Kuntakierroksella

Share |

Keskiviikko 19.10.2011


Vietin maanantain Siikalatvalla. Päivän aikana vierailin Pulkkilan lukiolla, kunnan nokkamiesten juttusilla, ambulanssiyritykseen tutustuen ja vielä järjestöväen tuntoja kuunnellen illan yleisötapahtumassa. Sain palautetta. Sitä varten sitä politiikassa ollaan.

Siikalatvan kuntaliitoksen jälkeisessä ajassa kipuillaan tietysti vielä arkisissa asioissa. Miten peruspalvelut tuotetaan kaikille kuntalaisille? Erityisen huolissaan oltiin nyt hallituksen kaavailemista kuntien valtionosuusleikkauksista ja taas uudesta kuntauudistuksesta. "Sekavalta näyttää ja liikaa palloja ilmassa" - totesivat paikalliset. Suurempi kuntakoko ei tuo Siikalatvalle arjen ongelmien ratkaisua. Sen sijaan toivottiin työrauhaa nyt perustetun terveydenhoidon yhteistoiminta-alueen rakentamiseen ja toiminnan vakinaistamiseen.

Edustajatoverini Risto Kalliorinne (vas.) kirjoitti tänään keskiviikkona Kalevassa: "Keskustan kiihkoilu kuntapalvelut romuttavasta hallituspolitiikasta on siis poliittista propagandaa ja siihen kannattaa suhtautua kriittisesti".

Taidanpa suositella Ristolle myös vierailua Siikalatvan alueella. Saa näppituntumaa, miten hallituksen harjoittama politiikka saa tyrmäyksen.

Lukiovierailulla tuli selväksi, että pienten lukioden ahdinko on todellinen. Aluelukioverkostolla tulee taata, että Siikalatvalla on kattavat lukiokoulutusmahdollisuudet. Pitääkö palata viisikymmentä vuotta sitten olevaan aikaan, että Pulkkilastakin lähdettiin Ouluun lukioon? Mielestäni ei. Koulutuksen tasa-arvo on etenkin sen saavutettavuus.

Erityiset kiitokset Siikalatvan sairaankuljetuksen tiimille! Oli ilo tutustua työhönne. Sain teiltä kotitehtäviä, joiden työstäminen on meineillään. Niihin palataan tuonnempana.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini