilläkin olisi joku paikka mihin pistää valkea ... (kerrostalossa asutaan).

GasterixRe: OT30.10.2010 21.16
No tää kuuluu just tälle osastolle...
Olin tänään Biomedicumissa (=Meikussa) turvallisuus-seminaarissa. Mahtavan upeat esitelmöitsijät ja tietoa tuli tuutin täydeltä, toivottavasti dementikko vain muistaa kaiken ;) Täytyy todeta on tässä maassa kaikki valmisteltu loppuun asti mahdollista poikkeusolosuhdetta silmälläpitäen.

refluksikurkkuRe: OT22.11.2010 13.03
Valmiussuunnittelu on kyllä pitkällevietyä.
Itse poikkesin Turvallisuusmessuilla syksyllä täällä
Tampereella.

Aamuyöstä oli iso palo tuossa
Hämeenkadulla, joka vaati vielä kuolonuhrejakin
Pahannäköistä jälkeä :-( :-( Hatunnosto
jälleen kerran pelastushenkilökunnalle!

GasterixRe: OT22.11.2010 19.45
Pahaa jälkeä siell mansessa kyll saatiin aikaan :(
(...ja vielä tahallaan? )
Juuri näin, samaa mieltä, pelastushenkilökunta, kriisityöntekijät ja vapaaehtoisauttajat...hattua nostetaan täälläkin :)

Pikkujoulukausi pitäis korkata sitt perjantaina työpaikan bileillä. En yleensä ole niitä rauhallisia juhlijoita...kun juhlitaan, niin juhlitaan sitten ja "tyylillä loppuun asti" :D :D
Mitenhän tää refluksi vaikuttaa nyt tähänkin showhun??? Ensimmäiset pikkujoulut tämän sairauden kera. Ei taida tulla helppo viikonloppu.

Tosin rauhottaviakin tekijöitä on ilmassa, nimittäin la ja su koko viikonloppu meneekin kertaamassa EA1, ja sinne puolestaan en mene viinahöyryissä.

Mukavaa pikkujoulukautta toivottaen :)

refluksikurkkuRe: OT22.11.2010 21.56
Tahallaan aiheutettu on kyllä todella törkeä juttu. Ja niin nuoria menehtyneitä :-(


Olin itse
aikoinaan tahallaan sytytetyssä palossa (pyromaani iski pyöräkellariin + täynnä kesäsäilytyksessä olevia
autonrengaita) mutta se saatiin haltuun suht äkkiä ... ilmastoinnin kautta savut tuli sisälle (olin kyllä jo siinä vaiheessa neuvomassa paikkoja alhaalla).
Toisella kerralla tv alkoi palamaan yöllä alakerran asunnossa - ja onneksi
nukkuvilla isovanhemmilla ja kyläilevillä pienillä lastenlapsilla oli
palohälytin muuten olisi lopputulos ollut toinen! Siitä ei aiheutunut vaaraa muille asukkaille mutta alkusammutus viivästyi, joten aineelliset vauriot olivat aika isot. Keinosavuharjoittelu (uhrina oleminen) on harrastuspuolen kautta tuttua.


Mukavaa kertailua -- ja jonkinlaista juhlimistakin vaikka sattuukin noin
huonosti peräkkäin! Itsellä ei ole yhtään pikkujouluja tiedossa :-(


Mukavia pikkujouluja kaikille täältäkin!

GasterixRe: OT23.11.2010 22.11
Voi refluksikurkku, kovia kokemuksia sulla näyttää olleen tulipaloista. Taidat kyll olla se luovijatyyppi, joka aina jotenkin auraa itsensä turvaan....ja vielä sen lisäksi pystyt auttamaan muita heikompia yksilöitä!

Jep, kertailen ja muistuttelen tän dementikon päähän taas niitä arvokkaita ea-ohjeita :)...jota tietenkään ei toivottavasti tarvitse hyödyntää koskaan, never....

En tiedä, mitä pikkujoulujen kanssa teen, taitaa yhtälö mennä "vaikean" puolelle. Ans kattoo, menenkö vai en, onko vesilinjalla tylsää? Ihan oikeasti...ei ea-kursseilla voi olla "dagen efter", ei mitenkään...

Noi keinosavuharjoittelut on kyll muuten aika hauskoja, heh, kokemusta myös täälläkin! Vaikeinta itsellä on pitää pokka kasassa, kun rupee väkistekkin naurattaa. Kamalinta on katsoa videopätkää tilanteesta jälkeenpäin :D Apua, paljon meni oikein mutt sitt kun huomaa ett mitä itse olisi voinut tehdä toisin, niin argh...ei voi kun todeta, onnex oli harjoittelu ;) Mutta tilanteista selvitty hengissä, jopa ne "potilaatkin" ovat vielä hengissä, jotka joutuneet olemaan käsittelyssämme...siis kaikki hyvin :D

Eka adventtisunnuntai vain lähenee, ja jopa täällä etelässä on valkoinen maa, unbelieveble :) Nyt vain nauttimaan joulun lähestymisestä...

refluksikurkkuRe: OT27.11.2010 15.34
Mitenkä ea ja pikkujoulut sujuivat :-)?

Keinopaloharjoitteluja on varmaan aika monenlaisia
toteutukseltaan eri paikoissa ja eri ammattiryhmien kanssa...
Joskus voi olla hauskaakin (meillä debriefingin jälkeen "jatkoilla") :-)
... mutta joskus pitkäaikaisen harjoituksen jälkeen "surullistakin" kun
oikeassa tilanteessa ei olisi enää elävien kirjoissa :-(


Täällä mukava pakkanen. Sähkökynttilät loistaa ja tupa
on puhdas. Odotellaan anoppia illemmalla kylään ... Vaaleata
alkoholitonta glögiä + vettä puolet menee yksi
lasillinen alas hyvin - ja tuntuu pysyvänkin siellä hyvin.

Onko muita ollut pikkujouluja viettämässä?

GasterixRe: OT29.11.2010 10.34
Huh-huh...johan oli viikonloppu...still alive ja kait ruokatorvikin (en tiedä?)

Pikkujoulut oli onnistunu ja viihteellinen ilta :) Missasin ihan tarkoituksella ruokailun (söin kotona lähtiessä). Oikea valinta, kun kuulin mitä siell oli tarjoiltu. Muutaman valkkarin otin ja tulihan ainakin tanssittua...

Ea-kurssi on nyt sitt kerrattu. Meill oli kyll hyvä porukka ja aivan mahtava ope :) Vaikka opella vaikea elämäntilanne kotosalla, niin positiivinen hän jaksoi olla meidän kanssa. Iso-hali hänelle! Muutoin tuli naurettua ihan pirusti, pallea kipeenä jo liiallisesta naurusta :) Kyll nää ruokailut on aina haasteellisia kodin ulkopuolella. La ruokailu meni hyvin, mutt su oli (todella hyvän makuista!) kermaista lohikeittoa & tumma leipäpala, jälkkärix mandariini ja iltapäivällä kahvit...ja siihen loppu yhteistyö tässä vatsalaukussa ja ruokatorvessa. Tasasin väliajoin hapot pukkas ylöspäin...Koita siinä sitt konttailla, ryömiä, elvytellä etc tehdä juttuja lattianraossa, argh...

Nyt pitänee leppyytellä pakkia taas takasin yhteistyöhön ja elää ihmisiks

PS. tää meitin ope on Tampere-taustainen tapaus. Melkein kaikki hänen oudot esimerkit liittyivät jotenkin tamperelaisiin ja hänen Tre-aikakauteen. Meille kurssilaisille jäi päällimmäisenä mielen, ett on siell mansessa kyll hämärää jengii :) Pitäkää ne siell, älkääkä päästäkö niitä tänne etelään :D

arnoldRe: OT1.12.2010 23.18
Gasterix..: Onko tämä nyt ymmärrettävä niin, että teit noita ensiapuharjoituksia (jotka eivät kaikki ole tosiaankaan vain laastarinlaittoa, tiedän) välittömästl, tai heitikohta ruokailun jälkeen?

Kaiketi tiedät, että refluksivaivaisen olisi syytä olla ruokailun jälkeen pari tuntia kuin "ellun kana"? Eikä ainakaan ryhtyä mihinkään punnerrushommiin; etenkään pää mahaa alempana. Oireet nimittäin iskevät ihan satavarmasti.

refluksikurkkuRe: OT2.12.2010 1.10
Pikkujoulut saattaa olla tosi virkistäviä joskus.
Meillä ulosmeno viikon päästä mutta eipä taida sisältää
minkäänlaista tanssimista :-( ...

Hienoa, että lauantai meni kuitenkin ihan nappiin.
Toivottavasti oireilu jo ohi?? Kyllä rupesi tekemään
mieli lohikeittoa :-)! Itselle olen sallinut nyt yhden jääkaappikylmän
appelsiinin viikossa.


Eipä siinä ea -kurssilla oikein "ellun kanana"
voi olla, vaikka teoriaakin lounaan jälkeen olisi laitettu
.... tai kaiketi voi, jos asiakkaat on valmiita maksamaan
extraa erikoiskouluttajan varaamisesta :-) Todelliset ensiaputilanteet
ei taida oikein kanssa noita refluksikkojen ruoka-aikoja ym noudattaa ...
mutta niissä tietty oikea adrenaliini mukana, joka nostaa kipukynnystä niin
ettei välttämättä oksennusta pienemmät ylösnousut tunnu missään pitkään aikaan - riippuu tietty minkälainen onnettomuus/ea-tilanne on kyseessä :-)

Rakkaan kotikaupungini oudoista tapauksista ... tamperalaisethan menevät tunnetusti sekaisin, kun se Tapolan mustamakkara loppuu kioskista :-) Ei vais, esimerkit otetaan ehkä mieluummin toiselta paikkakunnalta kun missä itse kurssi pidetään - pieni maailma ym.??

Mitenkä Arnold vointi?

refluksikurkkuRe: OT2.12.2010 1.13
Oletko lähtemässä Espanjan suuntaan piakkoin?

arnoldRe: OT2.12.2010 12.38
Kiitos refluksikurkku kysymästä, mutta vastaus on tylsä: En. Elämäntilanne nyt sellainen, ettei sinne oikein ehtisikään, kun tässä sitten kaiken muun hauskan lisäksi todettiin meikäläisellä kaularangan skolioosi.

Niskakipuja ollut viime keväästä asti ja nyt alkoi sitten välillä vasen puoli leuasta ja kaulasta puutua. Kun kuvattiin röntgenillä, niin havaittiin, että kaularanka on ässä-mutkalla (vaikka pitäisi olla deen muotoisella kaarella eteenpäin) ja että yksi nikamaväli pienentynyt kunnolla ja varmaankin painaa hermoa.

Tietokonetomografiakuvaus joulukuun puolivälin jälkeen ja mitä todennäköisimmin leikkaus odotettavissa. Tylsä homma, mutta toisaalta on hyvä, että nykyään tuollaisiakin vaivoja jo osataan leikkauksella hoitaa. Ennen olisi vaan käsi saanut rauhassa halvaantua ja silleen.

Ja juu.. mitä Espanjaan tulee, niin "onneksi" sielläkin nyt juuri on satanut niin vettä kuin luntakin, ja lisää on tulossa, joten väliaikainen menetys ei sen suhteen mitenkään tunnu mitenkään traagiselta.
:)

GasterixRe: OT2.12.2010 19.50
Arnold: juuri niin, ea-kurssit on kokopäivästä lattialla kieriskelyä tai elvyttämistä kaksinkerroin lattialla, välillä teoriaa ja taas näitä lattia-harjotuksia...siinä välissä sitt syödään lounas/ juodaan aamu- ja iltapäiväkaffet ja jatketaan siitä mihin jäätiin... Omalta osalta sain syötyä järkevästi la-lounaan, joten kaikki iltapäivästä ok, mutt taisin ottaa sitä lohikeittoa isomman kauhallisen (oli jo niin hyvännäköstäkin) kuin sitä lauantain keittoa ja se mandariini ja kaffet päälle...tiedän, ei toimiva yhtälö, kun välittömästi ruokailun jälkeen alkaa taas lattiatreenit...yritin kyll syödä ns. pienen annoksen välttääkseni nuo refluksi-ongelmat, mutta höh, näin vain kävi ;) ja tosiaan tiedän ett pariin tuntiin ruokailusta ei saisi tehdä mitään kummosempaa kuin olla "ellun kana" ( ja mitenhän se rooli mulle sopii, kun vauhtisokeus päällä... heh, ehkä sitt haudassa on aikaa nukkua ellei siell sitt oo koviakin monttubileitä :) Joo, samaa mieltä refluksikurkun kanssa, ett ei noita ea-kursseja voi oikein "ellun kanana" mennä. Silloin vain sitt kärvistellään ja yritetään elää muutoin järkevästi ;)

Tosiaan jo su-illasta refluksi alko rauhottumaan, paitsi se yöllinen "elohiiri". Ma-aamu jo ihan ok, eikä enää mitään muistoja viikonlopusta....kaikki ok, nyt on palattu takaisin harmaaseen arkeen :)

Arnoldille hyviä vointeja noinkin ikävän vaivan kanssa...välillä koetellaan ja sitt taas osaa nauttia niistä hyvistä hetkistä :)

Täällä ei taida pahemmin olla pikkujoulun viettäjiä, höh...ois vaan ollu kiva kuulla, miten bilettäminen/syömiset/juomiset on muilta sujunu ja onko hapot tehneet ylösnousemuksia ;)

Mukavaa ja relaa illanistujaisiltaa refluksikurkulle...mistäs vielä tiedät kuinka teitin porukoiden tanssijalka tuolloin vipattaa ;)

foniRe: OT8.1.2011 21.14
3 olutta ja kännissä. halvalla lähtee! pitäkää kaikki hauskaa!

refluksikurkkuRe: OT10.1.2011 10.33
Tuliko päänsärkyä, foni :-)?

Käväsin katsomassa espanajalaisen Julian silmät -leffan viime viikolla.
Oli melko jännittävä ...

Ihastelen juuri ihka ensimmäistä UPEAA valokuvakirjaani - posti toi
mukavasti kotiin. Kyllä vaan kuvat vähän isonnettuna näyttää todella hyvältä :-) Matkakuumehan tässä tulee taas. Onko kellään ulkomaan matkoja tiedossa
tänä vuonna?

tuulikkiRe: OT11.1.2011 23.54
Niinkin kauas kuin Gotlantiin ajateltiin lähteä heinäkuussa:) Ehkäpä pääsemme myös kolmårdeniin ja Legolandiin, katsotaan nyt, pitää laskeskella ajokilometrejä.

Espanja kiinnostaisi myös (Galicia ja pohjoinen tai sitten etelä), mutta tuskin sinne asti vielä koko perheen voimalla. Olisi varmaan hienoa patikoida vuoristossa jossain pohjoisessa. Italiaan saappaan korkoon ja Apuliaan voisi kanssa suunnata, mutta jos vaikka ensi vuonna jonnekin tuonne suunnalle.

Onko sinulla itselläsi Refluksikurkku jotain suunnitteilla?

refluksikurkkuRe: OT14.1.2011 11.04
Viime vuonna isäntä sai tulpan jalkaansa ja meitin (2 aikuista) 3 -vk matka Etelä-Ranskaan (Riviera + Provence) peruuntui lentokiellon vuoksi .. se samainen matka tässä nyt vähän olisi mielessä. Varaukset asuntoihin tarvisi tehdä nyt mutta kun ei toisaalta millään oikein jaksaisi kun tässä on kaikkea muutakin puuhaa. Toisaalta saisi sen matkarahan täälläkin tuhlattua :-)

Gotlanti kuulostaa kivalta! Oletko ollut Espanjassa aikaisemmin?

refluksikurkkuRe: OT27.7.2011 12.05
Ja tässä vanha OT, jos joku haluaa kertoa lomailuistaan ja uusista kokemuksista :-)

ahmRe: OT31.7.2011 11.44
Jee loma alkoi :) Nautiskelen tässä uudessa kodissani kaiken muutto -ja remonttihässäkän jälkeen. Pientä "säätämistä" vielä on.

jetsRe: OT31.7.2011 13.13
Loma-TJ 4 :)

Matka-TJ 5 :)

Rantalomakohde-TJ 6 :)

refluksikurkkuRe: OT1.8.2011 10.10
ahm, rentouttavaa lomaa! Täällä tykätään kovasti remontti ja sisustushässäköistä - pikkuvessan kuosia pitäisi alkaa elokuussa muuttamaan ...

jets, bon voyage .. nauti :-)!

jetsRe: OT1.8.2011 22.43
Pentele, kun ei oikein jaksaisi odottaa tuota matkaa ja lomaa.. Kärsittävä on! Vielä kolme piiitkäää päivää..

jetsRe: OT3.8.2011 9.10
Loma-TJ 1 :)

jetsRe: OT4.8.2011 7.48
Aaah, vielä tämä päivä "töitä" ja sitten alkaa loma :) Ja samalla päättyy tämä VHH-dieetti, sillä lomalla en aio pingottaa ;) Huomenna matkaan!

refluksikurkkuRe: OT4.8.2011 22.19
Jets, syö meidänkin puolesta :-)!

ahmRe: OT11.8.2011 18.37
refluksikurkku; joko pikkuvessa saanut uuden kuosin?

Lähdetään nyt kuitenkin hakemaan aurinkoa etelämmästä, kun keli muuttui meidän loman alkaessa kuten arvattiinkin.

SitrusRe: OT21.8.2011 13.19
Vietimme pari viikkoa järven rannalla kahdessa eri paikassa Mikkelin lähettyvillä. Kuikat huuteli, lepakot lensi, vikana iltana muuttavat kurjet järjesti melkoisen konsertin. Haukikin otti uistimeen. Pikkuahvenia ongittiin rannasta ja halstrattiin ilta-auringon valossa.

Huumoripalanen oli se, kun kaiken varalta halusin etukäteen tarkistaa, mikä on lähin päivystyspaikka, jos sattuu tulemaan hätätilanne refluksin kanssa. Kävi ilmi, että terveyskeskuspäivystys on Mikkelissä. Mutta sinne pääsee vain ajanvarauksella! Jaa että etukäteen on osattava arvata koska tarvitsee kiireellisesti lääkäriä?!
Koitimme sitten järkeillä parhaamme mukaan. Ohjelmassa oli noviisien virvelöintiä (voi saada koukun naamaan), sienestystä sateen liukastamassa ryteikköisessä metsässä (luunmurtuma), melontaa (tarjoaa tilaisuuden monenlaisiin vahinkoihin) sekä jatkuvaa askartelua teräaseiden kuten puukon ja kirveen kanssa (haavat). Sitten voi aina tarttua lihanpala ruokatorveen. Päättelimme, että jos varaamme ajan iltaseitsemäksi, niin eiköhän se osu koko lailla kohdalleen. Kyllä siihen mennessä luulisi jotain jo sattuneen. Mutta koska mahdollisuuksia on niin paljon emme ihan tarkkaan osanneet kuvata tapahtumaa etukäteen, mutta ylläolevasta listasta henkilökunta saa osviittaa siitä, minkä tyyppinen tapaus on tulossa. Päätimme, että varminta on varata yksin tein päivystyslääkärin aika molemmille, kun kerran ollaan menossa...


http://www.mikkeli.fi/fi/sisalto/06_paivystys/


Nyt on palattu kaupunkiin. Lieviä sopeutumisvaikeuksia, pakko myöntää.

refluksikurkkuRe: OT27.8.2011 22.22
ahm, no ei mutta hämäläisen hitaasti ... harrastus (vapaaehtoinen pelastuspalvelu) vei/vie kaikki extraenergiat.

Miten loma sujui?? Aurinkoa varmaan riitti ...

ahmRe: OT28.8.2011 12.30
r-kurkku, hitaasti hyvä tulee:) Miekin keksin täällä kotona taas uuden fiksauskohteen. Mies ei vaan ole enää kovin innostunut mun visioista );

Lomamatka oli lämmin ja aurinkoinen; täälläpäin olikin ko. viikko pelkkää sadetta.

refluksikurkkuRe: OT31.8.2011 12.11
Täälläpäin tuntuu tuota lämmintä riittävän vaikka aurinkoinen päivä ei olekaan. Nyt kyllä vähän satelee ...

Miehet ei välttämättä niin noista kuvioista kyllä välitä .. meillä lähinnä "murahdellaan" tai nyökytellään "joo, mikäs siinä" - näin siis jos projekti ei vaadi isännän mukanaoloa :-) Syksy saa aina aikaan meillä vähän sisustusbuumia ...

M-MRe: OT2.9.2011 18.02
Istuinpa sitten päivän odotushuoneissa. Mahakivut navasta hieman oikealle alas pahenivat yöllä ja aamulla jo itkin niiden kanssa. Menin lääkärille ja sain lähetteen sairaalaan jossa katsottiin veriarvot (muuten ok, mutta tulehdusarvot koholla), kuumetilanne (37,3 Ibumaxin syömisen jälkeen) ja virtsanäyte (verta). Kirurgi epäili virtsakiviä ja kävin tekemässä tuttavuutta ct-masiinan kanssa. Virtsatiehyet ja munuaiset olivat ok ja minut päästettiin kotiin. Eipä sekään selittänyt kipujani ja muita tutkimuksia ei tehty eikä sellaisiin ohjattu.

Oh, juuri tätä kirjoittaessa kirurgi soitti. Haimastani on löydetty muutos. Ei kuulemma liity kipuihini mutta pitää tutkia että mikä siellä jäytää. Kutsuvat kuvauksiin syksyn aikana. Uusia asia mitä pelätä terveyden suhteen :(

refluksikurkkuRe: OT2.9.2011 18.35
No jopas sulla on ollut ikävä yö ja päivä :-( ! Onko kivut yhtään vähentyneet?

Toivottavasti haimassa ei olisi mitään ihmeempiä. Tsemppiä odotteluun!!!

M-MRe: OT2.9.2011 19.54
Joo, aamun kouristukset ja "puukoniskut" ovat vähentyneet merkittävästi, mutta "peruskivut" ovat pysyneet melko samoina mitä jo pidemmän aikaa. En tiedä mihin kohonnut crp ja veri virtsassa viittaavat ja mikään troppi ei oloa juurikaan paranna, eli tässä nyt sitten ihmetellään, mistä apua seuraavaksi saisi... Eniten toivon että saisin ensi yönä nukuttua.

M-MRe: OT2.9.2011 19.54
Joo, aamun kouristukset ja "puukoniskut" ovat vähentyneet merkittävästi, mutta "peruskivut" ovat pysyneet melko samoina mitä jo pidemmän aikaa. En tiedä mihin kohonnut crp ja veri virtsassa viittaavat ja mikään troppi ei oloa juurikaan paranna, eli tässä nyt sitten ihmetellään, mistä apua seuraavaksi saisi... Eniten toivon että saisin ensi yönä nukuttua.

refluksikurkkuRe: OT2.9.2011 22.34
Pidetään peukkuja, että saat nukuttua monta tuntia!

M-MRe: OT3.9.2011 6.19
3,5 tuntia näemmä. Ei hyvä :(

refluksikurkkuRe: OT3.9.2011 8.25
No harmi :-( Onko mahdollisuutta (kipujen tai muun elämän vuoksi) torkkua päivällä yhtään?

M-MRe: OT3.9.2011 22.36
Onneksi on. En tosin saanut nukuttua, mutta lepäilin sohvalla aivottomana urheilua töllöttäen. Nyt otan Paramax Fortea, menen saunaan ja katson, tuleeko ensi yöstä mitään.

M-MRe: OT7.9.2011 16.17
"Haimassa ventraalisesti nesteentiheyttä edustava kystaksi sopiva ekspansio ja haimahännän kärjen tuntumassa 9 mm noduli joka saattaisi olla lisäpernakin. Radiologi suositellut muutosten tutkimista. Tehdään gastrokirurgin konsultaatio haima-asian tutkimiseksi."

En tajua tuosta mitään, mutta ei näemmä kannattanut googlettaa haimahäntää. Löytyi kolme osumaa ja jokainen käsitteli syöpää. Vaikka eipä tuossa minun tekstissäni syövistä puhuta eli turhaan huolehdin.

refluksikurkkuRe: OT14.9.2011 18.37
M-M, miten sun tilanne on sujunut? Onko nukkumistilanne yhtään parempi?

M-MRe: OT14.9.2011 20.22
Vähän parempi. Ei mistään seitsemän tunnin yöunista voi haaveilla, mutta tilanne on siedettävä. Kävin maanantaina ylävatsan ultrassa jossa ei ilmennyt mitään uutta ja lääkärikin oli vähän turhautunut, kun lähettivät minut sinne turhaan tutkittavaksi.

Tänään oli fysiatri, joka melko suorasanaisesti nosti kätensä pystyyn ja sanoi ettei voi auttaa.

Marraskuun viimeinen päivä on sitten magneettikuvaus varjoaineella, jossa haima tutkitaan. 5.12. pääsen gastrokirurgin juttusille. Kuinkahan moni kolmikymppinen on tutkittu näin perusteellisesti (ja on edelleen vailla diagnoosia)?

M-MRe: OT15.9.2011 12.18
Tänään soitti "omalääkäri". Hänkin kertoi, ettei keksi enää tutkimuksia, joihin minut voisi laittaa. Eli taidan olla täysin terve, jippii. :(

Vuorokauden sisällä kaksi lääkäriä on nostanut kädet pystyyn tilanteeni suhteen. Nyt pitää sitten vissiin vain totutella siihen, että kivut ovat vain osa minua. No, pääasia kuitenkin, ettei mitään vakavaa ole edelleenkään löytynyt.

Kautta rantain yritti kysellä, että olenko masentunut ja meneekö huonosti. Sanoin, etten kaipaa mitään "jutteluapua". Juttelut on juteltu; jos apua ei kipuihin löydy niin sitten niiden kanssa eletään. Tällä mennään.

KatjaRe: OT15.9.2011 14.24
M-M: onko sun keuhkot tutkittu?

M-MRe: OT16.9.2011 0.29
Millä tavoin niitä tutkitaan? Loppuvuodesta 2009 taidettiin kahdet keuhkoröntgenit (tulos normaali) ottaa, ja keväällä 2010 puhallutettiin PEF (alhainen tulos, 390), mutta muuten kai ei.

KatjaRe: OT16.9.2011 11.10
Hyvä, että on kuvattu ja normaaliksi todettu. Joskus muualla olevat vaivat voi heijastua kipuna toisaalle, siksi kysyin.

M-MRe: OT28.11.2011 3.17
Äh, pilasinkohan aamun verikokeet... Piti olla kymmenen tunnin paasto ja jouduin juuri äsken ottamaan Heinixin. Koirasta lähtee niin pirusti karvaa, että allergia riehaantui enkä viitsi uloskaan yöksi mennä pölyä pakoon. Nyt odottelen tropin vaikutusta märän pyyhkeen läpi hengitellen (onkohan tämä joku virallinen pika-apu allergiaan vai omaa pseudohommaa, en tiedä).Toivottavasti Heinix ei nyt pilannut kokeita, joita on aamulla ysin jälkeen luvassa putkitolkulla.

refluksikurkkuRe: OT28.11.2011 9.20
... Mitä sanoivat labrassa?

Auttaako/auttoiko tuo pyyhehengittely? (En ole kuullu sitä muussa käytettävän kuin palohommeleissa)

M-MRe: OT28.11.2011 14.07
Huh, onneksi ei haitannut. Ja muutenkin paastosin turhaan, sillä olisin sittenkin saanut syödä. 7 putkea ottivat. Eipä siitä pyyhkeestä ehkä apua ollut. Nukahdin, kun lääke alkoi vaikuttaa. Ke haiman magneettikuvaus varjoaineella ja ensi ma kuulen kaikki tulokset kirurgilta.

M-MRe: OT5.12.2011 12.54
Avaudunpa taas tänne, kun en jaksa oikein läheisiä vaivata...

Kävin tänään gastrokirurgilla kuulemassa verikokeiden ja magneettikuvauksen tuloksia. Syöpäarvot eivät olleet koholla ja verihommat olivat muiltakin osin kunnossa. Haimassa oleva mötikkä jäi vaille nimeä, papereissa seisoo, että "muutosta kannattaa seurata jatkossa magneettikuvauksella, sillä esim. solidi pseudopapillaarinen tuumori ei liene täysin poissuljettu". Biopsiaa mötikästä ei voi ottaa sen sijainnin ja koon vuoksi. Lisäksi paperissa lukee, että "myös pernassa kapselinmyötäisesti yhteensä 5 parin mm halkaisijaltaan olevaa kystaa". Kaikkea sitä pienen ihmisen sisällä on.

En tiedä, mikä solidi pseudopapillaarinen tuumori on, mutta ei se ainakaan kivalta kuulosta. Haimani kuvataan uudestaan 4 kk päästä, jotta nähdään, onko mötikkä kasvanut tai muuttanut muotoaan.

Ja lisäksi näitä elämän jännittäväksi tekeviä asioita: eräs lause on paperissa jäänyt mystisesti kesken. Nyt voidaan leikkiä "potilas, täydennä lause" -leikkiä! "Maksa on pesäkkeiden". Tuhoama? Vallassa? Huoh. Yöllä pelotti, mitä saan kuulla, ja nyt pelottaa lisää, kun en ymmärrä kuulemaani.

Muistin myös kysellä kivuistani. Sain käskyn mennä yksityiselle niiden kanssa :(

SitrusRe: OT6.12.2011 13.56
M-M, hyvä ystävä, kauhean vaikea sanoa mitään järkevää sun tilanteeseen. Noi kirjotusvirheet pitäisi ainakin saada selväksi.
Minäkin olen ollut mahan tt-kuvassa. Lausunnossa oli pari mun mielestä huolettavaa kohtaa, siis jotain kystaepäilyjä ja lisäperna (?) mutta lääkäristä ne oli yhdentekeviä.

Etkö sentään puhuisi läheisillesi? Yksin on niin rankkaa kantaa asioita.

untuvikkoRe: OT6.12.2011 15.44
Ma myos jouduin mahan ct-kuviin ja sielta loytyi maksasta joku moykky, suurentunut imusolmuke ja kilpirauhasesta muutamakin moykky. Kilpirauhanen ultrattiin ja ne oli siihenkin mennessa (kuvien ja ultran valilla jokunen viikko) lisaantyneet ja kasvaneet. Vatsakin kuvattiin uudelleen ja maksan moykky arvioitiin kystaksi.

Laakari sanoi, etta naita vaan ihmisella on ja ei tartte olla huolissaan. Pakko myontaa, etta valilla ne silti kummittelee mielessa. Ja erityisesti nyt kun omainen on terminaalivaiheessa maksasta loytyneen syovan takia...

M-MRe: OT8.12.2011 12.50
Lisäpernastakin kysyin maanantaina siltä kirurgilta. "Niitä joillakin on". Että sellaista. Ei hajuakaan, onko se hyvä vai huono asia. Tai että mikä se yleensä edes on.

Olen minä muutamille läheisilleni kertonut tilanteesta, mutta heillä on sellainen "no eikö se ole hyvä että tutkitaan" ja "no ei se kannata hermoilla ennenkuin on varma tieto" -asenne. Sehän onkin helppo juttu, hermoilun lopettaminen...

refluksikurkkuRe: OT12.12.2011 10.05
M-M, mikä olotila nyt? Läheiset ei aina valitettavasti osaa antaa sitä sellaista lohdutusta mitä kaipaisi :-( Turhimpia itse kuulemiani neuvoja on "ei kannata hermoilla ennenkuin sitä ja tätä ....".

untuvikko, jaksamista! Joudutko käymään tarkastuksessa vielä myöhemmin kilpirauhasen/ imusolmukkeen takia?

refluksikurkkuRe: OT12.12.2011 10.09
Täällä Tampereella on taas harmaasta harmain päivä ... vapaa sellainen tosin. Kohta nauttimaan intialaisesta päähieronnasta ja sitten jouluhommeleihin :-)

untuvikkoRe: OT12.12.2011 10.56
Ei ne sanoneet mitaan, mutta muutama viikko sitten loysin kaulalta tunnettavissa olevan pienen pahkuran (ei herneenkaan kokoinen). Mietin vain, etta pitaisiko menna tarkistuttamaan vai odottelenko, jos se vaikka haviaisi.

M-MRe: OT12.12.2011 13.49
No, periaatteessa yritän kovasti unohtaa haimani olemassaolon ja siihen liittyvän stressin. Sehän ei helppoa ole, sillä vaikka luulisi, että "nyt olen stressitön", niin alitajunta kyllä tietää totuuden. Varmaankin juuri siksi refluoireet ovat lisääntyneet: viime yönä valvoin kaksi tuntia kun joku oli ilmeisesti ottanut sydämeni nyrkkiin ja puristi. Röyhyjä riitti ja kipuja jne. Heitin pari Rennietä nassuun ja sitten nukahdin - todennäköisesti tosin väsymykseen, en siihen, että Renniet olisivat olleet ihmelääke. Harkitsen Pariet-kuurin kiskaisemista tässä jossain välissä...

Sain uuden kutsun magneettikuvaukseen. Se on huhtikuussa. Sitten katsotaan, onko mötikkä suurentunut tms. Siihen asti pitää yrittää jotenkin vain saada huijattua itseään, että kyllä tämä tästä ja muut kliseet. Kunpa alitajuntakin uskoisi.

untuvikkoRe: OT25.1.2012 14.41
Nyt on laakkeet ja muut tarkeat tavarat pakattuna ja odotellaan vain lahtoa kohti Suomen lumisia maisemia. Siella ilmeisesti on lunta (Tampereen seudulla) ja pakkasta. :)

refluksikurkkuRe: OT26.1.2012 11.31
Hienoa! Täällä lunta ja vähän (sopivasti) pakkasta piisaa kyllä.
Tervetuloa koto-Suomeen maistelemaan kaikkia ihania suomalaisia ruokia :-) Onko pitkäkin visiitti?

VaniljaRe: OT26.2.2012 18.28
Olin tänä aamuna koiratappelussa, yhden toisen mamman ja kahden koiran kanssa. Kävelin kaikessa rauhassa lähistön isolla suoalueella. Siellä on kapeita polkuja metsän keskellä, jossa yleensä saa kävellä tapaamatta montaakaan ihmistä.
Nyt kuitenkin tuli vastaan irti olevan koira. Seisoin polulla oman koirani ja irtokoiran välissä ja komensin irtolaista pysymään paikallaan. Se pysyikin ihan hyvin, kunnes sen emäntä ehti paikalle, silloin koira hyökkäsi. En pystynyt pitämään omaani kiinni, kun hihna meni ihan solmuun koirien mellastaessa ja jäi jalkoihini, yritin saada omaani irti, mutta tappelu oli todella hurjan tuntuinen, lumi pöllysi ja koirat murisivat toistensa kurkussa aivan hurjina. Toisen koiran emäntä yritti repiä minun koiraani irti oman koiransa kurkusta ja yllättäen saimmekin sen irti, sen jälkeen makasimme molemmat minun koirani päällä ja painoimme sitä lumihankeen ( omani on iso sakemanni, toinen oli vähän pienempi, sen rotua en tiennyt) sillä oli silloin jo niin kova agressio päällä, että se olisi voinut raivopäissään puraista minuakin. Irtioleva koira yritti tunkea välistä vielä päälle, tilanne oli kyllä aika hurja. Toinen mamma jäi makaamaan minun koirani päälle ja minä otin irtolaiskoiran ja sain sen siirrettyä sivummalle, omani vähän hölmistyi siitä ja nousi yht'äkkiä ihan rauhallisena istumaan ja alkoi nuuhkia maata. Toinenkin rauhoittui ja niiden kummankin kohdalla tilanne oli ohi, eivät yrittäneetkään enää tapella.

Jokainen joka on nähnyt kahden koiran tappelevan, tietää miten hurjalta se näyttää, kumpikaan näistä koirista ei kuitenkaan purrut toista niin kovaa, että kumpaankaan olisi jäänyt mitään jälkiä, vaikka tilanne näytti siltä, että odotin vain että lihansuikaleet irtoilevat ja veri lentää. Mutta ei siis mitään näkyvää jälkeä kummassakaan. Pikkuisen kyllä sydän hakkasi ja kädetkin vähän tärisivät tappelun jälkeen, mutta koirat olivat kummallisen rauhallisia, ne näyttävät elävän hetkessä, ensin räjähdys ja sitten rauha.
Pikkuisen erikoinen päivänalku tänään. Ei ehkä ole viisasta mennä kahden tappelevan koiran väliin, mutta siinä tilanteessa ei voi vain seistä paikallaan ja odottaa, niin karmealta se näyttää

AmaliaRe: OT26.2.2012 18.43
Olipas sulla päivänalku! Koiratappelut on usein hurjannäköisiä, niitä tuli aikoinaan jonkin verran nähtyä lähinnä koirapuistossa, missä oman koirani kanssa usein kävin. Omani ei osallistunut kuin kerran, kaksi. Eihän niihin yleensä kannata väliin mennä, ainakaan siis isompien koirien tappeluihin, sillä jos meno on kiihkeää saattaa tosiaan saada vaikka omalta koiralta pureman. Mut toki ymmärrettävää jos ei osaa tumput suorina vieressäkään seurata. Hetkessä eläviähän koirat paljolti ovat.

SitrusRe: OT27.2.2012 13.49
Minäkin olen kerran osallistunut koiratappeluun. Mulla oli rottweilernarttu, toinen koira oli joku isohko vaalea pörröturkkinen, narttu kai sekin. Molemmat koirat olivat irti, oltiin kesäisessä metsässä. Koirat olivat jo lähellä toisiaan, jäykistyivät - ja ryntäsivät toistensa päälle. Näky oli kuin suoraan Aku Ankasta, pyörivä, ärisevä mustanvaalea pallo. Me omistajat katsoimme toisiimme hätääntyneinä ja työnsimme kumpikin käden karvapalloon ja vedimme. Se oli tyhmää, tiedän sen nyt. Mutta ei käynyt kuinkaan, kaikki selvisimme ilman verenvuodatusta. Niin kuin usein koiratappeluissa on laita, meteli on pahempi kuin tilanne.
Tämä oli 80-lukua. Silloin oli yleistä pitää koiria vapaana.

AmaliaRe: OT28.2.2012 0.11
Mun koira otti aikoinaan ekan juoksunsa jälkeen yhteen toisen ihan samanikäisen nartun kanssa. Syynä oli kolmiodraama, vaikka sillä kertaa uros, sekin samaa ikää, ei edes ollut paikalla.. Se oli yllättävä yhteenotto, sillä sitä ennen nartut olivat tulleet hyvin juttuun keskenään, mutta hormonit hyrräsivät molemmilla. Mun koira briardi, toinen belgi ja se poissa oleva uros leonbergi. Ei menty väliin, oli aika tasaväkinen tappelupari, komennettiin vaan omiamme. Kyllä se siitä sitten loppui, vaikka tosi hurjalta näytti, eikä kummallekaan mitään isompaa vammaa tullut.

VaniljaRe: OT28.2.2012 7.05
Olisi kauheaa jos oma koira vahingottaisi toisen koiraa, omallani on valjaat, mutta en pidä niitä sillä välttämättä, mutta täytyy tästä lähtien laittaa ne normaali pannan lisäksi ainakin noille lumisille poluille, koska siitä saa hyvän otteen, jos joutuu tuollaiseen tilanteeseen. Talvella kapealla polulla toisen koiran ohittaminen voi olla haasteellista. Narttujen kanssa ei ole ongelmaa, mutta jos saman kokoinen uros tulee vastaan, rinta rottingilla ja muutenkin sellaisessa asennossa, joka provosoi toisenkin haastamaan riitaa, niin siinähän sitten pyöritään, niin että hanki pöllyää.

AmaliaRe: OT28.2.2012 12.58
Mulla ei tällä hetkellä ole koiraa, mutta tosiaan karmeata olisi, jos oma koira haavoittaisi toista. Mä pääsin sen asian vahtimisen suhteen suht helpolla, kun oma narttu ei ollut tappelevaista laatua (tosin uroksille piti tarvittaessa kovaakin jöötä koirapuistossa), sen sijaan joutui itse useamman kerran ihan koirapuistossa hyökkäyksen kohteeksi, mut siinä kohdassa paksusta ja pitkästä turkista oli hyötyä. Urosten omistajilla tossa kohdassa keskimääräisesti haastavampaa kuin narttujen omistajilla. Valjaita en omalla koiralla käyttänyt, mut varmaan hyvän otteen niistä saa. Vaikka kyllä jos kaksi narttua tosissaan ottaa yhteen, siitä on leikki kaukana, niitäkin matseja joskus ulkopuolisena pari kertaa seurannut.

RefluksikkoRe: OT8.3.2012 4.03
Unirytmi on kohdallaan näin loman aikaan. Suunnilleen olen tässä 4:n aikoihin mennyt nukkumaan ja heräilen suunnilleen tuossa klo 14. :D

refluksikurkkuRe: OT8.3.2012 9.26
Itsellä lomarytmi on 2 nukkumaan ja 10 ylös - makeat unet tuleekin!

Miten aiot loman viettää?

SitrusRe: OT8.3.2012 13.49
Onko täällä ompelunharrastajia?
Mulla on yksi takki vailla vuorinvaihtoa. Ajattelin kokeilla tehdä sen itse. Löytyi kohtalaiset ohjeet netistä. Ja jos homma ei onnistu, marssin takin ja vuorikankaan kera ompelijalle.

AmaliaRe: OT8.3.2012 16.24
Nuorempana tullut ommeltua paljonkin, mutta tyyli ollut vapaa, siis etupäässä oman mielen mukaan, useimmiten ilman kaavoja... Nykyään ompelu jäänyt vähiin, lähinnä jotain korjaillut. Kyllä se takin vuorin vaihtaminen varmasti hyvin sujuu!

VaniljaRe: OT10.3.2012 15.10
Kevät tulee! Laitoin eilen pelakuun siemenet multaan, ensimmäistä kertaa laitan ne siemenestä. Saa nähdä mitä niistä tulee. Olen laittanut myös minitomaatit siemenestä tänä vuonna, niissä on jo taimet ja ne on koulittu pieniin purkkeihin, hitaasti kasvavat.

Minulla on myös nauriin siemeniä, laitan ne myös multaan ja kasvatan niistä pieniä oraita, jotka ovat kuulemma hyviä ja rapeita leivän päällä. Vihanneskrassia istutin jo toisen kerran, nyt laitoin ne kostean talouspaperin päälle, ekan kerran laitoin multaan, ei ollut hyvä idea, kasvaessaan multa tarttui varsiin. Ne maistuvat hyvältä leivän päällä, salaateissa ja keitoissa.

Kesäkurpitsat istutan toukokuussa pieniin ruukkuihin siemenestä. Kokeilen kasvattaa niitä pihallani, koska käytän niitä tosi paljon. Luin jostain että suolisto pitää kesäkurpitsasta.

En ole mikään puutarhuri, mutta kokeilen kuitenkin miten viljely siemenestä onnistuu, mukavaa se ainakin on.

AmaliaRe: OT10.3.2012 18.20
Kiva lukea teidän, Sitrus ja Vanilja, ompelu- ja puutarhajutuista.

Vanilja. Ei ole tullut edes mieleen, että pelakuita voisi siemenestä kasvattaa. Kuulostaa kiinnostavalta. Mistä sait siemeniä? Vois kokeilla. Hyviä vinkkejä myös tuo nauriin oraiden ja vesikrassien kasvatus. Kesäkurpitsaa olen itsekin kasvatellut parikymmentä vuotta sitten pienellä kasvimaaplänitillä ja todella hyvin kasvoivat ja olivat helppohoitoisia - niitä tuli niin paljon että säilöin ja pakastin osan, vaikka ei monta tainta ollut. Toisena vuonna istutin ne kompostin päälle, kun jostain luin sellaisen vinkin - nehän tarvitsevat paljon lämpöä ja ravinteikkaan kasvupaikan - ja se oli niille loistopaikka, viihtyivät tosi hyvin.

SitrusRe: OT10.3.2012 18.54
Mulla on se äidin ihana 60-luvun Bernina. Jos olisi mahdollista pitää se koko ajan esillä, tulisi varmasti ommeltua enemmän. Mut hyvä näinkin.

AmaliaRe: OT10.3.2012 19.14
Sama mulla, siis jos konetta vois pitää esillä koko ajan, varmaankin ompelisin enemmän. Kun sais kuljetuksen järjestymään, saisin äidin vanhan poljettavan singerin. Sillä olis hyvä päästellä haastavamoia kohteita, siis vaikka nahkaa.

VaniljaRe: OT10.3.2012 19.36
Amalia, en minäkään tiennyt että niitä voi kasvattaa siemenestä, enkä tiedä tuleeko niistä mitään, mutta kunhan kokeilen. Työkaverini sanoo kasvattavansa pelakuut aina siemenestä, minä ostin niistä yhdestä isosta kukkatalosta Tuusulasta, siellä on valtavat määrät siemeniä ja hienosti aakkosjärjestyksessä.

Mukava kuulla että olet onnistunut kesäkurpitsan kanssa, minäkin odotan innolla että pääsen kokeilemaan niitä.

VaniljaRe: OT14.3.2012 17.40
Pelargoniat ovat taimella, saa nähdä onnistuuko niiden kasvatus siemenestä. Nauriita kasvattelen myös siemenestä, että saan leivän päälle niiden vihreitä lehtiä, mutta ne ovat vielä visusti mullan sisällä.
Vihanneskrassi kasvaa hyvin pelkän talouspaperin päällä, vajaassa viikossa niistä saa terveellistä viherravintoa, että jaksaa tämän kevään ajan vielä virkeänä.
Tein tänään porkkanamehua, johon laiton punajuuren ja perunan, perunamehunhan pitäisi neutralisoida vatsahappoja. Jossain oli että sitä pitäisi juoda kolme kertaa päivässä, aamulla tyhjään vatsaan, kerran päivällä ja viimeiseksi illalla (kannattaa käyttää luomua). Perunasta saa mehua ilman mehulinkoakin kun raastaa sen ja puristaa siitä mehua siivilän läpi, se kannattaa juoda heti. Valmista perunamehua saa myös luontaistuotekaupasta.

AmaliaRe: OT14.3.2012 23.27
Vanilja. Kiinnostavaa seurata erityisesti pelergonioiden kasvatustasi siemenestä. Vielä en ole saanut aikaiseksi käydä simenkaupassa. Perunamehu kuulostaa jännältä.

Sitrus. Onko takin vuorenvaihto edistynyt?

SitrusRe: OT15.3.2012 11.01
Ei ole vuorinvaihto edennyt. Ryhdyn siihen sitten kun takin käyttäminen on tältä keväältä ohi.

AmaliaRe: OT15.3.2012 15.29
Mä söin eilen aamupuuron parvekkeella! Tarkeni ihan hyvin kun on lasitettu parveke. Tänään oli sen verran viileämpää ja kiireisempi aamu että puurot tuli syötyä sisätiloissa.

Mulla odottamassa mm. verhojen korjaus/muutosompelua ja olishan sitä kiva piiiitkästä aikaa jotain vaatettakin itselleen ommella. Kankaita multa löytyy varastosta, ettei tarvitsis edes rahaa siihen laittaa.

Aion mennä tänään Plantagenille katsomaan siemeniä. Taidan tsekata myös , olisiko siellä pelakuun siemeniä. Voi ruvetan olemaan vähän myöhä niitä istutella, mutta jos vielä ehtisi... Ja sitten pitäis ostaa/tilata eteiseen matto, kun nykyinen hapertunut alapuolelta niille sijoilleen ja pelkään että se naarmuttaa jo ihan lattiaa.

VaniljaRe: OT15.3.2012 19.37
Nauriitkin pilkistivät tänä aamuna mullasta ja kun tulin töistä, ne olivat kasvaneet jo pituutta.
Amalia, ehdit varmaan laittaa pelakuut, minun pelakuuni ovat jo aika pitkiä ja hemmetin laihoja, kunhan eivät vain kuivu ja kaadu, saisivat vähän vahvistua. Ne pitäisi kohta laittaa ruukkuihin, en ole mikään viherpeukalo, joten en tiedä milloin ne pitäisi laittaa ruukkuihin. Laitetaankohan joka ruukkuun yksi, ei tämä puutarhurhin homma helppoa ole:)

AmaliaRe: OT15.3.2012 21.31
Oliko sinulla muovi tms. pelakuun taimien päällä aluksi? Jos taimet ovat mielestäsi liian laihoja, kannattaisikohan niitä leikata? Ainakin muita kasveja olen leikkaamalla saanut versomaan tuuheammiksi. Siementen ostaminen jäi multa kuitenkin viikonloppuun.

HillaRe: OT17.3.2012 23.30
Ehkä ei ihan tämän ketjun asia, mutta en nyt keksinyt tuolta parempaakaan ketjua. Merkillinen juttu, jonka haluan kertoa. Mulla ei ole koskaan, ei siis ikinä, ollut mitään keltaista. Ei vaatteina eikä kodissa sisustuksena. No toki siis pääsiäiskoristeissa, mutta ei tod.muuten. Olen ihan erin värinen ihminen. En todellakaan keltainen. Tänä keväänä kuitenkin yhtäkkiä ostin rehellisen keltaisen villatakin(duunissa kaikki puhutteli sitä, oli niin ylläri mun päällä). Muutenkin olen hypistellyt kaikkea keltaista. Tänään ostin jopa keltaiset legginsit :) Nyt vain huvikseni hetken mielijohteesta googlasin keltaisen väriterapiassa. Arvaatteko jo miten selostus alkaa?
Keltainen: käytetään vatsavaivojen hoidossa, ruuansulatusvaivoihin...jne. Oikein tulin hyvällä tuulelle, :))))

AmaliaRe: OT17.3.2012 23.57
Tosi hauska! Että juuri vatsavaivojen hoidossa, ruoanasuatusvaivoihin... Sul on tainnut olla intuitio asiasta! Tuon perusteellahan keltainen olis sit refluksikkojen väri... Kevään ensimmäiset kukat ovat keltaisia, ja sinisiä. Kai ostat sitten keltaisia narsisseja?! Itse ostan aina pääsiäiseksi keltaisia mininarsisseja, ovat niin ihania - joskus myös normaalikokoisia valkoisia. Niitä on ollut jo myynnissä, mutta vielä ei tarttunut mukaan.

HillaRe: OT18.3.2012 10.00
Juuri eilen katselin, että porraspään kanervat saavat nyt kyllä kyytiä ja haen ruukut täyteen narsisseja, nehän kestävät vähän yöpakkasiakin. Tykkään kukista ihan älyttömästi. Ostettiin tämä talo kymmenkunta vuotta sitten ja tässä oli oikein puutarhurin suunnittelema piha. Valitettavasti "metsäinen" havukasvuinen, katajia, ym. Aika synkkä minulle. No, me ollaan kaadettu pois kaikki männyt ja kuuset(yhteensä varmaan 6-8 puuta). Olen istuttanut vuosien varrella kymmeniä ruusupensaita, kymmenkunta pionia, tehnyt lilja-altaan, pari alppiruusua...Onneksi pihalla oli jo omenapuu ja kirsikka, sekä syreenejä. Etupihan ojanpientare oli istutettu täyteen sitä pientä keltakukkaista pensasta, olisiko joku hanhikki. Koska nyt en ole se keltainen ihminen, heti ekana kesänä kaivoimme kaikki pensaat ylös ja annoimme kamuille ,jotka raksasivat, ja istutimme koko pientareen täyteen kurtturuusua :) En ole kyllä kesäkukissakaan ikinä valinnut sitä keltaista, mutta pitänee nyt kai sitten harkita sitäkin, vaikka orvokkeja tai joku amppeli. :)

VaniljaRe: OT18.3.2012 12.30
Kevät on jo hyvässä vauhdissa, lähdin tänä aamuna seitsemän maissa koiran kanssa patikoimaan, menihän siinä viisi tuntia, äsken tultiin kotiin. Koira rojahti jo makuuhuoneen uumeniin nukkumaan, minä join porkkanamehua ja nyt tuntuu että voisi syödä hevosen. Uskomaton kevätsää, ihanaa kun mennään kesää kohti ja saa tosiaan laittaa kukkia ja pieniä viljelyksiäkin.

Minun nauriin lehteni ovat aivan suloisia, laitan niitä ehdottomasti pääsiäisruohon sijasta kasvamaan, niitä on mukava syödä leivän päälläkin. Toivottavasti en syö vahingossa noita pelargonioitakin, kun ovat vierekkäin. Nauriin versot maistuvat hyviltä.

AmaliaRe: OT18.3.2012 12.34
Mä en valitettavasti pääse istuttamaan niitä narsisseja pihaan, kun sitä ei ole, ei edes pientä :(( joten on tyytydyttävä lasitettuun parvekkeeseen, mutta se on hyvä narsisseille. Näkymänä joka puolella mäntyä ja etupihalla lisäksi koivua, takapihalla pihlajaa. Mökkitonttikin on metsäinen: etupihassa koivua, mäntyä, pihlajaa, pieni kataja, takana kuusta, pihlajaa, iso kataja. Itse tykkään sekä kukista että puista, erityisesti männyistä. Vaalin niitä mäntyjä kuin kukkia mökillä. Mökillä ei paljon kukkia, vaikka mieli tekisi. Pitäisi olla kaunista ja ei-säännöllistä-hoitoa-vaativaa. Haaveilen alppi- ja juhannusruususta. Mitenkähän niiden hoidon tarve? Harmi etten huomannut syksyllä istuttaa mökille - tai parvekkeelle? - kevätkukkien sipuleita, olisi ehkä jo pääsiäisen aikaan jotain odottamassa, kune mennään mökille. No, ensi syksynä seuraavaa kevättä varten sitten...

AmaliaRe: OT18.3.2012 12.42
Tosiaan aivan ihana kevätsää! Harmi ettei mulla ole koiraa, jonka kanssa voisi patikoida. Toistaiseksi on vain haaveissa, sillä tässä vaiheessa joutuisi viikolla olemaan niin paljon yksin. Nyt vihdoin sinne siemenien hakureissulle menossa ja sitten pariin taidenäyttelyyn kaverin kanssa.

AmaliaRe: OT18.3.2012 12.55
Vielä tuli keltaisista kukista mieleen, että joskus olen kasvattanut ainakin köynnöskrassia, auringonkukkia, kehäkukkia ja orvokkeja. Nyt kiinnostaisi ehkä mustasilmäsusanna.

Toihan on hauska idea, nauriinversoja pääsiäiseksi!

HillaRe: OT18.3.2012 14.07
Alppiruusua en ole juuri hoitanut. Käsittääkseni ei pidä paahteisesta paikasta, ja meillä onkin pohjoisseinustalla isojen puiden varjossa. Kaveri neuvoi, että tykkää happamasta maasta, joten piimänloput juurelle aina silloin tällöin. En kyllä ole tehnyt sitäkään pahemmin :) Oon aika laiska hoitamaan puutarhaa, nautiskelen vain, joten olen pyrkinyt aika omatoimisiin lajikkeisiin ja ryhmiin. Toki kesällä mulla on aina paljon kesäkukkia, amppeleita ja purkkeja, joita on pakko kastella. Se onkin ikuinen ongelma, kun kesäisin ranutaan pitkin poikin, reissataan ja retkeillään.

HillaRe: OT18.3.2012 14.11
Kiva pääsiäisvinkki: laitoin matalaan kullan/pronssinväriseen kakkuvuokaan multaa ja istutin vehnänsiemeniä. Tuloksena vahva komea "ruoho". Vuoan keskireikään pieni maljakko, johon narsisseja. Oli tukeva, näyttävä pöytäkoriste, ja kesti koko pääsiäisen.

AmaliaRe: OT18.3.2012 19.25
Onpa kiva pääsiäisvinkki tuokin! Voiskohan vehnäruohoa myös syödä...?!
Nuo nauriin versotkinhan vois laittaa pötään tarjolle, kukin vois siitä suoraan poimia lautaselleen!

SitrusRe: OT27.3.2012 17.31
Olin viikonloppuna akvaarioharrastajien huutokaupassa. Sieltä tuli ostettua kasvi jos toinenkin (vain 8 pussillista). Kotona sopi sitten ihmetellä, että noin pieniäkö nuo akvaariot olikin... mihinkäs nämä nyt istutetaan.
Ostettiin myös pieni tetraparvi. Niiden lajimääritys on vielä vähän kesken. Herra tulikääpiöahven Viljami närkästyi veden pinnalla kelluvasta tetrapussista joka oli tunkenut SEN reviirille. Pläts! kuulin keittiöön. Ja tajusin heti mitä oli tapahtunut. Ryntäsin olohuoneeseen. Kiskoin akvaarion viereen pinotut pahvilootat loitomma ja tähyilin ympärilleni. Ei kalaa. Kurkistin akvaarion taakse. Märkä läntti seinässä. Tirkistelin lattialle. Siellä makasi Viljami hievahtamatta. Juuri ja juuri yletyin siihen, otin varovasti kouraani - onneksi ahvenet eivät ole limaisia ettei pudonnut, ja palautin Viljamin altaaseen puolisonsa Katen luo.

AmaliaRe: OT28.3.2012 10.51
Onpas tuliluontoinen ja ahven! Dramaattinen poistuminen paikalta kun sen reviirille tullaan. En oo tiennyt/tullut ajatelleeksi että kalat voivat hyppiä pois akvaariosta.

SitrusRe: OT28.3.2012 13.46
Itse asiassa kalat hyppelevät paljon ja korkealle. Juuri siksi akvaarioissa on peitinlasit. Yleensä valaisin lepää peitinlasin päällä, mutta toki kehikon päälle ulottuvana.
Joissain akvaarioissa ei peitinlaseja haluta käyttää. Silloin valaisin roikkuu katosta. Akvaarion reunan on yletyttävä vähintään parikymmentä senttiä vedenpinnan yläpuolelle. Avoakvaario on siitä kiva, että monet kasvit voivat kukkia ja menestyvät muutenkin paremmin.
Itse asiassa Viljami ei varmasti tarkoittanut suinkaan poistua itse, vaan yritti häätää tunkeilijat. No eihän ne raukat mihinkään päässeet kun olivat pussissa. Yleensä ahvenen ei tarvitse muuta kuin lähestyä pikkutetroja evät sojossa ja täydessä juhlavärityksessä, niin ne väistyvät sovinnolla.
Sen sijaan saman lajin ahventen, myös kääpiöahventen, koiraiden välisissä valtataisteluissa tulee herkästi ruumiita. Pitää olla iso akvaario, että sinne kannattaa sijoittaa enemmän kuin yksi koiras.

VaniljaRe: OT28.3.2012 16.25
Akvaario olisi aika ihana, sen tuijotteleminen rentouttaa ja rauhoittaa kuulemma. Fhen Shuin mukaan akvaario kotona tuo vaurautta elämään. Jostain luin että Japanissa on usein pankeissa akvaario ja se perustuu juuri tuohon vaurausajatteluun.

Akvaariossa taitaa vain olla aika paljon hommia ja sitä pitää huoltaa ja hoitaa säännönmukaisesti. Viljami kuullostaa tosi tempperamenttiselta, persoonalliselta kalalta.

VaniljaRe: OT28.3.2012 16.37
kirjoitusvirhe, siis feng shuin mukaan:)

SitrusRe: OT28.3.2012 16.49
Jaha, vai vaurautta. Pitänee tarkistaakin tili. Tosin viime lauantaina sitä vaurautta lähti kun Sitrus päästettiin irralleen huutokauppaan, jossa riitti akvaarioharrastajien kasvattamia erikoisia kasveja.

En mä osaa sanoa onko siitä paljon hommaa vai ei. Tota jostain syystä kaikki aina kysyy. Kyllä siitä pitää vaihtaa vettä viikon tai kahden välein. Samalla putsataan suodatin jos se on tukossa ja ruopataan vähän kasveja. Toisaalta jos akvaario on tasapainossa, ei ole kuolemaksi vaikka siivousväli olisi tilapäisesti kolmekin viikkoa. Viikon matkalle voi lähteä huoleti, kunhan vain valaisimessa on ajastin. Kalat eivät siinä ajassa nälkään kuole. Ovat ehkä hieman kalpeita, mutta nälkäisiä ja virkeitä viikon päästä. Välillä akvaario voi mennä jostain tuntemattomasta syystä epätasapainoon ja rupeaa pukkaamaan levää. Silloin vettä on vaihdettava ahkerammin.

Meillä on kaksi akvaariota, joissa on minimaalinen tekniikka: vain suodatin ja valaisin. Ne on välttämättömät. Monet kuvittelee, että lisäksi tarvitaan lämmitin ja co2-levitin, mutta ei. On vain hyvä, että veden lämpötilaan tulee vuotuinen vaihtelu. Meillä lämpö vaihtelee välillä 23-28C.

Viljami on persoona. Ostettiin alunperin muka punakääpiöahven pariskunta. Muutamassa päivässä Viljami tuijotti kumppaninsa kuoliaaksi. Siis vain tuijotti, ei tappelua, ei näykkimistä. Sitten kävi ilmi, että akvaariokauppias olikin hieman erehtynyt, ja myynyt meille kaksi tulikääpiöahvenkoirasta. Suurella vaivalla saatiin hankittua Viljamille puoliso, ja nyt herrasväki kutee ahkerasti. Munat eivät vain kehity poikasiksi asti.

refluksikurkkuRe: OT28.3.2012 17.39
Akvaarion rauhoittava vaikutus on tutkittuja juttuja.
Senpä takia niitä näkyy ainakin esim yksityisten hammaslääkärien ja keskusten vastaanottotiloissa :-)

SitrusRe: OT28.3.2012 18.51
Mua kyllä säälittää nuo julkisten tilojen akvaariokalat. Esim. jossain hamppariravintolassa on sijoitettu akvaario keskelle pöytää. Siinä sitten tenavat koputtelee lasiin pitkin päivää, eikä kalaraukoilla ole mitään turvapaikkaa. Akvaario pitäisi aina panna seinustalle, että kalat voivat halutessaan vetäytyä näkymättömiin.
Lisäksi näille julkisakvaarioille on tyypillistä, että liian pieneen altaaseen on tungettu liian paljon ja liian isoja kaloja.

refluksikurkkuRe: OT2.4.2012 20.40
En kyllä lapsi tai nuorisopaikkoihin laittaisi olllenkaan akvaariota tuon seikan takia. Sentti per litra oli joskus aikoinaan ikimuinoin akvaariokaupan ohje.


Täällä Tampereella on vuosikymmennen pahin lumikaaos päällä.
Juuri pääsin onneksi sisätiloihin töistä. Pihassa on 40 cm lunta, joka on tullut päivän aikana. Huomenna ei taida ihan aikataulut pitää itsellä aamusta, kun bussit ei taatusti aja ajallaan.

SitrusRe: OT2.4.2012 22.15
Kalasentti/vesilitra on aika vähän. Meillä on reippaasti enemmän kalasenttejä kummassakin altaassa.
Se riippuu niin kovasti kalalajeista miten ne viihtyy. Eikä tietysti pelkät asunnon kuutiot ratkaise mukavuutta, vaan sekin miten viihtyisäksi koti on sisustettu.
Vesiarvoja mittaamalla voi tarkistaa, ettei tule liikaa nitraatteja.

Täällä etelässä on myöskin tullut takatalvi. Hiihtämäänkin taas pääsisi ja joku on ollutkin, kun on uudet ladut. Aika yllättävää, kun eilen oli niin keväistä että! Sääli muuttolintuja.

matadorRe: OT2.4.2012 23.54
meillä kanssa akvaario, sijaitsee makuuhuoneessa(tosi hiljainen suodatin) ja on kiva illalla rauhoittua sitä katsellessa ja aamulla herätä kun akvan valot syttyy. samaa mieltä sitruksen kanssa, hyvin hoidettuna akvan hoitaminen ei ole rasittavaa kunhan perusasiat on kunnossa. Kävin 3vkoa sitten akvaarioliikkeessä jossa oli asiakkaan kaloja evakossa. vesivahinko, 1000ltr vettä lattialla mutta onneksi olivat saaneet pelastettua kalat jotka olivat kiekkokaloja, upeimmasta päästä, hintaakin oli 250e kpl!! meillä ihan tavallinen seuraakvaario jossa kalojen hinta on about 2-7e kpl :)) että kyllä siitä stressinkin saa aikaan jos akvaarioharrastus jo tota luokkaa :))

SitrusRe: OT3.4.2012 14.54
Matador: Me ollaan kanssa mietitty että isompi akvaario olis kiva, ehkä jotain 400-500 litraa. Mutta ensinnäkään sille ei oikein olisi tilaa ja toiseksi sen paino hirvittää. Että ehkä ei.
Minkälaiset valaisimet ja suodatin teillä on? Meillä on sisäsuodatin 200-litrasessakin, ja se taitaa olla kyllä liian heikko. Tukkeutuu usein. Samoin valaisin voisi olla tehokkaampi. Meillä on sellanen peruskapine, jossa on 2 loisteputkea. Myyjä kehui aikanaan, että kyllä sen tehot riittää, mut on se vähän heikko.

matadorRe: OT3.4.2012 15.26
suodatin Eheim Classic 600 (2217) ja 200ltr akvaario. Pienempi suodatinversio vaatehuoneessa varalla sekin kuulemma ihan hyvä tohon kokoluokkaan.valaistus sama kuin sinulla 2 loisteputkea, toinen kasvilamppu ja toinen normilamppu. Vaihdan ne uskollisesti kerran vuodessa. Ainakin kasvit voi hyvin, mä kyllä käytän niihin 1x vkossa lannoitetta.Mulla ei ole pintakasveja joten uskon että valo riittää. Olen "hanakka" karsimaan heti jos kasvi alkaa lillua poikittain vedenpinnalla :)) tällähetkellä sanon meidän akvaariota "pikku Kiinaksi" väestön hurja lisääntyminen (miekkapyrstöt!!) tarttee tehdä nopeasti jotain, on sen verran sikiävää porukkaa, onneksi yksi tutun tuttu on ottamassa niitä

VaniljaRe: OT4.4.2012 16.47
Mukava lukea näitä tarinoita tästäkin ketjusta, ihmisillä on kaikenlaisia mukavia harrastuksia ja innostuksen kohteita, niiden avulla unohtuu ikävätkin oireet. Minun suuri intohimoni on lukeminen, rakastan kirjoja ja luen aina kun vain mahdollista. Vaikka oireita ja ikäviä tuntemuksia olisi, niin hyvää kirjaa lukiessa vaivat unohtuvat. On ihana uppoutua kirjan maailmaan ja unohtaa kaikki muu siksi aikaa. Löysin juuri uuden kirjailijatuttavuuden, Jeffrey Eugenideksen, en käsitä miten joku voi kirjoittaa sillä tavoin, hän on todella lahjakas kirjailija.

Liikunta on toinen suuri intohimoni, en ymmärrä miksi kaikki vaivani katoavat aina kun liikun. Ilmeisesti kun on mukavaa tekemistä, niin ei niin huomaa kaikkia oireita, taidan turhan tarkasti seurata niitä muutenkin.

Minun viljelykseni ovat vielä ihan ok, eivät ne paljon ole kasvaneet, mutta ehkä ne kesää kohti vielä innostuvat vahvistumaan ja voimistumaan. Tekisi mieleni laittaa surfinian siemeniä kasvamaan tai joku muu amppelikasvi, jos kasvattaisi oman amppelikukan ihan siemenestä asti. Amppelikukat ovat aika kalliita, siemenet eivät sen sijaan paljoa maksa, joutuu vähän kyllä näkemään vaivaa, mutta kasvua on mukava seurata ihan siemenestä asti.

matadorRe: OT5.4.2012 2.07
mä olen taitava pihakasveissa mutta todella, todella surkee sisäkasvien osalta, ehkä siksi etten ole ns. valon lapsi ja kasvithan vaatii valoa pärjätäkseen. mulla on 7 anopinkieltä ja vuosi sitten yksi kukki!!! Olin niin älyttömän onnellinen tästä ihmeestä niin kauan kun luin että se saattaa kukkia juuri huonosta hoidosta johtuen :)) Ja mä olin sitä asiaa kaikille suureen ääneen toitottanut, varsinainen viherpeukalo :/

AmaliaRe: OT5.4.2012 12.48
Kiva tosiaan lukea näitäkin juttuja ihmisten harrastuksista ja tapahtumista kaiken refluilun vastavoimana.

Lähden nyt kaverin ja narssissien, pienten ja isojen, kanssa mökille pääsiäsien viettoon. Leppoisaa pääsiäisen aikaa kaikille!

refluksikurkkuRe: OT5.4.2012 13.21
Amalia, kiitos samoin!

VaniljaRe: OT21.4.2012 13.58
Pelakuut ja minitomaatit ovat jo tosi napakan oloisia, muutaman tomaatintaimen ainakin saan kesäksi, toivottavasti niistä saa myös tomaatteja. (vaikka en niitä erityisesti voi syödäkään, onneksi muut voivat)

Tänään ostin lobelian, petunian ja tuoksuherneen siemeniä, aion tehdä amppelikukkani itse. Kerrottu petunia oli aivan ihanan näköinen kuvassa, hennon vaaleanpunainen, ihan kuin joku kermaleivos. Petunian siemenet liotetaan ja sitten kylvetään, taimet istutetaan ruukkuihin tai maahan. Lobeliat ja hajuherneet kasvatetaan myös taimiksi ja sitten istutetaan ruukkuihin. Ajattelin laittaa muutaman pelakuun laatikkoon ja siihen Lobelioita reunalle. Ostin myös porkkananauhaa ja punajuuren siemeniä, sekä mangoldia. Toivottavasti saan niistäkin jotain satoa.

Kun jonkin aikaa sitten avasin sopivasti suuni, siitä että haluaisin kauniin vanhan Arabian kahvikupin piristämään vähäisiä kahvihetkiäni, ystäväni kysäisi että riittääkö yksi, no riittää. Hän toi minulle viime viikolla maailman kauneimman pienen Arabian kukallisen kahvikupin. Join hetki sitten iltapäiväkahvia, otin alle kaksi preliefiä ja istuin kaikessa rauhassa juomassa luomukahviani kauniista kupistani, ajatellen kiitollisena sitä että on ystäviä. Pienistä asioista sitä ihminen tulee iloiseksi:)

Preliefin tehoa en osaa vieläkään sanoa, pitäisi hörppiä viiniä, mutta kun ei sitä hirveästi tee nyt mieli, niin enpä taida aukaista viinipulloa. Ennen kahvia olen ottanut kaksi kappaletta Preliefiä, oireita ei ole tullut, mutta en tiedä olisiko niitä tullut vaikka en sitä olisi ottanutkaan, juon todella vähän kahvia nykyään, nautin siitä kyllä entistä enemmän .

HillaRe: OT21.4.2012 23.25
Täällä YKSI krookus kukkapenkissä :) Joka päivä olen käynyt ihailemassa sitä, raukka jäi välillä lumen alle kun nyt viime päivinä sadellu välillä, vettä, räntää, rakeita...voih... pitäisi hakea ovipieleen orvokkeja, jokohan ne säilyisi öiden yli, jos vaikka harsottais yöksi kevyesti?

VaniljaRe: OT22.4.2012 11.30
Yksi krookus on yhtä kaunis kuin kymmenen krookusta jos ei vielä kauniimpi, niinhän sitä sanotaan että vähemmän on enemmän:)
Orvokki kestää pari astetta pakkasta.

AmaliaRe: OT22.4.2012 17.54
Kiva lueskella toisten istuksien kasvua, vaikka omat parvekeistutukset vielä tekemättä... Olisipa ollut kiva jos olisi tullut mökille istutettua kevätkukkien sipuleita niin nyt voisi niiden kukista pikku hiljaa nauttia. No ensi kevääksi sitten!

HillaRe: OT22.4.2012 18.00
No, mä teen joka vuosi saman "pöljyyden". Istutan joka syksy kymmeniä tulppaaneja, krookuksia jne. Meidän leveyspiirillä tulppaanit kukkivat tuossa kesäkuun alkupuolella oikein kunnolla (nupuilla toki aiemmin) ja vuodesta toiseen aina lähdetään reissuun juuri silloin, eli mun tulppaanit aina kukkivat sillä aikaa kun olen poissa kotoa!! Ne kukkivat niin tosi lyhyen aikaa :(( Mutta ovatpa täällä sitten kotimiesten ilona, heh.

AmaliaRe: OT22.4.2012 19.34
No mut olishan se kiva Hilla sun itsesikin niitä sentään joksus saada ihailla!

SitrusRe: OT23.4.2012 15.51
Mulla on sellainen ongelma noiden pihaistutusten kanssa, että mä en oikein tiedä koska olisi otollinen aika ruopata rikkaruohot veks. Kas kun tulin innoissani istuttaneeksi vähän liikaa eri lajeja liian ahtaasti, ja nyt rönsyilevät kasvit vielä leviävät, niin en oikein saa tolkkua mitä nousee minnekin.
Eilen toljastelin pitkän aikaa talven jäljiltä kuoppaista ja painunutta kukkamaatani ja ihmettelin mitä olisi viisaista tehdä. Sieltä jo nousee kaikenlaista. Minttua, josta ei pääsee eroon kun sen kerran on maahan päästänyt ja joka leviää ihan käsittämättömästi. Kirjolehtipeippi on samanlainen. Kevätesikko, akileija, malva, suopayrtti, illakko, talvio, jokunen lilja. Ruusussa on pikkuruiset silmunalut. Narsissit, krookukset ja scillat kukkii. Eli ihan kiva.
Mutta rikkaruohoja on myös. Tosin en ole ihan varma mikä on rikkaruoho ja mikä kukka. Varsinainen nurtsi olisi pitänyt poistaa paremmin ihan aluksi. Ja maa olisi pitänyt muokata ja pohjustaa syvemmältä. Nyt se on myöhäistä.
Niinpä sitten vain kitkin sen minkä osasin: selvät voikukat ja ruohotuppaat. Mätin vähän kalkkia ja uutta multaa. Sitten katsotaan mitä nousee.

Ehkä sitä on turhan kriittinen vaan. Yksi naapuri kävi eilen ihastelemassa, että kylläpä näyttää hyvältä. Musta se oli yllättävä kommentti.

refluksikurkkuRe: OT23.4.2012 16.37
Kevään eka jäätelötötterö syöty Keskustorilla :-) Ihana ilma!

AmaliaRe: OT23.4.2012 22.29
Sitrus, kyllä taitaa naapurisi olla oikeassa, sun piha kuulostaa tosi ihanalta! Ihastuksella luen kuinka monia lajeja siellä on ja moni jo kukassa. Itsellä mökki pihoineen kaukana ja parvekkeelle ei ole tänä vuonna kovaa innstusta istuttaa paljoakaan, kun keskikesällä tulee oltua niin pitkään mökillä...

SitrusRe: OT23.4.2012 23.08
Kiitos vaan, Amalia, kivasti sanottu. Nuo monet mitä luettelin, ovat toistaiseksi sellasia kahden sentin korkuisia. Eli tosi läheltä pitää syynätä, että huomaa ja tunnistaa.
Yhtenä kesänä yritin myrkyttää muurahaiset pois, ja se oli kyllä eka ja vika kerta. Muurahaiset EIVÄT menneet syömään myrkkyä, vaan kiersivät kipon. Kaupassa ei millään meinattu uskoa, kun kerroin ettei myrkkysyötti kelpaa. Ei vaikka sitä oli tarjolla viikkotolkulla. Muurahaiset saa mun puolesta olla. Ne on olleet paikalla jo ennen mun kukkamaatani.
Sen sijaan nuo kotiloetanat (tai mitä lie) ärsyttää kyllä. Niitä tulee ihan kauheasti, eikä mikään eläin näytä niitä syövän.

AmaliaRe: OT24.4.2012 0.14
Nuo vasta nousseet kevään pikkuiset ovat tosi ihastuttavia, niissä näkyy niin selvästi elämän herääminen kuin tyhjästä, elämän ihmeellisyys.
Muurahaiset on tuttuakin tutumpia meidän mökillä, tontilla on niitä TOSI paljon. Ei olla kertaakaan edes yritetty niitä myrkyttää, kun niitä on niin paljon eivätkä jostain syystä tule sisälle ja niihin on jo jotenkin ihan tottunut että ne kuuluu sinne. Eniten niistä kärsi aikoinaan koira, kammosi niitä ja juoksi sisälle pakoon, vaikka muutoin viihtyi aina pihassa kaivuuhommissaaan, kaiveli innoissaan semmoisen metrin syvyisen ja levyisen kuopan pihan/metsän reunalle ja meni sinne helteellä makoilemaan, sitä oli hauska katsella.
Yhdellä tutulla noita etanoita mökillä kanssa ihan kauheasti ja hänellä on loputon kamppailu niiden kanssa, keittää niitä, ei kuitenkaan syö...
Kuulin hiljan vinkin että jos haluaa perhosia pihalleen, kannattaa kokeilla laittaa halkaistu banaani tms. houkuttimeksi. Tekis mieli mökillä kokeilla, mutta kun siellä saattaa liikkua karhuja yms. ei ehkä uskalleta pihalle jättää banaania lojumaan.

SitrusRe: OT24.4.2012 13.09
Amalia, pihalle voi tehdä perhosten houkutukseksi ns. perhosbaarin. Ohjeita löytyy netistä varmaan paljon.
En ole ikinä kuullut että se voisi houkutella karhua, mutta kai sekin on mahdollista.

VaniljaRe: OT24.4.2012 16.37
Tuota perhosbaaria minäkin olen suunnitellut omalle pihalleni. Kauri Mikkola on kirjoittanut kirjan nimeltä Perhospuutarha, piti viimeksi kirjastossa käydessä se ottaakin, mutta unohtui.
Laitoin lobelian ja petunian siemenet multaan, mutta saa nähdä tuleeko niistä mitään, siemenet olivat niin pieniä, etten ole varma menivätkö ne kylvöastiaan ollenkaan, ohjeessa sanottiin että ne voi sekoittaa hiekkaan, että kylväminen olisi helpompaa, olisi ehkä pitänyt tehdä niin. Tuoksuherneen siemenet olivat isompia, niitä liotettiin yön yli ja sitten multaan.
Mieheni tekee minulle matalat, tavallista leveämmät tikapuut, joille asettelen kukkaruukkuni ja viljelyalustani, alkaa olla kaikki pöydät täynnä niitä.
Olen paljon oleskellut Itä-Suomen alueella kesäisin, niillä alueilla jossa on karhuja voi kyllä pihalle jätetyt ruoat houkutella niitä syömään, banaanit olisivat niille eksoottista herkkua:)

AmaliaRe: OT24.4.2012 17.54
Jaaha, perhosbaari... en mäkään ole kuullut että se karhuja houkuttelis, se vaan on mun omaa varman päälle ajattelua - ettei sitten tarvis ainakaan ruveta valittamaan tai itseään syyttämään, kun onkin yks kaunis päivä/yö karhu mökin pihassa - ei ole kyllä havaintoja että ihan siinä olis koskaan ollut, ei sen puoleen. Katsotaan nyt, toisaalta houkuttelis ajatus kokeilla ja voishan sitä baaria pitää auki vain päiväaikaan, en usko että ne karhut ainakaan silloin tulisivat, kun ei siellä mitään kesyjä/puolikesyjä karhuja tiettävästi liiku.

SitrusRe: OT24.4.2012 22.48
Suoraan sanoen mä en mitenkään osaa pelätä karhun näkemistä, en vaikka kuinka yritän. Ihmiset jotka ovat ikänsä kulkeneet luonnossa karhujen elinalueilla eivät ole nähneet nalleista vilaustakaan vaikka varta vasten ovat hakeneet.
Mutta epäilemättä elämä rankaisee näistä sanoista, ja karhu mut syö.

Enemmän pelkään punkkeja ja kyitä. Ja hirvikärpäsiä.
Ja rattijuoppoja.

Jos joku tahtoo muuten nähdä karhuja niiden mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä, suosittelen lämpimästi vierailua Kuusamon suurpetotarhaan. Siellä on karhuilla hyvä olla!

AmaliaRe: OT24.4.2012 23.26
Enemmän mäkin noita pienempiä pelkään, kuten punkkeja, kyitä. Itse asiassa nuorempana en pelännyt tai oikeastaan ei tullut juuri mieleenkään että vaikkapa mökillä karhun näkisin enkä vieläkään kauheasti pelkää, mutta hiukan oon ruvennut mökkitiellä pimeällä vilkuileen viime vuosina ja varsinkin sen jälkeen kun muutama kesä sitten naapurin pikkutyttö ja mummonsa olivat maantiellä nähneet karhun köpsöttelevän parinkymmenen metrin päässä omia menojaan ja poikkeavan hetken perästä metsään. Toisaaltahan se olis hienoakin nähdä karhu, mutta ei ehkä mielellään ihan mökin pihassa huussireissulla kuitenkaan, vaikka kuinka karhuista tykkään... Mut toi Kuusamon suurpetotarha pitää tosissaan pistää korvan taakse.

SitrusRe: OT25.4.2012 14.50
Anteeksi epäluuloisuuteni, mutta kuulostaa tooodella epäuskottavalta, että karhu kulkisi parinkymmenen metrin päästä - siis ihan ihmisten vierestä - noin vain noteeraamatta.
Oli varmasti joku muu eläin.

VaniljaRe: OT25.4.2012 17.17
Yleensä kai karhut eivät tule ihmisten lähelle, mutta jos ne ovat vielä nuoria karhuja, niin ne saattavat kyllä olla vähän varomattomia. Itä-Suomessa anoppilassa muutama vuosi sitten oli kaksi nuorta karhua, jotka kävivät syömässä paikallisen ravintolan ruoanjätteitä roskiksilla. Ne tulivat kyllä aika lähelle ihmisiä. Paikalliset eivät niitä hirveästi pelänneet, anoppikin on koko ikänsä asunut paikkakunnalla, eikä tosiaan ollut elämänsä aikana karhuun törmännyt, vaikka kulki paljon marjametsissä.

AmaliaRe: OT25.4.2012 20.14
Uskoo ken haluaa, itsellä ei epäilystä, sillä näkijä oli luotettava, ikänsä seudulla asunut eikä se ollut ainoa karhuhavainto niihin aikoihin sillä seudulla, Pohjois-Hämeessä. Sielläkään paikaliset eivät erityisesti pelkää karhuja ja hyvin harva sielläkään karhua on nähnyt, vaikka seudun erämaa-alueilla niitä jonkin verran elääkin. Itse en ole nähnyt edes ilvestä joita siellä myös liikkuu, vaan bongailuni rajoittuu joutseneen, oravaan, tikkaan, hirveen ja yhden ainoan kerran huuhkajaan.

HillaRe: OT25.4.2012 21.28
Leikkasin ruusut ja ruoputin kukkapenkit, ja totesin, että fasaanin ryökäleet ovat käyneet kaivamassa ylös mun tulppaninsipulit ja repineet ne vähäiset alut, jotka jääneet penkkiin. Ärsyttävää!!

ps. käykääpä katsomassa Ranuan eläinpuiston jääkarhupentua, karhuihmiset :) Meillä mökki niillä seutuvilla, joten tuleepa varmaan tänäkin kesänä käytyä.

AmaliaRe: OT25.4.2012 22.46
Voi harmi, Hilla, sun istutusten kanssa!

Toinenkin villieläinpaikka listoille lisää... kunpa saisin ensin käytyä edes suht lähellä meidän mökkiä sijaistevassa Ähtärin eläinpuistossa...

SitrusRe: OT27.4.2012 23.59
Hilla, mä taas laitoin viime syksynä krookuksen ja tulppaanin sipulit maahan. Krookukset kukkii niin hienosti ettei paremmasta väliä. Tulppaanit nousee terhakasti, mutta joku pistelee ne poskeensa saman tien: lehtiin ilmaantuu isoja epämääräisen muotoisia reikiä. Varmaan etanat, hitsi vie!

Laitoin muutama vuosi sitten jalokärhön (Multiblue) maahan. Istutin sen kaikkien taiteen sääntöjen mukaan odottamatta silti suuremmin, että se onnistuisi vielä kukkimaan. Ollaan kumminkin selviämisalueen ylärajoilla. Mutta niin vain se kukki viime kesänä, ja nyt jo varret tunkee pientä silmua. Sille tarttee nyt rakentaa joku teline ja ohjata se myös kasvamaan siihen. Jos se saa ryömiä minne mielii, se kyllä vääntää solmuun kaikki muut paitsi puuvartiset. Pahus kun tuli istutettua vähän tyhmään paikkaan.

Ja minttu, voi hyvät hyssykät! Miksei kukaan kertonut mulle, että se lisääntyy ja valtaa koko takapihan? Se luultavasti tunkisi vaikka asfaltista läpi.

Viime syksynä älysin leikata ruusuni (pensasruusu Romanze). Ja kas, nyt se työntää tökövarsistaan huomattavasti enemmän silmuja kuin viime kesänä. Ihana ruusu, huumaavasti tuoksuva, kerrattu ruusunpunainen iso kukka.

Yrttimaassa kasvaa jo jämäkkää ruohosipulia ja oreganoa. Saa nähdä miten salvia ja timjami selvisivät talvesta. Rosmariini ei talvehdi lumen alla. Ei basilikakaan, taidan istuttaa sellaisen kunhan kesä kunnolla alkaa.

Yhteen nurkkaan kumosin ekana kesänä kesäkukkaseospussin. Yksivuotisiahan ne on, mutta kun siementävät, niin niitäkin on nyt elinvoimainen kasvusto.

VaniljaRe: OT28.4.2012 12.40
Lobeliaoissa ja tuoksuherneissä on jo kunnon alut, kasvavat vauhdilla, tänään laitan ne omiin ruukkuihinsa, petuniatkin näyttävät nousevan mullasta, vaikka luulin jo että niistä ei tule yhtään mitään. Kesäkurpitsan siemenet laitan lähiaikoina, esikasvatan ne, jospa saan vaikka ihan ikioman kesäkurpitsasadon tänä vuonna.

Vuoden verran on aikaa siitä kun oireeni alkoivat, ahdistaa ajatella viime kesää, kaikki oli niin outoa ja pelottavaa. Paljon muutoksia on tapahtunut lähinnä ruokavaliossani, mutta nyt se tuntuu jo ihan normaalilta elämältäni.
Muistan hyvin sen kaaoksen joka viime kesänä mielessäni vallitsi, rasittavinta oli se, etten voinut aluksi hallita oireitani mitenkään. Olen aina pyrkinyt kontrolloimaan ja hallitsemaan elämääni ja itseäni, yht'äkkiä en voinutkaan sitä tehdä, se ahdisti. Toisaalta ajatus siitä on vapauttava, on turhaa yrittää kontrolloida ja hallita, antaa virran viedä, asiat menevät omalla painollaan.

SitrusRe: OT29.4.2012 12.34
Täytyypä taas mennä pihamaalle kuoputtamaan ja katsomaan mitä sieltä nousee. Täytynee myös siirtää suopayrtti kun tuli istutettua se liian lähelle malvaa.
Aion myös pistää vähän siemeniä maahan.
Kärhölle tarttee rakentaa jonkinlainen kiipeilyteline, kun se kerran näkyy talvehtivan ja menestyvän. Viime kesänä se lähti matamaan maata myöten ja listi kaiken tieltään.

AmaliaRe: OT29.4.2012 13.36
Onpa kiva lukea teidän kevätpuuhistanne puutarhojenne parissa, istutuksistanne ja kasvien heräämisestä! Oon ihan positiivisesti kateellinen, itsellä kun ei sitä pihaa ole ja mökkikin niin kaukana ja sielläkin tontti lähinnä metsäinen. Silti haaveenani on laittaa mökillä metsän laitaan alppiruusua ja mökin päätyyn juhanusruusu. En tiedä pitääkö alppiruusu istuttaa syksyllä... pitääpä ryhtyä selvittelemään...

SitrusRe: OT29.4.2012 15.43
Amalia, ei mullakaan ole omaa pihaa. Olen sen jossain välissä maininnut mut sanotaan taas: kyseessä on vain kerrostalon seinusta keittiön ikkunan alla. Mutta meillä on hirveän pihamyönteinen ilmapiiri taloyhtiössä, joten kukaan ei tykkää pahaa, vaikka yhteiselle pihalle istutetaan kukkia. Tietysti täytyy olla tarkkana siinä, ettei kukaan ajattele, että yritän omia itselleni osan yhteisestä alueesta.
Tähän mennessä on tullut pelkästään kiitosta.

HillaRe: OT29.4.2012 18.55
Positiivisen kateellisena kans lueskellut teidän juttuja, miten jo kukkii se ja se. Meillä juuri krookukset nousseet ja tulppaaneissa muutaman sentin alut. Tänään fillarilenkillä oli ojanpientareilla leskenlehtiä! Hain jo orvokkiamppelit ja heitin ruukut täyteen narsisseja, jopa yksi valkoinen ruusu ovipielessä. Lohdutti sentäs kun soitin äidille, joka oli juuri käynyt lapioimassa lumet pois terassilta :))))))))))))

SitrusRe: OT29.4.2012 19.16
Missäs päin sä asut, Hilla, pohjoisessako?
Mä olen tänään ollut koko päivän ulkona lyhythihasessa T-paidassa. Aika omituista, nyt on sentään vasta huhtikuu. Vaatenaulakko pullistelee vielä talvisaappaita ja villakangastakkeja. Joku-niminen henkilö sais tehdä niille jotain...

HillaRe: OT29.4.2012 21.02
Äiti ja isä asuvat 500km meistä pohjoiseen, siks aina kiva hehkutella (kun itse siis sieltä kotoisin)ja olen sata prosenttinen kesän lapsi :)
En itsekään asu aivan etelä-Suomessa, mutta paremmin asiat kuin mummolassa, heh.

AmaliaRe: OT1.5.2012 0.42
Sitrus, aha, kerrostalon seinustalla... ovatko kasvit muuten sun oman keittiön ikkunan alla? Kiva kun taloyhtiössä on noin pihamyönteinen ilmapiiri! Itse asiassa meidänkin pihassa on vähän kukkia, ei ihan seinustalla mutta pihamaalla kuitenkin. Kivahan niitten kasvu on seurata ja mahtavaa kun joku/jotkut niitä istuttavat ja hoitavat.

AmaliaRe: OT1.5.2012 0.42
Sitrus, aha, kerrostalon seinustalla... ovatko kasvit muuten sun oman keittiön ikkunan alla? Kiva kun taloyhtiössä on noin pihamyönteinen ilmapiiri! Itse asiassa meidänkin pihassa on vähän kukkia, ei ihan seinustalla mutta pihamaalla kuitenkin. Kivahan niitten kasvu on seurata ja mahtavaa kun joku/jotkut niitä istuttavat ja hoitavat.

SitrusRe: OT1.5.2012 13.04
Siin on sellanen ehkä kuuden seittemän metrin syvennys, alueeseen kuuluu myös naapurin ikkunanalusta. Ja tietysti ylemmistä kerroksista näkyy myös "kukkatarha". Olen pyytänyt ja saanut luvan näiltä ihmisiltä maan mylläämiseen.
Ei kukat ja yrtit ketään tunnu haittaavan. Itse asiassa multa on kysytty että enkö laittelisi vähän laajemmallekin, mutta eihän mulla siihen ole motivaatiota. Laitelkoot itse. Olen valinnut sellaisia lajeja, jotka menestyvät jotakuinkin itsekseen ja talvehtivat hyvin. Ei tartte muuta kuin lisäillä multaa, vähän lannoittaa ja kalkita ja kitkeä. Kuivina kesinä on kasteltava.

Pahin ongelma on tällä hetkellä toi minttu joka leviää ihan hirveästi. Ilmeisesti se pitäisi kitkeä ihan tarkkaan pois, mutta siinä menisi muutkin kasvit, joten antaa olla.

VaniljaRe: OT1.5.2012 13.18
Minun pelakuun taimet kokivat kovia, pojan lapset leikkivät pallolla täällä sisällä ja kumauttivat pari tainta kumoon, ne kuolivat. Kun olin tuomassa niitä sisälle karaisemisreissultaan pihalta, niin koira näki jonkun kävelevän tuossa pihatiellä, sai hirveän sätkyn, vahtikoira kun on ja loikkasi taimien yli, jolloin se tassullaan katkoi pari tainta. Kaksi niistä on jäljellä, toinen on vähän huonon näköinen, taisi sekin saada kolhun tassusta. Yksi voi siis enää hyvin, vähän harmittaa, mutta tämmöistä tämä välillä on, ei mahda mitään. Mini-tomaatit voivat hyvin, Tuoksuherneet ovat jo amppelissa ja Lobeliasta on neljä tainta jäljellä, Petuniat ovat myös hienosti aluillaan, epävarmaa touhua tämä taimien kasvatus.
Sitrus jos saat mintun katoamaan jollain keinolla, niin kerro minullekin, olen sitä yrittänyt saada pihaltani hävitettyä, mutta huonolla menestyksellä, se on todellakin kova leviämään.

SitrusRe: OT1.5.2012 19.29
Ei sitä minttua saa katoamaan millään muulla kuin kiskomalla joka ikisen juuren ylös. Ja siinä on hommaa! Minttu tosiaan tunkee versoa sepelinkin läpi. Sen elinvoima on vertaansa vailla.
Liian myöhään kuulin, että minttu pitäisi istuttaa ruukkuihin tai jonkinlaisiin verkkosäkkeihin joista se ei pääsisi leviämään. Tai jollekin kaukaiselle joutomaalle missä se saisi rehottaa valtoimenaan.

HillaRe: OT1.5.2012 22.38
Loistavaa! sain kamulta yrttiruukkuja lahjaksi viime kesänä, ja tietämättäni iskin ne kukkapenkkiin (ruusuja, särkynytsydän, pioni ym.), ja nytkö sitten minttu valtaa koko penkin...hohhoijaa.

SitrusRe: OT2.5.2012 13.01
No sähän voit poistaa sen mintun vielä jos haluat, Hilla. Ei se nyt hetkessä tietysti leviä.

VaniljaRe: OT13.5.2012 10.19
Upea aamu, tulin juuri kotiin, lähdin aamulla aikaisin jo koiran kanssa pitkälle lenkille, kävin aamukahvilla lähistöllä sijaitsevassa majatalossa, jossa sain vastaleivottuja lämpöisiä sämpylöitä ja ihanaa kahvia, jonka join ulkona auringonpaisteessa. Saa nähdä tuleeko oireita, vielä ei ainakaan mitään tunnu. Tämmöistä tämä on, oireiden odottelua, kunpa voisi lakata ajattelemasta koko asiaa, nauttisi niin kauan kun ei mitään ole ja harmittelisi sitten vasta kun oireita tulee. Nyt leivon äidille kakun ja menen hänen luokseen iltapäivällä, onnellista kun saan juhlia äitienpäivää vielä oman äitini kanssa. Isän päivänä menen aina hautausmaalle.

Iloista, aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille ja mahtavaa päivää tietysti kaikille muillekin !!!!

AmaliaRe: OT13.5.2012 13.44
Kiitos, Vanilja, ja täältä myös lämmintä ja leppooisaa ja tietysti mahdollisiman vähäoireista/oireetonta äitienpäivää kaikille, äidille erityisesti!

Mulla on olo nykyään pääsääntöisesti niin reilassa ja oireilu kaiken kaikkiaankin kestänyt mulla sen verran vähän aikaa, vasta viime syksynä kaikki pamahti päälle, että se odottelu ei ehtinyt mennä selkäytimeen eikä tulla tavaksi. Joten tällä hetkellä en joudu onneksi odottelemaan oireita koko ajan, vaan vain silloin jos jo valmiiksi jotain tuntemusta mahassa, mistä ymmärrän olla kiitollinen.

VaniljaRe: OT13.5.2012 17.54
Amalia, mikä lopetti oireilusi, mikä diagnoosi sinulla on? Onko todettu refluksi? Minä juttelin eilen sisareni kanssa näistä oireista, hän sanoi että kun hän opiskeli, niin hänellä oli vatsa- ja närästysoireita koko ajan. Nyt hän oireilee aina stressitilanteessa, kun oireilu menee ohi, niin hänellä on kaikki ihan kunnossa, sitten taas stressi laukaisee oireilun.

Minulla ei ole todettu refluksia, odottelen edelleen tähystykseen pääsyä, mutta jokainen lääkäri antaa minulle mukaan refluksin hoito-ohjeet.

Tänään tein smoothien aamupäivällä ruoan sijasta, keräsin pihaltani voikukanlehtiä ja laitoin joukkoon mustaviinmarjapensaan lehtiä, tähän aikaan vuodesta ei tarvitse salaattia ostaa vihersmoothieen, voi hakea vihreän pihalta.

Voikukkia ei kannata kerätä sellaiselta pihalta, jossa ruoho leikataan bensaleikkurilla, itse olen sen verran ekoihminen, että leikkaan ruohon käsikäyttöisellä ruohonleikkurilla. Tuli ihana smoothie, eikä närästänyt yhtään, vaikka hiukan kyllä epäluuloisesti voikukanlehtiin suhtauduinkin.

AmaliaRe: OT13.5.2012 20.41
Vanilja. Mulla ei (kai) ole varsinaista refluksidiagnoosia, mutta lääkäri on puhunut kuitenkin refluksista, kai siis tarkoittanut vain refluksityyppistä oireilua, muttei niin pahaa/pitkään jatkunutta tms. että taudista puhuttaisiin? ja sitten on sappivaiva, joka onneksi ei ole antanut kuulua itsestään enää alun jälkeen? kop, kop. Siinähän se mulla onkin, kun ei tähän ikään (50+) ole aikaisemmin ollut oikeastaan mitään vatsaoireiluita (tai vain opiskeluaikoina yksi lyhyt, lievähkö gastriitti). Tämä kaikki alkoi laihduttamisesta, mistä seurasi sappivaiva ja refluksioireilua. Jälkimmäisen loppumisessa on ollut oleellista kohotettu makuuasento, ruokavalio ja pahimmassa vaiheessa somac, jota otin kuuriluonteisesti, jos 20 ei auttanut niin heti vaan 40, ajatuksella että saisin pahimman oireilun mahdollisimman nopeasti poikki. Ja nyt on mennyt jo useampi kuukausi hyvin. Vain jos nukun paria yötä kauemmin vaakatasossa, voimakkaampi oireilu rupeaa heti nostamaan päätään, ja silloin saan olla syömisteni kanssa varovainen. Mun veljellä sen sijaan on ollut stressivatsa kautta aikojen ja nyt vanhemmiten närästely lisääntynyt, liittää sen selkeästi srtressiin. Ja itsekin olen huomannut että mullakin nykyään stressi vaikuttaa mahaan. Nyt olen huomannut itselläni ihan uuden ilmiön: joskus stressi tuntuu ylävatsalla, vaikkei varsinaista oireilua tulisikaan. Silloin pyrin relaamaan, ihan siis rentouttamaan vatsalihaksia... vaihtelevalla menestyksellä... Mutta tuota on harvoin, en tiedä sitten jos olisi stressaavampi elämäntilanne, miten olisi.

Kuulostaapa oikealta vitamiinipommilta sinun voikukan-mustaviinmarjalehtismoothiesi, ja vielä oman pihan kasveista!

VaniljaRe: OT14.5.2012 16.46
Onko sinut tähystetty Amalia?
Minullakin oireilee ylävatsa kovemmassa stressissä, vaikka nyt vatsaoireet ovat olleet ihan kokonaan poissa myös pidemmän aikaa. Palan tunnekin on kadonnut kurkusta viime aikoina kokonaan. Närästystä kyllä välillä on, mutta onneksi sitäkin aika harvoin, eikä se kestä kovin pitkään yhteen menoon. Joskus sitä saattaa esiintyä päivän ajan, mutta illaksi se häviää ja sitten menee pitkä aika taas ilman oireita. Masentavaa kun oireet palaavat kun on monta päivää joskus viikkojakin mennyt hyvin, voin vain kuvitella miten kurjaa on, jos oireita on jatkuvasti.

AmaliaRe: OT15.5.2012 1.10
Vanilja, on mut tähystetty, siinä vain hyvin lievää tulehdusta torven alaosassa - ja les avoinna lähes koko ajan, mistä kokenut ja hyvä tähystäjä kommentoi jälkeenpäin kysyessäni vain suunnilleen niin, että se nyt voi hyvinkin olla (ainakin toisilla) auki tällaisessa tilanteessa kun tulee erityistä ärsytystä eikä sen perusteella voi mitään päätellä onko löysä... Mut ajattelen että voihan siinä mun lesissä löysyyttä olla, kun kerran kohotettu asento ei hyvä.

Mulla oireetonta on kestänyt muutaman kuukauden, mistä oon iloinen. Epäilen että mulla tuota lievää ylävatsan jännittyneisyyttä rentouttaa syöminen ja että olen ehkä aiemmin hoitanut stressiä/vatsan jännitteneisyyttä syömisellä ja nyt kun en sitä käytä, ainakaan niin paljoa, ei olekaan mitään kunnolla toimivaa keinoa vatsan stressitilan helpottamiseen. Ehkä kannattaisi opetella enemmän vatsan rentoutusta.

AmaliaRe: OT15.5.2012 1.12
... siis tällaista tää on kun yöllä kirjoittelee... tarkoitin että vakataso ei mulla hyvä

VaniljaRe: OT15.5.2012 16.45
Mukavaa Amalia että olet pysynyt oireettomana. Minulla on vuosi siitä kun oireeni olivat pahimmillaan, ahdistaa melkein kun ajattelen sitä aikaa, hiukan ennen Juhannusta raahauduin lääkäriin. Juhannusaaton aamuna mietin viiden aikaan aamulla, että lähdenkö sairaalaan päivystykseen vai en, no en sitten lähtenyt. Silloin oireita oli yölläkin, enkä paljon nukkunut.
Kesti tosi pitkään ennenkuin minullakaan oireet alkoivat helpottaa, vasta syksyllä oikeastaan alkoi olla muutamia päiviä ilman oireita ja sitten hyvät päivät ovat vain lisääntyneet. Toivottavasti tämä suuntaus jatkuu.

AmaliaRe: OT15.5.2012 18.45
Toivotaan tosiaan Vanilja että sullakin eteenpäin meno jatkuu. Mulla on nyt seitsemän, kahdeksan kuukautta kun vatsahomma rysähti päälle. Yöt mullakin oli pahimmat, muutama kuukausi kaikkein vaikeinta, silloin meni yö jos toinenkin tuntikausia oksentaessa ja kahtena yönä mietin koko yön päivystykseen lähtöä ja toisella kerralla lopulta aamuyöllä sinne raahauduinkin, osoittautui sappikohtaukseksi. Niihin aikoihin olisi ollut tälle palstalle todella tarvetta. Melkein sen ajatteleminen mullakin ahdistusta herättää. Itsekin toivon että tämä pääsääntöisesti hyvä suuntaus jatkuu.

SitrusRe: OT25.5.2012 13.49
Huomenna mennään Korkeasaareen, Korkeasaareen, Korkeasaareen...
4-vuotiaan kummipojan kanssa, kaksosveli ja äiti ja isikin on onneksi mukana.
Itse en ole välittänyt vuosiin eläintarhoista, kun käy poloisia liikaa sääliksi, mutta poikia tuskin tällaiset moraaliseikat vielä vaivaavat. Kiva nähdä, mikä kiinnostaa eniten.
Itse olin pienenä aivan myyty karhujen edessä, ja niin olen vieläkin.

VaniljaRe: OT26.5.2012 7.48
Hieno Korkeasaari-sää, minuakin surettaa tuo eläinten kohtalo siellä, mutta ovat kai sopeutuneet sinne ihan hyvin.

Minä olen menossa tänään Porvooseen, en tosin höyryjunalla, enkä jokilaivalla, enkä pyörälläkään tällä kertaa, vaan ihan autokyydillä. Porvoossa on pakko käydä muutaman kerran vuodessa, kesällä sinne tulee mentyä useammankin kerran. Joka kesä olen sinne pyöräillytkin, tästä tulee matkaa 40 km.

AmaliaRe: OT26.5.2012 11.09
Korkeasaari herättää ristiriitaisia tunteita, toisaalta surettaa eläinten kohtalo, toisaalta niitä on joskus kiva katsella. Muistan lapsena Tampereen eläintarhassa, jota ei tietysti enää ole, kun tuntui tosi pahalta katsella eläimiä pienissä häkeissään ja aitauksissaa, erityisesti leijonia ja karhuja, joilla oli pienet häkit - vieläkin riipaisee ja vaikutti niin etten mennyt eläintarhoihin kymmeniin vuosiin. Siihen verrattuna Korkeasaaressa on eläimillä kohtalaiset tilat.

Porvoon retkeä suunnittelen tässä minäkin, joko vielä tänään tai ensi viikonloppuna.

SitrusRe: OT26.5.2012 18.31
Kyllä Korkeasaaren eläimillä näytti olevan kohtuullisen tilavat olot. Isot eläimet mua kyllä suretti. Ja linnut.
Mutta onhan eläintarhoista hyötyäkin. Esim. mongolianvillihevonen (prlzewalskinhevonen tai sinnepäin) on hävinnyt luonnosta, mutta kanta on onnistuttu säilyttämään eläintarhoissa, ja luontoonpalautusohjelma on käynnissä. Se on hienoa. Kyllä eläintarhat puolustaa paikkaansa nykymaailmassa, mutta eläimillä pitää olla riittävän suuret ja virikkeelliset asumukset, vaikka sitten sen hinnalla, että yleisö ei niitä näe kun ne menevät piiloon.

SitrusRe: OT2.6.2012 15.38
Eilen eksyin sattumalta puutarhamyymälään. Oli tarkoitus ostaa, vain "muutama" tarkkaan harkittu kasvi.
Mitä vielä!! Autoon lastattiin pensasruusu ja kolme täpötäyttä paperikassillista taimia.
Ei menny satastakaan...
Tänään on kurja keli istutella, mutta jos sulattais pakastimen.

VaniljaRe: OT2.6.2012 16.32
Noinhan siellä aina käy, minun piti mennä tänään hakemaan Freesian sipuleita, mutta en ehtinytkään. Palloilin sen sijaan kaupoissa ja ostin s Retkiaitasta ihan mahtavat Barefoot-kengät, ensimmäinen lenkki niillä tehty, ihan kun jalassa ei olisi yhtään mitään. Kerrankin ehti kauppaan kun satoi aamupäivällä, sain ostettua pari kaunista t-paitaakin kesäksi, toisen liikuntaa ajatellen ja toisen ihan muuten vain, kun olin niin nätti ja minun näköiseni. Pitäisi saada vielä jostain ohuet, kesäiset puuvillahousut, ostin viime kesänä sellaiset, mutta nyt kun paino on tippunut viime kesästä viisi kiloa, ne ovat niin isot etten voi niitä pitää.

Freesian sipulit pitänee hakea huomenna, mangoldit ovat hienosti taimella ja lehtikaalit kasvavat vauhdilla, kesäkurpitsat ovat myös taimella, osa vielä sisällä, kun on niille vielä aika viileää. Hallaöitäkin luvattiin, mutta ei täällä etelässä ole ollut hallaa, toivottavasti mustikalle ei tule mitään ongelmaa, pakastin on täytettävä taas mustikoilla ensi talveksi, jos niitä vain tänä vuonna saa.

VaniljaRe: OT2.6.2012 16.33
no joo, siis se paita oli nätti ja minun näköiseni:)

SitrusRe: OT2.6.2012 17.10
Mistä kaupoista te löydätte kunnollisia vaatteita? Ja varsinkin kenkiä???

Noista kasveista vielä: en käsitä miten se on mahdollista, mutta vielä on mentävä taimikauppaan toisenkin kerran. Nimittäin pari niistä kasveista mitä nimenomaan halusin, unohtui ottaa mukaan. Voi voi voi.

SitrusRe: OT2.6.2012 17.22
Pörssimaailmassa sataa ja tuulee. Onneksi tuli tyhjennettyä salkusta kolmannes alkuvuodesta. Nyt sen kun odottelee kesän aleja, ja sitten vain ostoksille. Kun malttaisi pidättyä ostoista liian aikaisin.

VaniljaRe: OT2.6.2012 18.28
Minä ostin paitani Espritistä, mutta kenkiä tosiaan on vaikea ostaa, samaten housuja, farkut ostan aina yhdestä pienestä farkkuliikkeestä, siellä on ammattitaitoinen myyjä, joka näkee heti mikä malli kenellekin käy. Materiaali on nykyään ihan käsittämättömän hyvä, omani ovat ohuet ja kevyet ja joustavat, ei kiristä eikä purista, ovat ihanat päällä.

Kengät olen viimeksi ostanut Alppilan kengästä, mutta on kyllä ihan sattumaa että löytää hyvät, sandaaleja tarvitsen kesäksi, mutta en vielä ole löytänyt.

SitrusRe: OT2.6.2012 18.33
Joo, mun suosikkikenkäkauppa on Suonenjoella. Siellä on yllättäen paaaljon runsaammat valikoimat kuin stadissa. Mutta eihän nekään raukat mahda mitään sille, että hyviä kenkiä ei yksinkertaisesti enää tehdä. Kohta niitä ei enää edes osata tehdä, kun taitajat vie taitonsa mukanaan hautaan.
Sama juttuhan se on vaatteiden kanssa.

Jihuu, pakastin on sulatettu. Se odottaa jo maltittomana uutta satoa. Viimesyksyistä lampaankääpää on vielä kymmenisen annosta.

Meillä muuten taitaa taloyhtiön kellarissa olla hometta. Ainakin siellä haisee. Erittäin mukava juttu

SitrusRe: OT2.6.2012 18.49
Täytyypä panna korvan taakse tuo Alppilan kenkä. Kiitti vinkistä!

SitrusRe: OT11.6.2012 19.25
Kuulin tänään radiosta biisin, joka iski suoraan hermoon.

Hanna Pakarinen: Sydän tuli vastaan.

Tätä saa varmaan kuulla ihan tarpeekseen tänä kesänä. Vaikutteita Vilkkumaasta, mutta ei se mitään.

SitrusRe: OT13.6.2012 16.29
Moikka,

Täällä on varmaan opiskelijoita.
Mistä nykyään löytää koottuna kaiken Suomessa tarjolla
olevan koulutuksen alojen mukaan?
Mielellään paperilla.

Kysyy ei aikoihin opiskellut

VaniljaRe: OT13.6.2012 18.22
Minulla on sellainen mielikuva että työvoimatoimistossa niitä ainakin joskus sai, se oli sellainen paksu opus, jossa oli hirveästi eri opiskelumahdollisuuksista.

SitrusRe: OT13.6.2012 20.05
Mä muistan myös tuon paksun opuksen, ja sellasta just kaipaan. Luultavasti turhaan.

SitrusRe: OT14.6.2012 14.28
Olen päättänyt opiskella uuden ammatin. Olen aivan täpinöissäni ja varma ratkaisustani.
Nyt hankin tietoa uuden alani koulutusmahdollisuuksista ja tutkinnoista samalla forssilla kuin viimeksi kuluneina kolmena vuotena r-taudista.
Ala on kiinnostanut minua koko ikäni. Plakkarissa on jo suoritettuja opintoja, eläen hankittuja taitoja ja harrastuneisuuden nimissä hankittuja tietoja.
Ikää on 45, eli työvuosia on vielä 20 jäljellä.
Täältä tullaan intoa puhkuen!
Tämän enempää en vielä kerro.

VaniljaRe: OT15.6.2012 7.29
Onnea asiallesi Sitrus, olet selvästi todella tohkeissasi, on hienoa kun löytyy ala, johon tuntee mielenkiintoa ja innostusta.

SitrusRe: OT15.6.2012 10.02
Voi kiitos, Vanilja!
Eilinen päivä vierähti eri numeroihin soitellessa. Mutta sehän on tuttua tämän sairauden tiimoilta.
Nyt sain varattua koulutusneuvojalle ajan ensi viikolle.
Kivaa!

KatjaRe: OT15.6.2012 10.06
Sillä lailla Sitrus, hienoa! Kyselit tuolla jossain kaunokaisesta ( eli nappikukka kuten meilläpäin sanotaan) , se talvehtii todella hyvin eikä siihen tule tuholaisia ym. Erittäin kiitollinen kukka , viihtyy aurinkoisella paikalla, kukkii pitkään. Yx mun lempikukkia lemmikin ja päivänkakkaran lisäksi.

SitrusRe: OT15.6.2012 10.24
Moi Katja, susta ei olekaan aikoihin kuulunut.

Kaunokainen on jo kukkapenkissä. Se on nimensä veroinen.

Muuten, tähän pieni kevennys. Etsin netistä "kaunokainen" ja "hoito". Löytyipä mielenkiintoisia ihmissuhdetilityksiä suomi24:stä. Niitä sitten lueskelin silmät pystyssä.

VaniljaRe: OT16.6.2012 11.01
Ruohosipuli kuolla kupsahti, höh. Onneksi minulla on toinenkin, se on vielä hengissä. Lehtikaali kasvaa, siitä teen viherjuomaa melkein päivittäin.
Kotimaista varhaiskaalia on kaupoissa, ostin tänään sitä, ajattelin tehdä vokkipataa kaalista, porkkanasta, kesäkurpitsasta ja sipulinvarsista. Paistettu halloumijuusto on hyvää siinä joukossa, mukava kesäruoka.
Tänään olen menossa syömään ja terassille ystävättärieni kanssa, tulee otettua takuuvarmasti viiniä, toivottavasti ei tule mitään ongelmia. Oireita on niin vähän ollut viime aikoina, etten aio ottaa Gavsiconia alle, jos tulee närästystä niin sitten tulee. Olen tässä muutenkin yrittänyt olla keskittymättä niihin ongelmiin, enkä ole kauheasti keskittynyt syömiini ruokiinkaan. Automaattisesti sitä kuitenkin jo valitsee itselleen sopivat ruoka-aineet, siis en edelleenkään syö mitään tulista jne. Jotenkin tuntuu vain että kun stressaa ruoasta ja närästyksestä ja kaikesta, niin oireita ilmaantuu, kun sen sijaan keskittyy enemmän normaaliin elämään ja muihin juttuihin, niin stressin helpottaa, jolloin oireetkin helpottavat. Toki jos oireet ovat rankat, niin vaikeaa niitä on noin vain yrittää unohtaa.

Mahtava kesäpäivä tulossa, nyt keskityn siihen.

SitrusRe: OT16.6.2012 11.07
Mäkin vietin eilen ihanan päivän ja illan pihalla ja partsilla herkutellen kirjan ääressä. Nyt on keli sellanen että samaa vaan lisää.

Vanilja. Onko sulla vihannekset avomaalla vai missä?
Mä olen luullut että mulla on aurinkoinen eteläpuutarha. Mutta eilen seurasin pitkin päivää miten aurinko oikein tohon yltää. Ylllätys yllätys. Pihapuut on kasvanutkin niin että aurinkoa ei tulekaan kuin 2-3 tuntia /vrk
nyt kun puut on täydessä lehdessä.

VaniljaRe: OT16.6.2012 11.49
Laitoin vihannekset viljelylaatikkoon, mieheni teki minulle sellaiset. Yhdessä on lehtikaali ja kesäkurpitsat ja toisessa on nauris, punajuuret ja porkkanat. Yhdessä pienessä on vielä mangoldia. Sekoittelin syksyllä mullan sekaan hevosen peetä ja keväällä lisäsin siihen päälle vain tavallista luonnonmukaista multaa.
Yritit kasvavat viljelysäkissä tänä vuonna, muuten ihan hyvä, mutta se säkki on ruma ja muovinen, pyysin miestäni tekemään siihen puisen kehikon ympärille, en pidä muovista. Tomaatit ovat ruukuissa, aika pieniä ne vieläkin ovat, laitoin ne siemenestä. Tosin ovat minitomaatteja, mutta kyllä ne varmasti vielä kasvavat.

Eilen laitoin valkoisen lumihiutaleen piha-aidan päälle, se on kaunis tummanpunaisesa ruukussaan, samaten pelakuut näyttävät suloisilta. Laitoin ne ikkunalle pitkän malliseen ruukkuun, jossa reunoilla on tuoksuhernettä ja Lobelioita, ruukku on punottua puuta, olisikohan pajua, kaunis sekin.

Minulla on pihalla myös luumupuu ja omenapuu, nekin ovat kasvaneet, niin että pihamme on aika varjoinen, mutta kyllä sinne aurinkokin paistaa. Puiden varjossa on mukava istua lukemassa.

Tulin tähän koneelle etsimään hesarissa ollutta amerikkalaisen pähkinäkakun ohjetta, se tuntui tosi hyvän oloiselta, toivottavasti löydän ohjeen, hesari on mennyt jo lehtiroskikseen.

SitrusRe: OT16.6.2012 13.18
Vanilja, sun piha kuulostaa ihanalta!! Hevosiakin, oi oi!
Mut kerro vielä, ovatko vihannekset laatikoita ja säkkiä lukuunottamatta sään ja tuulen armoilla. Vai onko ne esim. katettu.
Te asutte kai omakotitalossa?

Mun lumihiutale kuoli. Se on niitä harvoja kukkia jotka selviää täysin varjossa. Mutta onnistuin tukehduttamaan sen ylikastelulla. Kun on näin kuuma, niin helposti tulee kastelleeksi liikaa, kun kasvit näyttää läkähtyneiltä. Ne eivät yksinkertaisesti ehdi imeä ja kuljettaa vettä yhtä nopeasti kuin sitä haihtuu.
Koko ajan tässä oppii uutta.

Mä otin talteen sen pähkinäkakun reseptin ja voin panna sen tänne jos haluat.
Mutta leivoin sattumalta juuri hiljattain pähkinäkakun, josta tuli mun mielestä tosi hyvä. Tässä:

200 g voita
2 1/2 dl sok. (osa rapaduraa)
3 munaa
4 dl jauhoa (osa grahamia)
2 tl leivinj.
2 tl vaniljas.
1 dl kermamaitoa
rouhittuja pähkinöitä maun mukaan.

Sekoita voi ja sok. nopeasti. Lisää munat. Lisää jauhoseos ja maitoseos vuorotellen. Lisää pähkinärouhe.
Paista 175 C:ssa n. 1 h.
Tämä on oma sovellukseni.
Seuraavaksi kokeilen siihen Amarettoa tai pähkinäsuklaatäytettä.

Satutko tietämään, tuleeko juurivesoista kasvatettuun syreeniin lopulta kukkia? En ole löytänyt tätä tietoa mistään.

Ihanaa päivää kaikille!

VaniljaRe: OT16.6.2012 13.40
Kiitos Sitrus kakun ohjeesta, huomenna on luvattu sateista, joten se on hyvä leipomispäivä.
Asun rivitalossa, mutta pihamme on iso, nämä on rakennettu 80-luvulla, silloin pihoista tehtiin vielä isoja. Alue on kovin vihreä ja kaunis. Taloyhtiössä on iso yhteinen piha-alue, jossa myös marjapensaita, puita ja kukkia, joita yhdessä hoidellaan. Pihat ova suojaisia ja rauhallisia. Pidän tästä asunnosta ja alueesta kovasti.

Minulla on Unkarin sireenistä aita, sireenin alkuja saan koko ajan kiskoa irti pihastani, kuvittelisin että jos niiden annetaan kasvaa, ne tekevät kyllä kukkia, mutta en kyllä varmasti tiedä, täytyy kysäistä ystävältäni, joka on puutarhuri. Unkarin sireenistä tulee hyvä, tiheä aita, mutta sen kukka ei ole kovin kaunis. Tavallisen sireenin kukkahan on ihana. Etupihalla minulla on jasmiini, se on täynnä kukan nuppuja, odotan innolla että se alkaisi kukkia, se on todella kaunis.

Viljelylaatikot ovat ihan sään armoilla. Aluksi pidin niiden päällä muovia, että taimet lähtisivät hyvin alkuun, lehtikaalin päällä on vielä harso kirvojen varalta.

Ostin lumihiutaleen, sen kirvan syömän tilalle, se kuulemma viihtyy varjoisessa paikassa, eikä siihen pitäisi helposti tulla kirvoja. Mäntysuopavedellä niitä pitäisi suihkutella jos kirvoja pääsee tulemaan. Täytyypä varoa tuota ylikastelemista, tosin kuivuuttakin pitää varoa ja lannoittaa saisi kovin usein, parasta olisi kuulemma veteen sekoitettu lannoite.

SitrusRe: OT16.6.2012 14.04
Toi mäntysuopa on hyvä. Mä sain viime vuonna sillä kirvat pois ruususta. Muuten. Tänä vuonna on näkynyt erittäin vähän mitään hyönteisiä. Ehkä syynä on kylmä alkukesä.

Meidän piha-alueella on myös unkarinsyreeniä. Mäkään en pidä siitä, eihän se edes tuoksu. Se ei tee juurivesoja. Tämä mun syreeni on sellainen perinteinen. Se ei ole vielä metrinkään korkuinen, mutta komistuu vuosi vuodelta.

Verenpisara on muuten toinen varjokasvi.

Mulla oli pari vuotta sitten partsilla tomaatti. Se oli iso ja muhkea kasvi, joi litratolkulla vettä päivässä. Hoivasin sitä kuin pikkuvauvaa, eikä se silti menestynyt. Tomaatinraakileet tipahtelivat. Toista en hankkinut, tuli sen verran tomaateille kilohintaa. Yrtitkään eivät oikein menesty. Meillä on niin kuuma parveke, vaikka pensas ja puu varjostaakin. Tilaa vihanneksille kyllä olisi.

Koskahan meidät heitetään ulos tältä refluksipalstalta. Eihän me puhuta muusta kuin puutarhanhoidosta...
Missäpäin sä asut, Vanilja?
Mä asun Tapiolassa kerrostalossa. Myös meidän talo on rakennettu 80-luvulla. Piha ei ole yhtä tilava ja viihtyisä kuin 60-luvun taloissa joita täällä on paljon. Mutta olemme laittaneet sen viihtyisäksi parhaamme mukaan. Asukkaat ovat kivoja ja aktiivisia. Sitten on tietysti niitä, jotka ei koskaan osallistu yhtiökokouksiin eikä talkoisiin, mutta joilla on aina sanomista jälkeenpäin siitä miten tämä ja tuo olisi pitänyt tehdä. Ja niitä jotka putkahtaa talkoisiin siinä vaiheessa kun työt on tehty ja grilli kuumenee ja kaljaa tuodaan tarjolle. Mä en tajua miten ne kehtaa, se on huvittavaa lähinnä.

VaniljaRe: OT17.6.2012 9.49
Verenpisara oli toinen kasvi, jota minulle eilen ehdotettiin, pidän siitäkin, mutta otin sitten tuon lumihiutaleen.

Ei meitä (toivottavasti) heitetä ulos tältä palstalta, koska tämähän on ihan parasta terapiaa refluksin kanssa kamppaileville:) tämä on sitä muuhun elämään keskittymistä, vie ajatukset muualle.

Minä asun täällä Tuusula/Kerava/Järvenpää-akselilla. Täällä on pikkukaupunkimaisuutta ja maaseutua sopivasti. Käyn Helsingissä töissä, joten minulla on kuukausilippu, on helppo hurauttaa junalla parissakymmenessä minuutissa Helsinkiin myös tarvittaessa työajan ulkopuolellakin.

Olin eilen ulkona syömässä, oli oikein hieno terassi-ilta. Join ensin pikkolopullon kuohuviiniä, sitten lasillisen valkoviiniä, kotimatkalla poikkesimme vielä ottamaan lasilliset yhdellä terassilla. Kun tulin kotiin tunsin lievää närästystä, joka meni onneksi nopeasti ohi. Tänään ei vielä mitään ongelmaa. En tiedä onko niin, että kun nuo vatsan ongelmat helpottivat, niin närästysongelmakin helpotti vai mistä johtuu, että olen nyt näin oireeton.

Olin jo koiran kanssa lenkillä, kun ei vielä satanut. Nyt aion leipoa kakun ja feta/parsakaalipiirakan. Vielä hiukan muutan tuota Sitruksen ohjetta, laitan 100 g voita ja pari desiä kermaviiliä, sitten vähennän sokerin määrää hiukan, mutta sekoitan sokeria ja kanelia tuohon pähkinöiden joukkoon. Muistan että siinä hesarin ohjeessa olisi tehty niin. Seos kaadettiin vuokaan niin että ensin taikinaa ja sitten pähkinäseos ja sitten taikinaa. En muista mitä pähkinöitä siinä ohjeessa käytettiin mutta minulla on saksanpähkinöitä, kokeilen niitä.
Kohta leijailee toivottavasti ihana kakun tuoksu uunista, maiskis!

VaniljaRe: OT17.6.2012 12.09
Tarkoitan tuolla työajan ulkopuolella junalla huristelemista, siis niin ettei tarvitse ostaa lippua erikseen. Parasta on se että kun on juna-asema lähistöllä, niin tulee sellainen tunne että pääsee nopeasti ihan mihin vaan. Siltä minusta ainakin tuntuu, luulen etten sopeutuisi asumaan ollenkaan sellaiseen paikkaan, missä ei ole asemaa. En ole autoihminen, vaikka minulla ajokortti onkin, automme on mieheni käytössä suurimmaksi osaksi aikaa, en koe tarvitsevani itse sitä, painelen fillarilla ympäriinsä kesä-aikaan ja talvella kävelen. Välillä auto kyllä on ihan välttämätön.
Kakun otin pois uunista, se tuoksuu ja näyttää herkulliselta ja mehevältä, nyt pitää antaa sen malttaa vain jäähtyä. Kevensin sitä kermaviilillä siksi, että vien sitä äidillenikin, hänellä on kolestoli turhan korkea.

refluksikurkkuRe: OT19.6.2012 16.43
Mummon (90v) kunto romahti eilen :-(
Vuotoa/tulppaa aivoissa, pieni halvaus ja puhekyky mennyt ...

SitrusRe: OT19.6.2012 16.58
Refluksikurkku, otan osaa.

refluksikurkkuRe: OT24.6.2012 9.01
Kiitos Sitrus! Käväsin katsomassa tuolloin tiistaina ja menossa nyt alkuviikosta. Makaa lähinnä sängyssä, nukkuu ja aukaisee vähän silmiään ja ilmeisesti näkee. Pystyy vielä nielemään nestettä. Ei kaiketi kipuja. Puhekyvyn menetys tuntuu päälle vielä kauhealta, kun ei ole kunnon keinoa kommunikoida.

refluksikurkkuRe: OT25.6.2012 17.47
Ja kohti huonompaa mennään... Ei kuulemma enää kestä kauaa.

refluksikurkkuRe: OT26.6.2012 10.46
Ja tänä aamuna hän sitten kuoli :-(

KatjaRe: OT26.6.2012 11.52
Lämmin osanottoni, refluksikurkku.

VaniljaRe: OT26.6.2012 12.05
Surullisia uutisia refluksikurkku, mummosi sai kuitenkin elää pitkään, toivottavasti se oli kaikin puolin hyvä elämä.

SitrusRe: OT26.6.2012 12.40
On se rakkaan läheisen poistuminen isku - vaikka kuinka luulisi sitä osanneen odottaa. Muistan oman mummini kuolemaa 2003. Sattumalta osuin käymään juuri kuolemaa edeltävänä päivänä. Mummi asui Lappeenrannassa.
Otan osaa suruusi.

HillaRe: OT26.6.2012 13.32
Osanotto myös täältä.

GasterixRe: OT27.6.2012 1.02
Osanottoni & voimia rk:lle ja muille läheisille!
Suru on surtava, mutta kauniit muistot jäävät elämään...

refluksikurkkuRe: OT28.6.2012 7.01
Kiitos kaikille!! Lohdutuksena on kyllä se, että ikävuosia kertyi niin monta ja hänen elämänsä oli hyvä. Nuorempi polvi pyyhkii täällä vasta kaikki silmiään - kun taas vanhempi polvi järjestää jo kovaa vauhtia hautajaisia ym ...

SitrusRe: OT28.6.2012 13.31
refluksikurkku, mulle tulee tosta niin mieleen oma rakas mummini. Hän oli jo 92-vuotias, oli muuten terve mutta sairasti pari viimeistä vuotta alzheimeria. Mummin vointi romahti hetkessä, kun muutti hoitokotiin. Ei siitä sen enempää. Meillä omaisilla oli mummista jatkuvasti huoli ja oltiin kyllä tiedetty odottaa että mummi ei voi elää kauaa. Joten siihen luuli osanneensa varautua. Sitten kun mummi huononi ja todella kuoli, ilmeisesti nopeasti edenneeseen maksasyöpään, se tuntui kumminkin kauhealta iskulta, niin yllättävän lopulliselta.
Mutta vanhan ihmisen kuolema on kuitenkin helppo hyväksyä, kun pääsee pahimmasta surusta. Niin kuin Gasterix sanoi, muistot elää ja lohduttaa. Käyn vieläkin päivittäin mummin kanssa keskusteluja, kuvittelen mitä hän olisi mistäkin asiasta mieltä, ja näen mummista unia.

Alan myös pikkuhiljaa ymmärtää, miksi ihmisessä pyrkii heräämään uskonnollisia tunteita kun ikää tulee lisää. Olisi ihanaa voida uskoa siihen, että tapaa kaikki rakkaat ja tutut vielä joskus.

VaniljaRe: OT28.6.2012 13.45
On lohdullista ajatella niin että tapaa rakkaansa vielä joskus. Ne ihmiset jotka käyvät lähellä kuolemaa, kertovat olleensa paikassa, jossa näkevät kuolleet omaisensa, he haluaisivat jäädä, mutta päättävät sitten kuitenkin palata. Kun ihmiset ovat toipuneet näistä lähellä kuolemaa-tilanteista, he kertovat usein näistä samoista kokemuksista. Niitä kyllä selitellään lääkkeistä johtuviksi ym, mutta kukapa tietää.

Sanotaan että kun ihminen kuolee, hänen äitinsä, (jos on jo kuollut) on ensimmäisenä vastassa. Se on ihana ajatus, sekä kuolevalle, että hänen jäljelle jääville omaisilleen. Minä olen taipuvainen uskomaan kaikkeen mikä tuntuu hyvältä ja mukavalta ja tämä ajatus on todella lohdullinen. Ei tarvitse olla uskonnollinen, siihen voi uskoa ilmankin.

VaniljaRe: OT17.8.2012 12.21
Minulla ei taida olla maanviljelijän taipumuksia, sato näyttää kehnonlaiselta, kukatkin kuolevat järjestään. Lumihiutaleet heittivät henkensä, verenpisara kupsahti ja tuoksuherne näytti aika kärsivältä myös. Pelakuut ovat ruukkukukista ainoat jotka kukkivat. Daalia näyttää myös hyvinvoivalta se on iso ja rehevä, istutin sen sipulit tänä vuonna ruukkuuun, siinä on nuppuja, jotka kohta varmaan aukeavat.
Monivuotiset malvat, keisarinkruunut ja ruusut ovat tuoneet kuitenkin väriä pihalleni.

Porkkanoista ei itänyt kuin osa, samaten punajuurista, olivatkohan siemenet vanhoja. Nauriit lähtivät hyvin mutta varret ovat aika pieniä. Kesäkurpitsat kukkivat, mutta yhtään ainoaa kurpitsan alkua ei ole näkynyt vielä, pitäisi olla jo korkea aika tulla esiin jos aion tänä vuonna saada omia kesäkurpitsoita:) Lehtikaalia olen syönyt koko kesän, samaten persiljaa. Ruohosipulit ja timjamit kuolivat ja oregano maistuu kummalliselle, mitähän lajiketta se oikein oli. Mangoldi on aika pientä, mutta siitä saa hyvin vihreyttä smoothieen. Omenoita tulee runsaasti, luumuja vähemmän, eivätkä karviaiset, vadelmat eivätkä viinimarjatkaan tänä vuonna oikein jaksaneet tehdä satoa niinkuin aiemmin.

Onneksi lähistöllä on ihana maatila, jossa on luomukauppa, kävin eilen siellä fillarilla täydentämässä varastoja, eikä ollut edes kallista. Ja onneksi torilta ja kaupoista saa kaikkea yllin kyllin. En taida kuitenkaan luopua vielä viljelystä. Ensi kesänä uudestaan mullan kimppuun heti kun vain maa sulaa.

refluksikurkkuRe: OT17.8.2012 13.05
Täällä lopetellaan kohta 3 viikon intensiivistä keskiaikapuku - projektia. Runsas tunti vielä hommia ja sitten komeus on valmis. Viikonloppuna Hämeenlinnan keskiaikaismarkkinoille. Nyt kuitenkin nauttimaan ulos auringosta! Mukavaa viikonloppua kaikille!

VaniljaRe: OT19.8.2012 9.50
Toivottavasti markkinat olivat antoisat. Ihastelin tuolla blogin puolella värjäyskokeilujasi, aivan ihanat värit. Punajuuri sopii kuulemma myös hienosti värjäämiseen. En ole kokeillut, mutta tekisi kyllä mieli, nyt kun näin nuo sinun värjäyksesi.

Kun olisi aikaa niin voisi tehdä kaikenlaista mielenkiintoista. Joskus tulee ajatelleeksi että onko tässä oravanpyörässä pyöriminen sen arvoista. Kun käy töissä, saa kyllä palkan, jolla voi ostaa kaikenlaista, mutta vapaa-aika on vähissä. Välillä tulee mietittyä että olisiko elämä kuitenkin mielekkäämpää vähän vähemmillä varoilla ja enemmällä vapaa-ajalla. Silloin olisi aikaa niillekin asioille, joita on aina halunnut tehdä ja josta on unelmoinut. Kun ikää tulee lisää, tulee mietittyä että olisiko jo korkea aika alkaa tehdä unelmistaa totta. Tässä vaiheessa elämää unelmani eivät ole kovin paljon rahaa vaativia, pikemminkin päinvastoin. Vanhemmiten asiat muuttuvat, eri ikäkausina asioilla on eri tärkeysjärjestys ja niin pitääkin olla.

refluksikurkkuRe: OT19.8.2012 13.27
Kiitos vinkistä, tarviipa kokeilla punajuurtakin! Porkkanaa ja siirappia olisi nyt seuraavana vuorossa. Eli ei tainnut tähän ekaan pukuun innostus jäädä ...

Oletko itse koskaan ollut innostunut ompelusta tms käsitöiden tekemisestä? Minä en ole käsityöihmisiä tavallisesti. Mummuvainaako se näitä ompeluviboja hönkii tuonpuoleisesta tännepäin :-)??

Markkinat oli antoisat (lisää tilitystä ja kuvia tuolla blogin puolella). Parin viikon päästä myös keskiaikaiset pidot edessä. Mieletön sää eilen - kyllä kelpasi olla ulkona!

"Eri ikäkausina asioilla on eri tärkeysjärjestys jne" on hyvin sanottu ja pitää kyllä paikkansa! Ajankäytön suhteen taitaa itselläni olla nyt melko ihanteellinen tilanne, kun aikaa kyllä oikeastaan löytyy kaikenlaiseen (ja rahaa sitten vähän vähemmän :-) ! ).

On samaa mieltä, että "korkea aika" on tässä ja nyt. Carpe diem, tartu hetkeen jne.

Itse pidän myös kovasti tuosta nk "flow" - ajatuksesta, jossa keskitytään positiivisesti johonkin saaden mielihyvää sen kautta - oli tekeminen mitä tahansa, isompaa tai pienempää. Pukuprojekti toi kyllä sitä ainakin itselle.

refluksikurkkuRe: OT19.8.2012 13.40
Tänään vietetään muuten Ravintolapäivää, josta voi löytyä hyvinkin jotain omaan ruokavalioon sopivaa lähialueelta edulliseen hintaan?? Onko kukaan menossa?

VaniljaRe: OT20.8.2012 9.28
Refluksikurkku, minä en osaa ommella yhtään mitään, napitkin menevät vinoon. En siis ole taitava maanviljelyssä enkä käsitöissä, olen varmaan jossain muussa taitava, mutta ei nyt kyllä heti tule mieleen että missä:)

Flow-ilmiö on ihan mahtava juttu, silloin tekeminen vie ajatukset pois kokonaan ympäristöstä ja ihminen keskittyy vain sillä hetkellä olennaiseen, jonkinlaista meditaatiota siis.

SitrusRe: OT27.8.2012 13.22
Vanilja, älä yhtään sure, jos tämä kesä on tuottanut pettymyksiä puutarhassa. Niin on monella muullakin. Kesä on ollut hankala, kylmä ja sateinen. Etanoitakin on ollut paljon.

Meillä on akvaariossa joku ongelma. Kaloja on kuollut. Kasvit eivät kasva. Lähden tästä viemään vesinäytettä tutkittavaksi. Toivottavasti kaloissa ei ole kalatuberkuloosia. Se on vakava sairaus, jota ei voi hoitaa.

VaniljaRe: OT27.8.2012 16.45
Kiitos lohdutuksesta, eikun ensi kesänä uudestaan viljelmät alulle:)

SitrusRe: OT28.8.2012 15.31
Ei kestä, Vanilja. Mullakin on etanat tänä kesänä pistelleet menemään kaiken uuden mitä olen yrittänyt saada alulle. Niillä on ollut nälkä, ja hauskahan se on että maistuu mitä on pantu tarjolle...

Iloinen uutinen: 3 v. sitten siemenestä kylvetty sinipallo-ohdake pyöräytti tänä kesänä näkyviin ensimmäiset kaksi kukkaa!

Toinenkin ilonaihe: sain vihdoin viimein hankittua itselleni juuripistokkaan kultapalloa.

Sain myös lahjana mustajuuren siemeniä. Mutta koska mulla ei ollut niille sopivaa kasvupaikkaa, lahjoitin ne eteenpäin. Puolet ystävälle pk-seudulle, puolet uutteralle puutarhurisukulaiselle Savon sydämeen.

Akvaariopulma taisi ratketa ihan sillä, että poistin ison karahkan, joka hajoaa veteen tuottaen ylettömät määrät humusta. Siis jotenkin näin. Sen tilalle hankin eräästä kovasta puulajista tehdyn hennomman juurakon. Viikonloppuna menen etsimään uusia kiviä pahasti levääntyneiden tilalle.
Voi myös olla että joudun nöyrtymään tekniikan edessä ja hankkimaan co2-levittimen.

VaniljaRe: OT31.8.2012 8.31
Mitähän kasvualustalle pitää syksyllä tehdä, jotkut kalkitsevat maata, toiset laittavat tuhkaa? Riippuu varmaan siitä mitä maassa kasvatetaan?
Minulla on vielä porkkanat ja punajuuret kasvamassa, mutta kun otan ne pois, niin sen jälkeen pitää miettiä uudestaan mitä seuraavana kesänä kasvattaa. Pitänee tutkia noita puutarhakirjoja, mitä niissä kehoitetaan kasvualustalle tekemään syksyllä.

Asiasta toiseen, olen parin viimeisen vuoden aikana yrittänyt päästä eroon turhasta tavarasta. Käsittämätöntä on se että jatkuvasti huomaan että tavaraa on liikaa. Tänä syksynä aion käyttää aikaa siihen, että hankkiudun eroon niistä tavaroista mitä en tarvitse ja mitä en ole aikoihin käyttänyt. Kirjat olen käynyt läpi kahden vuoden aikana kahteen kertaan, olen vienyt ne kirjastoon sellaiseen hyllyyn, josta saa kuka tahansa ottaa ne. Samalla tavalla tein osalle cd-levyistä, kaikki vietiin kirjastosta hyvin nopeasti.

Nyt olen kerännyt kasaan vaatteita, astioita, koriste-esineitä, purkkeja ja purnukoita, koruja jne, menen syksyn mittaan kirppikselle myymään ne. Edelleen lähtee kirjoja ja cd-levyjä, tällä kertaa katson menevätkö kirppiksellä kaupaksi, jos ei, niin sitten vien ne taas kirjastoon.

Liika tavara aiheuttaa epäjärjestystä kotiini, kaipaan selkeyttä ja harmoniaa ympärilleni, huomaan että olohuoneessani on parikin koria, jotka ovat täynnä tavaraa, en oikein edes tiedä mitä niissä on, mutta pölyä ne varmasti keräävät koskemattomana huoneen nurkassa. Nämä tavarat ovat alkaneet ärsyttää minua.

Tunnen tarvitsevani ympärilleni tilaa, väljyyttä ja avaruutta. Sanotaan että kun ympäristösi on epäjärjestyksessä, niin silloin on mielesikin epäjärjestyksessä. Kun lapset muuttivat pois kotoa, muutimme pienempään asuntoon, melkein kaikki tavarat tulivat mukaan, karsimisesta huolimatta tuntuu että ne edelleen rönsyilevät pitkin kotiamme. Sitten tuli lisäksi lastenlasten tavarat, vaatteet ja lelut, pyörät, syöttötuolit jne. Ne ovat tarpeellisia nyt, mutta jotain on lähdettävä, että kaikelle löytyy tilaa.

Haluan kotini hallintaani, se onnistuu vain jos tavaraa ei ole liikaa. Kun kotini ja kaappini ovat järjestyksessä, tunnen hallitsevani ne paremmin. Kun edellisen kerran karsin tavaroita ja siivosin talon perusteellisesti, oli itsellänikin pitkän aikaa ihan mielettömän hyvä ja kevyt olo. Kaipaan lisää hyvää oloa elämääni.

SitrusRe: OT31.8.2012 10.48
Voi että Vanilja, meillä on ihan samanlaiset fiilikset tuon rojun suhteen!

Mulla henkiseen puhdistustyöhön on viime aikoina liittynyt kiinteästi pesän siivoaminen. Ihan kuin sinäkin, pyrin systemaattisesti eroon turhasta tavarasta: roskiin, kiertoon, ihan minne vain, kunhan kamat lähtee nurkista. Lopullisesti. Ja se tuntuu ihananalta. Samalla tavallinen siivoaminen helpottuu.

Viime viikonloppuna vietin Hietsun kirppiksellä uskomattoman hauskan päivän. Kun puhuu ihmisille, on ystävällinen ja avulias, varautuu pakkaamaan särkyvät tavarat ja tekee selväksi että hinnoista sovitaan, niin kyllä kauppa käy. Joitain tavaroitani näin uudessa valossa, ja pakkasin ne vähin äänin pois myyntipöydältä.

Ja jotta mieli virkistyisi lisää, otan esille kauniita esineitä, yhdistelen värejä harkiten. Ne parhaat astiat olen pessyt huolellisesti, ja jestas mitä aarteita on löytynyt! Mikään ei näytä hyvältä likaisena. Kaikki hieno ja kaunis käyttöön vain, mitä niitä kaapeissa piilottelemaan ja säästelemään jotain juhlahetkiä varten. Juhlahetki on nyt heti, saman tien.

Osa tavaroista lähtee ihan sillä perusteella, että kaikkea ei voi pitää, kun ei ole tilaa. Jollain muulla voi olla niille tähdellisempää käyttöä, ja itse voin hyvällä omallatunnolla hankkia jotain uutta, kun löytyy.

VaniljaRe: OT31.8.2012 11.10
No onpas hauska kuulla että löytyy kohtalotovereita. Kukaan minun ystävättäristäni ei ole innostunut asiasta, joten mukava kuulla että joku on. Alunperin sain sysäyksen tavaroista luopumiseen Feng Shuin opeista. Olin aina luullut että se on sisustusta, eikä se ole kiinnostanut minua aiemmin yhtään, mutta sitten kun luin vahingossa sitä koskevan kirjan, joka käsitteli juuri tuota liiasta tavarasta irti pääsemistä, niin innostuin asiasta. Feng Shuin mukaan turhat ja liiat tavarat estävät energian virtausta. Uskon siihen, koska aina kun menen kotiin turhaudun kun samat tavarakorit ovat nurkassa ja aina huomioni kiinnittyy niihin, vaikka niitä ei näkyisikään, niin tiedän niiden olevan siellä, ne tuovat lisäksi pölyisyyttä ja tunkkaisuutta huoneeseen. Tänä viikonloppuna ne lähtevät sieltä viemästä energiaani.

Myöhemmin törmäsin japanilaiseen ajattelutapaan (Wabi-sabi) sen mukaan "mikään ei ole täydellistä, mikään ei kestä ja mikään ei ole valmista, mutta elämä on kuitenkin täynnä tarkoitusta"
Sen mukaan kaikki vanha ja käytössä kulunut on kaunista, elämä voi jättää jälkiä esineisiinkin, se vain nostaa niiden arvoa.

Jos on kauniita tavaroita, mutta niitä on liikaa, niin mikään ei näytä miltään, kun on yksi kaunis esine, jonkun vanhan, kauniin, puisen hyllyn päällä, se tulee ihan toisella tavalla esille. Olen jonkun aikaa jo noudattanut periaatetta "vähemmän on enemmän". Se sopii minulle hyvin, varsinkin tähän elämän tilanteeseen. Tavarat eivät tuo onnea, meistä tulee herkästi tavaroiden orjia, ne omistavat meidät, eikä päinvastoin.

SitrusRe: OT31.8.2012 11.46
No kuinkas sattuikaan!

Lainasin kirjastosta Feng Shui ja puutarha -aiheisen kirjan. En ole vielä kun selaillut sitä. Aluksi vähän epäluuloisena, mutta pikku hiljaa innostuen.

Olen raivannut armotta myös vaatevarastoa. Kolmannes vaatteista on niitä joita voin käyttää, kolmannes entisiä suosikkeja ja loppuun pidettyjä, kolmannes jotenkin sopimattomia. Kiertoon vain. Joitain hyvin tehtyjä vanhan ajan kuteita säilytän siksi, että voin pilkkoa ne selvittääkseni miten ne on pantu kasaan, ja ottaa opikseni. Jonkun vanhan rakkaan vaatteen pidän ihan vain muistona.

VaniljaRe: OT31.8.2012 12.32
Sitrus, kirjastosta lainasi joskus aikanaan seuraavan kirjan:
Karen Kingston: Paikat kuntoon feng shuin avulla

Sen voi lukea hyvin vaikka pitäisi feng shuita ihan huuhaa-juttuna, sitä ei ole raskas lukea, päinvastoin se on hyvin kepeästi kirjoitettu, mutta moni asia on täyttä totta. Pitääpä hakea itsekin se kirjastosta taas luettavaksi.

Vaatteista sanotaan että kannattaa laittaa kiertoon kaikki ne vaatteet joita ei vuoteen ole pitänyt (juhlavaatteita lukuunottamatta), niitä ei tule luultavasti koskaan enää pidettyäkään, itse jätän vain ne vaatteet joita pidän ja joissa viihdyn. Kun luovuin edellisen kerran innostuksessani osasta tavaroitani ja vaatteitani, en ole ikinä kaivannut niitä takaisin, en edes muista mitä ne olivat, siinä niiden arvon huomaa.

SitrusRe: OT5.9.2012 15.07
Vanilja, täällä jatkuu edelleen Roskiin ja kiertoon vaan -meininki. Miten sulla?

VaniljaRe: OT5.9.2012 16.20
Sitrus, niin täälläkin, tulin töistä hetki sitten ja ihastelin tätä huonetta, kaikki on paikallaan, ei mitään ylimääräistä missään, tuli heti niin levollinen ja rauhallinen olo. Käyn kaikki huoneet läpi samalla tavalla. Myös astiakaapit ja laatikot keittiössä, jääkaapin ja kylpyhuoneen. Vaatehuone on viimeisenä listalla, mutta sen raivaus on jo alkanut kun kerään kirppiskamat myyntiin. Todellakin, surutta vain käyttämättömät, turhat kamat kiertoon.

SitrusRe: OT5.9.2012 16.41
Meidän lähikirjastossa on toi Kingstonin kirja nyt hyllyssä. Nappaan sen matkaan kun seuraavan kerran käyn.

Mulla on jatkuu vaatekaappien ruoppaaminen. Sen jälkeen keittiön kaapit. Sitten partsi. Vihoviimeisenä kellari. Se vaatii kyllä hyviä voimia. Sekä henkisiä että fyysisiä.

HansuRe: OT5.9.2012 19.52
Minä olen myös tänä kesänä putsannut kämpän ylimääräisestä tavarasta. SPR:n kirppikselle on lahjoitettu vaatteita, kenkiä, käyttämättömiä lakanoita, pyyhkeitä, verhoja liinoja ja astioita. kaikki semmosia, että itellekin kelpais, ei mitään kaatopaikkatavaraa. vaikka kaatopaikallekin sitä roinaa on mennyt.
äskettäin lahjoitin tyttären huoneesta sängyn pois kun ostin tilalle vuodesohvan :) ja toiselle tyttärelle lahjoitin lasikulhoja " äiti! et kai sää Arabian kuppeja anna pois" huudahti tytär- kas kun ne vuosia oli kaapissa, koskaan ei käytetty, enkä edes tienny, että olivat Arabiaa. sanoin, että olkoon vaikka ennakkoperintöä :)
Turhasta luopuminen keventää oloa- olen semmoinen keräilijä että oksat pois.

VaniljaRe: OT8.9.2012 13.46
Hansu, minun Arabian kalustoni lähti myös kaapista pölyttymästä, en tehnyt sillä mitään, en koskaan käyttänyt sitä, enkä edes pitänyt siitä, siksi luovuin siitä, päivääkään ei ole ollut ikävä. Sainpahan lisää tilaa kaappiin ja mokoman harmia aiheuttavan ruman kaluston pois mieltäni kuormittamasta. Sen sijaan hankin muutamia todella kauniita vanhoja Arabian kahvikuppeja, joista olen tarjoillut useat kahvit pihallani, kaikki niistä kahvia nauttineet ovat ihastelleet kuppien siroutta ja kauneutta. Kahvi maistuu niissä todella hyvältä.

Olin myymässä kirppiksellä vaatteitani ja muita kamojani, puolet niistä päätyivät muiden ihmisten iloksi. Tuli hyvä mieli, kun näin miten iloiseksi ihmiset tulivat kuin saivat sopivalla hinnalla itselleen tarpeellisia tavaroita. Yksi äiti osti astioita omaa elämäänsä aloittelevalle nuorelleen, hän oli silminnähden iloinen astioista, joilla hänen lapsensa pääsee itsenäisen elämänsä alkuun.

Toisen puolen sain vielä roudata takaisin, mutta vien nekin jonnekin hyväntekeväisyyteen tässä lähiaikoina. Ihan mielettömän ihanaa päästä eroon tavaroista ja kaikenmaailman vanhasta roinasta, joilla en tee yhtikäs mitään. Teen tällä tavoin tilaa uusien asioiden tulla elämääni, jatkossa harkitsen kyllä jokaista uutta ostosta todella tarkkaan. Tulevien uusien asioiden ei tarvitse välttämättä olla tavaroita.

HansuRe: OT8.9.2012 20.04
taas mie peukutan sun kirjoitusta Vanilja :)

VaniljaRe: OT9.9.2012 9.39
:)

SitrusRe: OT9.9.2012 11.47
Vanilja, jännä kun sanot että kahvi maistuu paremmalta kauniista kupista - se on ihan totta! Meillä on Gaissa-lasit kaapissa, ja niitä on säilytetty mukamas juhlatilanteisiin. Nyt olen ruvennut juomaan aamumehun Gaissasta, ja se maistuu ihan selvästi paremmalta.
Vanhat lasit pakkasin laatikkoon ja möin kirppiksellä. Hyvä kun mokomista pääsi.

VaniljaRe: OT9.9.2012 16.50
Sitrus, kyllä sillä on merkitystä minkälaisista astioista syö ja juo, kauniit astiat menevät hukkaan jos ne lojuavat vain kaapissa, käyttöä vartenhan ne on tehty. Astioita ei tarvitse olla älyttömästi, riittää kun on käyttöastiat. Minä aikanaan jo luovuin sellaisista astioista, joilla ei ollut käyttöä. Vieraille näyttävät kelpaavan ihan ne samat astiat, joita itsekin käytämme.
Luovuin myös liioista pyyhkeistä ja petivaatteista. Jätin vain kauneimmat pussilakanat, lakanat ja tyynyliinat, kahdet meille ja sitten yhdet ylimääräiset yövieraita varten. Kaapit pysyvät nyt hienosti järjestyksessä.

AmaliaRe: OT1.10.2012 23.53
Täälläkin yksi huushollin perkaaja lisää - vaikka tämä ei taida olla mulle oikea foorumi kirjoitella, kun ei ole enää mitään vatsaoireita.

M-MRe: OT9.10.2012 14.20
Päivitänpä haimatilanteeni. Olen käynyt nyt 3 kertaa magneetissa. Eilen sain kirurgilta uusimmat tulokset, joiden mukaan mötikkä haimassa on kasvanut hieman. Olin ihan satavarma, että se vain möllöttää siellä tekemättä mitään ja kontrollikuvausta ei tarvitse ihan heti tehdä, mutta väärässä olin. Uusi kuvaus puolen vuoden päästä ja haimabiopsia. Kirurgi sanoi, ettei osaa kertoa, mikä mötikkä on, mutta sanoi sen mahdollisesti olevan kasvaimen esiaste ja on yksi mahdollisuus, että se pitää poistaa. Pelottavaa.

Sitä olen myös ihmetellyt, että kun jokaisessa virtsanäytteessä on aina ollut näkyvissä verta, niin miksi kukaan ei puutu asiaan? Aina sanotaan että "no se johtuu naisilla varmaan kuukautisista" (joita ei siis ole kertaakaan ollut meneillään näyteajankohtana) tai "no jos sitä seuraavan kerran on niin katsotaan sitten tarkemmin"...

VaniljaRe: OT14.10.2012 10.02
Ihan mahtava sää tänään, olin koiran kanssa pitkällä lenkillä, kyllä aurinko vaikuttaa mielialaan, ei siitä mihinkään pääse. Kohta lähden lasten lasten kanssa metsäretkelle, eväät on tietysti mukana. Ajattelin kokeilla pitkästä aikaa kaakaota, pidän siitä varsinkin talviaikaan, mutta en ole sitä pahemmin juonut viime aikoina. Nyt kokeilen, tuskin yksi kupillinen aiheuttaa ongelmia, kun kerran suklaatakin pystyn syömään.

Viljelylaatikot pitää laittaa kuntoon iltapäivällä. Haravoin lehdet kasaan ja ajan ne ruohonleikkurilla silpuiksi, sitten laitan silpun pensaiden ja puiden juurille ja viljelylaatikon mullan joukkoon. Parasta lannoitetta sanovat asiantuntijat. Kalkkiakin pitäisi laittaa vielä laatikoiden päälle, jospa ensi kesänä viljely onnistuisi paremmin.

Kotikaupungissani on mukava, siisti kirpputori, olen vuokrannut sieltä pöydän viikoksi. Tarkoitus on viedä sinne niitä kamoja ja vaatteita, jotka jäivät alkusyksyn kirpputorimyynnistäni jäljelle. Ensin aioin viedä kaikki hyväntekeväisyyteen, mutta edellisen myynnin menestyksestä innostuneena, kokeilen vielä menevätkö ne kaupaksi. Illalla pitää laittaa kaikki valmiiksi, vaatteiden pitää olla puhtaita ja silitettyjä, silloin niistä voi saadakin jotain. Sitten loput lähtevät hyväntekeväisyyteen. Kohta on taas lisää tilaa vaatehuoneessa, iloitsen siitä jo etukäteen.

SitrusRe: OT5.12.2012 17.23
Taloyhtiömme kellarissa on kosteusvaurio. Kellarin sisältö haisee, vaatteiden pesu ja tuuletus ei tunnu auttavan. Ilmeisesti kamat menee roskiin. Jippii.

Taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän asenne on: odotellaan ja katsellaan. Lisäksi sain tietää, että kosteusongelmaa on ollut jo vuosia sitten. Silloin asia ratkaistiin peittämällä kostuva seinä näkyvistä koko seinän peittävällä levyllä. Tämä tuntuu ihan epätodelliselta, ollaanko todella Suomessa vai Venäjällä tai Kiinassa.

SitrusRe: OT13.12.2012 18.18
Löytyi pesula, jolla on ainetta homeen hajun poistamiseen. Itse en ole vielä päässyt pestyjä takkeja nuuhkimaan, mutta pesulasta soitettiin, että hajut olisi nyt pois. Ihanaa.

Kannattaa muuten olla tietoinen siitä, että suurin osa ns. pesuloista on itse asiassa vain välittäjiä, ottavat likapyykin vastaan ja lähettävät sen Viroon pestäväksi.

SitrusRe: OT13.12.2012 18.18
Löytyi pesula, jolla on ainetta homeen hajun poistamiseen. Itse en ole vielä päässyt pestyjä takkeja nuuhkimaan, mutta pesulasta soitettiin, että hajut olisi nyt pois. Ihanaa.

Kannattaa muuten olla tietoinen siitä, että suurin osa ns. pesuloista on itse asiassa vain välittäjiä, ottavat likapyykin vastaan ja lähettävät sen Viroon pestäväksi.

VaniljaRe: OT18.12.2012 9.22
Ihan mahtavaa että on kokonaista viisi päivää vapaata joulun aikaan. En ole mikään jouluihminen, mutta nautin valtavasti siitä ajatuksesta että on monta päivää aikaa vain olla ja tehdä ihan mitä haluaa. Olen varannut lukemista, tapaan äitiäni ja sisaruksiani, toinen lapsistani perheineen ei vietä joulua tänä vuonna kanssamme, joten lapsen lapsiani en nyt tapaa, normaalisti kuitenkin vietän aikaani heidän kanssaan niin paljon, että pieni tauko ei haittaa.

Ehkä vähän mietin myös sitä mitä tänä vuonna on tapahtunut, mitkä asiat ovat olleet hyviä ja mitä toivon ensi vuodelta. Refluksin kannalta vuosi on ollut hyvä omalla kohdallani. Olen tottunut ruokavaliooni, olen oppinut mikä minulle sopii ja mikä ei. Olin viime viikonloppuna ystävättärieni kanssa syömässä, otin lasin kuohuviiniä, lasin puolimakeaa valkoviiniä ja vielä pullon oluttakin, ei oireita. Kun tiesin että menen ulos, söin aamupäivällä kasviskeittoa ja valitsin ravintolassa ruoakseni sellaista ruokaa, joka minulle sopii, ei tulista, perunan tai riisin sijaan uunijuureksia, niin ongelmia ei tullut viinistä huolimatta. Sen sijaan eilen söin iltapalaksi karjalan piirakan ja sen jälkeen vielä näkkileipää, tänään aamulla kun heräsin minua närästi. Olen vakuuttunut tuosta liian hiilihydraattien sopimattomuudesta minulle. Olin syönyt aamulla puuroa ja iltapäivän välipalaksi ruisleipää. Siis ihan liikaa hiilareita päivän aikana.

Olen huomannut tämän vuoden aikana, miten ihminen tottuu uusiin tapoihin aika nopeasti. Paljon entisestä on jäänyt pois ja uusia asioita tullut tilalle. Aamusmoothiestani on tullut tapa, en osaa aloittaa aamua enää ilman sitä. Moni muukin asia on muuttunut. Kun tämä kaikki alkoi tunsin epätoivoa ja masennusta, myös surua siitä että joudun luopumaan monista asioista. Tällä hetkellä olen iloinen ja tyytyväinen näihin muutoksiin, enkä missään tapauksessa haluaisi entistä takaisin. Ne muutamat asiat, joista aluksi jouduin luopumaan ovat osittain tulleet takaisin, voin nauttia niistä, mutta pienemmässä mittakaavassa ja harvemmin, jolloin niistä on tullut todellisia nautintoja. Esimerkkinä kahvi, korvapuusti ja suklaa, samaten valkoviini, kuohuviini ja olut.

Kun luen näitä kirjoituksia, joissa ihmisillä on paljon rankkoja oireita, tunnen suurta myötätuntoa, on ihmisiä jotka asia on uusi ja jotka kamppailevat sopeutumisen ja muutoksen kanssa, heitäkin kohtaan tunnen myötätuntoa, sillä tiedän miltä se tuntuu. Asiat voivat kuitenkin muuttua parempaan, tilanteeseen sopeutuu se vaatii vain mielen sopeutumista, surutyötä ja ajatustyötä. Se vaatii myös vanhasta luopumista, mutta se ei loppujen lopuksi kuitenkaan ole negatiivinen asia, siinä saattaa käydä myös päinvastoin. Aina kun luopuu jostain, jotain tulee tilalle, se joku voi myös olla hyvää ja positiivista.

Toivon kaikesta sydämestäni että jokainen voi viettää hyvän joulun, ilman oireita sekä ilman huolta ja ahdistusta. Eihän sitä koskaan voi tietää omalta kohdaltakaan mitä tulee eteen, mutta tässä oppii arvostamaan jokaista hyvää päivää. Uusi vuosi tuo tullessaan taas uudet asiat, toivottavasti tulevat tapahtumat ovat hyviä ja positiivisia meidän kaikkien kohdalla. Voimia, jaksamista ja levollista olemista siis kaikille!

SitrusKävikö pukki?28.12.2012 21.17
Joulupukki yllätti ja toi mulle ihaaanat korvakorut joissa on topaasit.
Mitä kivaa pukki toi teille?

refluksikurkkuRe: OT4.1.2013 15.46
Kaikkea kivaa tuli mm jalkahoito :-)

Nyt kohti ystävän kotia, kun tuntuu siltä, että hänen synnytyksensä on vihdoinkin lähtenyt jonkinasteisesti käyntiin ja pariskunta tarvii Maija Poppasta nuorimmaiselle :-)

SitrusRe: OT4.1.2013 22.25
Jalkahoito on tosi ihana!

Mulla on tullut sellainen yllätys, että jalkaterän poikittaisholvi on lysähtänyt toisessa jalassa, ja samalla vaivasenluu törröttää kivasti. Asiaa voi nähtävästi auttaa jonkun verran jalkateräjumpalla. Täytynee myös kysäistä tukipohjallisia.

VaniljaRe: OT5.1.2013 13.59
Kävin vuosi sitten jalkaterapeutilla, minullakin on vaivasenluu, joka oikeasti vaivaakin välillä. Sain siihen sellaisen tukijutun, jota pitäisi pitää öisin, se pakottaa varpaan oikeaan asentoon. En vain saa pidettyä sitä kun se kiristää ja puristaa. Täytynee tilata taas uusi aika, jalkaterapeutit tekevät kuulemma oman jalan mukaisen tuen silikoonista, se on helpompi käyttää ja sen pitäisi auttaa tuohon ongelmaan. Varpaille nousu päivittäin tekee myös hyvää, samaten varpaiden kipristely ja ojentelu. Muistaisipa vain tehdä niitä.

refluksikurkkuRe: OT5.1.2013 21.21
Vaivoja ei ole itellä mutta ihan hyvä olis käydä joskus spesialistilla näyttämässä jalkoja ...

SitrusRe: OT13.1.2013 19.38
Vanha rakkauteni neulontaan on jälleen roihahtanut liekkeihin. Olen jopa ylittänyt itseni. Tällä hetkellä mulla on kesken kaksi puseroa, kaksi huivia ja pipo. Suunnitteilla on hame ja kesäpaita, joihin on jo langat ja ihka eka pitsihuivi. Voi kun olisi kymmenen kättä niin voisi neuloa viittä työtä yhtä aikaa! Sain joulun alla valmiiksi neulehameen. Siitä tuli yllättävän hyvä.

refluksikurkkuRe: OT13.1.2013 23.14
Hienoa nähdä omien kätösten aikaansaannoksia. Minä vielä arvon tehdäkö toinen keskiaikapuku vai ei. Värjäyskokeilujakaan en ole nyt tehnyt pitkään aikaan.

SitrusRe: OT24.1.2013 17.11
Kävin jalkahoitajalla. Tukipohjallinen lähti tilaukseen. Samalla olen ruvennut itsekin hoitamaan jalkojani. Siinä on muuten semmonen ruumiinosa, joka tulee helposti laiminlyötyä.

Nyt olen lisännyt jumppaohjelmaan "pienien esineiden poimiminen varpailla". Siinä tulee kuulkaa ihan hiki tukkaan! Varpaan ja silmän yhteistyö ei oikein suju - ainakaan vielä. Mutta periksi ei anneta. Levitän 2 kertaa päivässä 20 pikkuesinettä matolle ja poimin koko satsin kummallakin jalalla ja pudotan pieneen rasiaan. Tämä tuntuukin auttavan aika hyvin. Suosittelen kyllä kaikille.

VaniljaRe: OT24.1.2013 18.55
Jalkaterapeutti pyysi minuakin tekemään juuri tuota samaa jumppaa, eipä vain ole kovin usein tullut tehtyä, eikä ole tullut mieleen tuo pienten esineitten levittäminen lattialle ja niiden poimiminen, minäkin alan tehdä sitä, se tuntuu järkevämmältä kuin kipristellä vain varpaitaan.

refluksikurkkuRe: OT3.2.2013 15.14
Aurinkoinen aamupäivä täällä Tampereella - kyllä se kevät taas tulee!
Kauniin tulppaanikimpun kävin hakemassa tuohon olkkarin pöydälle :-)

Mitä muuallapäin Suomea puuhataan tänään??

SitrusRe: OT3.2.2013 16.13
Maataan flunssassa. Ja ollaan iloisia siitä että tuli otettua influenssarokotus, koska refluksi tekee tavallisesta nuhakuumeestakin kurjan.

HansuRe: OT3.2.2013 19.29
Täällä on oltu päivä töissä. Kurkku on ollut kipeänä pari päivää mutta avannossa kävin tänään aamulla- kaksi pientä uintikeikkaa :)

Jospa ei mikään tauti kaatais vaikka ympärillä yskitään ja pärskitään.
Joskus en yhtään ihmettele, miksi ne bakteerit lentelee kun ei minkäänlaista järkeä ole siinä yskimisessä, päin näköä vaan- mutta kait se ei kaupan kassalla niin haittaa....

Aamulla ennen töihin lähtöä vaihdoin olohuoneeseen ihan uudet verhot, kylläpä ilahdutti silmää kotiinpalatessa!

refluksikurkkuRe: OT6.2.2013 16.24
Sitrus, toivottavasti flunssa on jo vähän hellittänyt! Onko pitsihuivisuunnitelmat edistynyt?

Hansu - ihmiset ei vaan ajattele levittävänsä tautia olan takaa, kun eivät suojaa suutaan :-( ... sisustushommeleita täälläkin.

SitrusRe: OT6.2.2013 18.17
R-kurkku, flunssa jaksaa hyvin. Kävin just kaupassa kun olen meillä nyt se terveempi ja ruokaa piti saada. Ihan poikki kertakaikkiaan!

Ei, se pitsihuivi on ihan vasta haaveena. Nyt ei ole jaksanut edes kutoa. Uni on taas tosi huonoa ja katkonaista.

refluksikurkkuRe: OT12.2.2013 14.20
Tarkoituksena olisi ostaa peruskiuas mutta kiuaskivien kanssa tuli tenkkapoo ... onko ne keraamiset kosteammat löylyt antavat virallisesti ihan ok vai ei?? Vai riippuuko se kiuasmerkistä vai pelkästään ladonnasta??

VaniljaRe: OT12.2.2013 16.29
Me laitoimme tavalliset kiuaskivet. Kuulemma kiukaan valmistajat eivät takaa että kiuas toimii keraamisilla kivillä. Kun ne vielä ladotaan liian tiukkaan, niin vastukset menee kiukaasta. Joskus sanottiin että puolet tavallisia ja puolet keraamisia, mutta me päädyimme kuitenkin sitten kokonaan noihin normaaleihin kiuaskiviin.

SitrusRe: OT12.2.2013 17.17
Meille vaihdettiin kiuaskivet muutama vuosi sitten. Valittiin ihan tavalliset kivet. Mä en muuten ollut tiennytkään että kiuas on niin syvä ja tilava. Kyllä niitä kiviä sinne upposikin! Oli aika jännän kuulosta, kun kivet valahtelivat kumahdellen tiiviimmin kun lämmitettiin ekan kerran uusilla kivillä.

Mitä tulee pehmeisiin löylyihin, niin eikö se ole puulämmitys se oleellinen juttu?

refluksikurkkuRe: OT12.2.2013 19.16
Kerrostalossa on tyytymän (aikaisemmin) noihin keraamisiin, jotka on aikaisemmin antanut hyvät pehmeät löylyt .. Vanha kiuas sammui eikä olla aikaisemmin kyllä mitään noille kiville tehty (= ei huollettu kyllä yhtään).
Ne on taidettu kyllä latoa sikinsokin eli niinkuin kuuluukin.

Luojan kiitos muuten kotivakuutuksesta!! Mies tilasi superinnostuneena 47 tuuman 3D tv:n , se tuli tänään 2 tuntia sitten ovelle JA JA JA ..... nyt se on jo rikki, kun lipesi miehen kädestä ja kolmannes ruudusta säreytyi :-( Omavastuu 150e, joten kovin tyytyväisiä ollaan tällä hetkellä vakuutukseen :-D

refluksikurkkuRe: OT17.2.2013 11.53
Ja nopeata toimintaa vakuutusyhtiön puolelta - uusi samnalainen tv tuotiin jo saman viikon perjantaina! Hieno juttu.

SitrusRe: OT17.2.2013 14.24
Todella kiva, että ongelma ratkesi noin pian, r-kurkku!

SitrusRe: OT17.2.2013 14.38
Meijänki pitäisi ehkä hankkia uusi telkkari. Entinen on tollasta laatikkomallia.

VaniljaRe: OT19.10.2014 17.02
Tänään tuli vietettyä viisi tuntia kauneus ja terveys-messuilla. Sadepäivä meni oikein mukavasti luentoa kuunnellessa ja joogatunnille osallistuessa, sekä tietysti osastoilla palloillessa. Hyviä messutarjouksia on kassit täynnä. Joogatunnilla avattiin rintakehää ja tuuleteltiin keuhkoja, tehtiin tilaa maksalle, haimalle ja kaikille muillekin sisäelimille. Siellä tuuleteltiin myös ajatuksia ja tuli roima annos voimaa ja energiaa ja aurinkoista mieltä harmaasta päivästä huolimatta. Tänä iltana Arto Nybergin haastateltavana on joogaopettaja Kylli Kukk, hän veti tuota ko. joogatuntia messuilla.

SitrusRe: OT15.11.2014 15.03
Apua!
Mun patterikäyttöiseen keittiövaakaan on tursunut yhdestä patterista sellaista styroxin näköistä mössöä paristotilaan! Laite ei toimi, enkä uskalla koskea koko töhnään kun en tiedä mitä edes on. Voikohan tätä puhdistaa tai korjata?

VaniljaRe: OT14.12.2014 13.42
Minä innostuin kutomaan. En osaa tehdä mitään käsitöitä, mutta olen etsinyt itselleni värikästä kaulaliinaa, mistään sellaista ei ole löytynyt, joten päätin tehdä sellaisen itse. Menin kauppaan hakemaan lankaa ja puikot minulla oli itselläni. Valitsin umpimähkään värejä, jotka miellyttivät silmää. Aloitin kutomisen ja kudoin reippaan pätkän jokaista väriä. Kaulaliina on keskeneräinen, mutta siitä tulee ihana. En ollenkaan valinnut värejä sen mukaan, että ne sopisivat toisiinsa, vaan aivan mieltymyksen ja intuition mukaan. Uskomatonta, miten ne kuitenkin näyttävät hyviltä yhdessä. Kutominen on terapeuttista ja tähän pimeään vuodenaikaan kauniin väriset langat tekevät ihmeitä mielelle. Niskat vähän väsyvät välillä, mutta venyttelen sopivin välein, etteivät lihakset mene ihan jumiin. Olisi aivan ihanaa jos osaisi kutoa sukkia, lapasia, pipoja ja vaikka villapaitoja. Kaulaliinalla on hyvä aloittaa harjoittelu:)

SitrusRe: OT15.12.2014 0.19
Kaulaliina on just oikea tapa aloittaa kutominen, sen kun vaan kutoo suoraa, ei levennyksiä, ei kavennuksia.
Mä löysin eilen uuden hyvän lankaliikkeen, mutta en ostanut mitään, koska mulla on kaksi puseroa tekeillä ja kolmanteen jo langat. Kirjastosta on kyllä lainassa Vintageneule-kirja, mutta nyt kuria: vanhat työt ensin valmiiksi.

Vanilja, kudoin viime talvena liukuvärjätystä langasta huivin. Siitä tuli ihana, kaikki värit on syötävän herkullisia ja materiaali pehmeä. Eikä kellään ole samanlaista.

VaniljaRe: OT16.12.2014 14.56
Kutominen on niin mukavaa, ostin langat Prismasta, siellä ei ollut paljon valinnanvaraa langoissa. Pitäisi päästä oikein kunnon lankakauppaan ostoksille. Voisin tehdä toisenkin kaulaliinan.
Villapaidan tekemiseen taitaa olla vielä pitkä matka:)

SitrusRe: OT16.12.2014 15.14
Osta kunnon lankaa, jos villapaidan tekoon ryhdyt. Prismoista niitä ei saa.

VaniljaRe: OT16.12.2014 16.38
En voi tehdä villapaitaa, kun en osaa, en ymmärrä edes ohjeita:)
Minun tekee mieli koko ajan vain kutoa tuota kaulaliinaa, nuo värit ovat kyllä ihania, tulen niistä niin hyvälle tuulelle. Saan pienen värikylvyn, kun kudon niistä.

SitrusRe: OT16.12.2014 17.19
Mä todella suosittelen sulle visiittiä kunnon lankakauppaan, jos innostuksesi jatkuu. Taidat olla ihminen joka arvostaa laatua. Langoissa on hirveästi eroja, parhaat tulee Englannista ja Italiasta.

Neuleohjeet on yhtä hepreaa - sehän tavallaan sopii näin joulun aikaan. Lisäksi ohjeita on erilaisia. Ohjeiden merkit on kyllä selitetty.

Parasta on kuitenkin suunnitella ohje itse. Sillä tavalla saa istuvan vaatteen. Mutta ymmärrän hyvin ettei halua ottaa aluksi liikaa haasteita. Mulla itselläni on se ongelma, että visioita riittää ja sen verran jo kokemustakin, että tietää mitä hankaluuksia on edessä missäkin työssä. Niinpä väsähdän helposti kysymysmerkkien paljouteen. Tämä on mun ongelma. Lähestyn sitä niin, että otan asian kerrallaan.

Kun siirryt huiveista monimutkaisempiin töihin, yksi vinkki: tee aina riittävän suuri mallitilkku. Mallitilkku pestään ja kuivataan, sitten siitä otetaan mitat, kymmenen senttiä kanttiinsa, ja lasketaan silmukat. Se maksaa vaivan, usko pois.

Mallitilkusta huolimatta voi tulla yllätyksiä. Tavallisesti vaatteesta tulee liian suuri, sillä valmis neulos joustaa enemmän kuin mallitilkku jousti, koska se on isompi. Mutta voi käydä toisinkin: tein viime talvena palmikkoneulehameen tweed-langasta. Siitä tuli yllättävän kapea, koska palmikot vetivät työtä enemmän kasaan hameessa kuin mallitilkussa. Huomasin tämän kyllä, mutta olin jo niin pitkällä etten halunnut purkaa, vaan annoin mennä.

Tästä vuodatuksesta huomaat miten herkästi neulontaan jää koukkuun. Tein muutama vuosi sitten kaulahuivin. Halusin reunustaa pitkät sivut koristelankaneuleella. Niin neuloin keskikappaleen varsinaisesta langasta ja kaksi reunakaistaletta erikseen. Reunuslanka oli painavampaa, joten roikotin kaistaleita ilmassa sitä mukaa kun ne etenivät nähdäkseni mitä ne painavat keskikappaleeseen nähden. Tärkeää oli, että kaistaleet olivat vapaasti roikkuen yhtä pitkät, jotta kappaleet istuivat valmiissa työssä yhteen.
Huivi onnistui hyvin. Se on mun parhaita töitä, ja kerää säännöllisesti kiitoksia. Siitä tulee niin hyvä mieli! Itsekin sanon mielelläni tuntemattomillekin jos heillä on jotain erityisen kaunista yllä. Toistaiseksi kukaan ei ole pahastunut.

VaniljaRe: OT17.12.2014 17.48
Ymmärrän hyvin että siihen jää koukkuun. Minä todella arvostan laatua, en vain tiedä missä on lankakauppoja, omassa kaupungissani ei sellaista ole, täytynee lähteä Helsingistä hakemaan, kun siellä muutenkin ramppaan jatkuvasti. Seuraavaan kaulahuiviini valitsen langat huolellisemmin, tämä on vain sellainen harjoituskappale, kauniilta se kyllä näyttää, on kyllä vielä keskeneräinen.

Olisi ihana osata tehdä villapaita, ehkä vielä joskus sellaisen saan aikaiseksi. Palmikkoneule tuntuu minun korviini kyllä ihan utopialta:)Aika ei vain riitä mihinkään, tuntuu että koko ajan olen menossa johonkin suuntaan. Tuo kutominen muuten oikeasti auttaa stressiin.

SitrusRe: OT17.12.2014 19.47
Neulomisessa suunnittelu on paljon tärkeämpää kuin vaikka ompelussa, minkä kuluessa on helpompi tehdä muutoksia ja korjauksia. Silloin kun en tätä vielä tajunnut enkä osannutkaan, aloitin monta puseroa jotka jäivät sitten kesken kun kävi ilmi ettei lopputulos olekaan sopiva. Aikamoista tuhlausta joka suhteessa!

Palmikko on ihan yksinkertainen tehdä, mutta näyttää kyllä hienolta. Vähän työlästä ja hidasta se kyllä on, myönnetään. Mutta ei vaikeaa.

Liukuvärjätystä langasta neulominen oli tosi kivaa. Siinä tuli raitoja ihan itsestään. Värijaksot oli melko pitkiä.

VaniljaRe: OT18.12.2014 17.18
Onko liukuvärjätty siis sellainen, jossa on montaa väriä samassa kerässä?

SitrusRe: OT18.12.2014 17.42
Juuri sellainen!
Jos väri vaihtuu langassa tosi tiuhaan, lopputulos saattaa olla levoton.

VaniljaRe: OT20.12.2014 17.06
Nyt on ranskalaiset langat ostettu, ihanan marjapuuron väristä (ehkä vähän pastellisempaa) siihen vielä vähän tummempi lanka raidoiksi, vähän paksummat puikotkin piti hankkia. Pastellivärit ovat minun värejäni, samaten valkoinen. Joulunpyhinä on ihana istua rauhassa, kuunnella radiota, poltella kynttilää ja kutoa. Ei sitä kauheasti tarvitse nauttiakseen elämästä:)

SitrusRe: OT20.12.2014 18.57
Onneksi olkoon! Mitä aiot tehdä?

VaniljaRe: OT20.12.2014 19.24
No kaulaliinan:) en osaa muuta. Aion tuolta Simonkadulta ostaa vielä langat kun yksi tuttu täti kutoo minulle villapaidan. Siellä oli ihana kuikuilla, ei tehnyt mieli lähteä pois, myyjä oli erittäin asiantunteva ja miellyttävä.

SitrusRe: OT20.12.2014 20.04
Oliko se siinä Kampin aseman kupeessa, mikäs sen nimi taas olikaan?

On muuten tosi kypsää palata sellaisen neuleen pariin, joka on jäänyt kesken edellisellä kaudella. Vaikka olisi tehnyt kunnon ohjeen, niin sittenkin on vaikea saada kiinni siitä mihin jäi. Aivan kaikki pitäisi muistaa ja malttaa panna ylös!
Mun ongelmakohta on edelleen kädentien ja hihan istuvuus. Yksityiskohdat, kuten helma, pääntie etc. on tosi ratkaisevia siinä miltä lopputulos näyttää.
Onnea matkaan uuden kaulahuivin kanssa, Vanilja!

VaniljaRe: OT22.12.2014 14.58
Lankakaupan nimi on FiinaNeule.

SitrusRe: OT12.1.2015 23.03
Mulla on varmaan aivot ylirasittuneet, mutta mä en meinaa pysyä kärryillä tämän sään kanssa. Kolme päivää on pakkasta -20 ja hampaat kalisee, sit tulee vettä kolme päivää, ja just kun ehtii tottua lompsuttamaan kumisaappaissa, niin kohta on taas se -20C.
Nyt mennään näköjään kohti nollakeliä.

SitrusRe: OT28.1.2015 8.03
Mistä te nykyään haette puhelinnumerot?
Tavalliset haku"palvelut" näkyy maksavan vähintään 2 euroa/tiedustelu.
Aivan törkeä hinta!

AnnaMyyRe: OT28.1.2015 10.43
https://tili.fonecta.fi/login?appId=fonecta.fi#/ laitan tähänkin,laitoin kriisiketjuunkin.

SitrusRe: OT28.1.2015 10.40
Kiitos ja kumarrus, AnnaMyy

SitrusRe: OT28.1.2015 11.22
Ihmettelen miten ihmiset alunalkaen löytävät tämän palvelun, jos eivät tiedä osoitetta, vaan googlaavat. Facebookissako tämäkin tieto on?
Löysin googlaamalla vain noita kalliita vaihtoehtoja.

VaniljaRe: OT1.2.2015 11.11
Minä ostin eilen kaunoluistimet, alkoi tehdä niin mieli luistelemaan, etelän jäille ei pääse nyt matkaluistelemaan, joten täytyy tyytyä luistelukenttiin, joita pidetään kunnossa. Tietysti alkoi sitten tulla lunta ja tämä aamu onkin mennyt lumitöissä tiiviisti. Toivottavasti pakastuu ja kentät aurataan että pääsen kokeilemaan luistimiani, ennen kuin kevät tulee ja sulattaa jäät:)

refluksikurkkuRe: OT1.2.2015 14.48
Toivotaan niin!

Minä puolestani hankin uuden leikkikalun eli aktiivisuusrannekkeen (Polar), joka toimii myös kellona. Kyllä tämä selvästi pikkuisen aktivoi liikkumaan ... mies viikon flunssassa ja nyt sit itsekin räkätaudissa kotona sohvalla lämmintä hopeateetä litkien ja läppäriltä tv-sarjoja. Ikkunan takaa kova lumipyry jatkuu ...

Miten teidän muiden sunnuntaihin kuuluu?

SitrusRe: OT1.2.2015 17.44
Olen hutera vastaeronnut. Koetan löytää uuden paikkani yhteiskunnassa ja maailmassa. Tapasin vanhaa yhtävää, katseltiin interrail-kuvia ja jopa nauroin.

AnnaMyyRe: OT2.2.2015 16.27
Sitrus en muista mistä tuon numeropalvelun löysin on jo aikaa kun tuonne kirjauduin.Mut ei ollu naamakirja.

SitrusRe: OT2.2.2015 17.03
Ei se mitään, Annamyy. Pääasia että numerotiedustelu on nyt käytössä. Ihmettelen vaan, miten tuo ensimmäinen veloitettu maksu oikein maksetaan, ottaako fonecta suoraan tililtä vain? Sitäpaitsi miksi kukaan suostuu maksamaan 2-3 euroa per tiedusteltu numero kun kerran ilmainenkin palvelu on olemassa. Ja vielä ihmettelen miksi kaiken täytyy olla nykyään niin -keleen vaikeaa?!

Olen joskus jotain blogeja lukeissani ajatellut vastata, mutta eihän se onnistu kirjautumatta. Kun kirjautumisohjeita ei ole ollut tarjolla, olen antanut olla. Nyt kuitenkin kirjauduin johonkin bloggeriin ja vastasin yhteen blogiin. Ei kyllä mitään havaintoa miten olisin määrittänyt käyttäjänimeni, etu- ja sukunimellä ei sentään tahtoisi esiintyä, mutta jälleen ohjeita ei ollut tarjolla.
Miksi blogien kommentointi ei onnistu, mitä siihen vaaditaan?

AnnaMyyRe: OT2.2.2015 17.34
Nytpä meni minultakin vähän???En ole huomannu et pitäisi mitään maksua numerohauista, on siinä 100 kpl per kk hakuja mutta mistä se ilm 25 centin veloitus on mennyt?En oo mitään maksanut ikinä...lisäksi tossa lukee et tekstiviestit peritään erikseen matkapuhelinlaskussa?

Ööh selvennys tein uuden tilin kokeillakseni miten toi menee mut perun sen jos vielä voi.

SitrusRe: OT2.2.2015 17.38
Mun tietokoneen käyttötaidot on kyllä edelleen niin alkeelliset. Ehkä suurimpana hidasteena on se, että ei kiinnosta. Olisi ollut älykäs ja tehnyt mukuloita, niin nyt olisi varhaisteini, jolta voisi pyytää apua.

Sanokaa mulle, että tämä on vain harjoituselämä. Todellinen elämä alkaa tauon jälkeen.

Mun tietokone tyrkyttää jotain SW-updatea, mitä ei kuitenkaan voi tehdä. Olisipa kiva kun voisi pirauttaa kauppaan ja kysyä tai lukaista käyttöoppaasta.
Onkohan kaikki muut ihmiset taitavampia tietokoneen kanssa kun minä, ja ylipäänsä elämässä?

juissiRe: OT2.2.2015 17.40
Mitä en tietokoneista tiedä, sen googletan.

http://www.samsung.com/fi/support/swupdate/support-swupdate-popup.html

Eli suosittelen googlaamaan ja tuostakin linkistä selviää mikä SW-update on.

SitrusRe: OT2.2.2015 17.47
Joo niin tosiaan, noinhan kannattaa tehdä! Yleensä parhaita tietolähteitä on olleet englanninkieliset keskustelut.
Kiitti, Juissi.

PS. Viittaako sun nimimerkki siihen mehuun? Mun on tehnyt mieli kysyä jo aikaisemmin.

juissiRe: OT2.2.2015 18.06
Heh, no ei viittaa, ehkä etunimen suuntaan. Tosiaan hätäpäissäni, ahdistustuskissani kun tulin tänne sivulle, niin otin vaan jonkun lukematta vielä palstaa. Huomasin sitten, että ihmiset käyttää jotenkin dramaattisempia ja parempia nikkejä.

Olisin ottanut jonkun kuvaamamman, vaikka kaksiosaise3n :D, mutta eiköhän tällä pärjätä.

Mulle on vaan rehellisyys ja aitous älyttömän tärkeää. Olen itse, kuten olet huomannut tosi suorasanainen ja sanon sanottavani miltä tuntuu aika karkeastikin. En siedä valehtelua ja minkäänlaista kieroilua. Ehkä silti hiukan tuomitsen liikaa, kun en tiedä kaikkea.

SitrusRe: OT2.2.2015 18.38
Mä en ole huomannut että olisit karkea. Tai suorapuheinen. Varmaan siksi, että olen itsekin rehellinen, ja haluan olla. Ex ja sen tuttavat ovat joskus arvostelleet asiaa, ex usein. En tarkoita sellaista "rehellisyyttä" että sanoo toiselle että onpa sun tukka rumasti. Vaan sitä, että pitää omat rajansa ja itsemääräämisoikeutensa. Samat edut suon mielihyvin toisillekin. Mulle on vastenmielistä esimerkiksi raahata joku vastahakoinen vaikka nyt tanssimaan. Silloin mullakaan ei ole hauskaa. Nyt olen saanut uudelleen yhteyksiä joihinkin vanhoihin ystäviin, jotka ovat enemmän kaltaisiani, ja huomaan miten olen heitä kaivannut. Musta rehellinen mielipide-erojen ilmaisu on parempi kuin edessäpäin nyökyttely ja takanapäin arvostelu. Mitä muuta keskustelu on kuin erilaisia mielipiteitä, niiden ilmaisemista ja toisten kuuntelua.

Musta suht lyhyet, sanaksi hahmottuvat nimmarit on parhaita. Ne on toistenkin helppo muistaa, ja niihin on vaivaton viitata. Ylipitkät tai epämääräiset nimimerkit on vähän ärsyttäviä. Samoin itsestäänselvät, kuten vaikka refluksipalstalla nimim. refluksi. Kaikillahan meillä se on!

Oma nimimerkkini vaan tuli mieleen ilman mitään miettimistä. Ehkä siksi, että pidin kovasti sitrushedelmistä, appelsiinimehu oli mun herkkua

juissiRe: OT2.2.2015 19.13
Juttelin muuten tuossa erään miehen kanssa jonka paino oli 77 kiloa ja nyt 61. Mieheltä alkoi vuosi sitten pettää kaikki elintoiminnot eivätkä lekurit löytäneet mitään syytä.

Hän selvitteli asiaa ja tuli tulokseen että pitkä antibioottikuuri missä oli fluorikinonia tappoi suoliston bakteerit, kaikki.

Tiukalla ruokavaliolla ja elimistön puhdistamisella hän on saanut elämänsä takaisin ja kuulosti jo virkeältä.

Itsekin olen syönyt mielialalääkettä missä on fluoria, viimeksi jonkin aikaa kesällä. Samoin jouduin lopettamaan toisen mielialalääkkeen joka aiheutti kamalia rytmihäiriöitä. Hoitaja väitti ettei ole mahdollista.

Tämä meikäkläisenkin elämä ja olotila. Mietin kuinka paljon paremmin voisin henkisesti ja fyysisesti mikäli saisin nuo paskat ajettua ulos koneesta, munuaiset ja maksan toimimaan, sillä maksakin osoittaa hieman arvojennousua.

Kuinka paljon siellä onkaan läkkeiden myrkkyjä ja tuhoja sekä sen myötävaikuttamaa hiivaa, ympäristömyrkkyjä yms.

Joka tapauksessa olen ihmisenä havahtunut. Ja työnnän jokaikisen liikenevän pennin tästä edespäin omaan hyvinhyvointiin ja paranemiseen.

MikaRe: OT2.2.2015 19.57
Kakkaa, puhdasta kakkaa. Eikö ketään muuta houkuta ajatus vai onko siitä jo keskustelu? Tuli vain tuosta fluorikinonista mieleen.

Silloin ainakin selviäisi johtuiko oma refluksi suolistosta tai enemmänkin toimivan suoliston puutteesta.

juissiRe: OT2.2.2015 20.19
Joo, ottaisin ilomielin ulostesiirteen jos lääketiede joka myrkytti ensin suolistoni, suostuisi sen näillä oireilla korjaamaan, mutta näin ei tapahdu.

Yksi mahdollisuus aina on. Tyhjentää suoli omatoimisesti, hommata siirre ja ruiskuttaa se sinne ihan ite.

SikaRe: OT2.2.2015 20.23
Odota festarikesää ja mene pajamajan taakse ämpärin kanssa.

juissiRe: OT2.2.2015 20.26
Sisko lupasi jo poikansa kakkaa tarvittaessa.

SitrusRe: OT14.2.2015 11.44
Mistä voi hakea sellaisten ihmisten osoitetietoja, joilla saattaa olla uusi sukunimi, asuinkunta ja pahimmassa tapauksessa asuinmaa?
Siis esim. sukulaisia, joista ei tiedä muuta kuin iän, etunimen ja vanhan sukunimen.
Haluaisin löytää serkkuni, joita en ole nähnyt pitkään aikaan.
Kysyn tätä teiltä, koska täällä kaikki asiat yleensä selviävät.

VaniljaRe: OT14.2.2015 12.53
Miten olisi väestörekisterikeskus?

MallaRe: OT14.2.2015 14.16
Kirkkoherranvirasto? Sanot että pyydät tietoja sukututkimusta varten. En tosin tiedä antavatko ne 'tuoreita' tietoja. Kun harrastin itse sukututkimusta, kyseessä olivat yleensä vanhemmat tiedot.

SitrusRe: OT15.2.2015 14.30
Katoin jo tota väestörekisteriä. Fonectasta löytyy jotain. Tänään soitan tädilleni, jonka kanssa en ole puhunut yli pariinkymmeneen vuoteen. Hän oli läsnä niissä kauheuksissa joita mulle lapsena tapahtui, ja mua jännittää vähän. Luulen että häntäkin jännittää.
Olen vuosien varrella usein ajatellut, että pitäisi soittaa sille ja sille, mutta en ole soittanut. Olen soimannut itseäni saamattomuudesta ja rohkeuden puutteesta. Joskus on juolahtanut mieleen, että olisihan joku voinut mullekin päin soittaa, mutta eipä ole sitäkään tapahtunut.

Tässäkin on taas anteeksiantoharjoituksen paikka: annan itselleni anteeksi heikkouteni, saamattomuuteni, mitä vain. Annan yksinkertaisesti itselleni anteeksi. Sen jälkeen voin antaa anteeksi myös muille.

VaniljaRe: OT3.5.2015 13.13
Tänään istutin persiljan, timjamin ja rosmariinin, kaikki samaan isoon ruukkuun. Yöksi luvattu miinusasteita, joten otan ruukun sisälle. Laitoin myös riippapelakuun amppeliin, sekin pitää ottaa nyt vielä sisälle, ettei palellu yöllä. Viljelylaatikkoon istutan vähän myöhemmin ainakin lehtikaalia, salaattia ja ehkä punajuuria. Ihana, ihana kevät!!!

refluksikurkkuRe: OT30.9.2015 23.05
Huh heijaa, täällä päässä on ollut ja on aika härdelli, kun tuo Punainen Risti on itselläni mukana kuvioissa aikalailla. Ei tule tällä hetkellä ajan käytön kanssa ongelmia.

juissiRe: OT3.10.2015 20.02
Tänä vuonna kuulin ekaa kertaa kemikaalivanoista ja toden totta. Aina kun suihkarit lentelee ylitse, niin ne jättää tietynlaiset pilvikerrostumat. Olen tehnyt kyselyitä asiasta ja tänäänkin informoin ihmisiä IS:n kommenttikentässä. Tein sen neljä kertaa eikä kommentteja julkaista.

Aika outoa sikäli, että jos kyse on huuhaasta, niin miksei siitä saa keskustella ja miksi kukaa ei vastaa. Yksi kaupunginvaltuutettu sentäs sanoi, että minut tapetaan jos jatkan :D

Miksi minut halutaan tappaa, kun minun päässähän vain käsittääkseni on vikaa eikä tässä maailmassa mitään pahaa tapahdu.

www.kemikaalivanat.fi

Tintti2Re: OT4.10.2015 1.14
juissi, tuota asiaa minä olen pelännyt monta vuotta ja epäillyt ettei ole ihan normaalia mutta jos mainitsee asiasta niin saattaa pian joutua "kukkuluurulaan " :-)
Voisin heittää esimerkkejä minkä takia on epäilyt mutta parempi että jättää kirjoittamatta niin valkotakkiset ei ainakaan hae heti:-D

juissiRe: OT5.10.2015 13.58
No kun tutkii asiaa ja todisteita, noita videoita jenkeistä, niin onhan tuo totta. Ja empiiriset havainnot tukee myös täysillä. Kyllä nimittäin närästää, kun katsoo sitä meininkiä. Nyt koko viikonlopun suihkutettiin, näin sen nimittäin täällä Turussa ja myös pohjoisessa otetuista kuvista.

Minulla ei ole lapsia ja sikäli en pelkää mitään, mutta ihmettelen miten ihmiset ovat niin munattomia. Jos joku tulisi eteesi spray-purkin kanssa, niin antaisitko suihkutella kasvoillesi? Antaisitko suihkutella lapsesi kasvoille, ruokalautesi päälle, vesimukiisi? Että ennemmin ihmiset kuolevat ja antavat ympäristönsä degeneroitua kuin nousisivat taistoon ja vaatimaan selvityksiä. Häpeä on uskomaton voima, en muuta sano :D

Mutta tappakoon Bildenberg-eliitti köyhät vinkumasta. Minulle se on aivan sama. Minusta tämänkaltaiset ihmiset sen jopa ansaitsevat. Pääasia, että face toimii ja raha riittää uuteen kännykkään tänäkin vuonna...

juissiRe: OT5.10.2015 14.03
Muuten tämän uuden superinfluenssa-rokotteen kehittäjäfirman omistaa Nesttle... Sama firma on taitaa Suomen pohjavesivarantojen ostaja. Kaupat on suhmuroitu täysin kansalta salaa. Herroille ei ole mikään pyhää.

En sano etteikö rokotuksia kannata ottaa, mutta tähän kroppaan ei influenssan takia laiteta enää tippaakaan elohopeaa yms. muuta kamaa.

Jo nähtiin se sikainfluenssahomma. Minullekin diagnosoitiin muuten sikainfluenssa, vaikka minulla oli nielupaise ja olin jo rokotettu.

refluksikurkkuRe: OT5.10.2015 16.16
Ihana syksyinen aurinkoinen ilma - kaverin kanssa kävelyllä ja nauttimassa järvimaisemia. Tänään tuli muutenkin mukavia uutisia työsaralla - mikäpä sen mukavampi näin viikon aluksi.

Kaverilla 60v synttärit lauantaina. Tarjottavista löytyy taatusti jotakin mitä minäkin pystyn syömään. Eiköhän sitä myös yksi
lasillinen oluttakin nautita.

Energistä mukavaa syksyä kaikille!

Tintti2Re: OT5.11.2015 22.47
Okei,kiitos! Mutta....uskoa vai eikö uskoa? Ei ainakaan kaikkea :-) Minkä alan mies tämä kyseinen henkilö on?

juissiRe: OT6.11.2015 11.33
Hän on ollut ydinvoimalassa 30 vuotta töissä.

Eihän kaikkea pidä uskoa, mutta minä ainakin poimin asioita asioista.

Tintti2Re: OT6.11.2015 12.06
Siis..kyllähän me vedetään niin paljon erilaisia myrkkyjä naamaan , varsinkin sellaisia mitä ei haista eikä maista.
Sitä vaan ihmettelen miks' ei puututa sellaisiin epäkohtiin mihin voisi vaikuttaa, ehkä se joskus voisi tuottaa tulosta.
Siittä kyllä nostetaan hirveätä meteliä jos naapurin koira tai kissa käy kuseksimassa tai paskomassa pihalla :-D , parempi olisi suunnata se energia vakavampiin ongelmiin.
En aio kulkea foliohattu päässä :-) mutta välillä vähän pelottaa mitä kaikkia kokeiluja tehdään meidän tietämättä :-(

juissiRe: OT6.11.2015 12.50
No mulle tämä tieto on täysin uutta, tämä miehen kutsuman "ydinvoimalamafian" toimet ja pimitykset.

Tuossa justi oli esim. hinnoista niin Suomen ydinvoimalasähkö oli myös moninkerroin kalliimpaa kuin Ruotsin tuulivoimasähkö :D

Siinä olet oikeassa ettei ihmisiä kiinnosta se mikä tappaa ihmisiä ja ympäristöä hitaasti vaan silmille saapunut kiusa: paskova kissa saa enemmän raivon valtaan.

juissiRe: OT17.11.2015 5.02
http://www.potilaanlaakarilehti.fi/laakarin-aani/mita-pitkittynyt-kipu-on/#.VkqW3yupMyW

Kivusta ja miksei myös jotain refluksistakin.

Tintti2Re: OT17.11.2015 10.49
Luettuani tuon tuli mieleen naistuttava jolla nivelreuma-diagnoosi.
Nivelmuutoksia ei ole mutta hän käyttää tolkuton määrä kipulääkkeitä. Myös vuosia kestänyt jatkuva kortisoonisyöntiä joka myös lääkäri todennut aiheuttaneen diabetestä jonka hoito vaatii insuliinipiikitystä , myös b-12 viitamiinin puutos.

Immuunipuolustus heikentynyt lääkkeiden käytöstä...jatkuvia virtsatietulehduksia ,sairastaa keuhkokuumetta useita kertoja vuodessa. Noihin syö ennaltaehkäiseviä lääkkeitä muiden lääkkeiden lisäksi ,myös unilääkettä.
Valittaa jatkuvaa kipuilua ...on valmis ottamaan lisää uusia kipulääkkeitä koko kipulääke-arsenaalin lisäksi.
Olen ehdottanut että kävisi lääkärin kanssa läpi lääkelistaa ja jättäisi pois ne jotka eivät tehoa kipuun mutta siihen saan vastaus että niitä en pysty jättämään pois , enkä niitä jne.
Monesti kun seuraa tuota touhua niin sitä vimmastuu...MISSÄ on lääkärien vastuu tolkuttomasta lääkkeiden käytöstä???
Kuntoutusta ei kuulemma ole hänelle tarjottu....itse uskon että hän ei ole ollut halukas siihen. Valittaa ala-raajojen heikkousta...ei mikään ihme koska ei yritä edes mitään omatoimista kuntoutusta , heti jos kipuilee niin vatupassi-asentoon.
Liikkumattomuus ja runsas lääkkeiden käyttö....ei mikään ihme vaikka jalat menee heikkoon kuntoon.
Monesti sama pätee refluksiin...kun valittaa mahavaivoista lääkäri kirjoittaa happosalpaajia ja reseptit uusitaan ilman sen kummoisempaa seurantaa ,paitsi jos potilas itse haluaa lisätutkimuksiin syyn selvittämiseksi.

juissiRe: OT17.11.2015 15.09
Mullakin on yks kipututtu joka on selkeästi uhriutunut. En silti sano, että kykenisin itse parempaan kroonikkona. Elämä lähtee helposti kiertämään sairauden kautta. Niinhän se on refluksissakin. On vaikea hyväksyä aina olojaan.

Tuo b-vitamiinin puute ja reuma... Mulle ei käy selvästi minkäänlainen leipä. Heti on suupielet auki <--- b-vit. puute eivätkä maitotuotteet <--- kurkkukipu. Sormissa on nivelkipua ja turvotusta. Ruuasta se johtuu, mistäs muusta. Mitäs jos Tintti yrittäisit ohjata henkilön funktionaaliselle stetoskooppihepulle?

Tintti2Re: OT17.11.2015 19.17
Siis....olen yrittänyt ehdottaa erilaisia hoitomuotoja ettei hänen tarvitsisi "nojata" ainoastaan lääkkeisiin....hieronta , akupunktiota hermokipuun nivusessa joka johtuu leikkauksen jälkeisestä hermopuristuksesta , kuntopyörä hänellä on joten ehdotin myös muutaman minuutin pyöräilyä / päivä että saisi vähän voimia alaraajoihin.
Hetken näytti innostuneelta mutta tokais' että kerran yrittänyt mutta polvi kipeytyi siittä !?
Kun huomaa ettei ole halukas kokeilemaan muita vaihtoehtoja kuin lääkkeet niin sitä antaa periksi.....

HansuRe: OT23.11.2015 20.03
kiitos juissi! loisto homma ja ai vitsit ku käy kipiää :) ei muuta ko muutki paineleen....

Tintti2Re: OT28.11.2015 23.39
Katsoin ohjelman kun tuli telkkarista.
Nosti kyllä monenlaisia tunteita pintaan.....

juissiRe: OT28.11.2015 23.50
Niin nosti.

Lapsen oma voima ja elämän jatkuminen, mutta ahdistus jos hän jää yksin. Tuon naisen yritykset pitää kituvaa miestään elossa loppuun asti...

Miehen karisma ja sen muuttuminen, varsinkin kun silmistä alkoi näkyä, että elämä on jo ohi. Hyvin hienolta ihmiseltä vaikutti hän.

Perinteinen Jumaluskoon viime hetkillä tuleminen. Syöpähoitojen epämielekkyys jälkiviisaana yms. Oli raskas päivä katsoa tuo dokumentti, mutta se kyllä kosketti.

Aurora (ex-Nightlight)Re: OT10.12.2015 17.14
Aloitin sauvakävelyn ja tuntuu että on auttanut vähän niska-hartioiden lihasjännityksiin. :-) Fyssarikin sanoi että lihaksiin on tullut vähän enemmän joustavuutta, jee.

juissiRe: OT11.12.2015 19.47
Hyvin mielenkiintoinen blogi joka avaa silmiä mitä maailmalla oikeasti tapahtuu ja miksi. Sananvapauttahan on kavennettu koko ajan ja tullaan lisää kaventamaan. Uutisiin ei ole juuri luottamista.

http://nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2015_06_01_archive.html

juissiRe: OT19.12.2015 17.53
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/salainen-operaatio-miljoonia-arkaluontoisia-terveystietoja-kerattiin-laittomasti/

Mikähän taho kykenee tutkimaan perustuslain vastaisesti meidän potilastietomme ja missä tarkoituksessa? Tekisi mieli esittää teoria, mutten esitä.

Ilman lahjontaa, väitän, tuollaisen tietomäärän saaminen on mahdotonta.

juissiRe: OT25.12.2015 15.13
Hyvää joulua!

http://www.iltalehti.fi/terveys/2015122220868698_tr.shtml

D-vitamiinin puutteella ja ärtyneen suolen oireyhtymällä todettu yhteyksiä. Kun otatte deetä, niin ottakaa jonkun öljyn kanssa. Imeytyy paremmin.

Aikuinen nainenRe: OT25.12.2015 18.26
Minulla ainakin D-vitaamini arvot on kohillaan ei ole kauan aikaa kun ne tutkittiin.
Kärsin silti kaiken aikaa ärtyneestä suolistosta.
Onneksi ei tarvinnut jouluruokia niitä perinteisiä syödä ei ole olokaan niin tuskaisa kun olla voisi, jos nyt ei huippu hyväkään.

ZenaRe: OT25.12.2015 19.11
Minä hullu söin lanttulaatikkoa! Ja rosollia,tosin teen sen ilman omenaa ja sipulia. Eikä ole närästänyt! Mitä ihmettä? Ainut mikä on jäänyt pois on maitotuotteet. Hmm. Tämä toistuu muuten joka joulu. Viime jouluna oli sama havainto. Jos alankin elämään kinkulla ja perunalla.

Maha on ollut paisuksissa mutta ihmeen vähän, pitää kuitenkin palata kevyeen ruokavalioon.

Kiinnitin samoin huomiota tuohon D vitamiini-uutiseen. Syön D3 100 mikrogrammaa/vrk mutta purutablettina. Pitäisköhän vaihtaa kalanmaksaöljyyn. :D

juissiRe: OT25.12.2015 22.20
Zena Itsekin olen ajatellut, että kalanmaksaöljy on hyvin vanha ja varmasti hyvä tuote. Noita tabletteja kun ottaa, niin tuntuu kuin tyhjiä pillereitä pureksisi.

Ärtyneeseen suoleen nyt vain parhaiten auttaa ruokavalio tai sen karsiminen. Edelleen kehun pellavansiemenrouhetta.

Jaaha, jos kävisi vielä yhden kinkkupalan. Konvehteja meni jo rasia, kaikkea mahdollista olen mättänyt.

Verottajan silmille vatsani räjähtäköön!

juissiRe: OT24.2.2016 18.32
http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-2000001121229.html

Lapsuus vaikuttaa terveyteen koko elämän.

Näinhän se on. Kokemukseni mielenterveyden ongelmista ja mitä olen muitakin potilaita seurannut: heidät on saatettu murskata jo lapsuudessa.
On tapahtunut järkyttäviä asioita, on eletty rakkaudettomuudessa monesti alkoholiongelmaisessa perheessä. Kukaan ei ole kysynyt koulun jälkeen miten meni koulussa ja oletko syönyt? Vain pelkoa ja ahdistusta, traumaattisia kokemuksia, jotka elämän ihme kasvavassa lapsessa selvittää.
Valitettavasti jäljet jäävät. Potilaita ei osata hoitaa. Rakkautta ei jaeta resepteillä. Lääkkeet turruttavat, eivät paranna. Uskoa ei valeta verikokeilla vieläkö maksa ja munuaiset jaksavat?

Suomi on Rakkauden kehitysmaa.

refluksikurkkuRe: OT24.2.2016 20.57
Sitrus, puhuit viime vuonna että soitat lapsuutesi tilanteissa mukana olleelle tädillesi, jonka kanssa et ole puhunut pariinkymmeneen vuoteen .... saitko soitettua hänelle? Saitteko puhuttua asioista?

SitrusRe: OT25.2.2016 22.48
Soitin!

SitrusRe: OT25.2.2016 22.49
Kaiken sä muistatkin!

juissiRe: OT9.3.2016 21.01
Tätini on ollut iätkaiket ahkera itsensä hoitaja ja hän käy tällaisessa paikassa silloin tällöin. Itsellä ei ole varaa. Mitä lie 400 viikko. No jos menisi viikoksi johonkin hotelliin, niin menisi enemmänkin. Jos tämä koetaan mainostamiseksi, niin poistettakoon.

http://www.perinnepirtti.fi/fi

ZenaRe: OT10.3.2016 10.01
Kiitti Juissi tuosta sitruunahappo-linkistä. Enpä olisi tuotakaan tienny ilman tuota linkkiä.
Juissi minä olen harkinnut vakavasti itseni irtisanomista koska siellä minun työpaikalla on oikeasti vakava sisäilma-ongelma eikä nyt tehdyt pikku remontit auta mitään. Esimies kiistää ongelman ja väittää että ne ketkä oireilee on muoti-ilmiön perässä keksineet oireet päässään. Tietenkin voisin vetää tämän koko prosessin virallista kautta ja epäilen että paikka voisi joutua pahimmassa tapauksessa käyttökieltoon. Nyt on pari ammattitauti-epäilyä astmasta mutta tutkinta on pysähtynyt tupakanpolton takia. Olen miettinnyt että koska terveyteni on huonoissa kantimissa minun ei kannata ruveta tappelemaan vaan koetan saada mielummin eropaketin ja lähden litomaan, esim. opiskelemaan. Lääkäri suosittelee sitä myös.

ZenaRe: OT10.3.2016 13.32
Selvennän vielä että meillä töissä on kaksi joilla on astma puhjennut noissa tiloissa ollessamme ja molemmissa tapauksissa on vahva ammattitauti-epäily, mutta koska molemmat henkilöt tupakoivat tt-lääkäri syyttää astmasta tupakointia ja homma kuivui kasaan.

Itse en polta, en ole koskaan polttanut.

Pohdin aiemmin kovasti tuota virallista kaavaa eli työsuojelupiirin kautta homma etenemään, mutta minun on keskitettävä voimani paranemisen ja tällä hetkellä tuntuu vain että haluan pois sieltä.

Tintti2Re: OT10.3.2016 16.19
Vai että muoti-ilmiö???? Voi hyvä yksinkertaisuus !!!
Homeongelmat ja homesairaita lisääntyvät koko ajan.....johtuuko leudoista talvista että homeelle hyvät olosuhteet kasvaa, alkaako työpaikkarakennukset olemaan niin vanhaa mallia että niiden kunnossapidossa esintyy puutteita...mene ja tiedä!
Verikokeillahan kyllä selviää mille homelajeille on altistunut mutta tuskin työnantajat kustantavat niitä tutkimuksia ellei selvää näyttöä ole.
Olen sanonut saman aikaisemminkin...jos yrittää saada sairastumista homealtistuksen piikkiin niin se on yhtä vaikeata kuin kuseminen vastatuuleen :-[

ZenaRe: OT10.3.2016 17.47
Tintti2, just noin! Olen sanonut töissäkin että en väitäkään että kaikki minun ongelmat on sisäilmasta lähtöisin vaan että sisäilma pahentaa oireita ja aiheuttaa lisäoireita ja hankaloittaa paranemista ja työpäivästä selviämistä. Mutta mitästä tyhjää, olen kuulemma keksinyt itse koko ongelman ja saanut muutkin mukaan vouhotukseen. :D
Olen minä vaan melkoinen taikuri ja minun kannattaisi varmaan harkita poliitikon uraa kun kerran osaan vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Yhtä kaikki minut leimattiin hankalaksi työntekijäksi, epävakaaksi, epämotivoituneeksi, mielenterveyttäni on kyseenalaistettu. Aika klassista mustamaalausta. Työkaverit eivät käsitä tätä lainkaan, eivät pidä minua ollenkaan tuollaisena vaan aina autan, olen asiallinen ja ystävällinen vaikka mikä olisi.
Kaikessahan on kyse siitä että vastuunkantajaa/maksajaa ei löydy ja on helpompi savustaa ulos oireileva(t) ihminen kuin myöntää ongelman suuruusluokka. Mutta näissä ongelmissa viivyttely tuskin auttaa mitään, kyllä se ongelman suuruus siellä jossain vaiheessa räjähtää käsiin, huolimatta siitä että minä olen jo jossain muualla. Että onnea vaan vastuuhenkilöille siinä vaiheessa. Saavat siinä sitten valvoa öitään, sikäli kun omaavat omatunnon ja kyvyn myötätuntoon.

juissiRe: OT11.3.2016 22.43
Kun on kysymys rahasta, niin sitähän se on.

Sano Zena lekurille, että sinä tulet taikomaan seuraavankin työpaikan nurin joten kirjotappa mulle eläkepaperit. Lähdemme juissin kanssa reissuamaan. Emmekä palaa.

ZenaRe: OT12.3.2016 9.36
Joo, näin tehdään. :D

Tintti2Re: OT12.3.2016 12.42
juissi ja Zena, ottaisitteko mutkin följyyn? :-)
Joskus tuntuu että sitä haluais lähteä karkuun refluxia/stressiä mutta ei kai sekään auttais' , kyllä ne seuraisi uskollisena mukana :-D

ZenaRe: OT12.3.2016 13.39
Totta kai otetaan.;) Paitsi että minä en voi matkustaa pitkiä matkoja autolla, junalla tai lentokoneella koska minunkin refluksi-ongelmat on mukana. Että se siitä. Onneksi on netti.

juissiRe: OT12.3.2016 18.28
No minä jo arvasin, että Tintti jo kuumottuu. :D

Tästä tulee vielä kova juttu. Ladatkaa oksennuspussinne! Suomen Refluksiretkeilijät ry järjestää maailmanympärysmatkan.

Tintti2Re: OT12.3.2016 19.41
Vaikkei nyt ihan maailmanympärysmatkalle :-)

ZenaRe: OT12.3.2016 21.26
Olishan se menoa ja meininkiä jos vaikka kokoonnuttaisiin laivaristeilylle. Ajatelkaa, matkustaminen, laivan keinunta, herkkubuffetit, juomaa ja laulua tarjolla... mitenhän meille kävisi :D
Ja kun kysytään että onko erityistarpeita niin...
Pitäisi varmaan varmistaa onko laivan lääkintämiehillä varmasti kaikki lääkitys kuten nestemäinen Somac ynnä muut elvytysvälineet valmiudessa.
Tai missä voin säilyttää omia eväitä. ;)

Tintti2Re: OT12.3.2016 21.47
Niinpä :-)
Naama peruslukemille...onko ollut mitään refluksikko-kokoontumisia jossain päin Suomea?

juissiRe: OT13.3.2016 1.06
On kuulemma ollut kokous. mutta jotain oli alkanut siellä närästämään.

AnnaMyyRe: OT13.3.2016 7.44
Juissi:DDD

juissiRe: OT13.3.2016 8.40
Ainahan sitä voi alkuun perustaa vaikka Facebookkiin ryhmän. Siellä kommunikointi on hieman helpompaa. Kuka alkaisi ylläpitämään ja mikä nimeksi?

Närästäjät Oy ab? :D

Sisä-Suomen laavamahat?

Yön yskijät et tuskaiset?

SitrusRe: OT14.3.2016 22.33
Mäkin etsin kerran refluksiryhmää fb:stä. Muistaakseni joku löytyikin, mutta siinä oli ihmeen vähän jäseniä. En liittynyt.

Joitain ryhmiä on todella vaikea löytää ihan siksi, että nimi on niin kekseliäs, ettei sitä hoksaa. Esimerkkinä ompelijoiden ryhmä "Saumanvara".

juissiRe: OT29.3.2016 22.31
Koska tämä aihe liittyy hyvin voimakkaasti meidän terveyteemme, laitan linkin tähän videoon. Jos joku on hyvin herkkä, niin en suosittele katsomaan.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=520&v=0VBTv96-FHw

juissiRe: OT6.4.2016 7.35
Auringot nousevat
auringot laskevat

meret vetäytyvät kiinni

täällä ei tuule koskaan
kai koskaan kai koskaan

jo toinen saaliiton viikko

käy ketju yhä raskaammaksi nostaa

sinä annat katseesi horisonttiin

poljet hiekkaa kunnioittavin askelin

varjon kiertäessä ympärilläsi kuin

epäusko erämaassa

olet kaunis, tyyni ja kaukainen

tahtoisin olla mies joka tuo sinulle illalla kalan.


(t. onnenpoika)

juissiRe: OT6.4.2016 16.03
Jaaha, tuli näköjään valomerkin jäljeen innostuttua runoilemaan. Ei oikein olisi tänne kuulunut :D

Merkittävää kuitenkin on, että vaikka treffien jälkeen tulin sitten varsin päihtyneessä tilassa kotiin ja kun aiemmin puhuin siitä traumasta joka mahaan koskee.

Se trauma tuli ulos. Itkin tunnin ajan ja se itku on hyvin erilaista. Siinä kyyneleet tosiaan lentää ja sielu puhdistuu. Mielessä pyörii kuvat, kun oli pieni poika ja pelkäsi yksin, rukoili Jumalaa hätäänsä.

Kyllä on nöyrä ja kiitollinen olo.

juissiRe: OT13.4.2016 15.24
Ongelma

Monet meistä havaitsivat, että meillä oli useita yhteisiä luonteenpiirteitä sen seurauksena, että olimme kasvaneet alkoholistisessa tai toimintahäiriöisessä kodissa. Olimme tulleet sellaisiksi, että tunsimme olomme eristetyiksi ja vaivaantuneiksi muiden ihmisten, erityisesti auktoriteettihahmojen seurassa. Suojellaksemme itseämme meistä tuli mielistelijöitä, vaikka siinä ohessa kadotimme identiteettimme. Joka tapauksessa erehdyimme pitämään kaikkea henkilökohtaista arvostelua uhkana. Meistä tuli alkoholisteja (tai harjoitimme jotain muuta addiktiivista käyttäytymistä) ja/tai menimme alkoholistien kanssa naimisiin. Jos emme onnistuneet siinä, löysimme muita pakonomaisesti käyttäytyviä persoonallisuuksia, kuten työnarkomaaneja, täyttääksemme sairaan tarpeemme hylkäämiseen.

Elimme elämäämme uhrin näkökulmasta. Koska meillä oli ylikehittynyt vastuuntunto, huolehdimme mieluummin muista kuin itsestämme. Saimme syyllisyydentunteita, kun nousimme puolustamaan itseämme sen sijaan, että olisimme antaneet periksi muille. Niinpä meistä tuli ennemminkin reagoijia kuin toimijoita ja annoimme muiden ottaa aloitteen haltuunsa. Olimme riippuvaisia persoonallisuuksia, jotka kammosivat hylkäämistä, ja olimme valmiit tekemään lähes mitä tahansa jatkaaksemme suhdetta, ettemme tulisi emotionaalisesti hylätyiksi. Siitä huolimatta valitsimme yhä uudestaan turvattomia ihmissuhteita, koska ne vastasivat hyvin lapsuutemme suhdetta alkoholistisiin tai toimintahäiriöisiin vanhempiin.

Nämä oireet alkoholismin tai muun toimintahäiriön perhesairaudesta tekivät meistä ?myötäuhreja?, siis sellaisia, jotka omaksuivat sairauden piirteet, vaikka eivät itse välttämättä juoneet koskaan. Opimme lapsina vaimentamaan tunteemme ja aikuisina pidimme ne haudattuina. Tämän ehdollistamisen seurauksena sekoitimme rakkauden sääliin ja meillä oli taipumus rakastaa niitä, joita saatoimme pelastaa. Mikä vielä tuhoisampaa, tulimme riippuvaisiksi kiihtymyksestä kaikissa toimissamme suosien mieluummin jatkuvaa sekamelskaa kuin toimintakykyistä ihmissuhdetta. Tämä on kuvaus, ei syytös.

AAL

SitrusRe: OT13.4.2016 16.39
No jopas, olipa tarkkanäköistä analyysiä Juissilta! Noinhan se on. Ei ole varmaan sattumaan, että monella refluksikolla on paljon rikkinäisyyttä ja kieroumaa elämässä. Ei se kai ole uutinen, että ruoansulatus reagoi tunteisiin.
Ymmärsin kaiken muun, paitsi AAL

SitrusRe: OT23.4.2018 6.14
Oliko joukossamme muita espanjan harrastajia?
Kai olette huomanneet 1920-luvun elämää käsittelevän draamasarjan La Senora?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: