PERUSSUOMALAISET PETTYNEITÄ YRITYSTUKITYÖRYHMÄN ESITYKSEEN

Maanantai 26.3.2018


LEHDISTÖTIEDOTE 26.3.2018
 
 Parlamentaarisen yritystukityöryhmän esitys toteutuessaan ajaisi omaa teollisuuttamme EU:n ulkopuolelle. Teollisuuden energialeikkuri, päästökauppakompensaatio, nykyinen kaivosten sähköverokanta sekä matkustaja-autolauttojen työvoimakustannukset ovat välttämättömiä säilyttää niin huoltovarmuuden kuin teollisuutemme kilpailukyvyn turvaamiseksi. Olisi käsittämätöntä ja Suomen edun vastaista antaa teollisuutemme karata maihin, joissa ei ole lainkaan tai ei ainakaan noudateta EU-tason ilmastopoliittisia määräyksiä. Jätämme työryhmässä eriävän mielipiteen, toteaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.
 
Vaikka teollisuutemme käyttää paljon energiaa on käyttö Suomessa kilpailijamaihin verrattuna tehokkaampaa ja vähäpäästöisempää. Jos Suomen energiaveroa laskettaisiin lähemmäksi EU:n minimitasoa ei energiaveroleikkuria enää tarvittaisi. Sähköveron alentamisella turvattaisiin teollisuuden, pk-yritysten ja palvelualan kilpailukyky sekä lisättäisiin myös kotitalouksien ostovoimaa, muistutti Meri.
 
Perussuomalaiset katsovat myös, että yritystukityöryhmän on esitettävä tuulivoimatukien lakkauttamista ja nykyistenkin tuulivoimasyöttötariffien maksatus on keskeytettävä siihen asti, kunnes hallituksen päättämä tuulivoiman terveyshaittatutkimuksen toinen vaihe on toteutettu. Perussuomalaiset eivät voi hyväksyä mahdollisesti terveydelle vaarallisten tuotantojen valtiontukia, jollaista tuulivoimatuki mahdollisesti on, Meri toteaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini