D-Kiekko taisteli sitkeästi lisäpisteen itselleen

28.11.2018

Tomi Wileniuksen maalijyvä oli tänäänkin kohdallaan

Vain yksi piste tarttui tänään Pyryn matkaan Jyväskylästä, vaikka joukkue johtikin ottelua kahteen otteeseen. D-Kiekko oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen maalein 4-3. Pyryltä ottelussa kaksi maalia onnistui iskemään vahvassa vireessä oleva hyökkääjä Tomi Wilenius.

Kaksi maalia erän loppuun

Ottelun ensimmäinen erä edettiin tasaisissa merkeissä ja pelin painopiste vaihteli päädystä päätyyn. Maalipaikkoja oli Pyryn läpiajoa myöten, mutta avausmaalia saatiin odottaa aivan erän loppuun.

D-Kiekko pelasi kiekon viivaan puolustaja Antton Virtaselle, ja tämän laukaus onnistui ohittamaan Pyryn maalivahti Wille Mattilan. Minuuttia myöhemmin Pyry iski takaisin, kun Valtteri Ylitalo pääsi nauttimaan maalinteosta. Syötöt 11 sekuntia ennen erän päättymistä tulleeseen maaliin tarjoilivat Alex Olkinuora ja Joni Laitila.

Pyryn hallitsema toinen erä

Toisessa erässä peli pyöri lähes poikeuksetta koko erän D-Kiekon päädyssä. Maalivahti Manu Lähteenmäellä piti kiirettä 15 torjunnan muodossa. Lukuisista paikoista huolimatta maali jäi jälleen odottamaan itseään.

Lopulta se kuitenkin tuli, kun Pyry pääsi ylivoimalle. Miika Viinamäki sekä Markus Västilä syöttivät ja Tomi Wilenius tälläsi sydämensä kyllyydestä kiekon maalinperukoille. Pyryllekin tuli erän lopuksi vielä yksi kahden minuutin rangaistus, mutta sen se kesti ilman suurempia ongelmia.

D-Kiekko kiri kaksi kertaa tasoihin

Pyry kesti heti kolmannen erän alkuun alivoiman, mutta sen jälkeen tuli lunta tupaan. Teemu Siironen pääsi minuutti erikoistilanteen päättymisen jälkeen laittamaan pelin tasoihin vastahyökkäyksestä.

Pyry siirtyi takaisin johtoon erän puolivälissä, kun Tomi Wilenius pääsi kuin varkain puikkelehtimaan jyväskyläläispuolustuksen välistä maalintekoon. Syöttöpisteet merkittiin Waltteri Selimgereille ja Miika Viinamäelle. Pyryn johto ei kuitenkaan kauaan kestänyt, kun Ville Hakala nousi röyhkeästi Wille Mattilan vartioimalle maalille ja Antti Karjalainen pääsi laukomaan karakiekon sisään.

Pyry juhli hetkeä myöhemmin jo neljättä maaliaan, mutta syystä tai toisesta tuomaristo hylkäsi maalin. Ottelun ollessa tasan varsinaisen peliajan päätyttyä edessä oli Pyryn toinen peräkkäinen jatkoaika pelissä.

Henri Sandvik oli ainoa onnistuja Pyryltä voittolaukauksissa

Isännät loputa vahvempia

Jatkoaika ei suuria hienouksia tarjonnut ja siirryttiin voittomaalikilpailuun. D-Kiekolta maalinteossa onnistuivat Ville Hakala ja Olli Hakala. Pyryltä kiekon onnistui laittamaan maaliin vain Henri Sandvik, joka tarkoitti sitä, että tarjolla ollut lisäpiste jäi Jyväskylään.

Pyryn ottelut jatkuvat ensi lauantaina, kun Raahe-Kiekko saapuu Nokialle. Joukkueet kohtasivat myös viime viikonloppuna, jolloin Pyry haki Raahesta voiton maalein 7-4. Ottelu alkaa lauantaina Nokian jäähallissa klo 17.