Työpino kevenee

Share |

Torstai 10.3.2011 klo 9.59


Eduskuntatyön viimeinen viikko on ollut melko erikoinen. Olemme istuneet valiokuntien kokouksissa tiuhaan yrittäen käsitellä viimeiset hallituksen lakiesitykset läpi. Aika käy tiukalle, ja useita lakiesityksiä raukeaa.

 

 

typino.jpg

 

Ilmapiirin kireydestä tulevien eduskuntavaalien alla kertonee eilinen sanaharkka pääministerin ja opposition välillä. Ei voi muuta todeta, kuin että kyllä meillä näyttää olevan valtakunnassa kaikki hyvin, kun sanavalinnoista tapellaan puolueiden ykköstykkien kesken. Missä todelliset asiat?

 

Sivistysvaliokunnassa saimme valmiiksi "sora"-lain keskiviikkona. Siinä puututaan ammatilliseen ja korkeakouluasteen opiskelijoiden opinnoista erottamiseen ja opinto-oikeuden rajaamiseen. Teimme useita muutoksia pohjaan. Muun muassa rikoksesta epäillyn erottamispykälät poistettiin, ja hyväksyimme valtakunnallisen muutoksenhakuelimen. Opiskelijan oikeusturva parani näillä hyvin.

 

Lakivaliokunnassa tuhatsivuinen esitutkinta- ja pakkokeinolakikäsittely saatiin tänään päätökseen. Huh. Mieletön urakka. Isossa salissa asiasta käydäänkin varmasti värikäs keskustelu.

 

Äänestyksiä on paljon. Puheita vielä enemmän. Päiväohjelma on tällekin päivälle tiivis: kaksi valiokunnan kokousta, ryhmäkokous, täysistunto ja vielä ryhmän oma palaveri-ilta. 

 

Kommentti palautteeseen:

Kiitos Marjo viestistäsi. Puolueemme vaaliohjelmasta pääset tutustumaan kulttuuripoliittisiin linjauksiimme. Tässä linkki ohjelmaan:

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Vaaliohjelma.iw3

Terveisin Mirja


Kommentit

10.3.2011 10.21  Marjo Korhonen

Niin ja unohtui yksi asia kysyä. Millainen on Keskustan nykyinen, ajantasainen kulttuuripolitiikka? Kerrotko lähteen, jos sellainen on laadittu erikseen?
Vihreillä on kilpailukykyinen ainakin ja se on yksi vaalivaltti taatusti saada kulttuurikentän ääniä, jos on uskottava kulttuuripoliittinen linjaus.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini