Työelämäkysymyksiä

Share |

Maanantai 7.2.2011 klo 9.22


Vierailin viikonvaihteessa Keskustan työelämäseminaarissa Oulussa. Sali oli täynnä ammattiyhdistysten luottamushenkilöitä ja johtajia. Ay-toiminta ei ole vain vasemmistopuolueiden harteilla. Yhä useampi keskustan jäsenkirjan omaava osallistuu työpaikkansa luottamustehtäviin. Hyvä niin.

 

Tämän vaalikauden aikana on puhuttu suomalaisesta työstä ja työelämästä enemmän kuin tarpeeksi. Keskiössä ovat olleet työttömyyden nujertaminen, työurien pidentäminen sekä työelämän paikalliset kysymykset. Viime viikolla nostettiin esille Keskustan toimet työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi.

 

Oulun seminaarissa alustin Pohjois-Suomen menestystekijöistä. Niitä on tarpeen nostaa esille joka paikassa: luonnonvarat energia-alalla ja kaivostoiminnassa, luonto ja matkailu sekä me ihmiset itse. Pohjois-Pohjanmaan vetovoimaisuus on koulutuksessa, nuoressa ja innostuvassa väessä.

 

Työelämä tarvitsee uudistuksia. Johtajuus, osallistuminen sekä työn tekemisen tahti ovat suurennuslasin alla. Onko sinusta mukava mennä töihin? Kysymys, joka on syytä purkaa auki työikäisten kohdalla. Jotta vastaus olisi kyllä, vaatii se ponnisteluja työnantajien ja yhteiskuntamme osalta.

 

Keskustan työelämämyönteinen ote tarttuu!

 

Kommentti palautteeseen:

Kiitos Aarno palautteesta. Työhyvinvointiin ja työssäviihtymiseen käytetyt resurssit tuottavat moninkertaisen tuloksen. Työelämäänsä tyytyväiset työntekijät ovat tuloksekkaita ja jaksavat olla työelämässä pidempään. 


Kommentit

7.2.2011 18.33  Aarno Filppu

Kiitos Mirja, että tulit meidän duunareiden keskelle! Hyvä kysymys; "Onko sinusta mukava mennä töihin" Esimiehen rooli on oleellinen. Asenteet, arvot, motivaatio ovat avainsanoja. Tietysti työnantajan ja työntekijän on turvattava yhdessä palkanmaksukyky!
Sanasi metsureista lämmitti sydäntäni!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini