Hyvää itsenäisyyspäivää!

Share |

Keskiviikko 5.12.2012 klo 17.29


Hyvää itsenäisyyspäivää!            mirja_suihkulhteell_12062007_001.jpg

Tänään itsenäisyyspäivän aattona pidimme eduskunnassa juhlatäysistunnon, jossa kaikki eduskuntaryhmät yhdessä tukivat sotainvalidien kuntoutukseen pääsyn helpottamista. Nykyisellään vähintään 25 prosentin sotavammahaitaksi saaneet invalidit saavat korvatun laitoshoidon. Esityksen mukaan korvattu hoito pitäisi tarjota vähintään 20 prosentin haitan sodissamme saaneille. Näihin ajatuksiin on helppo yhtyä kiitoksena maamme itsenäisyyttä puolustaneille ja heidän kunnioittamisekseen.

Huomenna on taas aika minun ja mieheni päästä osallistumaan tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Itsenäisyyspäivään kuuluvat perinteet, ja on hienoa päästä jälleen juhlimaan 95-vuotiasta Suomea presidentin linnaan.

95-vuotias kotimaamme on verrattain nuori. Siksi onkin tärkeä pysähtyä vähintään kerran vuodessa pohtimaan sitä, mitä vapaassa Suomessa kasvaminen on meille merkinnyt. Samalla on syytä myös katsoa eteenpäin – miten voimme jatkossakin pitää Suomen hyvänä maana elää. Itsenäinen Suomi on ollut kansanvallan taidonnäyte, ja kansaa on kuunneltava Suomen kehittämisessä jatkossakin.

Arvokasta itsenäisyyspäivää kaikille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini