Työtä kaikille

Share |

Keskiviikko 17.11.2010 klo 17.54


Keskustelu isossa salissa käy parhaillaan kiinni työllisyyspolitiikkaan. Opposition välikysymyksessä kysellään, mitä hallitus on työllisyyden eteen tehnyt. "Eipä paljon mitään" - todettiin oppostion edustajien puheissa.

Väite ei pidä paikkaansa. Tällä vaalikaudella ja erityisesti kuluvana vuonna on tehty talouslaman torjumiseksi miljoonaluokan kohdennuksia työllistäviin toimenpiteisiin. Koulutuksen aloituspaikat, tukityöllistäminen, starttirahat, työnantajamaksujen alentaminen sekä yrityksien investointituet ovat osoituksena näistä.

Silti emme ole saavuttaneet täystyöllisyyttä tai nujertaneet harmaatta taloutta. Pimeät työmarkkinat vievät vuosittain lähes viiden miljardin euron verotulot valtiolta ohi suun. Valvontaa, työn tekemisen sääntöjä ja työnantajien velvollisuuksien perään on syytä kysyä: Missä on työn teettämisen moraali pimeillä markkinoilla?

Kaikki esteet työn tekemiselle ja sen vastaanottamiselle tulee poistaa. Työn tekeminen pitää olla aina joutenoloa kannustavampaa. Siksi etuisuuksia saavien kohdalla pienenkin tai osa-aikatyön vastaanottamiseksi kynnyksiä on poistettava. Tukilappujen täyttämisen sijaan painoarvoa on pistettävä aktiiviseen työn hakemiseen ja poistaa kohtaanto-ongelmat työnantajien ja työntekijöiden väliltä.

Työ on parasta sosiaaliturvaa. Työllisyyden kasvun eteen tehdään täällä hartiavoimin töitä.

p.s. Pikakyselyyn vastanneet löytävät oikean vastauksen yllä olevasta kirjoituksesta. Tähän asti vastanneet olivat vähän hakoteillä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini