Ihmisen sekaantuminen eläimiin lisättävä rikoslakiin

Torstai 25.2.2021 klo 19.15 - Leena Meri


Lakivaliokunnan puheenjohtaja Leena Meri teki viime vuoden lopulla lakialoitteen eläimiin sekaantumisen kieltämiseksi.

Aloite käsitellään torstaina eduskunnan täysistunnossa.

- Minusta on oikeustajun vastaista, että Suomessa eläimiin sekaantuminen on sallittua, kunhan et vahingoita eläintä. Miten kipu ja kärsimys mitataan? Haastatellaanko eläintä, että tunsitko kärsimystä, kipua tai tuskaa? Tuskinpa vaan.

- Kyse on teosta, joka loukkaa eläinten oikeuksia ja hyvinvointia. Siksi ihmettelen, missä on eläinten hyvinvoinnista aina niin paljon puhuvien vihreiden tuki aloitteelle? Ei ole tukea. Jääkö vihreiden puheet vain puheiksi, että heti kun se on ristiriidassa ihmisen halujen kanssa, unohdetaan eläinten hyvinvointi, Meri kysyy.

Pornografia kielletty, sekaantuminen ei

- Meillä on jo kriminalisoitu eläimeen sekaantumista esittävän kuvan levittäminen, mutta itse sekaantumista ei. On siis ajateltu, että eläimiin sekaantumista esittävän kuvan levittäminen on vaaraksi yleiselle järjestykselle ja moraalille, mutta sitten se itse teko ei. Tässä on selkeä ristiriita, joka tulisi korjata, Meri sanoo.

Lakialoite on luettavissa täältä.


Kommentit

25.2.2021 21.52  anneli wikström

Hyvä, pidä pintas ja toivon että lakiin saadaan tuo julmuus !

27.2.2021 0.13  Riitta Laurinolli, Kemi, Oulu

Kiitos, Leena Meri! Toivon sydämestäni, että lakialoite etenee ja eläinoikeuksien mukainen lakimuutos tulee mahdollisimman pikaisesti voimaan!

5.3.2021 10.09  Maria Pennonen

Kiitos mahtavasta työstäsi eläinten puolesta! Tämä on erittäin tärkeä ja vähän julkista keskustelua saanut aihe ja mahtavaa että olet lähtenyt ajamaan asiaa eteenpäin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini