Eduskunnassa keskustelu sisäisestä turvallisuudesta - Leena Meri: Terrorismi ja muu vakava rikollisuus ei jutustelulla poistu

Tiistai 21.9.2021 klo 15.24


Eduskunnassa on käynnissä keskustelu sisäisen turvallisuuden selonteosta. Esittelyn piti sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.)

-Ministeri Ohisalo kertoo, ettei maahanmuutto ole sisäiseen turvallisuuteen varsinaisesti liittyvä asia. Samalla hän sanoo uhkana olevan ilmastonmuutoksen aiheuttamat muuttoliikkeet. Eli onko maahanmuuttovirrat uhka vai ei? Ristiriita puheissa on merkittävä ja mielestäni tarkoitushakuinen, perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Leena Meri huomauttaa.

-Maahanmuuton ongelmia halutaan vähätellä, mutta samalla ilmastonmuutoksen nimissä maahanmuuttoon vaikuttaminen nähdään asiana, johon pitää vaikuttaa - pääasiassa kuitenkin verottamalla ja syyllistämällä suomalaisia.

Hallituksen mukaan turvallisuudelle suurimpia uhkia on syrjäytyminen, sosiaalinen pahoinvointi ja moniongelmaisuus.

-Syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn pitää hallituksen mukaan panostaa. Tämä on totta, mutta vakava rikollisuus, kuten järjestäytynyt kansainvälinen rikollisuus, hallitsematon turvapaikkaturismi ja terrorismi, eivät pehmeällä sosiaalitoimen auttamisella ja jutustelulla poistu, Meri jatkaa.

Ulkomaille valuvat miljardit suomalaisten hyväksi

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Meri muistuttaa myös, että turvallisuuden ennaltaehkäisyä olisi puuttua ongelmien juurisyihin.

Meri mainitsee keinoiksi panostamisen rajavalvontaan, haitallisen maahanmuuton estämiseen ja riittävien resurssien antamiseen poliisille, oikeudenhoitoon ja vankeinhoitoon.

Lisäksi Meri huomauttaa, että rikoksista pitää seurata riittävän kovat rangaistukset ja maastakarkoittamiset, mikäli kyse on ulkomaalaistaustaisista rikoksentekijöistä.

-Rahaa kyllä löytyy EU:n elpymispakettiin ja kehitysapuun. Miljardit ovat silloin pikkurahoja. 

-Ensimmäiset asiat ensiksi ja panostukset Suomen ja suomalaisten turvallisuuteen, Meri vaatii.


Kommentit

22.9.2021 23.24  Valonen Ilkka

Hitaalla meridieselillä kun järvenselällä kaloja tutkailee, niin ehtii myös tällaisia asioita mietiskellä. Rikosseuraamusvirastolle olisi annettava valtuudet ostaa vankeinhoidon palvelut parhaaksi katsomaltaan taholta. Päätöksestä ei saisi olle valitusoikeutta. Pääsääntöisesti olisi tuomio suoritettava EU-alueella, mutta kustannustehokkaasti. Erityisen vakavissa rikoksissa tulisi käyttää sopimuskumppania, joka pystyy ehkäisemään tehokkaasti entisen toimintaympäristön ja sen luomien suhteiden säilymisen mm. sähköisen tiedonvälityksen kautta. Sopimuskumppanin kotivaltion olisi kuitenkin oltava YK:n jäsenvaltio. Jos lainvoimainen tuomio liittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen, huumekauppaan törkeänä, alaikäiseen kohdistettuun seksuaaliseen väkivaltaan, toistuvaan seksuaaliseen väkivaltaan, toistuvaan törkeään väkivaltaan, murhaan tai näihin rinnastettavaan rikokseen, voisi Rikosseuraamusvirasto tehdä vankein hoitosopimuksen esim. Pohjois-Korean kanssa. Olettaisin, että montakaan sankaria ei sinne tarvitsisi lähettää, kun harkintakyky tekemisistä alkaisi jäljellejääneillä kasvaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini