Maalivahdit loistivat Pyryn ja Kiekko-Espoon cup-kohtaamisessa

02.09.2018

Maalivahdit olivat valokeilassa lauantai-illan ottelussa

Pyry ja Kiekko-Espoo kohtasivat eilen Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa, ja ottelusta muodostuikin varsin viihdyttävä välienselvittely. Kotijoukkue Pyry oli lopulta maalin verran parempi ja voitti ottelun maalein 3-2 (1-1, 0-0, 2-1). Ottelun ratkaisuhahmona toimi Pyryn maalivahti Wille Mattila, joka keräsi tililleen uskomattomat 41 torjuntaa.

Tämän tuloksen myötä Pyry varmisti myös jatkoon pääsynsä Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle. Seuraavan kierroksen otteluiden ajankohdat selviävät lähipäivinä.

Ottelu räväkästi käyntiin

Ensimmäinen erä tarjosi heti vauhdikasta peliä, ja erikoistilanteitakin nähtiin neljä kappaletta. Pyry onnistui käyttämään etsikkoaikansa hyödykseen, ja ottelun yhdeksännellä peliminuutilla nokialaiset siirtyivät johtoon ylivoimalla. Markus Västilä pääsi laukomaan kiekon tarkalla laukauksella ohi espoolaismaalivahti Jani Niemisen, Juho Painilaisen ja Aleksi Niemen hienosta alustuksesta.

Kiekko-Espoon jäähyyn johtaneessa tilanteessa Pyry sai jobinpostia, kun joukkueen kapteeni Ossi Pellinen joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Pyry kulutti ensimmäisessä erässä jäähypenkkiä kolme kertaa, mutta Kiekko-Espoo ei onnistunut saamaan kiekkoa ohi varmasti pelanneen Mattilan.

Lopulta, kun erää oli pelaamatta vajaat kolme minuuttia, onnistui vierasjoukkue rikkomaan kuparisensa. Niki Kaila ohjasi Pyrystäkin tutun puolustaja Jami Jokelan siniviivalta lähettämän kiekon maalin perukoille.

Wille Mattila keräsi ensimmäisessä erässä Pyryn maalilla 10 torjuntaa. Jani Nieminen toisessa päässä venytti itsensä kiekon tielle kuusi kertaa.

Jäähyjen täyttämä toinen erä

Pyryn iltapuhde vaikeutui huomattavasti toisen erän alussa, kun Niklas Lehtimäki sai 5+20 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Pyryn hyvin toiminut alivoima ei kuitenkaan pettänyt tälläkään kertaa, vaan kesti täydet viisi minuuttia ilman takaiskuja.

Molemmat joukkueet saivat mahdollisuuksia erikoistilanneosumaan, mutta kumpikaan joukkueista ei onnistunut ohittamaan loistaneita maalivahteja. Lähimmäksi pääsi Juuso Rämö Pyryn pelatessa kahden miehen ylivoimalla, mutta Jani Nieminen otti uskomattoman kopin, jo varmalta maalilta näyttäneessä tilanteessa.

Pyry käytti kahden miehen ylivoimansa aikana myös aikalisänsä, mutta se ei tuottanut johto-osumaa. Wille Mattila torjui erässä 14 kertaa ja Jani Nieminen 13 kertaa.

Pyryn taistelu riitti voittoon

Kolmannessa erässä pelin taso hieman hiipui, mutta maaleja nähtiin kolme kappaletta. Ensin Juuso Meskanen pääsi siirtämään kiekon maaliviivan paremmalle puolelle aivan maalin edestä, Oskari Ojasen ja Waltteri Selimgerein toimiessa syöttäjinä. Reilu minuutti Meskasen maalista, oli Kiekko-Espoo jälleen tasoissa, kun Tatu Kanerva onnistui ohittamaan Mattilan.

Tasatilanne säilyi kahdeksan minuutin ajan, kunnes hurjassa vireessä oleva Alex Olkinuora pääsi iskemään ottelun voittomaalin. Olkinuoran yllättävä ja tarkka laukaus meni aivan ylänurkasta ohi Niemisen, ja nokialaisyleisö sai juhlinnan aihetta. Aleksi Niemi merkattiin maalin syöttäjäksi.

Kiekko-Espoo käytti kolmannen erän lopussa vielä aikalisänsä ja otti Niemisen pois maaliltaan, mutta Pyry kesti vieraiden loppurynnistyksen. Kolmannessa erässä Wille Mattilalle kirjattiin 17 torjuntaa, kun Jani Niemiselle riitti yhdeksän torjuntaa.