Tuntijakouudistus etenee

Share |

Keskiviikko 13.10.2010 klo 17.06


Tänään käyty perusopetuksen tulevaisuuskeskustelu isossa salissa oli värikästä. Erityisen positiivinen olen hengestä, jossa rakentavasti esitettiin parannusesityksiä tulevaan perusopetuksen tuntijakoon. Kokoomus jäi yksin puolustamaan tuntijakotyöryhmän työtä.

Sivistyspoliittisen ministeriryhmän Virkkusen johdolla on nyt syytä ottaa aikalisä saadun palautteen kera. Uudistuksen laajuudesta, vaikuttavuudesta ja kustannuksista ollaan montaa mieltä. Asiat on selkeytettävä perin juurin.

Alueellisen tasa-arvoisuuden ja oppilaiden yhdenvartaisuuden nimissä laajaa valinnaisuuksien toteutustapaa ei saa viedä eteenpäin. Hallitusohjelman kirjaus lisätä taito- ja taideaineita on hyvä, mutta ei nykyisten oppiaineiden kustannuksella. Muun muassa äidinkieltä ja käsitöitä tarvitaan ainakin nykyinen viikkotuntimäärä. Draamaa ja etiikkaa ei tule ottaa uusiksi oppiaineiksi.

Kritiikit ja parannusesitykset on lyöty pöytään. Nyt on opetusministerillä tuhannen taalan paikka tehdä hyvä yhteenveto ja esitys tuntijaon eteenpäin viemisestä. Sitä odotellessa.....  vastaan saamaani runsaaseen sähköpostipalautteeseen varsin luottavaisin mielin. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini