Kauniit ja Peruuttajat

Lauantai 18.2.2017 klo 12.55 - Reijo


Tytöt oli kauniita ja pojat komeita eilisissä "vanhojen tansseissa". Oli ilo silmälle katsella nuorten tanssahtelua. Totuus sitten jossain vaiheessa varmaan valkenee. Ei elämä ole pelkkää tanssia, eikä maailma niin ruusuista, kuin tuossa vaiheessa voi näyttää. Koulutuspaikkoja ei riitä kaikille, eikä ainakaan mieluisia. Ylioppilaslakki ei vielä tarjoa mahdollisuutta päästä kiinni työpaikkaan. Sitkeyttä ja tarmokasta yritystä tarvitaan vielä vuosiksi eteenpäin. Tsemppiä kaikille tuossa elämänvaiheessa oleville!

Perussuomalaiset ovat saaneet pilakuvissa "peruutussuomalaisten" pilkkanimen. Pitäähän tuo osittain paikkansa, mutta samaan joukkoon kuuluvat myöskin Kepu ja kokoomus. Tai oikeastaan kaikkia vallassa olevia puolueita tuo aika ajoin vaivaa. Edelleen pitää paikkansa varmasti joskus ennenkin mainitsemani asia. Miksi julistaa asioita puolivalmiina ja suunnittelemattomina ikäänkuin asioista olisi päätetty. Tähän syyllistyi myöskin Timo Soini huvipursi ja juppikootteri kommenteillaan. Molemmille olisi veroa voitu kyllä lätkäistä. Joku ostaa kolmesataatuhatta euroa maksavan veneen, mutta itku tulee, jos siitä verotetaan 300 euroa. Olisiko pitänyt hieman pienentää venettä. Mikään ongelma ei varmasti olisi nykypäivänä rajata veneveron ulkopuolelle ne veneet jotka ovat työ- tai esim. pelastuskäytössä. Tässä on hieman sama maku, kun aikanaan demarit poistivat varallisuusveron. Hyväosaisia ei uskalleta verottaa siitäkään omaisuudesta joka tavallisen tallaajan mielestä on turhanaikaista rehvastelua. Ovathan nämä ökyveneilijät ja muut omaisuuksillaan rehvastelijat toki veroa maksaneet tuloistaan. Kysymys on kuitenkin siitä voiko joku ihminen olla toista kovin paljon arvokkaampi kerätessään suuria omaisuuksia. Voiko joku tehdä töitä niin paljon enemmän tai paremmin, että saa esim. 10, tai jopa kolmekymmenkertaisen palkan tai eläkkeen.

Aito avioliitto kansalaisaloite koki odotetun takaiskun eduskunnan äänestyksessä. Muutamia ryhdikkäitä kansanedustajia oli vielä pitämässä yllä Raamatun mukaista opetusta avioliiton perimmäisestä tarkoituksesta. Avioliitossa kuuluu olla isä ja äiti. Ainoastaan tällaisella pariskunnalla on mahdollisuus saada keskenään lapsia. Kaikki muu on luonnotonta ihmisen haluihin perustuvaa, jota ei olisi tarvinnut avioliittolain muutoksella suojata.