Lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa

Share |

Tiistai 22.2.2011 klo 10.45


Iloisia ilmeitä, menevää musiikkia, draamaa ja politiikkaa. Nuoret osaavat tehdä päätöksenteosta mielenkiintoista!

 

Maanantaina sain olla mukana Oulussa lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa jo kolmannen kerran. Pääajatus on, että nuoret päättävät nuoria koskevissa asioissa.

 

Eri puolilta kaupunkia kootuissa oppilaskunnissa oli valmisteltu aloitteita, säästökohteita ja ideoita nuorten asioiden parantamiseksi. Samalla ehdotukset kilpailivat 6000 euron toteuttamismäärärahasta.

 

Mitä sitten esitettiin? Kasvisruokapäivää, liikuntatuntien lisäämistä, koulujen urheilukenttien ja pihojen kunnostuksia, luistinradalle koppeja, pyörätien rakentamista ja tietokilpailuja.

 

Hyväksytyksi tuli suurella äänivyöryllä sairaalakoulun viihtyvyyden parantamiseen rahaa, jolla toivottiin pelejä ja muuta toimintaa. Päätös yllätti positiivisesti. Kannettavat läppärit saivat vain muutaman liputtamaan niiden ostamista jokaiselle koululaiselle. Lapsilla on arvot kohdallaan.

 

Kehittämis- ja säästöehdotuksiakin oli runsaasti: automaattilamput, yhteinen siivouspäivä kaikille Oulun kouluille, tehtäväkirjat pois kouluista, koulupäivä ilman sähköä sekä valvontakameroita puistoihin.

 

Nuoret osaavat. He perustelivat esitykset ja päätökset vakuuttavasti. Osallistujien kysymyksiin vastattiin asiallisesti ja keskustelussa mielipiteiden kirjo oli huikaiseva. Kasvisruokapäivä kirvoitti nuoret melkoiseen sananvaihtoon. 


Kommentit

25.3.2011 6.02  Pikavippi

Loistava kirjoitus! Nuoret todellakin osaavat! Ikävä kyllä tämä sivusto toimii tosi huonosti meillä täällä töissä(vanha selain).


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini