Hyvinkään kaupungin valtuustossa esitin kesätyösetelin laajennusta

Maanantai 27.2.2017 klo 21.27


Valtuustoaloite 27.2.2017

Kesätyöseteli myös 15-17 vuotiaille

Hyvinkään kaupunki tukee 17-29 vuotiaiden hyvinkääläisten nuorten työttömien työnhakijoiden tai keväällä 2017 ammatilliseen tutkintoon valmistuvien työllistymistä. Tuki on tarkoitettu yrityksille (tukea ei myönnetä yksityistalouksille, yhdistyksille, säätiöille, kunnille tai valtiolle).

Kesätyösetelin arvo on 350€/kuukausi. Kesätyösetelin voi käyttää 1.4.-31.8.2017 alkavaan työsuhteeseen. Tuen enimmäiskesto on kolme (3) kuukautta.

Myös 15-17 vuotiaat tarvitsevat kesätyöseteliä

Monet kunnat tukevat koululaisten kesätöitä esim. kesätyöseteleillä. Esimerkiksi Helsingin kaupunki luovuttaa 9-luokkalaisille kesäsetelin, jonka voi käyttää kesätöissä. Kaupungin raportin mukaan kesällä 2016 kesäsetelin avulla 25 % Helsingin koulujen ysiluokkalaisista sai kesätyöpaikan. Kesäseteli mahdollisti yli 800 uutta työpaikkaa nuorille.

Alle 18-vuotiaat nuoret eivät saa tehdä aivan samoja töitä ja samoilla työehdoilla kuin aikuiset. Nuorista työntekijöistä annettu laki suojelee liialliselta työn rasitukselta. Työ ei saa

• vahingoittaa nuoren ruumiillista tai henkistä kehitystä
• sisältää tehtäviä, jotka ovat liian vastuullisia ikään nähden  
• vaatia ponnisteluja, jotka ovat nuoren voimille kohtuuttomia.

Lähtökohtaisesti työhön voidaan ottaa 15 vuotta täyttänyt henkilö. Alle 18 vuotiaiden kesätöistä ei löydy virallisia tilastoja, mutta yhden hakukoneen (Avointyopaikka.fi) mukaan ensi kesäksi kesätöitä 15-18 vuotiaille oli reilut 11 000.

Aloite

Me allekirjoittaneet esitämmekin, että Hyvinkään kaupunki laajentaa kesätyösetelitukeaan 15-17 vuotiaisiin nuoriin niin että seteli olisi käytössä kesällä 2018. Kesätyösetelin pitäisi tällä kohderyhmällä olla niin joustava, että se mahdollistaa setelin käytön myös muutaman viikon työsuhteissa.

 Leena Meri

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini