Kuntavierailulla Raahessa

Share |

Tiistai 25.10.2011 klo 9.37


Olin maanantain liikenteessä Raahessa koko päivän kollegani Inkeri Kerolan kanssa. Mukaan mahtui yrityskäyntiä, kaupungin ajankohtaisia asioita ja järjestöväen tapaaminen. Touhukas päivä.

Kyllä me suomalaiset syödään ainakin täällä pohjoisessa leipää. Uutiset kertovat karppausinnosta ja leipomoiden lakkautuksista. Ainakin Pulla-Pirtillä tehdään myyntiennätyksiä. Ovat tuotteistaneet oman karppileivänkin. 

Raahen kasvu ja kehitys tekivät vaikutuksen. Kultakaivos, sataman laajennus sekä ydinvoiman rakentaminen pakottavat meidät työskentelemään ankarasti 8-tien parantamiseksi. Kyseinen tie ei ole maakunnan kärkihanke, mutta kiireellisyyden vuoksi tarpeet menevät ohitse. Näin liikenneministeri Kyllönen vastasi muutama viikko sitten eduskunnassa talousarviokeskustelussa, kun häneltä asiaa kyselin: Voin vakuuttaa, että liikenneministeriö ei ole kyllä se toimija, joka estää hankkeen etenemisen, että kyllä yleensä näihin prosesseihin rahat on löydetty. Tällä hetkellä on tiedossa se, että ydinvoimalaan tarvittava yhteys edellyttää noin 6 miljoonan euron satsausta, ja ajatus on tietysti, että jotta se saataisiin nopeasti, sen voisi toteuttaa mahdollisesti jälkirahoitushankkeena, ja sen lisäksi sitten valtatielle tarvitaan pienehköjä parannustoimenpiteitä: liittymä, kevyen liikenteen väylät ynnä muut, ja niitten arvioidut kustannukset ovat 10 miljoonaa euroa.

Illalla autoilin kymmenen aikaan kotia kohti vielä järjestöväen tapaamisen jälkeen. Keskusteltiin vilkkaasti muun muassa euromaiden talouskriisistä ja hallituksen keskityspolitiikasta. Koulutuskysymykset olivat pinnalla myös paikallisesti Padasjoen koulun osalta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini