Keskustelu

Nainen 20+Diapam & Tähystys ei onnistunut - mitä seuraavaksi?28.12.2023 15.48
Minulle tähystys tehty kymmenisen vuotta sitten, mutta tänään oli toinen aika, kun sellaiselle oli taas tarvetta. Ensimmäinen kerta jätti kamalat traumat. Kokeilin siis nyt hoitajien pyynnöstä Diapamia (8 mg), luotin, että sillä lähtee pahin paniikki. Mainittakoon, että olen nuori aikuinen ja painan noin 47 kg.

Paniikki ei kuitenkaan lähtenyt - tilalle tuli kauhea viha operaatiota kohtaan, oikein kiukku. Kerroin olotilastani ja harmittelin, ettei diapam auta. Lääkäri totesi, että minun pitää tehdä yhteistyötä ja lopettaa hermoilu.

Lääkäri kokeili kerran laittaa letkua ja kun yökkäsin ja pudistin päätä, veti letkun pois ja totesi, ettei minun kanssa voi tehdä yhteistyötä, ja että "tämä sinun tähystysaikasi oli tässä". Harmitti, oikein suututti ettei voinut ymmärtää tilannettani, kovaa paniikkia diapamista huolimatta. Paniikista kun soitin etukäteen ja lupasivat ottaa sen huomioon. Eikä halunneet humauttaa, koska siihen kuulemma liittyy liikaa riskejä.

En saanut ohjetta tulevaisuuteen, en saanut neuvoja, mitä seuraavaksi tehdään. Tämä oli näin "oma vikani" kun en pysty siihen. Olo on henkisesti kurja ja pettynyt.

Mitä te olette samassa tilanteessa tehneet seuraavaksi? Onko Diapam aiheuttanut teille vastaavia vihaisuus-olotiloja?

Refluksi-tyyppiRe: Diapam & Tähystys ei onnistunut - mitä seuraavaksi?31.12.2023 3.11
Tehty kahdesti. Siis ihan ok menneet... mulla on ksnssa hyvin herkkä yökkimisrefleksi kyllä.
minäkin pyysin sen esilääkkeen, mikä lie ollut en muista nyt, mut ei se vaikuttanut minuun mitään kun käytän Xanoreita (Diapamia vahvempi). Mulle Xanorista tulee vihaisuutta kanssa. Se on yleensä semmoinen rebound ilmiö...bentsoilla taipumus tehdä tuota joillekin.

Olisiko se seuraava askel se kevytnukutus, ootko kysellyt?

TillinenRe: Diapam & Tähystys ei onnistunut - mitä seuraavaksi?1.1.2024 22.44
Yksi vaihtoehto voisi olla nenän kautta tehtävä gastroskopia. Ainakin Porissa Terveystalossa on käytössä tällaiseen toimenpiteeseen sopiva laite, en tiedä onko muualla.

Minulle ei ole tehty gastroskopiaa muuten kuin juuri nenän kautta kahdesti, joten en voi suoraan verrata suun kautta tehtyyn, mutta halusin juuri nenän kautta tehtävän, koska ajattelin sen helpommaksi.

Tietyssä vaiheessa siinäkin tulee yökkimisreaktiota, mutta ei ainakaan minulla kovin pitkään tai kovin vahvasti. Tähystimen työntäminen sieraimeen on toki epämiellyttävää, kun se sierain tuntuu liian ahtaalta ja sitä silti sinne työnnetään, mutta jälleen ainakin oman kokemukseni mukaan tämä on ihan hyvin kestettävissä. Varsinainen kipu tuossa sieraimeen työntämisessä on aika vähäistä, enemmän se on vain sellaista painamisen tunnetta. Tuon kaksi kertaa kokeneena en haluaisi sitä "perinteisempää" tähystystä koskaan tehdä, eli ihan tyytyväinen olen ollut tuohon.

SanniinaRe: Diapam & Tähystys ei onnistunut - mitä seuraavaksi?2.1.2024 12.03
Muistan menneeni ensimmäiseen gastroskopiaan luottavaisin mielin ja hyvästä ohjauksesta ja onnistuneesta toimenpiteestä kokemus oli todella kurja -mieletön pakokauhu ja yritin vain keskittyä ajatukseen, että tästä jos selviän hengissä, niin ikinä ei enää tehdä uudestaan. Seuraava kerta tuli vuoden sisään ja kokemuksestani kerrottuani sain kanyylin kämmenselkään ja dormicum lääkityksen, jonka turvin kokemus oli unenomainen, joskin ihan valveilla olin kaiken aikaa. Vaihtoehtoja siis on, jos ja kun tähystys on tehtävä.

Refluksi-tyyppiRe: Diapam & Tähystys ei onnistunut - mitä seuraavaksi?2.1.2024 17.32
Mulle annosteltiin juuri kesällä toi rauhottava kanyylista, mut ei mitään apua. Mulla on muihin syihin Xanor, joka on vahvin mahdollinen bentso, paljon Diapamia, Dormicumia ym. vahvempi. Olin täysin tietoisessa tilassa toimenpiteen ajan. Mutta tähystäjä tähysti niin nopeaan että sen kesti, 5min ja koeoalat ja toimenpide ohitse
Niin. Tuosta nenän kautta tehtävästä vois kysyä? (Ei omaa kokemusta). Tai sitten se raskaan sarjan vaihtoehto että nukutuslääkäri mukaan ja tähystys lievässä anestesiassa, sillon on taju kankaalla. Näinhän Yhdysvalloissa tehdään pyytämättä. Miksei täällä. Ehkä säästösyy ja anestesialääläreiden kiire?

Mutta tuo yksi vaihtoehto



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: