Onnenpentujen kesärehvit

Keskiviikko 23.8.2017 klo 12.45 - Marja J

rehvit_11.6.17.jpg


Pitkään suunnitellut Onnenpentujen rehvit pidettiin kesäkuun kahtena viikonloppuna. Roihu ei tällä kertaa ollut mukana juoksujen takia – olisi pojilla menneet päänupit ihan sekaisin sulotuoksuista.

Sununtaina 11.6. mukana olivat Joenpenkan Otra-Onnenpoika, Ossi Kempeleestä, Otso-Onnentassu, Jysy Kiuruvedeltä ja Opri-Onnentyttö, Elli Jyväskylästä.

Olipa vauhdikas päivä! Komeita poikia oli kasvanut Jysystä ja Ossista, Ellistä tullut niin nätti tyttö. Voi kyllä sanoa, että komeampia ovat pojat kuin isukkinsa. Hyvin käyttäytyviä, avoimia ja terhakoita mäykkyjä kaikki.

Lisää rehveistä Ossi Onnenpojan omilla sivuilla fecebookissa. Ossilla muutenkin osuvat jutut!

Rehvit_17.6.17.JPG


Seuraavana viikonloppuna 17.6. oi sitten Riitun (Joenpenkan Okra-Onnenkäpy) vuoro piipahtaa pentukotona, kun perhe oli palaamassa lomareissulta Kuusamosta. Ossi tuli Riitua tapaamaan ja vauhtia riitti näilläkin kaveruksilla.  Riitu on ihan kuin Pikku-Musu.

Avainsanat: O-pentue, Joenpenkan Otra-Onnenpoika, Ossi, Joenpenkan Otso-Onnenapila, Jysy, Joenpenkan Opri-onnentyttö, Elli, Joenpenkan Okra-Onnenkäpy, Riitu

Joenpenkkalaisten näyttelyvuosi 2016

Maanantai 19.12.2016 - Marja J

Tälle sivulle kootaan kaikki vuoden näyttelyuutiset niin virallisista näyttelyistä kuin mätsäreistäkin.

Jotta näyttelyarviostelut avautuisivat, kannattaa perehtyä hyvin mäyräkoiran rotumääritelmään, anatomiaan ja näyttelyterminologiaan.

Lisää tietoa näyttelyarvostelujen tulkintaan löytyy täältä.

Kiitokset harrastamisesta Joenpenkan kasvattien kanssa. Näyttelytulokset, kuvat ja arvostelut ovat tervetulleita kotisivuille!


Roihun_ruusukkeet_2016.JPG

ROIHU - Joenpenkan Oona-Onnenapila

Helsinki Voittaja, Puppy Show, Helsinki 10.12.2016

Tuomari: Helin Tenson

Pennut 7 - 9 kk

PEK PN1 KP VSP
Sopivat mittasuhteet ja raajaluusto. Hyvin kaunis pää, hyvät korvat, häntä, kulmaukset. Karkea turkki. Kauniit maatavoittavat liikkeet, ihana luonne.

Helsinki Winner, Puppy Show 11.12.2016

Tuomari: Marjo Nygård

Pennut 7 - 9 kk

PEK PN1 KP VSP
Touhukkaasti esiintyvä narttupentu. Riittävän pitkä pää. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kallo. Riittävä eturinta. Olkavarsi saisi olla viistompi, muuten OK kulmaukset. Riittävän pitkä rintakehä. Hyvä luusto. Hieman liukas karva. Reippaat liikkeet. Hivenen korkea häntä liikkeessä.

Meillä oli mukava reissu messariin ja myös Roihun "isoveli" englanninspringerspanieli Kessu esiintyi molempina päivinä. Suurkiitokset Kastehelmi Roihun treenaamisesta ja handlaamisesta näyttelyssä, meni kyllä hienosti! Kepo Harrille kiitokset turvallisesta kyydistä mennen tullen.


Siikajoki, pentunäyttely 10.9.2016

Tuomari: Anita Al-Bachy

Pennut 5 - alle 7 kk

ROIHU_Siikajoki_10.9_3.jpg

ROIHU - Joenpenkan Oona-Onnenapila

  • PN1 KP ROP RYP2

5 kk erinomaisella asenteella esiintyvä kaunislinjainen narttupentu. Hyvä purenta. Oik. päänlinjat. Vielä hieman korkea kallo. Tummat silmät. Hyvät korvat. Riittävä kaula. Hyvä säkä ja selkä. Hyvän muotoinen ja pituinen rintakehä. Lupaava köli. Hyvä luustoiset oik. kulmautuneet raajat. Hieman ylöskiinnittynyt häntä. Vielä pentulöysät etuliikkeet. Oik. karvanlaatu.

POKE - Joenpenkan Orvo-Onnenkäpälä

  • PU1

7 kk (huom. kirjoitusvirhe!) vanha, vahva, vilkas pentu. Oik. päänlinjat, hyvä purenta, tummat silmät, hyvät korvat. Sopiva kaula. Hyvä säkä. Selkä voisi olla tiiviimpi. Oik. rintakehän pituus ja syvyys. Erinomainen köli. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvät käpälät. Hyvä häntä myös liikkeessä. Liikkuu hyvällä askelmitalla. Pennun tulisi olla tiiviimmässä ja kuivemmassa kunnossa, jotta selkälinja tiivistyisi. Hyvä karvanlaatu.


OSSI - Joenpenkan Otra-Onnenpoika

  • PU2

5 kk, oik. päänlinjat. Hyvä purenta, vahvat hampaat. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula, säkä ja  selkä. Aavistuksen lyhyt rintakehä. Lupaava köli. Vahva luusto. Sääri voisi olla pidempi. Hyvät käpälät. Hyvä häntä myös liikkeessä. Erinomainen karvankarkeus. Liikkuu yhdenmukaisesti sopivalla askelpituudella.

Pennut olivat täyttäneet 5 kuukautta vain pari päivää aikaisemmin, mutta kaikki olivat ehtineet jo treenata kehäkäyttäytymistä, pöydällä seisomista ja hampaiden näyttämistä. Osa oli ehtinyt käymään jo näyttelyharjoituksissakin ja kehäjuttuja treenattiin vähän myös pienimuotoisessa pentutapaamisessa Joenpenkalla. Kaikki olivat pentumaisen vallattomia ja tuomari kiinnosti ehkä enemmän kuin nätisti seisominen pöydällä. Esiintyminen meni kuitenkin tosi mallikkasti vasta-alkajilta ja arvostelut olivat erittäin hyvät.

Tästä on tosi mukava jatkaa harrastamista! Lämpimät onnittelut ja kiitokset pentujen omistajille Kastehelmelle, Mirkalle ja Marialle!


ELMERI - Joenpenkan Iskevä-Ippo

KV Rovaniemi, 18.6.2016, EEROLA PÄIVI

  • VAL EH VAK2
TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Avainsanat: tulokset, vuosi 2016, näyttelyt, Joenpenkan Iskevä-Ippo, Elmeri, Roihu, Poke, Ossi, Joenpenkan Oona-Onnenapila, Joenpenkan Otra-Onnenpoika, Joenpenkan Orvo-Onnenkäpälä