Helppoa.

Tee kotisivut tai verkkokauppa helposti itse - jopa kymmenessä minuutissa

Kokeile ilmaiseksi 2 viikon ajan

Blogi

Blogi -ominaisuudella ilmaiset itseäsi verkossa. Blogi on nykyajan sähköinen päiväkirja, jonka avulla joko yksi tai useampi henkilö voi kirjoittaa mielenkiintoisista aiheista ja ilmiöistä.

Blogi -ominaisuus löytyy yläreunan “Sivujen hallinta” -välilehdeltä.

Blogin kirjoitusten hallinta
Blogi -ominaisuudella voit kirjoittaa uuden viestin klikkaamalla “Uusi kirjoitus” -painiketta. Pudotusvalikossa on listattuna kaikki aikaisemmin kirjoittamasi viestit ja voit avata ne muokattavaksi valitsemalla haluamasi otsikon valikosta.

Uusi kirjoitus
Uuden blogikirjoituksen lisäys. 

Uuden viestin kirjoittaminen
Klikkaa “Uusi kirjoitus” -painiketta ja aloita uuden blogikirjoituksen syöttäminen. Määrittele kirjoitukselle otsikko, avainsanat, julkaisuajankohta ja kirjoittajan nimi. Ensimmäiseen isompaan tekstikenttään voit kirjoittaa kirjoituksen ingressin. Ingressi näkyy blogin etusivulla ja mikäli kirjoituksesi on lyhyt, voidaan koko kirjoitus syöttää tähän kenttään.

Mikäli haluat, että etusivulla näkyy vain ingressi ja jutun jatko löytyy omalta sivultaan, kirjoita viestin jatko  toiseen tekstikenttään, joka aukeaa “Luo kirjoitukselle jatkosivu” -linkistä.

Avainsanat 
Avainsanoilla voidaan kuvata tekstissä käsiteltyjä aiheita yksittäisin sanoin. Avainsanat ovat linkkejä, joita klikkaamalla blogi –ominaisuus listaa kaikki kirjoitukset, jotka sisältävät kyseisen avainsanan. Näin tietystä aihealueesta kiinnostunut lukija saa helposti esiin kaikki aihetta käsittelevät blogikirjoitukset.

Parhaimmillaan avainsanojen avulla voidaan liikkua tehokkaasti aihekokonaisuuksista toiseen.


Blogin asetukset

Blogin asetukset
Blogin asetuksiin pääset vasemman reunan "Asetukset"-linkistä.

Blogin asetuksista voit määritellä, miten oma blogisi toimii. Asetukset löytyvät Blogi -ominaisuudessa vasemman reunan “Asetukset” -linkistä.

Blogin asetuksista voit halutessasi piilottaa blogin etusivulta ja joko sallia tai estää blogikirjoitusten kommentointi. Kommentoinnin avulla blogin lukijat voivat ilmaista myös omat mielipiteensä kirjoituksista.

Voit valita myös moderoidun kommentoinnin, jolloin kommentit tulee aina hyväksyä ennen niiden ilmestymistä kotisivuille. Kirjoitukset, joissa on hyväksymättömiä kommentteja näkyvät Blogin hallintasivulla. Kun viet hiiren valitsemasi kommentin päälle, tulee sen ympärille punainen kehys ja vasempaan yläkulmaan salamaikoni, jota klikkaamalla kommentti hyväksytään ja punainen ruksi, josta kommentin saa poistettua.

Tarvittaessa voit poistaa kommentteja myös jälkeenpäin, klikkaamalla punaista ruksia kommentin kohdalla.

Asetuksista voit valita lähetetäänkö sinulle sähköpostitse ilmoitus uusista blogikommenteista.  

 

Voit näyttää kotisivujesi vasemman tai oikean palstan sisältölaatikoissa lisätietoja blogisi kirjoituksista ja kommenteista.

Näytä viestiarkisto sisältölaatikossa
Sisältölaatikossa näkyy pudotusvalikkona kuukaudet ja kyseisenä kuukautena kirjoitettujen blogikirjoitusten lukumäärä. Valitsemalla halutun kuukauden, ohjelma listaa kaikki kuukauden blogikirjoitukset.

Viestiarkisto näyttää myös ”Eniten kommentoidut kirjoitukset” ja ”Kirjoitusten avainsanat” otsikoina.

Näytä avainsanalista sisältölaatikossa
Ohjelma listaa 20 suosituinta avainsanaa sisältölaatikossa. Avainsanaa klikkaamalla ohjelma listaa kaikki kyseisen avainsanan sisältävät blogikirjoitukset.

Listaa tuoreimmat kommentit sisältölaatikossa

Ohjelma nostaa 5 tuoreinta kommenttia sisältölaatikkoon. Kommentit voivat olla mistä tahansa blogikirjoituksesta, johon on viimeksi kommentoitu. Tämän noston ansiosta blogin lukijat löytävät myös vanhempiin blogikirjoituksiin kirjoitetut kommentit helposti.

Listaa uusimmat kirjoitukset sisältölaatikossa
Sisältölaatikkoon saat nostettua uusimpien blogikirjoitustesi otsikot.

Voit halutessasi myös vaihtaa sisältölaatikoiden sijaintia ja järjestystä. Tarkempia ohjeita sisältölaatikoiden siirtelystä löydät "Sivun asettelu ja rakenne" -ohjeesta.

 

Lisätietoa blogista:
» Usein kysytyt kysymykset (FAQ): Blogi
» Lisää Share-napit blogiisi
» Kotisivukoulu: 4 vinkkiä blogin aloittamiseen
» Kotisivukoulu: Kuinka markkinoit blogiasi