Älytöntä: Helsinki satsaa rahaa laittomasti maassa oleviin

Tiistai 21.11.2017 - Leena Meri


Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantain istunnossaan, että laittomasti maassa olevien palveluja laajennetaan. Kaupunginhallituksen päätös toteutuessaan tarkoittaa sitä, että kaikki laittomasti maassa olevat ovat oikeutettuja perusterveydenhuollon palveluihin, majoitukseen, ruokaan, lääkityksiin, terveystarkastuksiin, rokotuksiin, suun terveydenhuoltoon, tartuntatautien seulontaan, mielenterveyspalveluihin ja toimeentulon lisäämiseen.

Lisäksi Helsinki tuottaa myös maksutonta oikeudellista neuvontaa tässä yhteydessä. Kaupunginhallitus esittää, että edellä mainittuja palveluja tulee mainostaa kaupungin internet-sivuilla monilla kielillä mm. arabiaksi, somaliksi, bulgariaksi ja romaniaksi. Tämä kaikki siis siten, että helsinkiläinen veronmaksaja maksaa ja summa säästetään muualta.

Hallitus ei myöskään aio tehdä mitään tälle järjettömälle tilanteelle. Kun tein asiasta kirjallisen kysymyksen elokuussa, vastasi Keskustan ministeri Annika Saarikko, että ” Kunnilla on edelleen mahdollisuus omalla päätöksellään laajentaa laittomasti maassa oleskelevien oikeutta terveyspalveluihin. Valtio korvaa vain kiireellisen sairaanhoidon. Jos kunta on päättänyt laajemmasta palveluvalikoimasta, se vastaa siitä aiheutuvista kustannuksista kokonaan itse.” Tämä sama hallitus kyllä onnistuu viemään merkittävän osan kunnan tehtävistä Sote:n avulla.

Laittomasti maassa olevien ilmaispalvelut alkavat siis Helsingistä. Suomeen kannattaa tulla, vaikka henkilö saa kielteisen päätöksen ja käännytyksen, niin Helsinki tarjoaa hänelle asumisen, lääkkeet, terveydenhoitoa, mielenterveyspalveluita ja paljon muuta ja vielä omalla kielellä. Oikeastaan koko virallinen turvapaikkaprosessi voidaankin kohta lakkauttaa, kun kielteisillä päätöksillä ei taida olla enää mitään merkitystä.  Kaupunginhallituksen päätös syntyi Helsingissä Vihreiden ja Vasemmistoliiton ajamana, Perussuomalaiset vastusti esitystä.

Olen todella tyrmistynyt.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini