Kiihkeä kärkikamppailu päättyi Pyryn voittoon

23.11.2017

Nokialla pelattiin keskiviikkoiltana kärkikamppailu Pyryn ja HCIK:n välillä, ja ottelu oli odotetun tasainen. Pyry otti lopulta tärkeät kolme pistettä 3-2-voiton myötä. Ottelussa avainasemassa olivat tänään upeat pelit pelanneet maalivahdit Tomi Rautio ja Kalle Hokkanen, joka muistetaan Nokialla viime kaudestaan Pyryn maalinsuulla. Rautiolle kertyi 34 ja Hokkaselle 32 torjuntaa, joihin mahtui lukuisia paraatitorjuntoja.

Peli alkoi odottelevasti

Ensimmäisessä erässä ei pahemmin tilastomerkintöjä nähty ja erän alkuun maalipaikatkin olivat vähissä. Pyry sai erän ainoan jäähyn myötä ylivoimamahdollisuuden kahdeksan minuutin pelin jälkeen, mutta ei tätä vielä hyödyntänyt.

Kaksi minuuttia jäähyn umpeutumisen jälkeen Pyry kuitenkin iski. Jani Lehtonen antoi keskialueella pitkän poikittaissyötön Eemeli Sormuselle, joka vapautti Lehtosen etenemään kohti maalia. Lehtonen ohitti kaarinalaispuolustuksen komeasti ja ampui tarkan laukauksen ohi Hokkasen.

HCIK alkoi saada painetta Raution vartioimalle maalille yhä enemmän mitä vanhemmaksi erä kävi ja saikin muutaman todella vaarallisen tekopaikan. Rautio kuitenkin pelasti Pyryn useaan otteeseen. Ehkäpä paras paikka siunaantui Joni Seinelälle, jonka laukauksen eteen Rautio kuitenkin ilmiömäisesti heittäytyi.

Lisämaaleja erässä ei enää nähty, joten näin ollen erätauolle siirryttiin Pyryn johtaessa 1-0. Rautio torjui ensimmäisessä erässä yksitoista kertaa ja Hokkanen seitsemän kertaa.

Toisessa erässä alkoi tapahtua

Toinen erä oli jäähyjen säväyttämä, joukkueiden ottaessa yhteensä kuusi kahden minuutin rangaistusta. Pyrylle näistä annettiin neljä, joten kaarinalaisten ylivoimakuviot olivat kovassa käytössä. Pyry kuitenkin kesti kunniakkaasti alivoimansa, viimeistään uhrautuvasti heittäytymällä kiekon eteen tai sörkkiessä kiekon pois vaara-alueelta.

Vieraat saivat erässä kuitenkin tasoituksenkin aikaan hieman erän puolivälin jälkeen. Rautio esti ensin läpiajon tulemalla kiekkoa vastaan, mutta hänen purkunsa suuntautui suoraan viivalla valppaana olleelle Otto Rehelmälle, jonka laukoman kiekon Teemu Hannula ohjasi maalin perukoille.

Vaikka toinen erä olikin ylivoimien myötä kaarinalaisten hienoista hallintaa, menivät torjunnat lähes tasan Raution napatessa taas yksitoista laukausta kiinni ja Hokkasen kymmenen laukausta.

Kolmannessa erässä tunteet kuumentuivat

Pyry sai kolmanteen erään loistavan alun, kun vain kahden minuutin pelin jälkeen Joni Lavonen iski ylivoimalla taululle 2-1-lukemat. Lavosella oli helppo työ täräyttää kiekko maalin kulmalta sisään Aleksi Niemen oivaltavasta syötöstä. Myös Jesse Koskelo merkkautti itselleen tähän maaliin syöttöpisteen.

Tämän jälkeen Matias Simontaival ja Johannes Lehto ottivat yhteen väkivaltaisuusjäähyjen arvoisesti. Tilannetta edelsi kyseenalaisesti viheltämättä jätetty Simontaipaleeseen kohdistunut kampitus, josta nokialaisjoukkue ja – yleisö tulistuivat.

Neljällä neljää vastaan pelatessa Pyry pääsi lisäämään johtoaan. Ensin Lavonen pääsi nokikkain Hokkasta vastaan, mutta Hokkanen veti pidemmän korren. Kiekko ei kuitenkaan ollut täysin HCIK-maalivahdin alla ja Roope Repo pääsi iskemään Pyryn kolmannen. Juha Korkeamälle merkattiin maalin toinen syöttöpiste.

Varsinainen peliaika alkoi lähestyä loppuaan ja HCIK:n kiri ei ollut ottanut alkaakseen. Sen aloittamiseen he saivat loistomahdollisuuden päästessään kahden miehen ylivoimalle pelikellossa ollessa seitsemän minuuttia aikaa jäljellä. Kaarinalaiset käyttivät myös aikalisänsä valmistellessaan viimeisiä iskujaan.

Minuutin Pyry kesti kahden miehen vajaalla, mutta lopulta se maali sieltä tuli. Rautiokaan ei enää ehtinyt Lehdon tulisen laukauksen eteen, ja ottelu kaventui tilanteeseen 3-2. HCIK myllytti vielä rajusti jälkimmäisen ylivoimansa loppuun, mutta Pyry taisteli ja kesti.

Pyryn päästessä taas täysilukuiseksi HCIK:n kiri vaikeutui ja Pyrykin pääsi luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta Hokkanen piti kaarinalaiset pelissä mukana. Minuutti ennen erän päättymistä HCIK:n Miro Kivisen purku suuntautui epäonnekkaasti sivuverkkoihin ja Pyry pääsi kuluttamaan ajan rauhassa loppuun ylivoimansa ansiosta. Näin ollen Pyry otti hienon 3-2-voiton ja paranteli asemiaan sarjataulukossa.

Pyryn ottelut jatkuvat perjantaina Porissa KHT:n vieraana. Seuraava kotiottelu koittaa heti perään lauantaina, kun Kajaanin Hokki saapuu Nokialle klo 17.00 alkavaan otteluun.