Pyry voittoon näytöstyyliin

24.11.2017

Illan parhaat tehoilijat #7 Ojanen hattutemppu ja #14 Selimgerei 1+3

Pyry kävi Porissa vierailemassa ja otti mukaan Nokialle täydet kolme pistettä komealla 1-9-voitolla. Suurimpina KHT:n kurittajina tänään kunnostautuivat Waltteri Selimgerei tehoin 1+3 ja Oskari Ojanen kypärätempullaan. Myös Mikael Saari oli hyvässä vireessä maalillaan torjuen 26 laukausta. Toisessa päässä Niklas Lehti ja Veli-Matti Mäkinen urakoivat yhteensä 49 laukauksen edestä.

Pyryltä hurja ensimmäinen erä

Molemmat joukkueet ottivat erän alussa kahden minuutin rangaistukset ja juuri sekunnilleen KHT:n jäähyn umpeutuessa Pyry pääsi iskemään avausmaalin. Samuli Hietala eteni vahvasti kohti Lehden vartioimaa maalia ja b-pisteen kaarelta laukoi tarkan laukauksen etukulmasta sisään. Maalin syöttivät Jesse Koskelo ja Waltteri Selimgerei, maali merkittiin alivoimamaaliksi. Maali oli Hietalalle kauden ensimmäinen.

Pyry jatkoi vahvaa vyörymistään kohti porilaispäätyä, mutta tulosta saatiin odottaa kuudennelletoista peliminuutille asti Ojasen sivaltaessa maalin edestä Pyryn toisen maalin Tino Kauppisen ja Alex Olkinuoran syötöistä. Pyry ei tähän kauaksi tyytynyt vaan Juho Painilaisen kahdella maalilla meni jo neljän maalin johtoon. Painilaisen maaleista ensimmäisen syöttivät hänen ketjulaisensa Aleksi Niemi ja Joni Lavonen, ja toisen maalin syöttivät Roope Repo ja Jani Lehtonen.

Tilanteen ollessa 0-4 Lehti sai maalillaan tarpeeksi ja hänen tilalleen maalinsuulle luisteli Mäkinen. Vielä erän lopulla Pyry pääsi ylivoimalle ja sen aikana 10 sekuntia ennen summeria helisi jälleen. Alex Olkinuora sai laitettua Matias Simontaipaleen laukauksen irtokiekon maaliin. Simontaipaleen lisäksi maalin syöttäjäksi merkattiin Juuso Rämö.

Erätauolle lähdettiin siis Pyryn vierasjohdossa 5-0. Molempiin päihin sateli kohtuullisen paljon laukauksia tässä erässä, kun KHT:n maalivahdit torjuivat yhteensä 16 kertaa ja Saari torjui 11 kertaa.

Toisessa erässä nähtiin pelin puhuttavin tapahtuma

Toinen erä alkoi samanlailla kuin ensimmäinen päättyi eli Pyryn hallitessa.  KHT ei saanut edes ylivoimamahdollisuuksillaan luotua kunnon painetta kohti Saaren maalia ja Pyry onnistui luomaan alivoimallakin vaarallisia hyökkäyksiä. Maalinteko oli kuitenkin toisessa erässä vaikeaa, kun tuhrittiin läpiajoja ja kilauteltiin tolppia.

Toisen erän loppupuolella nähtiin pelin puhuttavin tapahtuma, kun kotijoukkueen Ville Pihlajamäki taklasi törkeästi Pyryn Eemeli Sormusta kyynärpäällä päähän ja Sormunen paiskautui rajun näköisesti päin laitaa. Pyryn pelaajat Hietalan johdolla saapuivat kouluttamaan Pihlajamäkeä ja tilanne herätti luonnollisesti tunteita myös paikalle saapuneessa Pyryn Fan Clubissa. Tuomari Jonne Mäkisalo ei empinyt heittää Pihlajamäkeä suihkuun, joten Pyry sai viiden minuutin ylivoima, jonka ensimmäinen reilu minuutti kului tasakentällisin Pyryn aiemmin saaman rangaistuksen myötä.

Tasakentällisin Pyry kuitenkin iski toisen erän ainoan maalin. Mäkisen vartioimaan maaliin oli jäänyt liikaa tilaa ja Ojanen onnistui tästä rankaisemaan Selimgerein ja Revon toimiessa syöttäjinä. Toisessakin erässä nähtiin paljon laukauksia Mäkisen torjuessa 17 kertaa ja Saaren jälleen 11 kertaa.

Kolmannessa erässä pelailun makua

Heti kolmannen erän alkuun Pyry pääsi ylivoimansa aikana iskemään illan seitsemäntensä, kun Ojanen täydensi hattutemppunsa Selimgerein oivaltavasta syötöstä. Myös Joni Laitila sai tähän maaliin syöttöpisteen. KHT:n viiden minuutin jäähyn umpeuduttua Pyryn Niemi sortui korkeaan mailaan, mutta KHT ei neljän minuutin ylivoimallaan saanut kiekkoa pömpeliin, vaikka lähellä kävivätkin.

Lopulta porilaisetkin saivat rikottua kuparisensa Toni Lampon ohjatessa taitavasti Markus Lammin lähettämän kiekon ohi Saaren. Pyry ei maalista kuitenkaan liikoja masentunut vaan iski kaksi maalia vastaukseksi. Ensin jo kolme syöttöpistettä kirjannut Selimgerei pääsi myös maalintekijöiden listalle Kauppisen ja Teppo Antilan syöttäessä ja seuraavassa vaihdossa Rämö iski illan viimeisen maalin Simontaipaleen ja Juha Korkeamäen syötöistä.

Loppuerässä ei enää paljoa hienouksia nähty eikä ensimmäistäkään tilastomerkintää, joten ottelu päättyi siis Pyryn voittoon 1-9. Ottelun jälkeen joukkue kävi vielä kiittämässä kovasti kannustaneita fanejaan, jotka siivittivät Pyryn komeaan vierasvoittoon. Kolmannessa erässä Mäkinen urakoi 16 laukauksen edestä, kun taas Saari sai tyytyä 5 torjuttuun laukaukseen.

Pyry on tositoimissa jälleen huomenna, kun Kajaanin Hokki saapuu Nokialle klo 17.00 alkavaan otteluun. Kyseessähän on Rokkia & Hokkia-tapahtuma, ja ovet avautuvat klo 16.00!

Kuva Harri Hedman (arkisto)

28.03.2024Pääsyliput Mestis-karsinnoissa
28.03.2024Pyryn kausi jatkuu Mestis-karsinnoissa - "Meillä on täydet mahdollisuudet"