- Kari kolehmainen Samaa tarkoittava suhdelaskenta

Kultainen leikkaus kirjallisuudessaenglish_translation.jpg

Golden Ratio in the Literature

Kultaisesta leikkauksesta ei ole suomenkielistä kirjaa. Hakusana englannin kielellä, ei muuta tilannetta sanoilla Golden Mean, Golden Section jne. Lukusuhde jää avoimeksi, kuten se on jäänyt tulkitsematta tuhansia vuosia tätä ennen. Kirjastonhoitaja ehdotti Encyclopedia Britannica tietosanakirjaa. Kirjasta ei löydy artikkelia aiheesta kultainen leikkaus. Kirjassa on sen sijaan runsaasti viittauksia artikkeleihin, joissa mainitaan kultainen leikkaus. Kirjan painos tosin yllätti tuoreudellaan. Maakuntakirjastossa sanahaku - kultainen leikkaus - kirjaston avustajan kanssa tuo kourallisen esimerkkejä lähinnä aikakausilehdistä.

pencil.jpgLyijykynä kuvassa ei ole katkennut kultaisen leikkauksen suhteessa. Kultainen leikkaus murtumakohdassa on mukana ja selitetään aluksi ihmisen luiden kautta ja myöhemmin raudan eli teräksen lujuutena. Saamme tietoa lukusuhteesta, liittyen tekniseen suunnitteluun ja käsitteellisiin arvoihin. Sana kultainen leikkaus, antaa yksiselitteisen kuvan suomen kielellä ilmaisten. Yleisesti sana vastaa englannin kielen Golden Section merkitystä. Verratessa sanaa englannin kieleen, saamme kolme poikkeavaa merkitystä.

Golden Mean
Ymmärretään filosofian kautta.
 
Golden Section
Janan jakaminen kultaisen leikkauksen mittasuhteessa 8:5.
 
Golden Ratio
Asioiden tarkasteleminen lukusuhteen 1,618 kautta kokonaisuutena.
Luemme kultaisesta leikkauksesta historiassa. Nautimme historian henkilöiden loistavasta ajattelun taidosta, joilla on samaa tarkoittavuus laskennan kanssa. Hämmästymme heidän ajattelunsa kaukonäköisyydestä. Tämän jälkeen laskemme esimerkkejä kuolevaisesta ja kuolemattomasta. Lopulta esitys muodostaa kattavan kokonaisuuden, jota ei ole aikaisemmin esitetty. Lähes kaikki laskenta tapahtuu tavalla, joka poikkeaa meille opetetetusta. Se mitä on opetettu, ei ole muodostanut yhtenäistä tarkastelua ilmiöiden kesken. Esittely ei ole historiaa, vaan tätä päivää ja tulevaisuutta. Kommentit asioiden yhteydessä, liittyvät suhteellisuuteen, johdattavat ympäröivän todellisuuden havaitsemiseen. Pythagoras, Albert Einstein. Johannes Kepler, Arkhimedes jne.

 

Back_Arrow.jpg

30.11.2014*09:22 (26 - 889)
www.karikolehmainen.com
epcalculation@gmail.com